Ko je opet kriv za euforiju?

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1 Ko je opet kriv za euforiju?

Post by Truba »

Ko zna koji put sam opet pod uticajem medija i okolnih nogomentih stručnjaka potpao pod euforiju
očekivao sam barem prolaz u drugi krug a realno sam znao da je lakše od 205 mjesta na rang listi doći do 25.
i da je 10x teže od 25. doći do 16 najboljih jer više ne igraš protiv levata iz treće i 4. jakosne skupine po grupama
nego zaista solidnih reprezentacija

utakmica s nigerijom je mogla završiti i 1:1 i pobjedom bih da je priznad gol dežkin
ali nije to problem
ono što sam vidio je blago rečeno katzastrofa... jednostavno je zadnja linija nepouzdana... kao da su se usrali
njihovi napadači prekidaju dodavanja naše obrane u našoj polovici
komedija... kao da sam gledao neku našu domaću kantonalnu ligu
onaj se valja... džeko nevidljiv...rezerve psuju mater sudiji...poništen gol... (ovo baziram na gledanju utakmice do nigerijskog gola)

katastrofa ba
dakle totalno su nerealni ljudi... ( idemo do finala polufinala i ta sranja)
trenutno je proporcionalno ovo najveći uspjeh veći uspjeh nego da njemačka osvoji prvenstvo
pa pogledajte ko je sve ispao...

nasuprot tome utakmica SAD-Portugal... gledao pola sata... milina za oči... sigurni pasovi... dodavanje... akcije... vidi se da nema tegova oko noga i govana iz straha
nije isto kad su 2-3 igrača prvi put na svjetskom i utope se među one koji su već bili
od toga da su svi prvi put tu...
više sreće idući put

što neko reće da oće ispast i hrvatska i bih da normalno pratim prvenstvo :D

elem hvala vam novinari i nesamokritični ljudi na pravljenu poraza od pobjede :P :P :P
sinuhe

#2 Re: Ko je opet kriv za euforiju?

Post by sinuhe »

Najnormalnije je bilo ocekivati prolaz BiH u osminu finala.
A novinari evo i od ove bruke prave pobjedu, kazu kraj jedne lijepe price, i plasman je uspjeh i slicne tricarije :-)
agent_zero

#3 Re: Ko je opet kriv za euforiju?

Post by agent_zero »

Odgovor na pitanje iz naziva teme je vrlo jednostavan - mediji i naš mentalitet. Kao i uvijek do sad.
Riddle

#4 Re: Ko je opet kriv za euforiju?

Post by Riddle »

Imao sam potpuno pravo da budem euforican i htio sam biti. Nisu mi bili potrebni ni mediji niti bilo ko drugi. Halo ba, prvi put vidim svoj tim na najvecem fudbalskom turniru i neko ocekuje da budem miran? Koji kurac smo se uopste borili da odemo tamo, ako ne da uzivamo u svemu? I imao sam potpuno pravo da ocekujem prolaz u drugi krug. Imamo bolji tim od Nigerije i Irana, u tome me nece niko ziv razuvjeriti. Oni nemaju nikoga u klasi Dzeke, Pjanica ili Begovica, a da ne pricam 3 ili 4 takva igraca kao sto imamo mi. Prvobitno mi je bila zelja samo da se plasiramo, ali kad sam pregledao kvalifikacije i vidio koga imamo u grupi na samom prventstvu, smatrao sam da je realan rezultat 1/8 finala. Jer to je nas nivo - top 15 ili 20 timova svijeta. Tu se nalazimo vec godinama. Prolazak dalje nisam samo ja ocekivao, niti samo mi, vec mnogi ljudi i mediji van nase drzave koji nesto znaju o fudbalu. Ovo sto se desilo je veliki neuspjeh, za koji sam ubijeđen da neme puno veze s kvalitetom tima i za koji ce neko odgovarati, a imam prilicno jaku pretpostavku ko.
Truba

#5 Re: Ko je opet kriv za euforiju?

Post by Truba »

saće ponovo bek to d kolotečina... zrinjski gubi 11:0 od partizana i ostalo
ljepota
samo me brine jaka belgija :D
vaučer

#6 Re: Ko je opet kriv za euforiju?

Post by vaučer »

Euforija je bila za očekivati, prvo veliko natjecanje, grupa koja je na papiru djelovala prihvatljivo.
Ono što nisam očekivao je da su oni koji su radili u i oko reprezentacije popušili tu 'lako ćemo' priču - a očito da jesu - jer BIH je izgledala fizički nespremno, taktički zbunjeno (kao da su tek nakon utakmice s Argentinom saznali ime narednog protivnika). Neka ogovorni snose odgovornost - na navijačima je da se zanose, zaljubljuju i odljubljuju, plaču, psuju i sve u svemu budu neurotični i nerealni.
Bluemore

#7 Re: Ko je opet kriv za euforiju?

Post by Bluemore »

pa zar euforija nije sasvim uobicajena u najvijacko- sportaskim krugovima :D pad nakon neuspjeha sve je to za ljude...sad sto je nas menatlitet takav da cesto nismo ni svjesni da nema nista zagarantovano i na precac i da ishod zavisi od mnogo faktora, mozda nekad i naucimo :)
no risk no fun
Truba

#8 Re: Ko je opet kriv za euforiju?

Post by Truba »

meni je najveći problem što nisu pouzdani
dakle isto ko dobar masjtor na kojeg se ne možeš osloniti

također rasplet u grupi s francuskoj me ohladio tako da nisam ni gledao dalje od gola nigerije
nema potrebe
Bluemore

#9 Re: Ko je opet kriv za euforiju?

Post by Bluemore »

oni su nepozdani :) a mi smo uvijek spremni za iznosenje najgoreg moguceg misljenja, stas valjda je i to do nas :D
madtv

#10 Re: Ko je opet kriv za euforiju?

Post by madtv »

nije do euforije, problem je potcjenjivanje protivnika
kada budemo sa respektom prema protivniku (citaj: detaljne analize i ozbiljan pristup) izlazili na teren
tek onda mozemo ocekivati nesto pouzdanije
Zokipfc

#11 Re: Ko je opet kriv za euforiju?

Post by Zokipfc »

Ma kakva euforija. Vidjelo se i protiv slabe Argentine da igracima fali samopouzdanje, usli su u utakmicu sa turistickim mentalitetom. Ono kao, "ma toliko smo sretni da smo se plasirali, jao vidi protiv ARGENTINE igramo :roll: ". Nema to nikakve veze sa bezveznom euforijom koju je stvorio klix samo da bi se nahapao klikova. Jebote, svaki dan po 10 bezveznih 'clanaka'..

A svi su hvalali igrace na neku super pruzenu igru koje u mojim ocima nije bilo. Nek' pogledaju snimak prve utakmice, bilo je tu svega. Strah da se protivnik napadne, strah da se ubaci malo kreativnosti u igru, strah za njihove napadace. Usrali su se na terenu, a usrao se i Safet koji nije znao kako da reaguje i kako da pripremi igracu za veliki turnir.

Sa timovima iz balkana uvijek treba ici jedan psiholog, obavezno.
lijek-za-sve

#12 Re: Ko je opet kriv za euforiju?

Post by lijek-za-sve »

To jo ono sto sam ja pricao u nekoliko navrata da je nama trebao i treba uvijek psiholog ,ali mi prije njega u repki nemamo ni kondiconog? trenera a ovo dvoje kljuc svega.
Radio Sarajevo

#13 Re: Ko je opet kriv za euforiju?

Post by Radio Sarajevo »

Euforija je normalna stvar, ali mi se ne znamo nositi sa situacijom kad padnemo. Po ko zna koji put se nafuramo i kažemo "dobri smo, proći ćemo", pa ne prođemo i onda nam svako kriv, jedino mi nismo.

Dobra stvar je što je to sad bilo ipak na SP-u, te što na EP-u učestvuje 24 ekipe, pa se možemo nadati da ćemo održati kontinuitet.
mayab

#14 Re: Ko je opet kriv za euforiju?

Post by mayab »

Što bi reko Kazo, :D , budimo realni, koju smo mi to ozbiljnu reprezentaciju pobijedili ikada :bih:
bosanska senzacija

#15 Re: Ko je opet kriv za euforiju?

Post by bosanska senzacija »

Evo ovako!!!

Mozemo mi svi sada biti i selektori i kriticari sve ostalo...

Ja sam ponosan sto sam Bosanac i sto sam prvi put u zivotu naravno poslije Yugoslavije 1990 u Italiji iskreno navijao za nekoga na svjetskom prvenstvu!!
Svi smo razocarani ,moglo je i bolje ,jebo nas sudija ,jebali mi sami sebe al sutra na moj rodjendan cu navijati isto kao i u prvom mecu za nase zmajeve !!
Ispali jesmo obrukali se jos nismo ,zato idemo ponovo sutra navijacki i samo kako mi znamo Bosanci a naravno i Hercegovci podrzati nase momke !!!

Pročitao na fejsu i iznenada mi se vratila euforija i ushićenje zbog sutrašnje uakmice :D
Ljakan

#16 Re: Ko je opet kriv za euforiju?

Post by Ljakan »

Ne treba trazit krivca,svako je dao sve od sebe i to je to.Na zalost nismo se plasirali dalje ne zbog euforije ili safeta jednostavno sreca nije bila na nasoj strani.Mnogo vece reprezentacije od nase se nisu plasirale u sljedeci krug pa sta?Nije smak svijeta u krajnjem slucaju treba biti realan,ko smo mi?Sta to mi branimo?Ni na jedno evropsko nismo otisli,ovo nam je prvo vece takmicenje i dupe odmah zinulo,daj finale ostalo je sve neuspijeh.Mislim da covjek treba bit realan,to je najbitnije.
It_is_a_Leclerc

#17 Re: Ko je opet kriv za euforiju?

Post by It_is_a_Leclerc »

Sljedeći put treba se praviti da nam reprezentacija ne igra na SP-u. Čisto da se pojedini forumaši ne bi pretjerano uzbudili.

:roll:
mayab

#18 Re: Ko je opet kriv za euforiju?

Post by mayab »

bosanska senzacija wrote:Evo ovako!!!

Mozemo mi svi sada biti i selektori i kriticari sve ostalo...

Ja sam ponosan sto sam Bosanac i sto sam prvi put u zivotu naravno poslije Yugoslavije 1990 u Italiji iskreno navijao za nekoga na svjetskom prvenstvu!!
Svi smo razocarani ,moglo je i bolje ,jebo nas sudija ,jebali mi sami sebe al sutra na moj rodjendan cu navijati isto kao i u prvom mecu za nase zmajeve !!
Ispali jesmo obrukali se jos nismo ,zato idemo ponovo sutra navijacki i samo kako mi znamo Bosanci a naravno i Hercegovci podrzati nase momke !!!

Pročitao na fejsu i iznenada mi se vratila euforija i ushićenje zbog sutrašnje uakmice :D
:thumbup:
Truba

#19 Re: Ko je opet kriv za euforiju?

Post by Truba »

obrukali se nismo... nisam se ja obrukao
nego profesinalci koji u zadnjoj liniji gube sigurnu loptu
ljudi koji čitav život za to treniraju nisu u stanju odigrati pasove kad nema protivničkih igrača

evo jutros opet na radiju da se dostojanstveno oprostimo sve to stoji
međutim zar nije realnije očekivati recimo x bez golova ili 1:1 nego opet oće neke velike rezultate
Post Reply