Ko je ovdje lud?
-
štzngrm
#1 Ko je ovdje lud?
Imao sam u Sarajevu cimera iz Beograda. Na jednom partiju pala je politička tema i cimer kaže da glasa za šešelja. Sjetio sam se Danila Kiša: "Reci mi svoj stav o aušvicu, pa ćemo razgovarati".
Prestajemo biti cimeri i kako se to kaže zamrzavaju se odnosi. Međutim, raja(razne generacije, spolovi i zanimanja) počinje mene da izbjegava, a sa beogradskim kolegom intezivno da se druži.
Ispalo je da sam ja negativac koji započinje političke priče, a oni su mladi i kul i žele da se zajebavaju i žive život.
Ta raja je bila ovdje za vrijeme rata-
Ko je ovdje lud-
Prestajemo biti cimeri i kako se to kaže zamrzavaju se odnosi. Međutim, raja(razne generacije, spolovi i zanimanja) počinje mene da izbjegava, a sa beogradskim kolegom intezivno da se druži.
Ispalo je da sam ja negativac koji započinje političke priče, a oni su mladi i kul i žele da se zajebavaju i žive život.
Ko je ovdje lud-
-
car-x
#2 Re: Ko je ovdje lud?
raja ti u tebe..štzngrm wrote:Imao sam u Sarajevu cimera iz Beograda. Na jednom partiju pala je politička tema i cimer kaže da glasa za šešelja. Sjetio sam se Danila Kiša: "Reci mi svoj stav o aušvicu, pa ćemo razgovarati".
Ko je ovdje lud-
ako je neko otvoreno prizno da mu je seselj idol, s takvim se nema sta vise diskutovati..
-
PR80.
Dobro je pa nisam bila tu kad je taj tvoj tzv cimer zapoceo pricu za koga ce on glasati. Da sam bila tu odletio bi on kroz prozor jarane.
A ako je ta tvoja tzv raja okrenula tebi ledja onda to nije uopste tvoja raja. Sve zavisi koliko je beogradjanin uspio njima ispricati i koliko su oni pali na njegovu pricu, a zavisi kako je tvoja verzija zvucila u njihovim usima. Ako je sve tako kako si napisao onda si u pravu... u svakom slucaju se nikad ne bih druzila sa "seseljovcem". Toliko od mene!
A ako je ta tvoja tzv raja okrenula tebi ledja onda to nije uopste tvoja raja. Sve zavisi koliko je beogradjanin uspio njima ispricati i koliko su oni pali na njegovu pricu, a zavisi kako je tvoja verzija zvucila u njihovim usima. Ako je sve tako kako si napisao onda si u pravu... u svakom slucaju se nikad ne bih druzila sa "seseljovcem". Toliko od mene!
-
mostarac
prosao sam i ja nivoe HDZ-ovaca pa ih ne bijem po gradu. Ja sam ipak civilizovaniji od njih i na kraju krajeva necu da im dajem adute u rukemr2 wrote:Autor: umro je mostar Poslano: 03/08/2005 14:10
mr2 (citat):
jos se usudi doc i u sarajevu rec da je za seselja sto ga nisi razvalio majke ti
zasto bi se spustao na njegov nivo
mostarac ja sa grbavice,proso sam ja njihove nivoe![]()
![]()
Last edited by mostarac on 03/08/2005 15:15, edited 1 time in total.
-
štzngrm
Ma jebo raju, meni ne treba nikakva 'raja'.
Hoću da kažem da u BiH, a pogotovo u Sarajevu postoji dosta mladi ljudi koji ne znaju ko su, gdje su i nemaju dostojanstva. Idu u Beograd da se zajebavaju, vole i druže kao da nije ništa bilo. U to ime izbjegavaju i ne žele da pričaju sa svojim kolegama iz Srbije o onom što se desilo.
Jednostavno nemaju stav. Govore oni su mladi.
Jebiga, ne znaju da će i mladi jednog dana ostariti.
Hoću da kažem da u BiH, a pogotovo u Sarajevu postoji dosta mladi ljudi koji ne znaju ko su, gdje su i nemaju dostojanstva. Idu u Beograd da se zajebavaju, vole i druže kao da nije ništa bilo. U to ime izbjegavaju i ne žele da pričaju sa svojim kolegama iz Srbije o onom što se desilo.
Jednostavno nemaju stav. Govore oni su mladi.
Jebiga, ne znaju da će i mladi jednog dana ostariti.
-
Nesferatu
Sarajevska raja
Dok gradovi Bosnom gore
Daleko ste bili
Kad je tesko Sarajevo ostavili....
Sve su to ublehe. A covjek je produkt svog okruzenja.
Meni nije jasno sta Seseljovac ima studirati u Sarajevu, cini mi se kao da je istjeravao s tobom mak na konac (u smislu, e sad cu ja njega da isprovociram jednom kontrom...), al' hajde bogati.
Kad ti se zatvore u zivotu jedna vrata, otvore se druga.
Dok gradovi Bosnom gore
Daleko ste bili
Kad je tesko Sarajevo ostavili....
Sve su to ublehe. A covjek je produkt svog okruzenja.
Meni nije jasno sta Seseljovac ima studirati u Sarajevu, cini mi se kao da je istjeravao s tobom mak na konac (u smislu, e sad cu ja njega da isprovociram jednom kontrom...), al' hajde bogati.
Kad ti se zatvore u zivotu jedna vrata, otvore se druga.
-
gavrilo
sta je tu negativnoštzngrm wrote:Ma jebo raju, meni ne treba nikakva 'raja'.
Hoću da kažem da u BiH, a pogotovo u Sarajevu postoji dosta mladi ljudi koji ne znaju ko su, gdje su i nemaju dostojanstva. Idu u Beograd da se zajebavaju, vole i druže kao da nije ništa bilo.
-
nebi
gavro,ahbabu.....bi li se jevrej druzio sa nacistom?gavrilo wrote:sta je tu negativnoštzngrm wrote:Ma jebo raju, meni ne treba nikakva 'raja'.
Hoću da kažem da u BiH, a pogotovo u Sarajevu postoji dosta mladi ljudi koji ne znaju ko su, gdje su i nemaju dostojanstva. Idu u Beograd da se zajebavaju, vole i druže kao da nije ništa bilo.ako izuzmemo tog seseljovca ne vidim gdje problem ako se mladi druze i vole i ...
-
water
zvaalio sam se od sege kad sam procitao ovo. Toozla, za mene koji nisam bio u sarajevu vec godinama je nepojmljivo da postoji tako nesto, federalni dio; ali svaka cast iz svih postova prije tvoga nije mi palo na pamet tako nesto; osjecam se ko levat kontajuci kako je moguce da frajer usred sarajevskog derneka kaze ja glasam za seselja. Sega!Toozla wrote:....zasto se ne preselis u federalni dio Sarajeva.......jebo Lukavicu....
-
water
Gdje si to ti bio u toku rata? Ja sam bio u Sarajevu za vrijeme rata, ali se nesto ne sjecam da bi neko smio spomenuti Seselja.List wrote:Jasta nego da je moguce. I to u jeku rata. Prisustvovao sam takvim scenama.
Naglasavam PRISUSTVOVAO da ne bude da su tracevi.
-
List
U mom haustoru je bilo 8 komsija Hrvata. Svi su i danas tu. Od 8 komsija 3 su u vrijeme Stupnog Dola, Ahmica, Dretelja i Heliodroma.......otvoreno navijala za HVO i HV. Jedan je i psovao da ne kazem sta. A svemu tome sam prisustvovao. Da ne bude zabune.
Vjesali su sahovnice po kuci. I niko ih nije ubio.
Isto tako je jedna zena iz Beograda dosla u moju kucu 1996. i rekla kako su ono na Markalama bile lutke oba puta.
Isto tako je jedna zena iz Beograda dosla u moju kucu 1996. i rekla kako su ono na Markalama bile lutke oba puta.
-
List
Druga prica. Jedan decko iz moje ulice koji je mozda imao 15 godina......jednog dana ljeta 1994. plakao je ko picka na sred ulice.....jer je stari odlucio da idu u razmjenu......a taj sto je plako bio je Srbin......i na kraju je otisao.....nikada se nisu vratili.....ne znam sta je s njim.....al mali je dozivio slom zivaca kad je shvatio da ce preci na stranu koja je gadjala njegov grad tada vec vise od dvije godine......skupa smo dvogledom gledali kako tenk sa Vraca gadja Velepekaru......
-
praznina
Ti to ozbiljno?List wrote:U mom haustoru je bilo 8 komsija Hrvata. Svi su i danas tu. Od 8 komsija 3 su u vrijeme Stupnog Dola, Ahmica, Dretelja i Heliodroma.......otvoreno navijala za HVO i HV. Jedan je i psovao da ne kazem sta. A svemu tome sam prisustvovao. Da ne bude zabune.
-
List
Naravno. Ne bih se sa tim zajebavao. Bilo je tako kako sam opisao. Ovdje u Sarajevu.praznina wrote:Ti to ozbiljno?
Vidim na drugoj temi izrazavas zaprepastenje "Arapima katolicima".
U Egiptu zivi 10-tak miliona krscana. Pretezno rimokatolika. Egipatskih starosjedioca. Oni su bili tu prije dolaska Arapa u Egipat. Butros Gali pripada tom narodu. Kopt. Postoji i Koptsko vino. I Koptski jezik.
U Egiptu krscani i muslimani zive zajedno vise od 1300 godina. Krscana najvise ima u Aleksandriji. Na delti Nila.
-
mostarac
Evo glava da bi Puljic i Ceric sa svojom regimentom uspjeli da ih za manje od godinu zavade, izazovu rat i rasture Egipat, naravno uz neizostavno unistenje piramida i Aleksandrije...List wrote:Naravno. Ne bih se sa tim zajebavao. Bilo je tako kako sam opisao. Ovdje u Sarajevu.praznina wrote:Ti to ozbiljno?
Vidim na drugoj temi izrazavas zaprepastenje "Arapima katolicima".
U Egiptu zivi 10-tak miliona krscana. Pretezno rimokatolika. Egipatskih starosjedioca. Oni su bili tu prije dolaska Arapa u Egipat. Butros Gali pripada tom narodu. Kopt. Postoji i Koptsko vino. I Koptski jezik.
U Egiptu krscani i muslimani zive zajedno vise od 1300 godina. Krscana najvise ima u Aleksandriji. Na delti Nila.
Last edited by mostarac on 04/08/2005 15:54, edited 1 time in total.