ko je poceo rat?

Post Reply

Ko je poceo rat?

Srbi
62
59%
Hrvati
3
3%
Bosnjaci
4
4%
rat je namjesten sa strane zapadnih zemalja
8
8%
klingoni
2
2%
slobodan milosevic
5
5%
franjo tudjman
0
No votes
zlobo i sranjo zajedno
19
18%
svedska kraljevska akademija
2
2%
oni iz cacove su za sve krivi
0
No votes

Total votes: 105

gavrilo

#1 ko je poceo rat?

Post by gavrilo »

vidim da se svaka tema na kraju svodi na pitanje: ko je poceo rat?

pa da vas cujem...

molicu bez ustrucavanja ali i bez uvreda
Toozla

Post by Toozla »

....ja sam jos davno napisao sta ja mislim......

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 514#466514

.....ovo je, bukvalno, u kratkim crtama....
praznina

#3 Re: ko je poceo rat?

Post by praznina »

gavrilo wrote:vidim da se svaka tema na kraju svodi na pitanje: ko je poceo rat?

pa da vas cujem...

molicu bez ustrucavanja ali i bez uvreda

Gavro bolan što duplaš teme. Ima već jedna. Mrsko mi ponavljati postove.
gavrilo

Post by gavrilo »

dakle toozla kaze...
[size=150][b]Toozla[/b][/size] wrote:.....posto ti vjerovatno ne volis duge postove, da probam biti kratak.....
......preuredjenje bivse YU je zamisljeno jos i prije Milosevicevog dolaska na vlast u srpskim akademsko-politickim krugovima.....Milosevic je samo naletio u pravo vrijeme i sa pravim osobinama (zelja za vlast i uticaj) pa je na duze vrijeme preuzeo ulogu front runer-a.......razmatrale su se dvije opcije......prva, preuzimanje kontrole nad citavim prostorom bivse YU i druga, definisanje srpskih nacionalnih teritorija i preuzimanje kontrole nad istim.........danas je i slijepcu jasno (ovo je kratka verzija, tako da necu ici u detalje.....na podpitanja mogu odgovoriti kasnije) da je u odredjenom momentu donesena odluka da se u djelo sprovede opcija broj dva......
.....prema tome, ako krenemo od pocetka ratov, a to nije pocetak procesa, prva je na red dosla Slovenija....s obzirom da nije podpadala pod Srpsku teritorijalno-interesnu zonu, prosla je jako jeftino....par dana rata, tek toliko da se snimi par propagandnih kadrova i to je bilo to......zbogom Yugo.....Pandorina kutija je otvorene.....
.....prije nego elaboriram sljedecu stavku, samo da te napomenem da je srpsko politicko rukovodstvo(ha, ja bi ih nazvao operativcima), na celu sa Milosevicem, guralo jedan te isti projekat jos od '88.(iz faze planiranja, krenulo se u inplementaciju) .....vazno je primjetiti da su se politicke garniture u ostalim republikama fundamentalno (obrati paznju na rijec fundamentalno) promjenile u periodu '90. - '91. ......jedina politicka garnitura iz bivseg SKJ i dalje na vlasti postao je Milosevicev SPS(il' neka druga tri slova....da ne googlam sad)......
....da se vratim sad malo u nazad i krenem redom.....Milosevic koristi (citaj manipulise) kosovski problem za budjenje uspavanih nacionalistickih duhova Srpskog naroda.....po prvi puta u cetrdesetogodisnjoj istoriji bratstva i jedinstva, politicar koji je po opisu duznost trebao otvoriti neki novi Goli Otok i natrpati ga nacionalistickom bagrom, problem rijesava upravo obrnutim putem.....raspirivanjem nacionalizma......u to doba, Stipe Suvar(predsjednik SKHR) upozorava na budjenje nacionalistickih duhova, jos niko nije cuo za Tudjmana, a ako me pamcenje dobro sluzi, Alija Izetbegovic je tek udisao prve daske zraka izvan Focanskog zatvora......do kraja osamdesetih, Milosevic je nastavio raspirivati srpski nacionalizam, ucvrstio svoju vlast u srbiji uz pomoc balvan revolucije i rijesio se proYu kadrova iz reda SKS (sjetimo se Ivana Stambolica) i JNA (Aca Vasiljevic dolazi kao sef KOS-a)......vrijeme je bilo da se krene dalje.......

....projekat koji je usljedio, nikako nije mogao izvesti pojedinac, udruzenje gradjana ili jedna politicka partija......za takav projekat bilo je potrebno imati drzavu iza sebe sa svim institucijama i resursima.......iz tog razloga se, krajem osamdesetih i pocetkom devedesetih, Srbija lagano odvaja iz mediskog prostora bivse Yu (odjednom su dnevnici RTVS postali malo drugaciji u odnosu na dnevnike ostalih republika)......odvaja se iz finansiskog sistema bivse Yu (sjetimo se upada u platni sistem i Ante Markovica kako sa nevjericom u ocima pokusava objasniti i shvatiti sta se desilo).....preuzima vojni sistem bivse Yu kao glavni adut u buducim pregovorima ili eventualnim ratovim(sjetimo se preuredjena sistema vojnih oblasti, sjetimo se promjene zakona o teritorijalnoj odbrani)......ima tu jos da se kaze ali da ne duljim Wink ....
....sta je bio sljedeci korak......
....postaje jasno da sve dok su u ostalim republikama na vlasti "stare komunjare", odane ideji Jugoslovenstva, projekat velike Srbije ne moze rasti, naprotiv, moze se urusiti na stetu samih pokretaca....."za divno cudo" Milosevic se slaze sa pokretanjem procesa prelaska iz jedno-partiskog u vise-partiski drzavni sistem......ako Jugoslaviju ne moze srusiti sa "starim komunjarama" na celu drugih republika, srusice je tako sto ce platiti sve putne troskove povratka sinova i unuka onih koji su ispred Titovih partizana utekli u inostranstvo jos '45. i tamo ostali narednih cetrdeset godina jer su jako dobro znali sta ce im se desiti ako se vrate.....
....neko je ovdje spomenuo tezu da je Srbima u Hrvatskoj bilo apsolutno jasno sta ce im se desiti pod HDZ vlascu u nekoj novoj NDH i da su iz opravdanih razloga uzeli puske u ruke i sjeli u tenkove i iza haubica....pa kako onda to nije bilo jasno Aci Vasiljevicu, sefu KOS-a ili Veljku Kadijevicu, ljudima koje je ustav bivse SFRJ obavezivao da tako nesto sprijece prije nego sto se desi........zasto su uopste dozvolili povratak takvih snaga na podrucije SR HR (sjetimo se da je cetnicima bio dozvoljen povratak u Srbiju sve u mjeri dok nisu ugrozavali Slobin projekat, a kad je do toga doslo, onda su isti Vasiljevic i Kadijevic izvuklji tenkove na ulice Beograda i ugusili demonstracije iz proljeca '91.).....
....Vasiljevic i Kadijevic (i svita oko njih), a preko njih i Milosevic su svjesno i sa namjerom dozvolili Tudjmanov dolazak na vlast u HR jer je Tudjman bio jedina snaga koja je mogla mobilizirati Srbe i iz projugoslovenstva vratiti ih u cetnistvo.....gospoda su do u detalje bila upoznata sa Franjinim pripremama za odbranu HR(znao je i Franjo sta ga ceka i sta mu se sprema) ali nisu poduzeli nista sve dok na red nije dosla realizacija nove faze u provodjenju plana o stvaranju velike Srbije......nisu ih (ustasku imigraciju-povratnike) pohapsili kad su mogli spasiti Jugoslaviju al' su zato krajinskim i slavonskim Srbima podijelili tenkove, haubice, minobacace, VBR-ove kad je trebalo poceti sa stvaranjem velike Srbije......

.....u Bosni, kao najvecem projYu uporistu kraja osamdesetih i pocetka devedesetih, situacija za uspjeh veliko srpskog projekta je bila veoma pesimisticka.......znao je Slobo da se eventualno moze osloniti na zapadnu Hercegovinu ali mu je bilo jasno da ce mu "stare komunjare" tipa Hamdije Pozderca, Raifa Dizdarevica, Branka Mikulica zadati puno problema....s vremenom, rjesavao ih se jednog po jednog ali da bi situaciju osigurao, trebalo je bosanskim Muslimanima nabaciti image u okviru kojeg bi Srbi prepoznali vlastitu ugrozenost.......problem je nastao kad je Slobina ekipa shvatila da muslimansko koketiranje sa ustastvom iz drugog svijetskog rata nece zavrsiti posao, a ni na mapi se nije mogla pronaci nekakva ekstremna bosanska ili bosnjacka ili muslimanska imigracija(rijetki pojedinci kao A. Zulfikarpasic ili N. Sacirbegovic), kao sto je to bio slucaj u HR......za koju opciju se u ovakvoj situaciji odlucuju gospoda iz KOS-a.........za opciju jednog zanesenjaka i idealiste koji pojma nije imao o drzavi i drzavnickim poslovima (barem ne u prakticnom obliku) jer je skoro pola zivota proveo po komunistickim zatvorima(sjetimo se ko su bili ljudi koji su potpisali peticiju za pustanje iz zatvora Alije Izetbegovica i sjetimo se koliko bi jedna takva peticija imala uticaja na ljude koji su odlucivali o pomilovanju istog....recimo sezdesetih).......
......nekako sa prvim Alijinim pojavljivanjem u medijima i startom projekta SDA, pojavljuje se i prof. Jevtic, "ugledni Islamolog" Shocked sa BG univerziteta.....dok je KOS na jednoj strani organizovao Alijino pustanje iz zatvora, na drugoj je profesoru Jevticu proslijedio Islamsku Deklaraciju sa uputama kako najbolje prikazati srpsku ugrozenost od tvorca takvog dokumenta i njegovih slijedbenika.....prof. Jevtic je postao redovan gost politicki TV emisija srpskog mediskog prostora kao i meta novinskih interview-a......
.....kada je na red doslo Bosansko poglavlje realizacije projekta velike Srbije, pouceni greskama iz HR poglavlja, Miloseviceva svita je uradila puno bolji posao u vrsenju pripremnih radnji......za razliku od HR, Bosna se nije cak ni uspjela naoruzati niti izvrsiti elementarne pripreme za nadolazeci rat.......svi znamo koja cijena je placena zbog toga.....

......vjerovao ti meni ili ne ovo je bilo u kratkim crtama o pocetku rata na teritoriji bivse Jugoslavije.......sav se izaspem kad mi neko kaze da se najbrojniji narod sa prostora ex Yu, narod koji je pod svojom kontrolom imao daleko najvise naoruzanja branio od unistenja od strane ustasko mudzahedinsko siptarskih hordi, a da pritome niti jedan jedini metak nije ispucan na Srbiju.......
.....zrtava jeste bilo na svim stranama, ali zrtve koje su pale kao posljedica jedne sulude politike su punobrojnije u odnosu na zrtve koje su pale na strani uzroka te iste politike......na kraju krajeva, kad shvatimo ko je sve zapoceo jer samo se zapocelo nije, shvatiti cemo i ko treba da se izvine.......doduse, neki odbijaju da shvate, znamo i koji, a zasto "srpsko bratstvo u krvi" odbija da shvati je jako dobro objasnio Cedo Jovanovic.....
mostarac

Post by mostarac »

sa toozlom se slazem u potpunosti
danas

Post by danas »

umro je mostar wrote:sa toozlom se slazem u potpunosti
i ja. kud cu mimo haremlija mojih. :D :D :D
sekiracija

Post by sekiracija »

Ja ,ja Mili Sekiracija ,ja sam poceo ret. :D
Bio mi je pun kujac Srbske price o oruzju,bilo mi je ispod muda hrvatsko licemijerstvoi slovenacka podozrivost.Bilo mi je preko kurca Ciganluka makedonaca i kameonalizma Sandzaklija.Siptari su mi se usmrdili u svojoj BESI.Htio sam jednom da znam na cemu sam i ja Mili sekiracija ja sam zapoceo rat zbog one narodne izreke NA NOVOM SNIJEGU SVAKA ZVIJERKA SVOJ TRAG POKAZE. :D
praznina

Post by praznina »

Ja znam ko je mene protjerao a gle čuda nisu bili Srbi. To čišćenje nije planirano u BGD-u nego malo dalje u zagorju.
danas

Post by danas »

praznina wrote:Ja znam ko je mene protjerao a gle čuda nisu bili Srbi. To čišćenje nije planirano u BGD-u nego malo dalje u zagorju.
zao mi je sto si protjeran.
smatras li da je sa tvojim protjerivanjem poceo rat? jer tema je ipak -- ko je poceo.
Settler

Post by Settler »

Da pojednostavim - srpska strana i to uz svesrdnu podršku ogromne (skoro 100%-tne) većine Srba. :D
gavrilo

Post by gavrilo »

evo sta mostar misli...
umro je mostar wrote:NITI JE HDZ, NITI JE SDA, NITI FRANJO TUDJMAN, NITI ALIJA IZETBEGOVIC POCHEO RAT, NEGO SLOBODAN MILOSEVIC IZDASNO POMAGAN OD ARMIJE KOJA JE U TO VRIJEME BILA SVE OSIM "JUGOSLOVENSKA NARODNA ARMIJA". ONA JE TO PRESTALA BITI JOS 1991. GODINE NAPADOM NA SLOVENIJU I PRETVORILA SE U KLASICNU JEDNONACIONALNU VOJSKU SA CILJEM SLUZENJA VOZDU U BEOGRADU. ONO STO SE POSLE DOGADJALO SU BILE POSLJEDICE I TO NE UMANJUJE NI FRANJINU KRIVICU, NI ALIJINU NI BILO CIJU DRUGU, ALI SE STEPEN KRIVICE NE MOZE IZJEDNACAVATI. SLOBODAN MILOSEVIC I VOJSKA KOJU JE PRETVORIO U ZLOCINACKU SU POCHELI RAT SA SVOJIM VAZALIMA U BIH I HRVATSKOJ OLICENIH U LIKOVIMA JOVANA RSKOVICA, MILANA BABICA, RADOVANA KRADZICA, NIKOLE KOLJEVICA IZDASNO POMAGANIM OD STRANE REZIMSKIH MEDIJA U BEOGRADU, KNINU I NA PALAMA, KASNIJE I BANJALUCI. TO JE ISTINA I ZAPAMTI JE I TA TEZA SVI SU KRIVI TI NE PIJE VODE I TO JE TEZA KOJU DANAS POKUSAVAJU DA PROTURE VOJISLAV SESELJ I SLOBODAN MILOSEVIC. ZA POCHETAK RATA KRIV JE ONAJ KO JE IMAO I SNAGE, I SREDSTAVA I RESURSA DA GA ZAPOCHNE, A TO JE SLOBODAN MILOSEVIC. NITI JE FRANJO, NITI ALIJA IMAO TA SREDSTVA, A DA NE GOVORIM RESURSE., STO NE ZNACI DA FRANJO NIJE NAPRAVIO GENOCID U HERCEGOVINI, ALI GA SE ZA POCHETAK RATA NE MOZE OTPUZIVATI I MISLI TI STA GOD HOCES, ALI OLUJA I BLJESAK SU POTPUNO LEGITIMNE OSLOBODILACKE AKCIJE KOJE JE NAPRAVILA HRVATSKA VOJSKA I NE POSTOJI SUD NA OVOM SVIJETU KOJI CE TVRDITI SUPROTNO, OSIM MOZDA ONOG U BEOGRADU
morti

Post by morti »

Toozla,svaka ti dala...
danas

Post by danas »

gavrilo wrote:evo sta mostar misli...
umro je mostar wrote:NITI JE HDZ, NITI JE SDA, NITI FRANJO TUDJMAN, NITI ALIJA IZETBEGOVIC POCHEO RAT, NEGO SLOBODAN MILOSEVIC IZDASNO POMAGAN OD ARMIJE KOJA JE U TO VRIJEME BILA SVE OSIM "JUGOSLOVENSKA NARODNA ARMIJA". ONA JE TO PRESTALA BITI JOS 1991. GODINE NAPADOM NA SLOVENIJU I PRETVORILA SE U KLASICNU JEDNONACIONALNU VOJSKU SA CILJEM SLUZENJA VOZDU U BEOGRADU. ONO STO SE POSLE DOGADJALO SU BILE POSLJEDICE I TO NE UMANJUJE NI FRANJINU KRIVICU, NI ALIJINU NI BILO CIJU DRUGU, ALI SE STEPEN KRIVICE NE MOZE IZJEDNACAVATI. SLOBODAN MILOSEVIC I VOJSKA KOJU JE PRETVORIO U ZLOCINACKU SU POCHELI RAT SA SVOJIM VAZALIMA U BIH I HRVATSKOJ OLICENIH U LIKOVIMA JOVANA RSKOVICA, MILANA BABICA, RADOVANA KRADZICA, NIKOLE KOLJEVICA IZDASNO POMAGANIM OD STRANE REZIMSKIH MEDIJA U BEOGRADU, KNINU I NA PALAMA, KASNIJE I BANJALUCI. TO JE ISTINA I ZAPAMTI JE I TA TEZA SVI SU KRIVI TI NE PIJE VODE I TO JE TEZA KOJU DANAS POKUSAVAJU DA PROTURE VOJISLAV SESELJ I SLOBODAN MILOSEVIC. ZA POCHETAK RATA KRIV JE ONAJ KO JE IMAO I SNAGE, I SREDSTAVA I RESURSA DA GA ZAPOCHNE, A TO JE SLOBODAN MILOSEVIC. NITI JE FRANJO, NITI ALIJA IMAO TA SREDSTVA, A DA NE GOVORIM RESURSE., STO NE ZNACI DA FRANJO NIJE NAPRAVIO GENOCID U HERCEGOVINI, ALI GA SE ZA POCHETAK RATA NE MOZE OTPUZIVATI I MISLI TI STA GOD HOCES, ALI OLUJA I BLJESAK SU POTPUNO LEGITIMNE OSLOBODILACKE AKCIJE KOJE JE NAPRAVILA HRVATSKA VOJSKA I NE POSTOJI SUD NA OVOM SVIJETU KOJI CE TVRDITI SUPROTNO, OSIM MOZDA ONOG U BEOGRADU
apsolutno tacno! :thumbup:
gavrilo

Post by gavrilo »

a evo i misljenja od danas...
danas wrote:ja zaista vjerujem da je sve krenulo sa jedne strane, a zna se bogami i sa koje strane. sve ostalo je posljedica te inicijalne politike sa istoka. kojoj je trebao "neprijatelj" -- ustasa, mudzahedin, whatever -- da njime zastrasuje svoj narod i opravdava zlocinacku politiku koja se spremala odavno, kad tudjman i alija nisu znali gdje im je dupe a gdje im je glava.

to sto su se poslije "neprijatelji" oteli milosevicu, poceli raditi sta hoce, i sto sve nije islo bas onako kako je on zamislio... to je neki drugi par rukava...
sekiracija

Post by sekiracija »

U noc uoci rata ja sam svom djaku Tomicu na Ilidzi rekao da rat nema smisla i da ja idem u kazino jer mi treba lova i to ima smisla,dva dana kasnije sam saznao da je poginuo u odbrani cetnicke Ilidze.
Mozda Toma nebi ni ratovao da mu je tata rekao da sam ja zapoceo rat.To me i danas proganja kao suvisli posmijeh cinika.
gavrilo

Post by gavrilo »

malo kratko ali uvazicu kao odgovro ...
dalmatinka wrote:
Settler wrote: Srbi ba
No doubt.
Settler

Post by Settler »

gavrilo wrote:malo kratko ali uvazicu kao odgovro ...
dalmatinka wrote:
Settler wrote: Srbi ba
No doubt.
Iznad imaš nešto duži. :D
praznina

Post by praznina »

danas wrote:
praznina wrote:Ja znam ko je mene protjerao a gle čuda nisu bili Srbi. To čišćenje nije planirano u BGD-u nego malo dalje u zagorju.
smatras li da je sa tvojim protjerivanjem poceo rat? jer tema je ipak -- ko je poceo.
Rekao sam kako gdje! Jer Srbi nisu sigurno planirali da oslobađaju Čapljinu, Stolac, Grude, Lišticu, Neum pa i veći dio Mostara od njegovih stanovnika. Skoro sav posao su prepustili Hrvatima a . oni su to radili u jednom dijelu(današnji istočni Mostar). I jedni i drugi imali su svoje uloge 1992. a i dogovarali su se. Da se nisu dogovarali danas bi se obnavljali i Grude i Široki Brijeg. U Mostaru je bilo bitno da se opljačka šta se opljačkati može. Moju vikendicu su opljačkali Srbi a dokrajčili je Hrvati(bila je montažna). Srbi ko Srbi nakon pljačkanja po Mostaru(Soko, Aerodrom) morali su zasrati stvar Uborkom. Zašto im je to trebalo? Najvjerovatnije da se ubrzaju ubistva Srba ovaj put od Bošnjaka kao i pospješe mržnju koja se pojavila 1992. godine i nažalost u tome su uspjeli.
mostarac

Post by mostarac »

ostro i na prvu wrote:bolesni ste,ljecite se... :zzzz:
ne mozemo. Nemamo para :D

Prije je bilo dzaba, a sad smo izglasali da placamo, a kako nemamo love ostajemo bolesni :D
morti

Post by morti »

oštar je,majke mi...
praznina

Post by praznina »

Ovi što kažu da je kriva samo jedna strana s jedne strane ih i shvatam pogotovo ako im je neko ubijen bilo od granate u Sarajevu(s obzirom da je forum sa-x predpostavljam da je većina forumaša iz Sarajeva), Tuzli ili je nedaj bože ubijen pa zatrpan u nekoj od masovnih grobnica. Zato je to tako. Fakat je da su Srbi počinili 90% zločina u BiH. Tako da u potpunosti shvatam njihove stavove.
Last edited by praznina on 07/09/2005 00:16, edited 1 time in total.
sekiracija

Post by sekiracija »

SAine nema ljecena bez osiguranja, :D
Osigurajte se i pistite da dokazu da niste zdravi,je parola civilizovanog covjeka. :D
mostarac

Post by mostarac »

praznina wrote:Ovi što kažu da je kriva samo jedna strana s jedne strane ih i shvatam pogotovo ako im je neko ubijen bilo od granate ili je nedaj bože ubijen pa zatrpan u nekoj od masovnih grobnica. Zato je to tako. Fakat je da su Srbi počinili 90% zločina u BiH. Tako da u potpunosti shvatam njihove stavove.
nema to veze sa zlocinima, nego sa istinom i samo istinom. Kad je slobo 1989. godine na Vidovdan govorio "SRPSKI NAROD NE SME NIKO DA BIJE" pred 1.000.000 zapjenusanih nacionalista, tada ni Franje ni Alije nije bilo na mapi.
danas

Post by danas »

praznina wrote:
danas wrote:
Rekao sam kako gdje! Jer Srbi nisu sigurno planirali da oslobađaju Čapljinu, Stolac, Grude, Lišticu, Neum pa i veći dio Mostara od njegovih stanovnika. Skoro sav posao su prepustili Hrvatima a . oni su to radili u jednom dijelu(današnji istočni Mostar). I jedni i drugi imali su svoje uloge 1992. a i dogovarali su se. Da se nisu dogovarali danas bi se obnavljali i Grude i Široki Brijeg. U Mostaru je bilo bitno da se opljačka šta se opljačkati može. Moju vikendicu su opljačkali Srbi a dokrajčili je Hrvati(bila je montažna). Srbi ko Srbi nakon pljačkanja po Mostaru(Soko, Aerodrom) morali su zasrati stvar Uborkom. Zašto im je to trebalo? Najvjerovatnije da se ubrzaju ubistva Srba ovaj put od Bošnjaka kao i pospješe mržnju koja se pojavila 1992. godine i nažalost u tome su uspjeli.
praznina, daj da ja ne iznosim svoja iskustva bogati... imam cetalja i dan-danas sto mi sjedi u kuci, za koju placam porez na imovinu (jer mi RS dostavi racun!)...

rat nije poceo ni sa tvojim ni sa mojim protjerivanjem, vec je poceo napadom JNA na sloveniju pa onda na hrvatsku. a rat je zamisljen i planiran planom RAM, da ne kazem da je zamisljen i planiran sa garasaninovim nacertanjem iz proslog vijeka i bolesnim megalomanskim idejama o velikoj srbiji koje srpski lideri ne mogu da se otarase izgleda nikako. moj otac se rodio u zbijegu od cetnika '43-e, da bi ga stigao cetnicki noz '92-e. nemoj mi pricati sta je ko i kada poceo, jer po mom vidjenju, ova politika iz BG nikad nije ni prestala. samo se bila malo pritajila, pod titom, kad se nije smjelo pisnut jer se znalo sta sljeduje.

rat nije bio u interesu nikome osim srbima, pa su jedini oni (a ne hrvati, a najmanje bosanci) imali razloga da ga iniciraju. sve i da su htjeli, nisu ga mogli zapoceti jer kao sto mostarac rece, za rat treba resursa a samo su ih srbi imali. to sto su ga nakraju popusili i sto nije sve ispalo kako su planirali je nesto drugo.
Last edited by danas on 07/09/2005 00:21, edited 1 time in total.
gavrilo

Post by gavrilo »

evo par slicica ...

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Post Reply