Ko je ovdje lud?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

kako reče jedan moj prijatelj iz BG (srbin) kada sam bio u BG kod njega i pričamo o ratu i on meni kaže "kada ti kažu, nismo znali šta se u Sarajevu dešava, takvih se kloni, onaj ko je htio znati mogao je". I iznese mi brdo ratnih primjeraka nekog BG magazina, na naslovnici UNIS-ovi neboderi zapaljeni i piše naslov Sarajevo.

Nakon te rečenice, ni s kim se o tome ne raspravljam, pogotovo ne sa onima koji tvrde da kao nisu znali.
List

Post by List »

Zive krscani i u Palestini. Preko 300 000. A u Libanu ih ima skoro 40%. Ovi u Libanu su u vrijeme rata sa Izraelom ratovali na strani Izraela. Libanski krscani su uz blagoslov tadasnjeg vojskovodje Ariela Sarona pocinili Sabru & Satilu i jos citav niz zlocina.
S druge strane, Egipatski krscani su za vrijeme rata protiv Izraela ratovali na strani Egipta.
danas

Post by danas »

List wrote:Zive krscani i u Palestini. Preko 300 000. A u Libanu ih ima skoro 40%. Ovi u Libanu su u vrijeme rata sa Izraelom ratovali na strani Izraela. Libanski krscani su uz blagoslov tadasnjeg vojskovodje Ariela Sarona pocinili Sabru & Satilu i jos citav niz zlocina.
S druge strane, Egipatski krscani su za vrijeme rata protiv Izraela ratovali na strani Egipta.
najveci protivnik izraelske politike i istinski palestinac je bio eduard said, hriscanin.
krkan

Post by krkan »

List wrote:Zive krscani i u Palestini. Preko 300 000. A u Libanu ih ima skoro 40%. Ovi u Libanu su u vrijeme rata sa Izraelom ratovali na strani Izraela. Libanski krscani su uz blagoslov tadasnjeg vojskovodje Ariela Sarona pocinili Sabru & Satilu i jos citav niz zlocina.
samo da napomenem da su egipatski krscani tj. kopti pravoslavci

i jos sam cuo da su pravo zajebani po pitanju zenidbe izvan svog naroda
zlata

Post by zlata »

danas wrote:
najveci protivnik izraelske politike i istinski palestinac je bio eduard said, hriscanin.
Pa dobro...on je Palestinac, a ne Libanonac. Ovo o suradnju sa Izraelom vazi za Libanonske Maronite....koji su inace golemi Frankofili, i tvrde da nisu uopce Arapi, nego samo Fenicani.(Dobro, i Hrvati su Iranci).

Inace, Palestinski Kriscani se svakako trude opstati sa Islamskim ekstremizmom...i jesu vecinom...velik borci za Palestinu...ali nazalost...prisiljeni su emigrirati...kao i ostali sunarodnjaci.
zlata

Post by zlata »

Da se vratim na temu...ne moze se biti prijatelj sa osobom...koja bi te ikad, ili ikako mogla ubiti, i ima obrazlozenje za to. Kraj price. Mozes suradjivati, mozes razmjenjivati misljenja...ali taj ti sigurno nije prijatelj. Radi ti se o glavi.
danas

Post by danas »

zlata wrote:
danas wrote:
List wrote:Zive krscani i u Palestini. Preko 300 000.
A u Libanu ih ima skoro 40%. Ovi u Libanu su u vrijeme rata sa Izraelom ratovali na strani Izraela. Libanski krscani su uz blagoslov tadasnjeg vojskovodje Ariela Sarona pocinili Sabru & Satilu i jos citav niz zlocina.
Pa dobro...on je Palestinac, a ne Libanonac. Ovo o suradnju sa Izraelom vazi za Libanonske Maronite....koji su inace golemi Frankofili, i tvrde da nisu uopce Arapi, nego samo Fenicani.(Dobro, i Hrvati su Iranci).

Inace, Palestinski Kriscani se svakako trude opstati sa Islamskim ekstremizmom...i jesu vecinom...velik borci za Palestinu...ali nazalost...prisiljeni su emigrirati...kao i ostali sunarodnjaci.
pa nisam ni rekla za said-a da je libanonac vec palestinac, i moj odgovor se odnosio na prvi dio listovog post-a u kojem je govorio da ima mnogo hriscana palestinaca. ovo sam napisala jer mislim da je bitno spoznati da se palestinci jos nisu podjelili po vjerskoj pripadnosti, vec da im je pravda i istina i njihova unistena drzava bitnija od religije. vidjecemo dokle ce to trajati.

a maronite hriscani su prica za sebe... :shock:
mostarac

Post by mostarac »

danas wrote:
zlata wrote:
danas wrote: najveci protivnik izraelske politike i istinski palestinac je bio eduard said, hriscanin.

pa nisam ni rekla za said-a da je libanonac vec palestinac, i moj odgovor se odnosio na prvi dio listovog post-a u kojem je govorio da ima mnogo hriscana palestinaca. ovo sam napisala jer mislim da je bitno spoznati da se palestinci jos nisu podjelili po vjerskoj pripadnosti, vec da im je pravda i istina i njihova unistena drzava bitnija od religije. vidjecemo dokle ce to trajati.

a maronite hriscani su prica za sebe... :shock:
a da im posaljemo Puljića i Cerića pa da ih časkom podjele i na vjerskoj osnovi. Što da uznemiravaju Izrael kad im Puljić i Cerić mogu srediti da se kolju između sebe. Izrael će im tu doći ko SPC, a Sharon ko Patrijarh Pavle :D
mr_orange

#34 Re: Ko je ovdje lud?

Post by mr_orange »

štzngrm wrote:Imao sam u Sarajevu cimera iz Beograda. Na jednom partiju pala je politička tema i cimer kaže da glasa za šešelja. Sjetio sam se Danila Kiša: "Reci mi svoj stav o aušvicu, pa ćemo razgovarati".
Prestajemo biti cimeri i kako se to kaže zamrzavaju se odnosi. Međutim, raja(razne generacije, spolovi i zanimanja) počinje mene da izbjegava, a sa beogradskim kolegom intezivno da se druži.
Ispalo je da sam ja negativac koji započinje političke priče, a oni su mladi i kul i žele da se zajebavaju i žive život.
Ta raja je bila ovdje za vrijeme rata-
Ko je ovdje lud-
Pusti te seronje, kakva raja, ja se ne bi pozdravio sa njima više. Eto im Šešelj i šešeljevci, jebali ih oni. :x
Post Reply