Ko je stvarno ubio dvojicu Bosnjaka u Trnopolju

Chaush

#1 Ko je stvarno ubio dvojicu Bosnjaka u Trnopolju

Post by Chaush »

Nezavisne novine, 31.07.2014. objavljuju bombastican clanak a u vezi ubistva dvojice Bosnjackih povratnika u Trnopolje kod Prijedora: "Vehabija Zikrija Krkić priznao dvostruko ubistvo u Trnopolju". Da podsjetimo, u julu mjesecu ove godine, dvojica Bosnjackih povratnika ubijeni su iz automackog oruzja u kasnim satima u jednom ugostiteljskom objektu u Trnopolju kod Prijedora.
Policija RS-a je nakon par dana po ubistvu uhapsila Zikriju Krkica, mjestanina Trnopolja koji vec 20 godina zivi u Norveskoj a koji je dosao na godisnji odmor u svoj rodni kraj. Kao dokaze kojima su Krkica povezali sa ubistvom, ovi iz policije RS-a iskoristili su caure koje su navodno nasli kod Krkica. Tesko je zamislivo da je ubica imao vremena kupiti caure koje je Kalasnjikov razasuo okolo prilikom ispaljivanja smrtonosnih hitaca ,sobzirom da se ubistvo dogodilo u naselju prepunom ljudi, a pogotovo da je te caure poslje nosao sasobom sve dok ih policija nije pronasla.

Kao sto sam vec napisao, Zikrija Krkic zivi u Norveskoj vec 20 godina i norveski je drzavljanin. Norveske dnevne novine "Dag Bladet" jucer su objavile jedan opsirniji clanak o ovome slucaju. Njegova porodica, sa kojom Krkic zivi u norveskom gradu Drammenu, angazirala je i jednog norveskog advokata a u sve se umijesala i norveska ambasada u BiH. Kako za Dag Bladet istice sin Zikrije Krkica, njegovoj porodici je dozvoljen kontakt sa njim tri puta sedmicno a u trajanju od po pet minuta. Norveski advokat koji zastupa Krkica za Dag Bladet istice da je Krkic u Norvesku dosao iz koncetracionog logora i da je bio u uzasnom stanju. "Mozete zamisliti kako izgleda covjek koji je je visok 185cm a tezi samo 40kg" , istice Fridtjof Feydt. Kako za ove norveske novine istice sin Zikrije Krkica, jedan od prijatelja njegovog oca bio je priveden i saslusavan od strane policije RS-a, sto potvrdjuje i norveski advokat Fridtjof Feydt. Ovaj covjek je nakon pustanja na slobodu izjavio da je prilikom saslusavanja u policiji u B.Luci bio pretucen i da se od njega trazilo da potvrdi Krkica kao ubojicu. Pricu ovoga covjedoka potvrdio je i advokat Fridtjof Feydt koji se licno uvjerio da je svjedok imao modrice po tijelu.

Fridtjof Feydt, norveski advokat Zikrije Krkica kaze da postoji sest ljudi koji su potvrdili da je Zikrija Krkic bio sa njima u momentu kada se dogodilo ubistvo dvojice bosnjackih povratnika ali da policija RS-a taj alibi nije uzela u obzir. Takodjer ovaj advokat istice da mogucnost da je sav ovaj tragicni dogadjaj isceniran od strane srpske policije, nije iskljucena.

Sin Zikrije Krkica, koji je takodjer bio uhapsen pa kasnije oslobodjen, istice da kroz kontakte sa svojim ocem saznaje da se saslusanja koja nad njegovim ocem sprovodi policija RS-a ,sada svode samo na ispitivanja o terorizmu te da se ubistva zbog kojih je Krkic jos u zatvoru uopste ne spominju.

Moj licni stav, kada se ovo sve sagleda, jeste da su ubistva Muharema Balića i Almira Redžića, dvojice Bosnjackih povratnika u Trnopolje, iscenirana a da je Zikrija Krkic zbog svog specificnog "vehabijskog" izgleda iskoristen da bi istraga otisla u krivom smjeru. Cilj je bio jasan: Unijeti nemir medju Bosnjacke povratnike u RS.

http://www.nezavisne.com/novosti/hronik ... 56213.html

http://www.dagbladet.no/2014/08/29/nyhe ... /35022860/

Moj licni stav ovdje je da je cijeli slucaj detaljno isplaniran i izreziran od strane srpskih vlasti a u cilju zastrasivanja i unosenja nemira medju Bosnjacke povratnike u RS.
Zikrija Krkic je zbog svog karakteristicnog "vehabijskog" izgleda iskoristen da bi istraga otisla u krivom smjeru.

Sent from my iPad using Tapatalk
RahatHurmašica

#2 Re: Ko je stvarno ubio dvojicu Bosnjaka u Trnopolju

Post by RahatHurmašica »

meni je ovo od početka sumnjivo.
sinuhe

#3 Re: Ko je stvarno ubio dvojicu Bosnjaka u Trnopolju

Post by sinuhe »

Bezveze se blamiraju u norveskim novinama. Vehabija je i tamo pravio neke probleme.
Danguba

#4 Re: Ko je stvarno ubio dvojicu Bosnjaka u Trnopolju

Post by Danguba »

mene zanima ''motiv'' dvostrukog ubistva. :roll:
cyprus

#5 Re: Ko je stvarno ubio dvojicu Bosnjaka u Trnopolju

Post by cyprus »

Odgovor je: drekavac...

Image

Inače je dobro poznato da musliman nikad ne bi ubio drugog muslimana...
Chaush

#6 Re: Ko je stvarno ubio dvojicu Bosnjaka u Trnopolju

Post by Chaush »

sinuhe wrote:Bezveze se blamiraju u norveskim novinama. Vehabija je i tamo pravio neke probleme.
Izvor informacija ??
Danguba

#7 Re: Ko je stvarno ubio dvojicu Bosnjaka u Trnopolju

Post by Danguba »

cyprus wrote:Odgovor je: drekavac...

Inače je dobro poznato da musliman nikad ne bi ubio drugog muslimana...
kako dubokoumno... :roll:

kako se ja ovoga ne sjeti... :D
Danguba

#8 Re: Ko je stvarno ubio dvojicu Bosnjaka u Trnopolju

Post by Danguba »

Chaush wrote:
sinuhe wrote:Bezveze se blamiraju u norveskim novinama. Vehabija je i tamo pravio neke probleme.
Izvor informacija ??
CPHA i RTRS

:D
Chaush

#9 Re: Ko je stvarno ubio dvojicu Bosnjaka u Trnopolju

Post by Chaush »

Pazite ovo:
Ubistvo izvrseno automackom puskom AK47 koja ima brzinu ispaljenja od 600 metaka u minuti. Ubica je imao vremena da nakon izvrsenja ubistva pokupi caure razasute okolo te ih odnese i baci kod svoje kuce. Te iste caure policija kasnije nadje i koristi ih kao dokaz preko kojega okrivljenog "vehabiju" povezuje sa ubojstvom.

Svjedok koji je bio u policiji na saslusanju biva premlacen da bi priznao ono sto policija od njega trazi. Alibi od šest svjedoka koji su potvrdili da je "vehabija" bio u njihovom drustvu kada se ubistvo dogodilo, policija ne uzima u obzir.

Isuvise providno
insomnia78

#10 Re: Ko je stvarno ubio dvojicu Bosnjaka u Trnopolju

Post by insomnia78 »

Jarane vec odavno na sudu ne mora da vazi ono sto kazes i potpises u policiji, bas radi takvih stvari, tako da nema potrebe tuci svjedoke

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Nuken

#11 Re: Odg: Ko je stvarno ubio dvojicu Bosnjaka u Trnopolju

Post by Nuken »

Chaush wrote:Pazite ovo:
Ubistvo izvrseno automackom puskom AK47 koja ima brzinu ispaljenja od 600 metaka u minuti. Ubica je imao vremena da nakon izvrsenja ubistva pokupi caure razasute okolo te ih odnese i baci kod svoje kuce. Te iste caure policija kasnije nadje i koristi ih kao dokaz preko kojega okrivljenog "vehabiju" povezuje sa ubojstvom.

Svjedok koji je bio u policiji na saslusanju biva premlacen da bi priznao ono sto policija od njega trazi. Alibi od šest svjedoka koji su potvrdili da je "vehabija" bio u njihovom drustvu kada se ubistvo dogodilo, policija ne uzima u obzir.

Isuvise providno
Pa nece istresti 600 metaka u njega. Kalasnjikov bi se raspao msm. zapalio poslije ispaljenih 600 metaka u roku minute

Sent from my YUSUN W91 using Tapatalk
homega

#12 Re: Ko je stvarno ubio dvojicu Bosnjaka u Trnopolju

Post by homega »

Chaush wrote:....Moj licni stav, kada se ovo sve sagleda, jeste da su ubistva Muharema Balića i Almira Redžića, dvojice Bosnjackih povratnika u Trnopolje, iscenirana a da je Zikrija Krkic zbog svog specificnog "vehabijskog" izgleda iskoristen da bi istraga otisla u krivom smjeru. Cilj je bio jasan: Unijeti nemir medju Bosnjacke povratnike u RS.

Moj licni stav ovdje je da je cijeli slucaj detaljno isplaniran i izreziran od strane srpskih vlasti a u cilju zastrasivanja i unosenja nemira medju Bosnjacke povratnike u RS.
Zikrija Krkic je zbog svog karakteristicnog "vehabijskog" izgleda iskoristen da bi istraga otisla u krivom smjeru.
U BiH boravi još hiljade muškaraca "vehabijskog" izgleda, što baš Zikriju da safataju :-) :lol: :lol:

Moj lični stav je da je Zikrija izrešetao Bošnjake. Međutim, i tvoj i moj lični stav ne vrijedi, jedina mjerodavna je odluka suda.

Ovo što ti pokušavaš na ovakvom forumu je perfidna kampanja skidanja sumnje i odgovornosti sa Zikrije Krkića, i ponovno umetanje etno mržnje... Dokle više :? :-) :(
Novak20

#13 Re: Ko je stvarno ubio dvojicu Bosnjaka u Trnopolju

Post by Novak20 »

homega wrote:
Chaush wrote:....Moj licni stav, kada se ovo sve sagleda, jeste da su ubistva Muharema Balića i Almira Redžića, dvojice Bosnjackih povratnika u Trnopolje, iscenirana a da je Zikrija Krkic zbog svog specificnog "vehabijskog" izgleda iskoristen da bi istraga otisla u krivom smjeru. Cilj je bio jasan: Unijeti nemir medju Bosnjacke povratnike u RS.

U BiH boravi još hiljade muškaraca "vehabijskog" izgleda, što baš Zikriju da safataju :-) :lol: :lol:

Moj lični stav je da je Zikrija izrešetao Bošnjake. Međutim, i tvoj i moj lični stav ne vrijedi, jedina mjerodavna je odluka suda.

Ovo što ti pokušavaš na ovakvom forumu je perfidna kampanja skidanja sumnje i odgovornosti sa Zikrije Krkića, i ponovno umetanje etno mržnje... Dokle više :? :-) :(
Cilj je jasan. Podgrijati birače nacionalnih stranaka pred izbore. A cilj ne bira sredstva.

Iskreno se nadam da bi ove predizborne forenzičare rodbina ubijenih mogla propitati šta oni znaju a policija ne zna.
gepard_

#14 Re: Ko je stvarno ubio dvojicu Bosnjaka u Trnopolju

Post by gepard_ »

homega wrote:

Ovo što ti pokušavaš na ovakvom forumu je
perfidna
kampanja skidanja
sumnje i odgovornost
i sa Zikrije Krkića, i ponovno umetanje etno mržnje... Dokle više :? :-) :(
u cemu se sastoji odgovornost ? Sto se tice sumnje tu smo bare bare . u genocidnom entitetu sumnjaju na muju a u zenici sumnjaju na jovu . svako skida sumnju sa sebe . sumnja je nula , sumnja je nista .ja sumnjam da milosevic uopce mrtav . To je sumnja , to je moje pravo . Dakle ako neko pise podlo i perfidno to si ti . i ne zaboravi mi odgovoriti . Gdje je odgovornost tog Zikrije ? Gdje ? U cemu se sastoji ?
ps pretpostavljam da znas sta znaci odgovornost . to svako zna .
gepard_

#15 Re: Ko je stvarno ubio dvojicu Bosnjaka u Trnopolju

Post by gepard_ »

homega wrote:

U BiH boravi još hiljade muškaraca "vehabijskog" izgleda
, što baš Zikriju da safataju :-) :lol: :lol:
Moj lični stav je da je Zikrija izrešetao Bošnjake.
Međutim, i tvoj i moj lični stav ne vrijedi, jedina mjerodavna je odluka suda.

u trnopolju ili u tom dijelu genocidnog entiteta ne postoje hiljade ljudi ,, vehabijskog ,, izgleda . Zasto bas Zikriju ? Morali su nekoga ! Da nije zikrija bio bi Y X Z .
pod 2 . Na osnovu cega si izradio licni stav ? Ja licno imam stav da policiji koja je napravila genocid koja je po noci otkopavala i prekopavala i premjestala masovne grobnice od Prijedora do Srebrenice ne treba nista vjerovati . A ti ?
dalje

#16 Re: Ko je stvarno ubio dvojicu Bosnjaka u Trnopolju

Post by dalje »

Bitno je da porodica ubijenog ne sumnja a narod ko narod, prica i pricace svasta.
Porodica ubijenog Almira Redžića, tvrdi da je on nedavno imao sukob sa vehabijama.
"Oni su posumnjali na pogrešnog čovjeka, na njega (Almira). I od tada su ga imali na piku. Mimoišli su se autima, htjeli su da ga stjeraju s puta, ali je on to izbjegao. Da li je bio sa tim vehabijama, da li se on s njima družio? Ja mislim da nije, ali nije se ni sa kim ni kačio," kaže Mirzeta Keštić, supruga ubijenog Almira Redžića.
"Čuli smo da je bio neki konflikt između te osobe i njega. A ta osoba je, navodno, vehabija, ali nisam sto posto siguran. Policija je odradila i radi svoj posao. Vrlo sam zadovoljan, ovim putem im se zahvaljujem, vidi se da rade na slučaju," rekao je Said Redžić, polubrat ubijenog Almira Redžića.
Stjui

#17 Re: Ko je stvarno ubio dvojicu Bosnjaka u Trnopolju

Post by Stjui »

Chaush wrote: Tesko je zamislivo da je ubica imao vremena kupiti caure koje je Kalasnjikov razasuo okolo prilikom ispaljivanja smrtonosnih hitaca ,
uopšte nije teško zamislivo kod plaćenih ubica,psihopata,te vehabijskih samoubilačkih sektaša.takvim ljudima orilo-gorilo,što se kaže.nego,gospodine čauš,koliko god ja prezirao okupirani dio bosne i tu tamo policiju,ne bih rekao da su oni sposobni iscenirati nešto ovakvo. al' evo,dajte nam vi svoju teoriju dešavanja ? u međuvremenu evo jedan video zikrijinih pajtosa-katila:
18+
https://www.youtube.com/watch?v=wK832dqrzzg

šta je kod ove mrake nezamislivo i šta čovjeka može od njih iznenadit? još jednom,g.čauš,dajte nam vi svoje viđenje te kobne noći?!
gepard_

#18 Re: Ko je stvarno ubio dvojicu Bosnjaka u Trnopolju

Post by gepard_ »

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: kakve veze ovi ,, skorpioni ,, imaju sa bosnom :? :? :? :? :? :? lijeci se covjece i upozori normalan svijet sta postavljas .
insomnia78

#19 Re: Ko je stvarno ubio dvojicu Bosnjaka u Trnopolju

Post by insomnia78 »

Pa otprilike nekih 150 bošnjaka, pripadnika iste sekte kao i taj tvoj "nevini" je trenutno u redovima tih "škorpiona"
Tako da, ima veze

Stjui

#20 Re: Ko je stvarno ubio dvojicu Bosnjaka u Trnopolju

Post by Stjui »

gepard_ wrote::shock: :shock: :shock: :shock: :shock: kakve veze ovi ,, skorpioni ,, imaju sa bosnom :? :? :? :? :? :? lijeci se covjece i upozori normalan svijet sta postavljas .
napisao sam 18+.uglavnom,nema više okretanja glave na stranu od vehabijske pošasti :

Image

prije toga:
Smajo Abdurahmanović (30) iz Zavidovića danas je presudom sudskog vijeća Kantonalnog suda u Zenici osuđen na zatvorsku kaznu od 18 godina.

Abdurahmanović je proglašen krivim za ubistvo Velida Zahirovića koje se desilo 6. juna u Zavidovićima. Kako je prilikom izricanja presude rekao predsjedavajući sudskog vijeća Enes Malićbegović, optuženi je tog dana s tri hica iz pištolja iz neposredne blizine pucao u Zahirovića, što je okvalificirano kao ubistvo na podmukao način.

Prema optužnici, motiv ubistva je Zahirovićevo odbijanje da razgovara o tome da dozvoli Abdurahmanoviću da se oženi njegovom devetogodišnjom kćerkom. Optuženi je danas izrečenom presudom dužan supruzi i dvoje djece ubijenog isplatiti odštetu od 60.000 KM.
itd.
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#21 Re: Odg: Ko je stvarno ubio dvojicu Bosnjaka u Trnopolju

Post by crysis »

Nuken wrote:
Chaush wrote:Pazite ovo:

Isuvise providno
Pa nece istresti 600 metaka u njega. Kalasnjikov bi se raspao msm. zapalio poslije ispaljenih 600 metaka u roku minute

Sent from my YUSUN W91 using Tapatalk
to je teoretska brzina pucanja sa redenikom , u praksi nema sanse da ispuca 600 komada i da pritom mjenja okvire ako znamo da u okvir stane 32 komada.
gepard_

#22 Re: Ko je stvarno ubio dvojicu Bosnjaka u Trnopolju

Post by gepard_ »

insomnia78 wrote:Pa otprilike nekih 150 bošnjaka, pripadnika iste sekte kao i taj tvoj "nevini" je trenutno u redovima tih "škorpiona"
Tako da, ima veze

nema to veze sa Bosnom . Bosna je istina . Bosna je pravda . Bosna je ponos . Bosanci su branili svoju zemlju . bosanci su zrtve genocida i nevidjenih progona . Bosna je bol i patnja . To je najcistija i najljepsa rijec na planeti .
ja cetnicima ne vjerujem nista . moj niko nije osim Bosne .Bosna je moja ja sam njen sin . zaboli me za te bradonje .ja ih mrzim vise nego ti . meni se vehabije gade vise nego tebi , budi siguran . ja ni guzatu turkinju sa muskim mantilom ne volim vidjeti na ulici a kamoli vehabiju . vidio jednom tu nakazu i sanjao ga . skratio mi zivot . sve bi ih obrijo na suho , okupo , i prebio ko vola u kupusu . to je stoka . svakom vehabiji yebem sve i onome ko ih dovede . ti ludjaci nemaju veze sa Bosnom i sa Bosancima . Ja sam Bosanac , partizan , ja zvijezdu petokraku i ljiljane na celu nosim , konju jedan a ti meni o nekim bosnjacima i nekim sektama a ja se u Tita kunem .Ne znam ni o cemu pricas klokane jedan ja ni na karti ne znam naci te divlje i primitivne drzave . medjutim nista nije dokazano . pa sta i da je taj vehabijski majmun ubio ljude . hoce li cetnici biti bolji . hoce li srebrenicani i prijedorcani ustati iz mrtvih .
insomnia78

#23 Re: Ko je stvarno ubio dvojicu Bosnjaka u Trnopolju

Post by insomnia78 »

Jel de da ne zivis u BiH?

gepard_

#24 Re: Ko je stvarno ubio dvojicu Bosnjaka u Trnopolju

Post by gepard_ »

insomnia78 wrote:Jel de da ne zivis u BiH?

jok u oblacima
Last edited by gepard_ on 01/09/2014 08:02, edited 1 time in total.
muzicar_iz_parka

#25 Re: Ko je stvarno ubio dvojicu Bosnjaka u Trnopolju

Post by muzicar_iz_parka »

A jel i onaj veseljak podmetnut koji je malo "puškarao" na američku ambasadu i ranio onog policajca ni krivog ni dužnog?
Post Reply