Ko je Šahbaz

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

nikeze

#26 Re: Ko je Šahbaz

Post by nikeze »

Šahbaz je cinkaroš u firmi, i takvih su puni organi uprave.
swanfilter

#27 Re: Ko je Šahbaz

Post by swanfilter »

Ono sto znam, i ovi iz Nadrealista su se ga bojali ...
mali jomu

#28 Re: Ko je Šahbaz

Post by mali jomu »

Ko je Sahbaz?

1. primjer za prepoznat Sahbaza je...

U jednom mjestu... omladina se ponapijala i zasjela na raskrsnicu puteva. Ko je god tuda prosao dobio je sikanjiranje, gadjanje kamenicama, psovanje, galama... itd. Niko vise nije smio tuda da prodje... I Sahbaz kreno u setnju... naidje kraj omladine i kaze im, " a lijepe omladine, bas vas je fino vidjet skupa u tolikom broju" i prodje. Omladina se odmah pokupi... razlaz.

:mrgreen:
janje_

#29 Re: Ko je Šahbaz

Post by janje_ »

Suzie Q wrote: 28/02/2022 11:54 cula sam jos prije dosta godina da je Dzihanovic
Mi tu, ali ne znam kakvu je on ulogu mogo imat prije rata..
uglavnomja

#30 Re: Ko je Šahbaz

Post by uglavnomja »

da ponovim sta se pricalo kad se snimala tln: sahbaz je lik nastao na osnovu gospodje sahbaze sidran, prve zene a.sidrana :-)
Jack Be Nimble

#31 Re: Ko je Šahbaz

Post by Jack Be Nimble »

Zar nije vec neko iz TLN-a kazao u dokumnetarcu kako ih je jednom neki baja nazvao, predstavio se da je iz neke komisije/mjesne zajednice i kako TLN sa svojom zajebancijom udara na drzavu, tita i partiju. Ovi ga pitali ko si ti i on ljutito odgovorio ja sam sam taj i taj Sahbaz!
hatemondays

#32 Re: Ko je Šahbaz

Post by hatemondays »

Genter iz sluzbe drzavne bezbjednosti koji je imao zadatak, ko fol zajeban, da prati ove novopecene protivnike rezima. Nadrealisti su mu dali imaginarno ime Sahbaz nastalo od "shash ba". Uglavnom nepozeljan u raji, spijun, smutljivac itd. Ovo genter je ustvari lik iz raje kojeg su naravno mahalashi provalili da ih zavaljuje SDB-u. Uglavnom sitni klosar koji je proveo vrijeme u muriji i morao je placati raniji izlazak iz tvorza cinkajuci svoje komsije i jarane. Poslije Sahbaza dosao je i Saban...
Post Reply