Nego.......de ti nama nadji nekog operatera u BiH koji ima skuplji mobilni internet od BH Telecom-a.......cekamo bratemirza_15 wrote:Nije ni toliko. Eno ti gore grafici. Bht, m:tel od ozbiljnih igraca. Onda ide eronet sa jedva dvocifrenim udjelom, pa izi koji nema ni tih 0,5%. Ostalih ni na mapi. Itekako je indikativno da je izi u jednom intervalu izgubio vise od pola svojih korisnika. To u prevodu znaci da raja dodje na te alternativce, vide da ne valja i vrate se na nekog od dominantnih.
ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Moderator: Benq
- rovac13
#201 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
-
g_i_l_i_p_t_e_r
#202 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
nemaš ti pojma bolan ne biomirza_15 wrote:Nije ni toliko. Eno ti gore grafici. Bht, m:tel od ozbiljnih igraca. Onda ide eronet sa jedva dvocifrenim udjelom, pa izi koji nema ni tih 0,5%. Ostalih ni na mapi. Itekako je indikativno da je izi u jednom intervalu izgubio vise od pola svojih korisnika. To u prevodu znaci da raja dodje na te alternativce, vide da ne valja i vrate se na nekog od dominantnih.g_i_l_i_p_t_e_r wrote:ko te slago da je 0,5 %
pod eronetom se smatra haloo koji nije zasebno naveden i nije tačno označeno kolko kojem pripada
jednako kao što je happy pod bhtelecomom i nije zasebno prikazan i ne zna se koliko i on odbija kolača od bhtelecoma, a moguće da je vrlo značajan
-
mirza_15
#203 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Sta smo rijesili za pokrivenost? Ti napisao neku nebulozu oko baznih stanica, gadjas se insinuacija (mozda je ovo, mozda je ono), a relevantne podatke zanemarujes. I onda lupis da smo nesto rijesili. Ti rekao pa valjda tako mora biti. Vidis da se borba vodi izmedju m:tela i bht-a. Ovo ostalo sitna buranija koja nije vrijedna spomena.friskyoreo wrote: S tobom sve u krug.![]()
Rijesili smo pokrivenost, objasnjeno ti je i za broj korisnika, itd. Ajd budi malo kreativniji u smisljanju nebuloza, ove smo svi vec svarili, provarili i ispljuvali.
A sto se tice marketinga, znaci da im dobro ide cim ga mogu sebi priustiti. Tako inace savremene firme u 21. vijeku funkcioniraju, imaju jak marketing.
Ne vrijedi ona stara ruralna: "cim se on reklamira znaci da propada". Vremena se mijenjaju, ali ti si izgleda ostao u proslosti, cim ti je ok da placas 1gb mobilnog interneta 13 km.
-
g_i_l_i_p_t_e_r
#204 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
pa ima, bhtelecom opet,,,samo na pretplaturovac13 wrote:Nego.......de ti nama nadji nekog operatera u BiH koji ima skuplji mobilni internet od BH Telecom-a.......cekamo bratemirza_15 wrote:Nije ni toliko. Eno ti gore grafici. Bht, m:tel od ozbiljnih igraca. Onda ide eronet sa jedva dvocifrenim udjelom, pa izi koji nema ni tih 0,5%. Ostalih ni na mapi. Itekako je indikativno da je izi u jednom intervalu izgubio vise od pola svojih korisnika. To u prevodu znaci da raja dodje na te alternativce, vide da ne valja i vrate se na nekog od dominantnih.![]()
![]()
ušljivu gigu 10 Km bez PDV-a dok za iste pare i eronet i mtel daju duplo...2 gb
- friskyoreo
#205 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
A sta bi sa ovim bht pulenom?mirza_15 wrote:Nije ni toliko. Eno ti gore grafici. Bht, m:tel od ozbiljnih igraca. Onda ide eronet sa jedva dvocifrenim udjelom, pa izi koji nema ni tih 0,5%. Ostalih ni na mapi. Itekako je indikativno da je izi u jednom intervalu izgubio vise od pola svojih korisnika. To u prevodu znaci da raja dodje na te alternativce, vide da ne valja i vrate se na nekog od dominantnih.g_i_l_i_p_t_e_r wrote:ko te slago da je 0,5 %
http://www.happy.ba/happy_web.html
Ako je iko propao, oni su.
Haloo je vjerovatno uracunat u eronetove korisnike, jer je njihov prepaid brand. Dok recimo blicnet isto koristi eronetovu infrastrukturu, ali je naveden kao zasebni ponudjac usluge, jer je drugi vlasnik.
-
mirza_15
#206 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Eronet promor ti izgleda corav? m:tel je skuplji. A sto se tice ovih tvojih sa kamenjara-evo i ja komsijama nudim internet sa svog modema za 1 KM mjesecno. Nema ogranicenja. Ja sam najlovoljniji! Tako izgleda ponuda ovih sa kamenjara.rovac13 wrote:Nego.......de ti nama nadji nekog operatera u BiH koji ima skuplji mobilni internet od BH Telecom-a.......cekamo bratemirza_15 wrote:Nije ni toliko. Eno ti gore grafici. Bht, m:tel od ozbiljnih igraca. Onda ide eronet sa jedva dvocifrenim udjelom, pa izi koji nema ni tih 0,5%. Ostalih ni na mapi. Itekako je indikativno da je izi u jednom intervalu izgubio vise od pola svojih korisnika. To u prevodu znaci da raja dodje na te alternativce, vide da ne valja i vrate se na nekog od dominantnih.![]()
![]()
-
mirza_15
#207 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
I sve to stalo u 12%? Ubise, razvalise trziste. A opet vjerovatno, mozda......friskyoreo wrote:
Haloo je vjerovatno uracunat u eronetove korisnike, jer je njihov prepaid brand. Dok recimo blicnet isto koristi eronetovu infrastrukturu, ali je naveden kao zasebni ponudjac usluge, jer je drugi vlasnik.
- friskyoreo
#208 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Nebuloza je da je 95% teritorije pokriveno 2g signalom, a oko 30% 3g i iznio sam ti link sa sluzbene stranice eroneta?!mirza_15 wrote:Sta smo rijesili za pokrivenost? Ti napisao neku nebulozu oko baznih stanica, gadjas se insinuacija (mozda je ovo, mozda je ono), a relevantne podatke zanemarujes. I onda lupis da smo nesto rijesili. Ti rekao pa valjda tako mora biti. Vidis da se borba vodi izmedju m:tela i bht-a. Ovo ostalo sitna buranija koja nije vrijedna spomena.friskyoreo wrote: S tobom sve u krug.![]()
Rijesili smo pokrivenost, objasnjeno ti je i za broj korisnika, itd. Ajd budi malo kreativniji u smisljanju nebuloza, ove smo svi vec svarili, provarili i ispljuvali.
A sto se tice marketinga, znaci da im dobro ide cim ga mogu sebi priustiti. Tako inace savremene firme u 21. vijeku funkcioniraju, imaju jak marketing.
Ne vrijedi ona stara ruralna: "cim se on reklamira znaci da propada". Vremena se mijenjaju, ali ti si izgleda ostao u proslosti, cim ti je ok da placas 1gb mobilnog interneta 13 km.
A ti si potkrijepio svoje tvrdnje nekom slikom sa trecerazrednog bloga iz Zimbabwe-a koja nema uopste naveden ni izvor odakle im ta svrabotina!
Ja sam iznio relevantne podatke, ti nisi! Ti nesto tvrdis, a nemas pokrice. Daj pokazi meni i ostalim koji prate temu da BHT ima vecu pokrivenost od mtela i eroneta?! Ili treba da tebi vjerujemo na rijec?
-
g_i_l_i_p_t_e_r
#209 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
ne bi ja reko da su propali, prije da su sjebali sam bhetelecomfriskyoreo wrote:A sta bi sa ovim bht pulenom?mirza_15 wrote:Nije ni toliko. Eno ti gore grafici. Bht, m:tel od ozbiljnih igraca. Onda ide eronet sa jedva dvocifrenim udjelom, pa izi koji nema ni tih 0,5%. Ostalih ni na mapi. Itekako je indikativno da je izi u jednom intervalu izgubio vise od pola svojih korisnika. To u prevodu znaci da raja dodje na te alternativce, vide da ne valja i vrate se na nekog od dominantnih.g_i_l_i_p_t_e_r wrote:ko te slago da je 0,5 %
http://www.happy.ba/happy_web.html![]()
Ako je iko propao, oni su.![]()
a u onom prikazu se ne može vidjeti koliko su im oteli kolača, nego se zajedno prikazuju
imaju li ovi uopšte internet pakete i po kojoj cijeni
- friskyoreo
#210 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Opet on o trzistu.mirza_15 wrote:I sve to stalo u 12%? Ubise, razvalise trziste. A opet vjerovatno, mozda......friskyoreo wrote:
-
g_i_l_i_p_t_e_r
#211 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
pa ovce su ti čudne životinjemirza_15 wrote:I sve to stalo u 12%? Ubise, razvalise trziste. A opet vjerovatno, mozda......friskyoreo wrote:
otiče za čobanom ili ovnom makar ih odveo i u provaliju
-
mirza_15
#212 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Ma ja! Tebi nebuloza i karta pokrivenosti koju je sam eronet sebi zakacio na stranicu. Eto oni skromni, pa sami smanjili svoju pokrivenost 3g signalom.friskyoreo wrote: Nebuloza je da je 95% teritorije pokriveno 2g signalom, a oko 30% 3g i iznio sam ti link sa sluzbene stranice eroneta?!
A ti si potkrijepio svoje tvrdnje nekom slikom sa trecerazrednog bloga iz Zimbabwe-a koja nema uopste naveden ni izvor odakle im ta svrabotina!
Ja sam iznio relevantne podatke, ti nisi! Ti nesto tvrdis, a nemas pokrice. Daj pokazi meni i ostalim koji prate temu da BHT ima vecu pokrivenost od mtela i eroneta?! Ili treba da tebi vjerujemo na rijec?
-
smartXL
#213 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Koliko je stara ta karta pokrivenosti na eronetovoj stranici, jel se azurira redovno? BHT nema nikako kartu, ispade da nema 3G mreze? De malo mozak ukljucite
-
mirza_15
#214 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Pusti ba tu pricu. Eto, jedino u telekomunikacijama vazi pravilo gdje bosnjo iz patriotskih razloga koristi bht. Inace sve domace kupuje. Zato mu je najveci prodajni lanac konzum.g_i_l_i_p_t_e_r wrote:
pa ovce su ti čudne životinje
- rovac13
#215 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Nemoj lagatig_i_l_i_p_t_e_r wrote: pa ima, bhtelecom opet,,,samo na pretplatu
ušljivu gigu 10 Km bez PDV-a dok za iste pare i eronet i mtel daju duplo...2 gb

- friskyoreo
#216 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
O cemu ti?mirza_15 wrote:Ma ja! Tebi nebuloza i karta pokrivenosti koju je sam eronet sebi zakacio na stranicu. Eto oni skromni, pa sami smanjili svoju pokrivenost 3g signalom.friskyoreo wrote: Nebuloza je da je 95% teritorije pokriveno 2g signalom, a oko 30% 3g i iznio sam ti link sa sluzbene stranice eroneta?!
Evo za sire narodne mase link, kome je tesko kliknuti 2 puta i vidjeti pokrivenost. http://www.hteronet.ba/podrska-korisnicima/pokrivenost
I da im odmah kazem, iako su navikli da besciljno klikcu po BHT stranici da dodju do informacije, BHT NEMA kartu pokrivenosti.
Eronet je pravno lice, i samim time nosi krivicnu odgovornost za postavljanje informacija na svojim sluzbenim stranicama. Na stranici nema "disclaimera" koji kaze da su navedene vrijednosti priblizne stvarnom stanju ili nesto slicno, pa iz toga proizilazi da je ono sto je nacrtano na tim kartama cinjenicno stanje.
- rovac13
#217 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Momak.........tema je ko ima povoljniji (jeftiniji) internet..........ti o svemu pricas samo ne pricas o temi ...........jos cekamo da vidimo ima li itko skuplji internet od BHT-a ....mirza_15 wrote:Pusti ba tu pricu. Eto, jedino u telekomunikacijama vazi pravilo gdje bosnjo iz patriotskih razloga koristi bht. Inace sve domace kupuje. Zato mu je najveci prodajni lanac konzum.g_i_l_i_p_t_e_r wrote:
pa ovce su ti čudne životinje
-
g_i_l_i_p_t_e_r
#218 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
mislio sam na drugi paketrovac13 wrote:Nemoj lagatig_i_l_i_p_t_e_r wrote: pa ima, bhtelecom opet,,,samo na pretplatu
ušljivu gigu 10 Km bez PDV-a dok za iste pare i eronet i mtel daju duplo...2 gb![]()
ustvari nije ni giga, nego 750 MB !!!

-
mirza_15
#219 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Hoces da kazes da eronet sam sebi skace u stomak sa kartom koja pokazuje manju pokrivenost od stvarne? Bht je najvise ulozio i ima DALEKO najbolju pokrivenost. Dosao papa u SA i sve je radilo besprjekorno preko BHT-a. Sve komunikacije. Da je dato eronutu sve bi se raspalo. 2013. Godine BHT ulozio u infrastrukturu 100 mil. vise od m:tel-a, a skoro citav eronetov prihod. Sreca tom eronetu pa nema kojeg korisnika vise. Sve bi im se raspalo.smartXL wrote:Koliko je stara ta karta pokrivenosti na eronetovoj stranici, jel se azurira redovno? BHT nema nikako kartu, ispade da nema 3G mreze? De malo mozak ukljucite
-
g_i_l_i_p_t_e_r
#220 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
znaš li ti o čemu pričašmirza_15 wrote:Hoces da kazes da eronet sam sebi skace u stomak sa kartom koja pokazuje manju pokrivenost od stvarne? Bht je najvise ulozio i ima DALEKO najbolju pokrivenost. Dosao papa u SA i sve je radilo besprjekorno preko BHT-a. Sve komunikacije. Da je dato eronutu sve bi se raspalo. 2013. Godine BHT ulozio u infrastrukturu 100 mil. vise od m:tel-a, a skoro citav eronetov prihod. Sreca tom eronetu pa nema kojeg korisnika vise. Sve bi im se raspalo.smartXL wrote:Koliko je stara ta karta pokrivenosti na eronetovoj stranici, jel se azurira redovno? BHT nema nikako kartu, ispade da nema 3G mreze? De malo mozak ukljucite
kao kad bi taxista što je uložio u mercedes trebao da traži skuplju tarifu za vožnju od nekog drugog koji vozi npr. golfa 4
ali, pazi iznenađenja...oni svi voze po istom cjenovniku !!!
za razliku od tvojih govnara koji sve to naplaćuju po skupljoj tarifi
da imaju iste cijene, e onda bi im se reklo svaka čast
nego bi to bilo kao da bi onaj taxista koji vozi mercedesa imao veće cijene prevoza
eto o tome ti cijelo vrijeme laprdaš
- rovac13
#221 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Ja cijelo vrijeme ovog slusam kako eronet nema pokrivenost........a kod mene mobilni internet non stop brz ko adsl........rekoh da mi nije sta se telefon shebao.......kad ono na karti gledam tuzla-doboj-srebrenik-brcko pravo se crvene.
Ovom prilikom zelim da se zahvalim ljudima koji su postavljali te antene.........inace bi mozda i ja jos uvijek vjerovatno morao placat 1 GB po 14KM.

Ovom prilikom zelim da se zahvalim ljudima koji su postavljali te antene.........inace bi mozda i ja jos uvijek vjerovatno morao placat 1 GB po 14KM.

- friskyoreo
#222 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
mirza_15 wrote:Hoces da kazes da eronet sam sebi skace u stomak sa kartom koja pokazuje manju pokrivenost od stvarne? Bht je najvise ulozio i ima DALEKO najbolju pokrivenost. Dosao papa u SA i sve je radilo besprjekorno preko BHT-a. Sve komunikacije. Da je dato eronutu sve bi se raspalo. 2013. Godine BHT ulozio u infrastrukturu 100 mil. vise od m:tel-a, a skoro citav eronetov prihod. Sreca tom eronetu pa nema kojeg korisnika vise. Sve bi im se raspalo.smartXL wrote:Koliko je stara ta karta pokrivenosti na eronetovoj stranici, jel se azurira redovno? BHT nema nikako kartu, ispade da nema 3G mreze? De malo mozak ukljucite
I to sam ti objasnio. BHT je najvise potrosio para, sto uopste ne znaci da ima bolju opremu! Za pokrivenost, i to sam ti objasnio. Ako imas dokaze za svoje tvrdnje da ima najbolju pokrivenost, podijeli ih s nama. Ako nemas, onda se ne provaljuj vise. Bio si simpatican, sad vec postajes dosadan.
Nego, na temu:
Cinjenica 1: haloo najpovoljniji prepaid mobilni internet u stalnoj ponudi u BiH
I za Mirzu, cinjenica 2: BHT izgubio oko 70.000 korisnika mobilnih usluga u prva 3 mjeseca 2015.
-
mirza_15
#223 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
I pogledaj rupu od Mostara do Sarajeva. Mozda, ako se dobro namjestis, uhvatis 3g u konjicu. Ima neka mrlja tamo.friskyoreo wrote: O cemu ti?
Evo za sire narodne mase link, kome je tesko kliknuti 2 puta i vidjeti pokrivenost. http://www.hteronet.ba/podrska-korisnicima/pokrivenost
- LiP again
#224 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Uskoro cu ponovo prebaciti broj u neku drugu mrezu (jedan sam od prvih korisnika koji je prebacio broj iz M:tela u BH Telecom), jer nisam zadovoljan mini 15 paketom - preskupo i neisplativo.
Za sada je jedino Student paket ono sto BH Telecom odvaja od konkurencije, u svemu ostalom su poprilicno losiji. I zbog Student paketa sam broj prebacio, a kako je isteklo dvije godine, prebacen sam na mini 15, izgubio 10ak maraka boba na racunu (nisam na vrijeme potrosio), a zaracunali su mi i par km vise... nisam imao vremena da se zalim, ali je to nedopustivo.
I da, moram priznati da im je 3G mreza (i pokrivenost iste) velika prednost u odnosu na konkurenciju, m:tel jos uvijek treba puno raditi i ulagati da dostigne kapacitet/stabilnost BHT mreze. Ko je ikada testirao detaljnije (osim naprdjivanja i pricanja u prazno), slozice se sa ovom konstatacijom. Eronet nisam testirao, ali mislim da su najslabiji u ovom segmentu (ako uzmemo u obzir sredstva koja imaju na raspolaganju).
Uglavnom, prebacicu se vjerovatno na M:tel opet, prvenstveno zbog boljeg omjera ulozeno/dobijeno, mada je samo pitanje odabira manjeg zla.
Za sada je jedino Student paket ono sto BH Telecom odvaja od konkurencije, u svemu ostalom su poprilicno losiji. I zbog Student paketa sam broj prebacio, a kako je isteklo dvije godine, prebacen sam na mini 15, izgubio 10ak maraka boba na racunu (nisam na vrijeme potrosio), a zaracunali su mi i par km vise... nisam imao vremena da se zalim, ali je to nedopustivo.
I da, moram priznati da im je 3G mreza (i pokrivenost iste) velika prednost u odnosu na konkurenciju, m:tel jos uvijek treba puno raditi i ulagati da dostigne kapacitet/stabilnost BHT mreze. Ko je ikada testirao detaljnije (osim naprdjivanja i pricanja u prazno), slozice se sa ovom konstatacijom. Eronet nisam testirao, ali mislim da su najslabiji u ovom segmentu (ako uzmemo u obzir sredstva koja imaju na raspolaganju).
Uglavnom, prebacicu se vjerovatno na M:tel opet, prvenstveno zbog boljeg omjera ulozeno/dobijeno, mada je samo pitanje odabira manjeg zla.
- rovac13
#225 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Ja bi volio da svuda drugo budu rupe..........samo nek ne dira TK......da se nedaj boze ne dogodi kao kod bht da korisnicka sluzba nece da se javi..........neka idu svi na bht samo nek ovo moje radi kao do sad