Pogresno mislis ....fidoremilienko wrote:Nije, već radi u STEP-u pa mu krivo što su ostali bez usluge "održavanja" semafora na toj raskrsnicihljebarnik wrote:Hoces da kazes da smo generalno retardirani ?
Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
- veljaca
#76 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
-
ins
#77 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
Greska u startufidoremilienko wrote:Tužiti
1. Vladu (zbog tala i lošeg projekta)
2. EA (zbog lošeg projekta)
3. Gras (zbog vozača i vozila)
Cinjenice, hronoloski:
1. Opstina Novi grad isprojektovala rondo i osigurala lovu
2. Opstina uplatila lovu Euro-asfaltu za izgradnju, komunalnim preduzecima Toplane i Elektrodistribucija za izmjestanje podzemnih instalacija a GRASu za izmjenu kontaktne mreze
3. Komunalna preduzeca izmjestila podzemne instalacije
4. Euro-asfalt napravio rondo
5. GRAS-a ni na mapi....
Prema tome prozivati Opstinu a pogotovo Euro-asfalt zbog ovoga je suludo
- Don Zivconi
#78 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
Kao što rekog mislim da je GrAS kriv za sveins wrote:Greska u startufidoremilienko wrote:Tužiti
1. Vladu (zbog tala i lošeg projekta)
2. EA (zbog lošeg projekta)
3. Gras (zbog vozača i vozila)![]()
Cinjenice, hronoloski:
1. Opstina Novi grad isprojektovala rondo i osigurala lovu
2. Opstina uplatila lovu Euro-asfaltu za izgradnju, komunalnim preduzecima Toplane i Elektrodistribucija za izmjestanje podzemnih instalacija a GRASu za izmjenu kontaktne mreze
3. Komunalna preduzeca izmjestila podzemne instalacije
4. Euro-asfalt napravio rondo
5. GRAS-a ni na mapi....
Prema tome prozivati Opstinu a pogotovo Euro-asfalt zbog ovoga je suludo![]()
![]()
- guy fawkes
#79 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
koji klinac su uopce pravili kruzni tok na dobrinji?
- Don Zivconi
#80 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
Da se vidi kako GrAS nista ne radiguy fawkes wrote:koji klinac su uopce pravili kruzni tok na dobrinji?
- zonna
#81 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
u nekim zemljama zapada su na cestama koje su ravne (kao pomenuta na dobrinji) davno skinuli semafore i napravili kruzni tok. meni je rondo ekstra jer ne cekas bezveze na nekom semaforu da se upali zeleno a na dzadi nikog osim tebe.
ne kontam zasto toliko o pravilima i sta ce biti kao da je to prvi u gradu... idite na ilidzu i pogledajte.
ma divota! redovno svi u desnoj i red se otegne od zeljeznice za ukljucenje, a lijeva na rondu prazna 
ne kontam zasto toliko o pravilima i sta ce biti kao da je to prvi u gradu... idite na ilidzu i pogledajte.
-
nomVe
#82 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
Legendo moja, nije problem u ovoj krivini vec u onoj koja dolazi iz pravca grada prema Dobrinji.maxell_sarajevo wrote:Ima krivina i po 90 stepeni kroz koje zglobni trolejbus prolazi bez ikakvih problema (semafor na Otoci kod Merkura, okretaljka trg Austrije, raskrsnica kod Fahdove dzamije...)tako da ne vidim da ce biti problema sa izlaskom sa kruznog toka.Zasigurno je da ce trolejbus iz lijeve trake presijecati desnu izlaznu i samo tako produziti dalje.![]()
Ja mislim da trolejbus moze proci bez problema, ali nema sanse da se on zadrzi u jednoj traci. Ja se pribojavam da se trola ne zanese i pokupi auto pored sebe.
-
toni84
#83 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
ma kakve veze ima sda,sdp ili neko treci sa kruznim tokom???? nikakve.. al nacelnik ima... a posebno zbog toga sto se pravilo bez regulacionog plana, bez konacnog projekta ( vjerovali ili ne napravljen je samo na osnovu idejnog projekta i u projektu niko nije racunao na novac za kablove za trolu...)... i da,morat ce se mjenjati kruzni tok jer iz grada kada ide mora promjeniti traku da bi skrenuo.. cirkus...A_I_ wrote:Jel ovo sda kadar hejta?toni84 wrote:Realno je moralo biti problema kada je kruzni tok napravljen bez postojanja regulacionog plana u kojem je i isplanirana gradnja i bez znacajnije paznje pri projektovanju vec na ho-ruk... Nije kriv kanton jer je nacelnih hadzic trazio da se napravi i izdvojio novac od opcine... a najsmjesnije je sto je kostao 570 hiljada... Sreca pa damir hadzic nece biti ministar prometa i komunikacija,ko zna koliko bi nas kostao auto put
Da se razumijemo, ne palim se na sdp al polickih q*rvi mi je preko glave - pricamo o izgradnji kruznog toka a ne politickim pozicijama, izborima i sl. kenjazama.
Postoje nadlezne institucije, zavodi i sluzbe koje su odgovorne za infrastrukturu, planiranje i saobracaj u ovom gradu a tako i za ovaj problem blokade trolejbuskog saobracaja na Dobrinji.
- A_I_
#84 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
auf sta je problem troli pred sami ulazak u kruzni zauzet obje trake i na taj nacin proci bez problema.nomVe wrote:Legendo moja, nije problem u ovoj krivini vec u onoj koja dolazi iz pravca grada prema Dobrinji.maxell_sarajevo wrote:Ima krivina i po 90 stepeni kroz koje zglobni trolejbus prolazi bez ikakvih problema (semafor na Otoci kod Merkura, okretaljka trg Austrije, raskrsnica kod Fahdove dzamije...)tako da ne vidim da ce biti problema sa izlaskom sa kruznog toka.Zasigurno je da ce trolejbus iz lijeve trake presijecati desnu izlaznu i samo tako produziti dalje.![]()
Ja mislim da trolejbus moze proci bez problema, ali nema sanse da se on zadrzi u jednoj traci. Ja se pribojavam da se trola ne zanese i pokupi auto pored sebe.
I danas sam gledao zglobni gras-ov bus iz oba pravca (gimnazija-mojmilo i mojmilo-gimnazija) kako bez ikakvih problema prolazi kruznim. Cak u ovom slucaju o kom svi zvocate da je problematican, nije morao uopste zauzimati unutrasnju traku kruznog da bi skrenuo udesno prema gimnaziji.
- A_I_
#85 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
Ispade smak svijeta sto trola na nekim raskrsnicama mora zauzeti pola druge trage cijelih 5 metara dok ne svintatoni84 wrote:ma kakve veze ima sda,sdp ili neko treci sa kruznim tokom???? nikakve.. al nacelnik ima... a posebno zbog toga sto se pravilo bez regulacionog plana, bez konacnog projekta ( vjerovali ili ne napravljen je samo na osnovu idejnog projekta i u projektu niko nije racunao na novac za kablove za trolu...)... i da,morat ce se mjenjati kruzni tok jer iz grada kada ide mora promjeniti traku da bi skrenuo.. cirkus...A_I_ wrote:Jel ovo sda kadar hejta?toni84 wrote:Realno je moralo biti problema kada je kruzni tok napravljen bez postojanja regulacionog plana u kojem je i isplanirana gradnja i bez znacajnije paznje pri projektovanju vec na ho-ruk... Nije kriv kanton jer je nacelnih hadzic trazio da se napravi i izdvojio novac od opcine... a najsmjesnije je sto je kostao 570 hiljada... Sreca pa damir hadzic nece biti ministar prometa i komunikacija,ko zna koliko bi nas kostao auto put
Da se razumijemo, ne palim se na sdp al polickih q*rvi mi je preko glave - pricamo o izgradnji kruznog toka a ne politickim pozicijama, izborima i sl. kenjazama.
Postoje nadlezne institucije, zavodi i sluzbe koje su odgovorne za infrastrukturu, planiranje i saobracaj u ovom gradu a tako i za ovaj problem blokade trolejbuskog saobracaja na Dobrinji.
To sto ce auta u susjednoj traci morati sacekati cijelih 5 sekundi da trola skrene ili trola sacekati isto tako 5 sekundi da joj se rascisti unutrasnja traka kruznog nije NISTA prema ranijim guzvama sa semaforima na ovoj raskrsnici. Provedite 5 minuta na ovom kruznom da se uvjerite kako to sad tecno i brzo funkcionise. Milina za posmatrati. Kakvi glupi semafori.
- A_I_
#86 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
Al sto ga GRAS i izvodjac Euroasfalt mogu ukakiti malo ko moze:

Mora da je Tile & komunizam kriv za ovakav fusheraj.
Ovo je mila majka kako izgleda isti ovakav stub s suprotne strane. Sutra stavim slike
Evo snimka na kom se zglobno gras vozilo cijepa na atome dok pokusava proci kruznim

Ovo je mila majka kako izgleda isti ovakav stub s suprotne strane. Sutra stavim slike
Evo snimka na kom se zglobno gras vozilo cijepa na atome dok pokusava proci kruznim
- A_I_
#87 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
Takav zakljucak lako je donijeti kad covjek vidi da ti se vecina forumske aktivnosti svodi na, reperskim slengom receno, hejtanje sdp-atoni84 wrote:ma kakve veze ima sda,sdp ili neko treci sa kruznim tokom???? nikakve.. al nacelnik ima... a posebno zbog toga sto se pravilo bez regulacionog plana, bez konacnog projekta ( vjerovali ili ne napravljen je samo na osnovu idejnog projekta i u projektu niko nije racunao na novac za kablove za trolu...)... i da,morat ce se mjenjati kruzni tok jer iz grada kada ide mora promjeniti traku da bi skrenuo.. cirkus...A_I_ wrote:Jel ovo sda kadar hejta?toni84 wrote:Realno je moralo biti problema kada je kruzni tok napravljen bez postojanja regulacionog plana u kojem je i isplanirana gradnja i bez znacajnije paznje pri projektovanju vec na ho-ruk... Nije kriv kanton jer je nacelnih hadzic trazio da se napravi i izdvojio novac od opcine... a najsmjesnije je sto je kostao 570 hiljada... Sreca pa damir hadzic nece biti ministar prometa i komunikacija,ko zna koliko bi nas kostao auto put
-
memostrasni
#88 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
ma ne radi se bolan o sdp-u niti bilo kome drugom...iskreno, boli me briga ko je odgovoran i u kojoj je stranci nacelnik i sta mu dode direktor euroaasfalta pa je posao namjesten da se pare provuku..na to smo navikli i boli me neka stvar i za sdp i sda i sve druge nakupline kravatasha koji po vas dan glade onu stvar i naprduju...boli me briga za to...mene interesuje kako cu doci na posao, hocu li poginuti dok se autobus okrece na kruznom...nemoj ba braniti sdp niti bilo koga drugog nemoj biti slijep...budi simpatizer, clan partije, vici "care" kad vidis nekog ko za reverom nosi crveni cvjetic...to je tvoje pravo i uzivaj u njemu...samo skontaj da se ne radi o "hejtanju" bilo koga...radi se o tome da ko god da je odgovoran, garant je primio platu ovaj mjesec i treba da se brine o tom jebenom kruznom toku i GRAS-u i ostalom...tek kad se jedno jutro prevrne autobus pa kad pogine 10-tak ucenika, studenata i drugih koji se moraju voziti tim prevozom, onda ce neko sa TVSA sav zabrinut i sa svadalackim stavom doci i kao napraviti pricu u fazonu "ko je kriv" itd...mozda i ukljuce neki link sa lica mjesta nesrece, intervju sa nekimiz Opcine ili Kantona, direktna i ostra pitanja, ali tada, kada neko od nas ostane bez bubrega, noge ili nekog drugog organa, tada ce biti kasno...ne radi se o sdp..ko god da je ovo osmislio genijalno je glup i nepredvidiv i opasan...kad se autobus skrsi nece se moci izvuci oni koji ne "hetjaju" sdp ili bilo koga drugog...nesreca ne bira...da je moja mati ono osmislila rekla bih da ne valja..zato razmisli svojom glavom, budi simpatizer i sta hoces ali misli svojim mozgom!
-
ins
#89 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
Nije komunizam, vec projektant i onaj ko je radio reviziju projekta! I Opstina Novi grad koja ih je odabrala...A_I_ wrote:Al sto ga GRAS i izvodjac Euroasfalt mogu ukakiti malo ko moze:
Izvodjac nema veze sa ovim...
-
ins
#90 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
Ovo je odlicno, fino se vidi da je kruzni tok sasvim normalan.
Realno, barem 50% kruznih tokova na kojima sam bio sirom EU je gore od ovoga... Trebate vidjeti kada zglobni niskopodni bus pocne motati po kruznim tokovima u Milanu ili Bologni
- chuchumbamayumbe
#91 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
Navodno da je problem trolejbusa kada idu prema Dobrinji, ulazak i izlazak iz kružnog, a ne kada idu iz Dobrinje.ins wrote:Ovo je odlicno, fino se vidi da je kruzni tok sasvim normalan.
Realno, barem 50% kruznih tokova na kojima sam bio sirom EU je gore od ovoga... Trebate vidjeti kada zglobni niskopodni bus pocne motati po kruznim tokovima u Milanu ili Bologni
Hvala ti Bože što sam sa Alipašinog!
- A_I_
#92 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
E vidis ovo je cisti primjer u nasem narodu dobro rasprostranjenog fusheraja tako da bi ja ovakvu glupost najprije pripisao upravo izvodjacu koji je postavljao nove stubove i nove pjesacke staze.ins wrote:Nije komunizam, vec projektant i onaj ko je radio reviziju projekta! I Opstina Novi grad koja ih je odabrala...A_I_ wrote:Al sto ga GRAS i izvodjac Euroasfalt mogu ukakiti malo ko moze:
Izvodjac nema veze sa ovim...
Bijednih pola metra pomjeriti tamo-vamo stub za trolejbuske zice nista ne znaci za stabilonost tih zica, ta nije pontonski most. Svugdje duz trolejbuskih ruta po gradu stubovi su postavljani tamo gdje je moguce a ne striktno u 30 cm duz nekih zamisljenih linija uporedo s cestom.
- A_I_
#93 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
Pa skontaj sam jel gore troli bilo ranije na istom tom skretanju dok je bio ostri zavoj pod 90 ili sad kad prvo blago skrene za 45 pa malo ide kruznim pa opet skrene za 45chuchumbamayumbe wrote:Navodno da je problem trolejbusa kada idu prema Dobrinji, ulazak i izlazak iz kružnog, a ne kada idu iz Dobrinje.ins wrote:Ovo je odlicno, fino se vidi da je kruzni tok sasvim normalan.
Hvala ti Bože što sam sa Alipašinog!
![]()
A jesmo ovce
-
StupskaBitanga
#94 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
meni kružni tok izgleda super
- chuchumbamayumbe
#95 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
Ja samo prenosim ono što sam čuo, bez namjere da se upuštam u problematiku trolejbusa u ovom kružnom toku.A_I_ wrote:chuchumbamayumbe wrote:ins wrote:
Pa skontaj sam jel gore troli bilo ranije na istom tom skretanju dok je bio ostri zavoj pod 90 ili sad kad prvo blago skrene za 45 pa malo ide kruznim pa opet skrene za 45
A jesmo ovce
Ovo u vezi ovaca? Khmm...
- Control panel
#96 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
a jeste se tesko naviknuti na neke evropske norme ponasanja. mnogi od vas trebaju ponovno na obuku, a posebno ovi vozaci iz grasa. krzuni tok je toliki da bi i avion mogao sletiti.
sta ce biti kada nam evropa pocne nametati mnogo komplikovanije stvari od kruznog toka
sto prije ovo prihvatite bice vam lakse. krzunih tokova ce biti sve vise i vise i po sarajevu i bih. valjda da bi neko oprao lovu
sta ce biti kada nam evropa pocne nametati mnogo komplikovanije stvari od kruznog toka
sto prije ovo prihvatite bice vam lakse. krzunih tokova ce biti sve vise i vise i po sarajevu i bih. valjda da bi neko oprao lovu
- A_I_
#97 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
Pa upravo takvim rekla kazala slijepim copy/paste prenosenjem raznoraznih patki i dezinformacija stvaraju se mitovi, sukobi, predrasude...chuchumbamayumbe wrote:Ja samo prenosim ono što sam čuo, bez namjere da se upuštam u problematiku trolejbusa u ovom kružnom toku.A_I_ wrote:
Pa skontaj sam jel gore troli bilo ranije na istom tom skretanju dok je bio ostri zavoj pod 90 ili sad kad prvo blago skrene za 45 pa malo ide kruznim pa opet skrene za 45
A jesmo ovce
Ovo u vezi ovaca? Khmm...
p.s. recite dragichka - postavili su elektro-zice nakon koliko dana od pustanja u promet kruznog?
- A_I_
#98 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
Jos malo u nasem narodu opstepoznatog fusheraja:

Imal ovog u Burundiju ili Tadzikistanu

- chuchumbamayumbe
#99 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
E vala baš!A_I_ wrote:Jos malo u nasem narodu opstepoznatog fusheraja:
Ovdje nikad 2 dobra sastavit!
Pa đe im je mozak?!?!
ccc
- Don Zivconi
#100 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
izgleda da bi trola uskoro mogla da kruzi
postavljali su kontaktnu mrezu