Kupis auto za 2.000 KM i kupis auto za 10.000 KM. Tvoja logika je da samo lud covjek moze ubjedjivati sebe i druge da je ovo drugo bolje.rovac13 wrote:Nije potrebno biti inzinjer da bi razlucio da li je bolje 2gb za 10km.......ili na bht 1gb za vise para.
Samo lud covjek moze ubjedjivat sebe i druge da je ovo drugo bolje.
ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Moderator: Benq
-
mirza_15
#101 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
- rovac13
#102 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Heh.......ti se izgleda ne pravis lud.......izgleda da stvarno nisi dobarmirza_15 wrote:Kupis auto za 2.000 KM i kupis auto za 10.000 KM. Tvoja logika je da samo lud covjek moze ubjedjivati sebe i druge da je ovo drugo bolje.rovac13 wrote:Nije potrebno biti inzinjer da bi razlucio da li je bolje 2gb za 10km.......ili na bht 1gb za vise para.
-
mirza_15
#103 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Pa sami su postavili tu mapu na svoju stranicu (m:tel i eronet) dok je izvor za BH Telecom neutralan. Moze se samo desiti da su podaci na mapama eroneta i m:tela predimenzionisani. Dakle, ovako je u najboljem slucaju za m:tel i eronet.friskyoreo wrote:
Zbog cega mislis da ta stranica ima neki kredibilitet i moze se uzeti za ozbiljno? I na osnovu cega su oni postavili tu kartu, ko je izvor i kako su njima dostupne te informacije, a samim korisnicima i siroj javnosti nisu?
-
mirza_15
#104 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Sta je? Malo smo nervozni? Ne ide sve u eronetu kako je planirano? Post ti je zbog uvrede prijavljen, samo da znas.rovac13 wrote: Heh.......ti se izgleda ne pravis lud.......izgleda da stvarno nisi dobar
- friskyoreo
#105 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
"Raja" je glupa. 20 godina biraju one sto ih sisaju k'o ovce, totalni mazohizam. Zato uopste nije cudo sto je takva situacija i sa banalnim zivotnim izborom, kao sto je izbor mobilnog operatera.mirza_15 wrote:Nije raja toliko glupa koliko mislite. Primjera radi, trzisni udio BH Telecoma kada je u pitanju mobilna telefonija je skocio sa 44,36% na 46,95% od decembra 2013. do decembra 2014. dok je udio m:tela pao sa 42,05% na 39,60%. Izi pao s 0,53% na 0,23%.
NIJE OVO SLUCAJNO!
I jos da se nadovezem na pricu o pokrivenosti. Hipoteticki receno, ako je sve tako kao sto ti kazes, BHT ima najbolju pokrivenost u BiH od svih ostalih ponudjaca usluga, zasto to nije stavljeno u prvi plan u marketingu?! Da je to tako, trebalo bi na sva zvona da govore o tome i hvale se. A oni nemaju ni obicne karte pokrivenosti na sluzbenoj stranici sakrivenu negdje duboko, po njihovom obicaju.
No, bojim se da tu nije u pitanju nesposobnost rukovodecih ljudi u marketingu, nego nesto puno vece. Nazalost, ocekujem u buducnosti tipicni ishod poslovanja drzavne firme. Firma opljackana, para nema, krivica se svaljuje s jednog na druge. Tipa: objavljivani tenderi za nabavku te opreme, para nema, opreme nema. Na Vlasicu objavljen tender za postavljanje 5 tih baznih stanica, a u stvarnosti tamo stoji jedna. Ovo je naravno samo primjer, ne mora znaciti da ce doslovce biti tako i da ce biti vezano konkretno za te bazne stanice, to mi je prvo palo na pamet.
- friskyoreo
#106 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Postavljanje mape na sluzbenu stranicu nosi neki nivo odgovornosti. Samim time i to sto insinuiras da su predimenzionisani, veca je vjerovatnoca da su predimenzionisani na nekom trecerazrednom blogu iz Zambije, koji je objavio neku mapu na osnovu ko zna kojih parametara i informacija.mirza_15 wrote:Pa sami su postavili tu mapu na svoju stranicu (m:tel i eronet) dok je izvor za BH Telecom neutralan. Moze se samo desiti da su podaci na mapama eroneta i m:tela predimenzionisani. Dakle, ovako je u najboljem slucaju za m:tel i eronet.friskyoreo wrote:
Zbog cega mislis da ta stranica ima neki kredibilitet i moze se uzeti za ozbiljno? I na osnovu cega su oni postavili tu kartu, ko je izvor i kako su njima dostupne te informacije, a samim korisnicima i siroj javnosti nisu?
- rovac13
#107 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Ne znam kako ostalima.......ali meni ovaj vise lici na sarafa nego na icemana.........ili je i iceman poprimio njegove osobine.
-
mirza_15
#108 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
RAK. prvi link.tasmanijska neman wrote:koji ti je izvor mudrolijamirza_15 wrote:Nije raja toliko glupa koliko mislite. Primjera radi, trzisni udio BH Telecoma kada je u pitanju mobilna telefonija je skocio sa 44,36% na 46,95% od decembra 2013. do decembra 2014. dok je udio m:tela pao sa 42,05% na 39,60%. Izi pao s 0,53% na 0,23%.
NIJE OVO SLUCAJNO!
daj link
http://rak.ba/bos/index.php?uid=1374157315
Strana 2, slika 2.
- supercali
#109 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Kada gledas pojedinacno bolje je kada gledas u paketu s drugim onda i ta giga kod bht moze biti boljarovac13 wrote:Nije potrebno biti inzinjer da bi razlucio da li je bolje 2gb za 10km.......ili na bht 1gb za vise para.
-
mirza_15
#110 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Za marketing BH Telecom-a se u potpunosti slazem. Mrsko mi sada, nemam vremena, ali postoje na internetu revizorsi izvjestaji svih operatera. Mogu se izvuci podaci iz kojih se vidi da BH Telecom najvise investira. Radi se o znacajno vecim iznosima od ostalih operatera. BH telecom je jedini testirao 4G, ali na zalost kocnica su politicke igre oko digitalizacije TV signala (dio spektra ide za 4G i dok se ne zavrsi digitalizacija nema ni od 4G nista).friskyoreo wrote:"Raja" je glupa. 20 godina biraju one sto ih sisaju k'o ovce, totalni mazohizam. Zato uopste nije cudo sto je takva situacija i sa banalnim zivotnim izborom, kao sto je izbor mobilnog operatera.mirza_15 wrote:Nije raja toliko glupa koliko mislite. Primjera radi, trzisni udio BH Telecoma kada je u pitanju mobilna telefonija je skocio sa 44,36% na 46,95% od decembra 2013. do decembra 2014. dok je udio m:tela pao sa 42,05% na 39,60%. Izi pao s 0,53% na 0,23%.
NIJE OVO SLUCAJNO!
I jos da se nadovezem na pricu o pokrivenosti. Hipoteticki receno, ako je sve tako kao sto ti kazes, BHT ima najbolju pokrivenost u BiH od svih ostalih ponudjaca usluga, zasto to nije stavljeno u prvi plan u marketingu?! Da je to tako, trebalo bi na sva zvona da govore o tome i hvale se. A oni nemaju ni obicne karte pokrivenosti na sluzbenoj stranici sakrivenu negdje duboko, po njihovom obicaju.
No, bojim se da tu nije u pitanju nesposobnost rukovodecih ljudi u marketingu, nego nesto puno vece. Nazalost, ocekujem u buducnosti tipicni ishod poslovanja drzavne firme. Firma opljackana, para nema, krivica se svaljuje s jednog na druge. Tipa: objavljivani tenderi za nabavku te opreme, para nema, opreme nema. Na Vlasicu objavljen tender za postavljanje 5 tih baznih stanica, a u stvarnosti tamo stoji jedna. Ovo je naravno samo primjer, ne mora znaciti da ce doslovce biti tako i da ce biti vezano konkretno za te bazne stanice, to mi je prvo palo na pamet.
-
Pirija
#111 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
sto ne mogu ovih "pametnih" a za kafe nemaju ...
- friskyoreo
#112 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Upravo zbog toga se i bojim da se tu desavaju velike malverzacije i da situacija na terenu nije ista kao na papiru. Nadam se da nisam u pravu.mirza_15 wrote: Za marketing BH Telecom-a se u potpunosti slazem. Mrsko mi sada, nemam vremena, ali postoje na internetu revizorsi izvjestaji svih operatera. Mogu se izvuci podaci iz kojih se vidi da BH Telecom najvise investira. Radi se o znacajno vecim iznosima od ostalih operatera. BH telecom je jedini testirao 4G, ali na zalost kocnica su politicke igre oko digitalizacije TV signala (dio spektra ide za 4G i dok se ne zavrsi digitalizacija nema ni od 4G nista).
-
kazo
#113 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Cija je ova izi firma ? I ja se dvoumim vec duze vremena da predjem sa bht na eronet ovu od 10 KM. Najvise zbog interneta, jer potrosim tu 5-6 KM a na pozive 3-4 KM. Neki dan dijelili ove izi brojeve i vidim da imas:
ako preneses broj dobijas duplo sve. Dakle samo treba dopuniti kredit od 5 KM koji traje 45 dana.
Eh sad, kakvi su oni? Svidja mi se obracunska jedinica, jer su kod mene vecinom kratki pozivi. Da li se sve cini ovako fino kao sto pise ili ima nesto malim slovima da nisam vidio
Code: Select all
Svaki mjesec 200 min za besplatne razgovore unutar izimobil mreže u BiH, bez naplate uspostave poziva, ( Pozivi prema mobilnim i fiksnim mrežama u BiH/min 0,17, obracunska jedinica 15/15 ) bez pdv-a
Svaki mjesec 200 SMS poruka za besplatno slanje prema svim mobilnim i fiksnim mrežama u BiH/inostranstvu,
Svaki mjesec 200 MB za besplatan prenos podataka u BiH.Eh sad, kakvi su oni? Svidja mi se obracunska jedinica, jer su kod mene vecinom kratki pozivi. Da li se sve cini ovako fino kao sto pise ili ima nesto malim slovima da nisam vidio
- supercali
#114 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Cekaj da nadjem lamputasmanijska neman wrote:a kakav to drugi paket može bitisupercali wrote:Kada gledas pojedinacno bolje je kada gledas u paketu s drugim onda i ta giga kod bht moze biti boljarovac13 wrote:Nije potrebno biti inzinjer da bi razlucio da li je bolje 2gb za 10km.......ili na bht 1gb za vise para.
prosvjetli nas Tita ti
Ako vec imas neki od paketa mini midi maxi ili koji vec postoje i odgovaraju ti posebno uz akciju 200% onda ovih 13 maraka koje platis za net a koje ti dodju u ovih 200% u biti platis 2 marke tu gigu sto je kod mene slucaj
-
mirza_15
#115 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Evo, ako dobro citam ove finansijske izvjestaja (nemam pojma o ekonomiji, valjda citam pravi podatak) BH Telecom je investirao oko 130 mil. KM u prosloj godini dok je m:tel investirao oko 87 mil. Godinu prije: BH telecom oko 140 mil, m:tel samo: 47 mil. Razlika u investiciji se odrazi na kvalitet. Pogledaj 2013.-tu. Skoro 100 mil razlike u investicijama. O golfu1-eronet-u necu ni da pricam. Skuckali ljudi nekakav automobil i porede sa ovim boljim i onda kazu jeftiniji je. E cuj! Prevare nekoga pa ode na eronet i haloo, a onda se brze-bolje vrati. Najbolji primjer je pad ovoga izi. Odu ljudi na te alternative, a onda brze-bolje pobjegnu od njih. Ljudi izgubili vise od pola korisnika za godinu danafriskyoreo wrote:Upravo zbog toga se i bojim da se tu desavaju velike malverzacije i da situacija na terenu nije ista kao na papiru. Nadam se da nisam u pravu.mirza_15 wrote: Za marketing BH Telecom-a se u potpunosti slazem. Mrsko mi sada, nemam vremena, ali postoje na internetu revizorsi izvjestaji svih operatera. Mogu se izvuci podaci iz kojih se vidi da BH Telecom najvise investira. Radi se o znacajno vecim iznosima od ostalih operatera. BH telecom je jedini testirao 4G, ali na zalost kocnica su politicke igre oko digitalizacije TV signala (dio spektra ide za 4G i dok se ne zavrsi digitalizacija nema ni od 4G nista).
https://www.bhtelecom.ba/fileadmin/user ... vizora.pdf
http://www.mtel.ba/images/content/Fin_i ... 14_srb.pdf
- rovac13
#116 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Ne znam kakav vam je fazon vracat se na akciju 200 % koja je ukinuta prije godinu dana.supercali wrote: Ako vec imas neki od paketa mini midi maxi ili koji vec postoje i odgovaraju ti posebno uz akciju 200%
- rovac13
#117 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
To mu je posao .........ubjedjivat raju da im je povoljnije 1GB za 13KM nego 2 GB negdje drugo za 11KMtasmanijska neman wrote:definitivno radiš u bhtelecomu i sad ti dosadno na radnom mjestu pa došo evo da promovišeš te lopove
-
kazo
#118 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
NIsam vidio da je posebno za izimaniju. Vidim ovdje 5 KM 45 dana nisam ni cito dalje.tasmanijska neman wrote:slovenci su to
http://www.izimobil.ba/o-nama
bila je to akcija džaba kartica uz današnji avaz,
kupio sam i ja i to ušo u prvih 1000 pa taj bonus imam čitavu godinu
http://www.izimobil.ba/Tarife/tarife-1
gdje si našo da je 5KM dopuna za 45 dana
to nije za OVAJ paket izimanije
https://na.izimobil.ba/dopuna-racuna
- rovac13
#119 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Ma bilo mi zao i izgovorit totasmanijska neman wrote:valjda 3 GBrovac13 wrote:To mu je posao .........ubjedjivat raju da im je povoljnije 1GB za 13KM nego 2 GB negdje drugo za 11KMtasmanijska neman wrote:definitivno radiš u bhtelecomu i sad ti dosadno na radnom mjestu pa došo evo da promovišeš te lopove![]()
![]()
- supercali
#120 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Govorimo o internetu nije vazno je li post ili prepaidtasmanijska neman wrote:polupo si ti lončićesupercali wrote: Cekaj da nadjem lampu
Ako vec imas neki od paketa mini midi maxi ili koji vec postoje i odgovaraju ti posebno uz akciju 200% onda ovih 13 maraka koje platis za net a koje ti dodju u ovih 200% u biti platis 2 marke tu gigu sto je kod mene slucaj
cijelo vrijeme se uglavnom priča o prepaidu
imtel daje uz frend prepaid 1,5 GB za 5,5
a bhtelekomvci seronje uz ultra prepaid 1 GB za 13 KM
o postpaidu bi se opet dalo razglabat
U mom slucaju ta giga na bht meni odgovara jer sam uhvatio akciju 200%
- rovac13
#121 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Naravno.........mozes li mislit koliko odgovara onima tamo na mtel u koji hvataju akciju 1,5Gb za 5,5 KM.supercali wrote: U mom slucaju ta giga na bht meni odgovara jer sam uhvatio akciju 200%
- supercali
#122 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Fazon je jer ta akcija jos vazi za one koji su potpisalirovac13 wrote:Ne znam kakav vam je fazon vracat se na akciju 200 % koja je ukinuta prije godinu dana.supercali wrote: Ako vec imas neki od paketa mini midi maxi ili koji vec postoje i odgovaraju ti posebno uz akciju 200%
Znaci do augusta 2016-e sa ovim se moze pricati jer do tada maximalno postoji to kod korisnika
- rovac13
#123 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Pa to i jest zalosno........sad kad bi ne znam kakva akcija se pojavila.........10gb i 1000 minuta za 10 KM........vi to ne mozete uzet jer morate odradjivat to sto ste potpisali 24 mjsupercali wrote:Fazon je jer ta akcija jos vazi za one koji su potpisalirovac13 wrote:Ne znam kakav vam je fazon vracat se na akciju 200 % koja je ukinuta prije godinu dana.supercali wrote: Ako vec imas neki od paketa mini midi maxi ili koji vec postoje i odgovaraju ti posebno uz akciju 200%
Znaci do augusta 2016-e sa ovim se moze pricati jer do tada maximalno postoji to kod korisnika
- supercali
#124 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Pa ne kazem da je sada povoljnorovac13 wrote:Naravno.........mozes li mislit koliko odgovara onima tamo na mtel u koji hvataju akciju 1,5Gb za 5,5 KM.supercali wrote: U mom slucaju ta giga na bht meni odgovara jer sam uhvatio akciju 200%
I ja sada da ganjam ugovor gledao bi vjerovatno taj mtel ili eronet
Kad mi istekne ugovor onda cu ponovo u potragu sta je meni licno najbolje a do tada imam jos godinu dana da uzivam u gigi od 2 marke
-
mirza_15
#125 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?
Ljudi napravili akciju 2 mjeseca i dosli na BH portale da ubjedjuju raju da treba preci na m:tel zbog akcije koja traje dva mjeseca. Nenadjebivo. Ovaj drugi dosao da promovise mrezu koja ima pokrivenost ko golman u hokeju i da to poredi sa BH Telecom-om. Samo ubi m:telovog i eronetovog pulena i promotora statistika. A ona kaze: raja prelazi ili se vraca na BH Telecom. m:tel pao, BH Telecom povecao trzisni udjel. Bas zlocesta ova statistika
Dzaba eronet-u da je 1KM kad ne valja.