Ko je Šahbaz
-
mali_balon
#1 Ko je Šahbaz
Dakle ko je Sahbaz iz naderalista.....
-
mali_balon
- muha_sa
#3 Re: Ko je Šahbaz
Nervozni poštar.
- duh_sa_sjekirom
#4 Re: Ko je Šahbaz
On je Šabović (Fadil, dr.), nije Šabotić...
- Ateista
#5 Re: Ko je Šahbaz
Kako ba ne znate ko je Sahbaz, on je ko macija guza...
-
mali_balon
- Ateista
#7 Re: Ko je Šahbaz
Mogao je, zato pazi sta pises i radis
-
mali_balon
#8 Re: Ko je Šahbaz
Eto vidis ja to nikad cuo nisam.....ja sam cuo da je alija, seselj, saja....svako neko
- uglavnomja
#9 Re: Ko je Šahbaz
sahbaz je postojao prije alije, seselja i ostalog otpada
ono sto se pricalo davno bilo je da je sahbaz nastao od gospodje sahbaze, koja je bila necija zena, nekog poznatog sarajevskog lika, ne politicara, sad mi stao mozak, i koja je bila opasna
ono sto se pricalo davno bilo je da je sahbaz nastao od gospodje sahbaze, koja je bila necija zena, nekog poznatog sarajevskog lika, ne politicara, sad mi stao mozak, i koja je bila opasna
-
mali_balon
#10 Re: Ko je Šahbaz
Jbte sahbaz ispade prava misterija....a ovi nikad nisu rekli ko je sahnaz
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#13 Re: Ko je Šahbaz
Nije Šahbaz iz Nadrealista neki tačno određeni lik. Šahbaz je karakterna osobina, način života, filozofija, pogled na svijet, ponašanje. Svako selo, mahala i grad ima jednog ili više Šahbaza.
Šahbaz ima sebi svojstven odnos prema ljudima i životinjama, prirodi i društvu, prema sportu, politici i svakodnevnim životnim problemima i tegobama. Šahbaz je dobričina i pozitivac, bez mržnje i loših namjera i kao takav se ne snalazi najbolje u stvarnom svijetu.
Nema misterije. Nadrealisti su u skeču u kojem se pojavljuje Šabaz dali odgovor na pitanje - ko je Šahbaz?
Šahbaz ti je ko mačija guza.
Šahbaz ima sebi svojstven odnos prema ljudima i životinjama, prirodi i društvu, prema sportu, politici i svakodnevnim životnim problemima i tegobama. Šahbaz je dobričina i pozitivac, bez mržnje i loših namjera i kao takav se ne snalazi najbolje u stvarnom svijetu.
Nema misterije. Nadrealisti su u skeču u kojem se pojavljuje Šabaz dali odgovor na pitanje - ko je Šahbaz?
-
mali_balon
#14 Re: Ko je Šahbaz
Ok, moze bit i to,vazda je bilo likova u selima, mahalama i ulicama koji se trebalo pazit ili biti dobar sa njima.....iz mnogo razloga....ima tog i danasjapin_mutapi wrote: ↑23/02/2022 10:58 Nije Šahbaz iz Nadrealista neki tačno određeni lik. Šahbaz je karakterna osobina, način života, filozofija, pogled na svijet, ponašanje. Svako selo, mahala i grad ima jednog ili više Šahbaza.
A sta znaci onda macja guza, u ovom kontekstu
Last edited by mali_balon on 23/02/2022 11:43, edited 1 time in total.
- Njanjavi
#15 Re: Ko je Šahbaz
Ja msm da je sahbaz bila referenca na drzavnu bezbjednost i te mrake iz udbe.
- studiorum_tuzlaensis
#16 Re: Ko je Šahbaz
možda @zenit dozic zna nešto više o misterioznom šahbazu.
-
mali_balon
#17 Re: Ko je Šahbaz
Dakle sahbaz je slao raju na sluzbeni put
-
mali jomu
#18 Re: Ko je Šahbaz
Značenje i Porijeklo Imena Šahbaz (https://www.znacenje-imena.com/sahbaz)
Ime perzijskog porijekla, i piše se na perzijskom ovako: شهباز. Značenje imena je - kraljevski soko. Ime je naročito poznato u Iranu i u Pakistanu, ali i u Indiji. Sastavljeno je od riječi „šah“ (perzijski vladar/ kralj) i „baz“ (sokol) i zbog toga znači „kraljev sokol“. Takođe postoji i tumačenje da je ime arapskog porijekla. U tom slučaju bi bilo izvedeno od arapskih riječi شعب ša'b, "narod" i عز 'azz, "da su moćni ili slavni", pa bi značenje bilo „da je slavan narod“.
E sad, posto ovo treba prevesti na Bosanski, to bi odprilike znacilo: Velika zajebana dobricina prihvacen medju ljudima....(maksimalno se zeza svugdje i vazda, a kad treba maksimalno je zajeban svugdje i vazda na svim poljima) Obican, normalan i vazda pozitiva...
Svugdje i vazda ima Sahbaza... samo ste vi coravi da ih vidite.
Ime perzijskog porijekla, i piše se na perzijskom ovako: شهباز. Značenje imena je - kraljevski soko. Ime je naročito poznato u Iranu i u Pakistanu, ali i u Indiji. Sastavljeno je od riječi „šah“ (perzijski vladar/ kralj) i „baz“ (sokol) i zbog toga znači „kraljev sokol“. Takođe postoji i tumačenje da je ime arapskog porijekla. U tom slučaju bi bilo izvedeno od arapskih riječi شعب ša'b, "narod" i عز 'azz, "da su moćni ili slavni", pa bi značenje bilo „da je slavan narod“.
E sad, posto ovo treba prevesti na Bosanski, to bi odprilike znacilo: Velika zajebana dobricina prihvacen medju ljudima....(maksimalno se zeza svugdje i vazda, a kad treba maksimalno je zajeban svugdje i vazda na svim poljima) Obican, normalan i vazda pozitiva...
Svugdje i vazda ima Sahbaza... samo ste vi coravi da ih vidite.
-
mali jomu
#20 Re: Ko je Šahbaz
Sahbazi nikad nisu u nikakvoj politici, vlasti, policiji, nekakvi cuvari, redari, direktori, neko ko nesto bilo sta naredjuje, nikakvi vodeci ljudi u nicemu...
To su obicni ljudi medju ljudima... Sahbaz ne zna da je Sahbaz, niti to njega interesuje,
kad bi ga upitao jesi li ti Sahbaz, samo bi te pogledao i puko bi ti od smjeha, i onda bi te uzeo u semu da se zeza stobom.
Najlakse ce ti ih prepoznat.... od susreta sa njima ne boli te glava, dobar si i pozitiva si... na svim stranama.
To su obicni ljudi medju ljudima... Sahbaz ne zna da je Sahbaz, niti to njega interesuje,
kad bi ga upitao jesi li ti Sahbaz, samo bi te pogledao i puko bi ti od smjeha, i onda bi te uzeo u semu da se zeza stobom.
Najlakse ce ti ih prepoznat.... od susreta sa njima ne boli te glava, dobar si i pozitiva si... na svim stranama.
-
snijeg_led
#21 Re: Ko je Šahbaz
Šahbaz je nepoželjna osoba u društvu, nešto kao delegat 
-
mali jomu
#22 Re: Ko je Šahbaz
To je papcic, (delegat)
imas, papcica, papka, i papcinu...
-
mali jomu
#23 Re: Ko je Šahbaz
A siri pojam papcica, papka i papcine.... je supcic, supak i supcina, u to spada sve, i delegati i ne delegati i svi drugi... 
i ja nekad znam ispast i supcic, i supak i supcina, normalna pojava, zavisi od raspolozenja, situcaije ili belaja u cemu se nalazim
drugim rijecima ljudska normala sireg znacenja reakcije iz negativnog raspolozenja... pojedinih reakcija
dok je papcic, papak i papcinai konstatna bezvezna reakcija sa bilo sta... na bilo sta, ono takav je i to je to (dok se ne promjeni)
Papcic i supcic se mjesaju... razlika je u sekandarnosti i konstanti
i ja nekad znam ispast i supcic, i supak i supcina, normalna pojava, zavisi od raspolozenja, situcaije ili belaja u cemu se nalazim
drugim rijecima ljudska normala sireg znacenja reakcije iz negativnog raspolozenja... pojedinih reakcija
dok je papcic, papak i papcinai konstatna bezvezna reakcija sa bilo sta... na bilo sta, ono takav je i to je to (dok se ne promjeni)
Papcic i supcic se mjesaju... razlika je u sekandarnosti i konstanti
-
snijeg_led
#24 Re: Ko je Šahbaz
sve zavisi, mozes biti supcina, al moja, u tome je razlikamali jomu wrote: ↑27/02/2022 05:45 A siri pojam papcica, papka i papcine.... je supcic, supak i supcina, u to spada sve, i delegati i ne delegati i svi drugi...
Papcic i supcic se mjesaju... razlika je u sekandarnosti i konstanti![]()
-
Suzie Q
#25 Re: Ko je Šahbaz
cula sam jos prije dosta godina da je Dzihanovic