Molim lijepo, Tuzlu i Sarajevo ne spominjati u istoj recenici. U Tuzli ne postoje manjine i vecine, vec samo Tuzlaci.bosanska rijec wrote:Mislim da je obrnuto u Banjaluci i z.Mostaru jeste tako da vecina namece svoja pravila ali mislim da Sarajevo, Tuzla itd. je tako da je " manjina" cak privilegovana u svemu. Toliko su se razmazili da vrlo cesto Izmisljaju "ugrozenost" .
Ko je smjestio Deda Mrazu
- seln
#501 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
-
ponosna_manjina
#502 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Ne bih govorio o Banjaluci ali u takozvanom zapadnom Mostaru sam proveo cijeli zivot do unazad dvije godine od kada sam u Sarajevu i mogu ti reci da je u procentu isto, ako ne i vise vise, nehrvata u zap. Mostaru nego nebosnjaka u Sarajevu. Sto se tice zivota u jednom i drugom gradu usporedio bi ih sa boravkom u dvjema prostorijama u koje se neko posrao samo sto je jedna prostorija velicine dva sa dva a druga sest sa sest. Govno jednako smrdi samo je podnosljivije u vecoj prostoriji. To je jedina razlika a vjeruj da je sve ostalo isto. I da ne posmislis da ovim branim zapadni Mostar, mene tamo gledaju kao nekakvog muslimana, a sa porodicom sam prosao i protjerivanja, premlacivanja, ustaske logore itd.istocnjak wrote: Sarajevo je zaista multi-kulturalan grad za razliku od čisto etnićkih gradova Banja Luke i Zapadnog Mostara, koji se ni po čemu ne mogu porediti sa Sarajevom i njegovom ljepotom življenja u različitosti kultura.
Last edited by ponosna_manjina on 01/12/2008 10:55, edited 1 time in total.
- piupiu
#503 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
"Pa, tako je bilo i u onoj drzavi, nije, vala, bilo vjeronauka u vrticima i skolama nego pri vjerskim institucijama. I kazu bilo zabranjeno, ma to je laz. Meni se cini da vi u Sarajevu nemate drugog posla nego da izmisljate."bosanska rijec wrote: Pa tako je bilo i u onoj drzavi , nije vala djeda mraza bilo u skolama nego u pozoristu . Danas ga ima i u pozoristu i u kulturnim centrima, restoranima, supermarketima i kazu zabranjeno , ma to je laz. Meni se cini da vi u Sarajevu nemate drugog posla nego da izmisljate .
Last edited by piupiu on 01/12/2008 11:01, edited 1 time in total.
-
istocnjak
#504 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Tako je dakle nisam znao .... znači smeta vam što je Arzija pokrivena i što je na funkciji? Baš lijepo od vas tolerancija i multi-kultura na nivou ... Imali večih fanatika od ateista koji su slali ljude na goli otok i poslali milione u sibir?
-
istocnjak
#505 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
piupiu wrote:Meni se cini da vi u Sarajevu nemate drugog posla nego da izmisljate."
- kukuruz_kokicar
#506 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Pošto ne samo da si prilično ograničenih sposobnosti rezonovanja, nego izgleda da i teško čitaš, pa sam se potrudio da ti ponovim prethodni post. Traži pomoć ako gdje zapne.istocnjak wrote:Tako je dakle nisam znao .... znači smeta vam što je Arzija pokrivena i što je na funkciji? Baš lijepo od vas tolerancija i multi-kultura na nivou ... Imali večih fanatika od ateista koji su slali ljude na goli otok i poslali milione u sibir?
Sa tobom je jako teško razgovarati zbog tvog ograničenog znanja i neograničenog neznanja.
U ovom slučaju nisi problem ti nego Arzija. Arzija ne smeta nikome zbog svojih namaza, mahrame i vjerskog opredjeljenja. Arzija je ta koja svojim potezima jasno daje na znanje da nije sposobna da razdvoji javni, sekularni i multikulturni karakter "Djeca Sarajeva" od njenih vjerskih nazora i zbog toga je NESPOSOBNA da vrši funkciju u JAVNOJ ustanovi. Ja predlažem onim kojima smeta Djeda Mraz da osnuju Islamsku Ustanovu "Djeca Mekteba" i tamo fetvom ukidaju predstave za djecu koje veličaju multikulturnu dimenziju ovog grada.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#507 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Ja upravo rekoh da je Sarajevo svakim danom sve blizi tom jednoumlju koje BL i ZMostar sprovode vec dugo vremena.istocnjak wrote:Sarajevo se ne može porediti sa Banja Lukom i Zapadnim Mostarom ni po čemu a naročito ne po multi-kulturi.mIRCerka wrote:Nije. Sarajevo je BILO multi kulti grad. Sad je kasaba u kojoj vecina namece svoja pravila manjini.
Isto kao i BL i Zapadni Mostar. Samo su Vecine razlicite.
Zar nije tako?
a price "dobro je, samo nek ne puca" i "ma suti to je dobro vidi u BL i vidi u ZMostaru kako je" mi je na vrh glave.
Ja zivim i radim u Sarajevu i dajem si za pravo da kazem da u Sarajevu nesto ne valja.
U Banjaluci sam cesto poslovno, tamo mnogo toga ne valja. U Zapadni Mostar rijetko kad idem. PA nesto ne mogu ni suditi.
Ali meni je bitno da prvenstveno ispred moga praga nema problema. Mislim globalno, djelujem lokalno.
-
istocnjak
#508 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Ma jasan si ti nama kao dan kontamo mi tebe sve, ne sikiraj se ti puno samo se opusti ... Sve je uredu.kukuruz_kokicar wrote:Pošto ne samo da si prilično ograničenih sposobnosti rezonovanja, nego izgleda da i teško čitaš, pa sam se potrudio da ti ponovim prethodni post. Traži pomoć ako gdje zapne.istocnjak wrote:Tako je dakle nisam znao .... znači smeta vam što je Arzija pokrivena i što je na funkciji? Baš lijepo od vas tolerancija i multi-kultura na nivou ... Imali večih fanatika od ateista koji su slali ljude na goli otok i poslali milione u sibir?![]()
Sa tobom je jako teško razgovarati zbog tvog ograničenog znanja i neograničenog neznanja.
U ovom slučaju nisi problem ti nego Arzija. Arzija ne smeta nikome zbog svojih namaza, mahrame i vjerskog opredjeljenja. Arzija je ta koja svojim potezima jasno daje na znanje da nije sposobna da razdvoji javni, sekularni i multikulturni karakter "Djeca Sarajeva" od njenih vjerskih nazora i zbog toga je NESPOSOBNA da vrši funkciju u JAVNOJ ustanovi. Ja predlažem onim kojima smeta Djeda Mraz da osnuju Islamsku Ustanovu "Djeca Mekteba" i tamo fetvom ukidaju predstave za djecu koje veličaju multikulturnu dimenziju ovog grada.
- kockica_kockica
#509 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
istocnjak wrote:Tako je dakle nisam znao .... znači smeta vam što je Arzija pokrivena i što je na funkciji? Baš lijepo od vas tolerancija i multi-kultura na nivou ... Imali večih fanatika od ateista koji su slali ljude na goli otok i poslali milione u sibir?
Pa nebi nam smetalo dragi istocnjak da je normalna osoba ... ali njeni postupci tctctctctctc... pa sta sad kad dodje na tu funkciju recimo neka Nada ona treba izbaciti vjeronauk, uvede odrzavanje liturgije za djecu ili mozda samo pravoslavni vjeronauk
Sve ono sto ne zelis da tebi neko radi ti nemoj raditi nekome drugom... dobro se dobrim vraca...
-
istocnjak
#510 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Bilo bi lijepo da odeš u Banja Luku i Zapadni Mostar pa da im ovo objasniš nama je sve jasno.mIRCerka wrote:Ja upravo rekoh da je Sarajevo svakim danom sve blizi tom jednoumlju koje BL i ZMostar sprovode vec dugo vremena.a price "dobro je, samo nek ne puca" i "ma suti to je dobro vidi u BL i vidi u ZMostaru kako je" mi je na vrh glave.Ja zivim i radim u Sarajevu i dajem si za pravo da kazem da u Sarajevu nesto ne valja.
U Banjaluci sam cesto poslovno, tamo mnogo toga ne valja. U Zapadni Mostar rijetko kad idem. PA nesto ne mogu ni suditi.
Ali meni je bitno da prvenstveno ispred moga praga nema problema. Mislim globalno, djelujem lokalno.
-
istocnjak
#511 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Isto je to. Evo vidi i na ovom forumu: Nada ubacuje - a Arzija izbacuje. Pronađi razliku.kockica_kockica wrote:istocnjak wrote:Tako je dakle nisam znao .... znači smeta vam što je Arzija pokrivena i što je na funkciji? Baš lijepo od vas tolerancija i multi-kultura na nivou ... Imali večih fanatika od ateista koji su slali ljude na goli otok i poslali milione u sibir?
Pa nebi nam smetalo dragi istocnjak da je normalna osoba ... ali njeni postupci tctctctctctc... pa sta sad kad dodje na tu funkciju recimo neka Nada ona treba izbaciti vjeronauk, uvede odrzavanje liturgije za djecu ili mozda samo pravoslavni vjeronaukili da dodje neka Marina pa da uvede Svetog Nikolu ili Djeda Bozicnjaka ...
pa stvarno ili neces ili fakat ne mozes da vidis svu tu nebulozu njenih postupaka
![]()
Sve ono sto ne zelis da tebi neko radi ti nemoj raditi nekome drugom... dobro se dobrim vraca...
-
ponosna_manjina
#512 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Ne bih govorio o Banjaluci ali u takozvanom zapadnom Mostaru sam proveo cijeli zivot do unazad dvije godine od kada sam u Sarajevu i mogu ti reci da je u procentu isto, ako ne i vise vise, nehrvata u zap. Mostaru nego nebosnjaka u Sarajevu. Sto se tice zivota u jednom i drugom gradu usporedio bi ih sa boravkom u dvjema prostorijama u koje se neko posrao samo sto je jedna prostorija velicine dva sa dva a druga sest sa sest. Govno jednako smrdi samo je podnosljivije u vecoj prostoriji. To je jedina razlika a vjeruj da je sve ostalo isto. I da ne posmislis da ovim branim zapadni Mostar, mene tamo gledaju kao nekakvog muslimana, a sa porodicom sam prosao i protjerivanja, premlacivanja, ustaske logore itd.istocnjak wrote:Bilo bi lijepo da odeš u Banja Luku i Zapadni Mostar pa da im ovo objasniš nama je sve jasno.mIRCerka wrote:Ja upravo rekoh da je Sarajevo svakim danom sve blizi tom jednoumlju koje BL i ZMostar sprovode vec dugo vremena.a price "dobro je, samo nek ne puca" i "ma suti to je dobro vidi u BL i vidi u ZMostaru kako je" mi je na vrh glave.Ja zivim i radim u Sarajevu i dajem si za pravo da kazem da u Sarajevu nesto ne valja.
- kockica_kockica
#513 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
istocnjak wrote:Isto je to. Evo vidi i na ovom forumu: Nada ubacuje - a Arzija izbacuje. Pronađi razliku.kockica_kockica wrote:istocnjak wrote:Tako je dakle nisam znao .... znači smeta vam što je Arzija pokrivena i što je na funkciji? Baš lijepo od vas tolerancija i multi-kultura na nivou ... Imali večih fanatika od ateista koji su slali ljude na goli otok i poslali milione u sibir?
Pa nebi nam smetalo dragi istocnjak da je normalna osoba ... ali njeni postupci tctctctctctc... pa sta sad kad dodje na tu funkciju recimo neka Nada ona treba izbaciti vjeronauk, uvede odrzavanje liturgije za djecu ili mozda samo pravoslavni vjeronaukili da dodje neka Marina pa da uvede Svetog Nikolu ili Djeda Bozicnjaka ...
pa stvarno ili neces ili fakat ne mozes da vidis svu tu nebulozu njenih postupaka
![]()
ne znam sta s ovim podvucenim zelis reci...
u svakom slucaju nisi bas skontao sta sam htjela da kazem....
-
mIRCerka
#514 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Bilo bi strashno lijepo, a i u skladu sa pravilima foruma, dati prestanes vec jednom RAZVODNJAVATI OVU TEMU, jer je tema ARZIJA M. OBDANISTA U SKLOPU JAVNE USTANOVE DJECA SARAJEVA I NAJAVA UKIDANJA DEDA MRAZA....istocnjak wrote:Bilo bi lijepo da odeš u Banja Luku i Zapadni Mostar pa da im ovo objasniš nama je sve jasno.mIRCerka wrote:Ja upravo rekoh da je Sarajevo svakim danom sve blizi tom jednoumlju koje BL i ZMostar sprovode vec dugo vremena.a price "dobro je, samo nek ne puca" i "ma suti to je dobro vidi u BL i vidi u ZMostaru kako je" mi je na vrh glave.Ja zivim i radim u Sarajevu i dajem si za pravo da kazem da u Sarajevu nesto ne valja.
A tebi ako se pise o Banja Luci i Mostaru, otvori odgovarajuce teme.
Da, ovo je upozorenje. Prvo i posljednje.
PS Zamolicu te isto tako javno da u svom postu koji ce biti odgovor na ovaj post budes pametan pa par puta procitas to sto napises prije nego postiras. Jer ce opet na kraju mIRCi ispasti islamofobicna, a islam i bosnjaci u Sarajevu ugrozeni...
Kraj diskusije.
-
istocnjak
#515 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
kockica_kockica wrote:Pa nebi nam smetalo dragi istocnjak da je normalna osoba ... ali njeni postupci tctctctctctc... pa sta sad kad dodje na tu funkciju recimo neka Nada ona treba izbaciti vjeronauk, uvede odrzavanje liturgije za djecu ili mozda samo pravoslavni vjeronaukili da dodje neka Marina pa da uvede Svetog Nikolu ili Djeda Bozicnjaka ...
![]()
istocnjak wrote:Isto je to. Evo vidi i na ovom forumu: Nada ubacuje - a Arzija izbacuje. Pronađi razliku.
Ma jasno je sve tebi samo glumiš ... Bosna ti je bolan k'o stari dedo kojem je neko opalio šamar, pa kada mu je sa glave spala francuzica kapa a on ništa na to nije reagovao, već je samo podigao kapu malo je očisti rukom i nastavio dalje. Tako i vi ... vozdrica ...kockica_kockica wrote:ne znam sta s ovim podvucenim zelis reci...![]()
-
vratnik
#516 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Koja patetika jebote.. Branic Bosne i multikulture, istocnjak.. (smajlikojipovraca)istocnjak wrote:kockica_kockica wrote:Pa nebi nam smetalo dragi istocnjak da je normalna osoba ... ali njeni postupci tctctctctctc... pa sta sad kad dodje na tu funkciju recimo neka Nada ona treba izbaciti vjeronauk, uvede odrzavanje liturgije za djecu ili mozda samo pravoslavni vjeronaukili da dodje neka Marina pa da uvede Svetog Nikolu ili Djeda Bozicnjaka ...
![]()
Sve ono sto ne zelis da tebi neko radi ti nemoj raditi nekome drugom... dobro se dobrim vraca...istocnjak wrote:Isto je to. Evo vidi i na ovom forumu: Nada ubacuje - a Arzija izbacuje. Pronađi razliku.Ma jasno je sve tebi samo glumiš ... Bosna ti je bolan k'o stari dedo kojem je neko opalio šamar, pa kada mu je sa glave spala francuzica kapa a on ništa na to nije reagovao, već je samo podigao kapu malo je očisti rukom i nastavio dalje. Tako i vi ... vozdrica ...kockica_kockica wrote:ne znam sta s ovim podvucenim zelis reci...![]()
-
istocnjak
#517 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Ma nije problem samo ti mene banuj i odstrani sve one koji drugačije razmišljaju.mIRCerka wrote:Bilo bi strashno lijepo, a i u skladu sa pravilima foruma, dati prestanes vec jednom RAZVODNJAVATI OVU TEMU, jer je tema ARZIJA M. OBDANISTA U SKLOPU JAVNE USTANOVE DJECA SARAJEVA I NAJAVA UKIDANJA DEDA MRAZA....
PS Zamolicu te isto tako javno da u svom postu koji ce biti odgovor na ovaj post budes pametan pa par puta procitas to sto napises prije nego postiras. Jer ce opet na kraju mIRCi ispasti islamofobicna, a islam i bosnjaci u Sarajevu ugrozeni...
Kraj diskusije.
Nisam neki ovisnik o forumu. Svejedno mi je zaista ... samo da znaš ...
-
mIRCerka
#518 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Kao i obicno, ti si ugrozen.. bu-hu-hu, suze mi niz ledja idu. Fino sam ti napisalaistocnjak wrote:Ma nije problem samo ti mene banuj i odstrani sve one koji drugačije razmišljaju.mIRCerka wrote:Bilo bi strashno lijepo, a i u skladu sa pravilima foruma, dati prestanes vec jednom RAZVODNJAVATI OVU TEMU, jer je tema ARZIJA M. OBDANISTA U SKLOPU JAVNE USTANOVE DJECA SARAJEVA I NAJAVA UKIDANJA DEDA MRAZA....
Kraj diskusije.
Nisam neki ovisnik o forumu. Svejedno mi je zaista ... samo da znaš ...
Kljucne rijeci za ovu temu su
Sarajevo
JAVNA USTANOVA Djeca Sarajeva
Najava ukidanja paketica i Deda Mraza djeci!!!
A ne mostar, banjaluka i ostalo....
Registracijom na forum si prihvatio pravila ovog foruma...ali i pored skoro pa CRTANJA PROBLEMA I DEFINICIJE PROBLEMA u tvojim postovima, ti si i dalje ugrozen..evo cu ti opet reci
BU HU HU SUZE MI NIZ LEDJA OD TUGE IDU!
-
popajic
#519 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Ziv ti nama bio sa svim ovim komplimentima - sto govori da nemas pojma kakvo je Sarajevo bilo dok je zista bilo multi-kulti.@istocnjak
Sarajevo je zaista multi-kulturalan grad za razliku od čisto etnićkih gradova Banja Luke i Zapadnog Mostara, koji se ni po čemu ne mogu porediti sa Sarajevom i njegovom ljepotom življenja u različitosti kultura.
Hvalis razlicitost kultura,a onda udri po Deda Mrazu...bezze totalno !
- kockica_kockica
#520 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
istocnjak wrote:kockica_kockica wrote:Pa nebi nam smetalo dragi istocnjak da je normalna osoba ... ali njeni postupci tctctctctctc... pa sta sad kad dodje na tu funkciju recimo neka Nada ona treba izbaciti vjeronauk, uvede odrzavanje liturgije za djecu ili mozda samo pravoslavni vjeronaukili da dodje neka Marina pa da uvede Svetog Nikolu ili Djeda Bozicnjaka ...
![]()
Sve ono sto ne zelis da tebi neko radi ti nemoj raditi nekome drugom... dobro se dobrim vraca...istocnjak wrote:Isto je to. Evo vidi i na ovom forumu: Nada ubacuje - a Arzija izbacuje. Pronađi razliku.Ma jasno je sve tebi samo glumiš ... Bosna ti je bolan k'o stari dedo kojem je neko opalio šamar, pa kada mu je sa glave spala francuzica kapa a on ništa na to nije reagovao, već je samo podigao kapu malo je očisti rukom i nastavio dalje. Tako i vi ... vozdrica ...kockica_kockica wrote:ne znam sta s ovim podvucenim zelis reci...![]()
Mislim da tebi nije jasno mnogo stosta i da uopce nisi razumio sta sam zeljela da kazem ...
- Nekako s proljeća
#521 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Nisam za isključivost, ali ako malo povežemo stvari....
Upravo je već nekoliko godina a i danas , aktuelna reklama za Cocacolu sa likom tzv Djeda mraza sa sve šleperima ...
http://img153.imageshack.us/my.php?imag ... a1ets5.jpg
Podlo , zar ne?
Nema sumnje da je mnogo onih koji ne razumiju u čemu je problem.Naravno, nisam za isključivost kojom će mala raja biti uskraćena za male radosti što ih u sebi nose praznični paketići.Ali bez obrzira na to, nisam za ugrađivanje jedne laži (ma koliko ona igledala nekome mala) u čista dječija srca.
Upravo je već nekoliko godina a i danas , aktuelna reklama za Cocacolu sa likom tzv Djeda mraza sa sve šleperima ...
Podlo , zar ne?
Nema sumnje da je mnogo onih koji ne razumiju u čemu je problem.Naravno, nisam za isključivost kojom će mala raja biti uskraćena za male radosti što ih u sebi nose praznični paketići.Ali bez obrzira na to, nisam za ugrađivanje jedne laži (ma koliko ona igledala nekome mala) u čista dječija srca.
- lord-executioner
#522 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Istocnjak je klon ( virtuelni ili karakterni ) Air Ramiza i njemu slicnih. Svi nacionalisti lose citaju, ili procitaju i raspolazu samo onim dijelom koji su podobni da posluze kao pseudo-argument za napad na druge. Treba takve izjave zaista zanemariti, nastaviti u duhu teme.
-
istocnjak
#523 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Ma nije problem samo ti laži navikli smo mi na laži i lažove još od rata. Samo da mi je znati čiji si ti klon sa tim avatarom?lord-executioner wrote:Istocnjak je klon ( virtuelni ili karakterni ) Air Ramiza i njemu slicnih. Svi nacionalisti lose citaju, ili procitaju i raspolazu samo onim dijelom koji su podobni da posluze kao pseudo-argument za napad na druge. Treba takve izjave zaista zanemariti, nastaviti u duhu teme.
- JThomas
#524 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
a kad ga zarotiraš za 232 stepena, okreneš u ogledalu i upotrijebiš infracrveni filter, onda na starokineskom piše "kur*ina velika k'o ručni mlin za kafu"Nekako s proljeća wrote:Nisam za isključivost, ali ako malo povežemo stvari....
![]()
Podlo , zar ne?
zanimljivo, zar ne?
-
mIRCerka
#525 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Sad je fakat previse!istocnjak wrote:Ma nije problem samo ti laži navikli smo mi na laži i lažove još od rata. Samo da mi je znati čiji si ti klon sa tim avatarom?lord-executioner wrote:Istocnjak je klon ( virtuelni ili karakterni ) Air Ramiza i njemu slicnih. Svi nacionalisti lose citaju, ili procitaju i raspolazu samo onim dijelom koji su podobni da posluze kao pseudo-argument za napad na druge. Treba takve izjave zaista zanemariti, nastaviti u duhu teme.
Lijepo sam te tri puta zamolila da prestanes razvodnjavati temu.
A koliko znam, po islamu kad se ti tri puta obratis a taj te ignorise, ti njemu haman dzenazu za zivota otkljanjas, tj prekrizis ga u svom tefteru.
Stoga, danas sam merhametli pa ce biti 1 dan - ban upozorenja.
Kad se vratis, drzi se pravila.