Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
-
memostrasni
#1 Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
Zivim na Dobrinji i svako jutro kada krenem na posao dobijem slom zivaca. Naime, zbog kruznog toka, u funkciji nije trolejbuski saobracaj. Na relaciji Dobrija - Mojmilo saobracaju dva autobusa. Ako se, nakon sto ste cekali 20 minuta najmanje, uspijete ugurati u autobus, sto je rijedak slucaj, istovare vas, kao i drugu stoku, na Mojmilu pa mozete uci u trolejbus. Naravno, na ulazu pokazite kartu. Nemam ja nista protiv pokazivanje karte, kupim je svaki mjsec za 53,00 KM, pokazem kada to traze i to je to. Samo je situacija sa prevozom postala nesnosljiva. Moje strpljenje je na granici i jutros sam jednostavno pukla; i na revizore i na vozaca i na ljude u trolejbusu...Jednostavno nije normalno da nas prevoze kao stoku, da visimo iz autobusa, da cekamo po 20 minuta...Ja niti mogu niti zelim placati taxi svako jutro. Razmisljam o tome da racune od taxija posaljem u Ministarstvo saobracaja KS pa da mi nadoknade stetu...Ako neko kaze da krenem ranije, neka se suzdrzi jer NE ZELIM kretati u 5:00 h da bih eventualno u 07:45 h dosla na posao. To nije nacin i nije rjesenje. Zvala GRAS, kazu nije do njih, zvala Ministarstvo saobracaja KS, pomocnica mi kaze da uopste nisu upuceni u to pitanje. Kazem pa ko je upucen, kaze ona "stvarno ne znam" a u pozadini cujem opustajucu muziku na radiju. Kada sam dobila jutros slom zivaca u trolejbusu, okrece se gospoda kaze: Trebamo sutra svi izaci na ulice i zaustaviti saobracaja! Kazem ja: Draga moja gospodo, saobracaj je vec zaustavljen, ako niste primijetili, a osim toga, kada bih ja izlazila na ulicu svaki put kada nesposobna bagra nesto zariba, morala bih dati otkaz i preseliti se pred Vladu...ja za to niti imam vremena jer moram raditi i placati poreze da bi gospoda iz drzavne administracije na vrijeme dobila platu...kaze lik iza mene: Vratite ove u Sandzak pa ce biti bolje! Liche, daj Bogati ne seri!Eto kao ovi nasi odavde su nesto bolji, da ih nasi nisu pustili, ovi nikad ne bi dosli. Osim toga, uopste me ne zanima ko ce rijesiti problem, sto se mene tice, neka to bude Marsovac, samo znam da ima neko ko prima debele pare svakog mjeseca a ne brine o ovome...Ja fakat vise ne mogu i iz svega ovoga mi se namece jedno pitanje: KO JE ODGOVORAN ZA KOLAPS I DA LI JE MEVLID PUCAO NA POGRESNU ZGRADU?
- veljaca
#2 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
jedno pitanje: KO JE ODGOVORAN ZA KOLAPS I DA LI JE MEVLID PUCAO NA POGRESNU ZGRADU?
Za kolaps je odgovoran izvodjac radova i onaj ko mu je to dozvolio ( koji je ovdje postavio kruzni tok i napravio problem ), a Mevlid nije pucao na pogresnu zgradu - to mu je bio cilj .....
Za kolaps je odgovoran izvodjac radova i onaj ko mu je to dozvolio ( koji je ovdje postavio kruzni tok i napravio problem ), a Mevlid nije pucao na pogresnu zgradu - to mu je bio cilj .....
- žulijan asanž
#3 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
imaš smisla za pisanje. post ti je gramatički tačan i suštinski realno postavljen. al si me dokrajčila sa ovom zadnom rečenicom
a sad ozbiljno, ono je katastrofa. ali kako ne kontaš da ti hadalji i retardirani projektanti ne bi znali kinder jaje sastavit, a kamoli kružni tok napraviti.
tako da, svaka priča je suvišna - da su kozju stazu napravili bio bi veći protok saobraćaja.
edit: s jednom razlikom - kozju stazu naprave koze instinktivno, jer i one bolje kontaju od ovih hrmpalija, osnove geometrije, geodezije i orijentacije u prostoru i vremenu. dakle naši projektanti bi se morali konsultovati s kozama da dobiju bolji rezultat od ovoga što su dobili...
a sad ozbiljno, ono je katastrofa. ali kako ne kontaš da ti hadalji i retardirani projektanti ne bi znali kinder jaje sastavit, a kamoli kružni tok napraviti.
tako da, svaka priča je suvišna - da su kozju stazu napravili bio bi veći protok saobraćaja.
edit: s jednom razlikom - kozju stazu naprave koze instinktivno, jer i one bolje kontaju od ovih hrmpalija, osnove geometrije, geodezije i orijentacije u prostoru i vremenu. dakle naši projektanti bi se morali konsultovati s kozama da dobiju bolji rezultat od ovoga što su dobili...
-
memostrasni
#4 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
ma znam ja da mi necmo doci do nekog odgovora ovdje. Samo sam bijesna, morala sam se negdje istresti...sorry al' nekad jednostavno ne moze covjek da presuti...
- O'zone
- Globalni moderator
#5 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
Jutros čekam trolejbus 20 minuta i na kraju opet platim taxi
Jebi ga kakvi smo mi dobro nam je.
Jebi ga kakvi smo mi dobro nam je.
- fidoremilienko
#6 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
Kako loše isplaniran projekat. Bitno je da je EA uzeo pare i par ministarčića i tako to

- fidoremilienko
#7 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
opet po jadnom grasu
dokle više????
- žulijan asanž
#8 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
ali čekajte malo, dajte me prosvijetlite - ja koliko sam skontao, naša ona dupla trola se ne može provući kroz ovaj kružni tok, jesam li u pravu?
-
memostrasni
#9 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
pa mislim da se trola vise nikad nece provuci kroz kruzni...po svemu sudeci, ovako ce biti dok ne umremo...ili jos gore
- žulijan asanž
#10 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
čekaj znači ne može se fizički trola provesti kroz kružni tok? pa jesu li pokušavali, možda treba neki lola iz pazara da se dovede koji bolje vozi da ga ucica finomemostrasni wrote:pa mislim da se trola vise nikad nece provuci kroz kruzni...po svemu sudeci, ovako ce biti dok ne umremo...ili jos gore
- fidoremilienko
#11 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
jel opet gras kriv zbog toga? 
- žulijan asanž
#12 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
ma nije gras kriv, kako ne kontaš, ja gras tu postavljam kao moguće rješenje problema. možda samo treba neki spretniji vozačfidoremilienko wrote:jel opet gras kriv zbog toga?
- fidoremilienko
#13 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
ja mislim da su vozila krivažulijan asanž wrote:ma nije gras kriv, kako ne kontaš, ja gras tu postavljam kao moguće rješenje problema. možda samo treba neki spretniji vozačfidoremilienko wrote:jel opet gras kriv zbog toga?
- žulijan asanž
#14 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
nek ih potkrešu malo na zglobu ima da prođe kroz kružni ko flakfidoremilienko wrote:ja mislim da su vozila krivažulijan asanž wrote:ma nije gras kriv, kako ne kontaš, ja gras tu postavljam kao moguće rješenje problema. možda samo treba neki spretniji vozačfidoremilienko wrote:jel opet gras kriv zbog toga?
- fidoremilienko
#15 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
mogli su i kružni skresatižulijan asanž wrote:
nek ih potkrešu malo na zglobu ima da prođe kroz kružni ko flak
- LieToMe
#16 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
ja koliko sam u toku pocece (ako vec nisu poceli) prosirenje kruznog toka kako bi velika trola moga proci jer velika trola ne moze procižulijan asanž wrote:čekaj znači ne može se fizički trola provesti kroz kružni tok? pa jesu li pokušavali, možda treba neki lola iz pazara da se dovede koji bolje vozi da ga ucica finomemostrasni wrote:pa mislim da se trola vise nikad nece provuci kroz kruzni...po svemu sudeci, ovako ce biti dok ne umremo...ili jos gorea posebno kad novi dođe onda mora da se dokazuje i tako....
- žulijan asanž
#17 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
toliko o onoj staroj narodnoj dva put mjeri jednom režiLieToMe wrote:ja koliko sam u toku pocece (ako vec nisu poceli) prosirenje kruznog toka kako bi velika trola moga proci jer velika trola ne moze procižulijan asanž wrote:čekaj znači ne može se fizički trola provesti kroz kružni tok? pa jesu li pokušavali, možda treba neki lola iz pazara da se dovede koji bolje vozi da ga ucica finomemostrasni wrote:pa mislim da se trola vise nikad nece provuci kroz kruzni...po svemu sudeci, ovako ce biti dok ne umremo...ili jos gorea posebno kad novi dođe onda mora da se dokazuje i tako....
toliko o tome da se nesto planski radi.
- fidoremilienko
#18 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
Tužiti
1. Vladu (zbog tala i lošeg projekta)
2. EA (zbog lošeg projekta)
3. Gras (zbog vozača i vozila)
- LieToMe
#19 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
Izvini ali mislim da bi na prvom mjestu trebao biti nacelnik opcine novi grad jer je to njegova ideja, pa onda ovo sve navedeno, s tim sto ovaj put stvarno gras nema nista s ovim jer mislim da se oni tu najmanje pitaju.fidoremilienko wrote:Tužiti
imam informaciju da trola nece raditi najmanje 2 mjeseca jer taj dio koji treba da bi se trola mogla vrtiti nemaju, moraju znaci tender raspisivati, a svi mi znamo kako ide to s tenderima... jos samo ne znam od kojih para ce to kupovat hoceli dati ministarstvo ili vrli nacelnik
- fidoremilienko
#20 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
Pa dobro, nek on bude prviLieToMe wrote:Izvini ali mislim da bi na prvom mjestu trebao biti nacelnik opcine novi grad jer je to njegova ideja, pa onda ovo sve navedeno, s tim sto ovaj put stvarno gras nema nista s ovim jer mislim da se oni tu najmanje pitaju.fidoremilienko wrote:Tužiti
imam informaciju da trola nece raditi najmanje 2 mjeseca jer taj dio koji treba da bi se trola mogla vrtiti nemaju, moraju znaci tender raspisivati, a svi mi znamo kako ide to s tenderima... jos samo ne znam od kojih para ce to kupovat hoceli dati ministarstvo ili vrli nacelnik
Metnu sam gras, jer vidim svi krive gras a realno veze nemaju ljudi s tim
- A_I_
#21 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
LieToMe wrote:Izvini ali mislim da bi na prvom mjestu trebao biti nacelnik opcine novi grad jer je to njegova ideja, pa onda ovo sve navedeno, s tim sto ovaj put stvarno gras nema nista s ovim jer mislim da se oni tu najmanje pitaju.fidoremilienko wrote:Tužiti
Pa meni svakako nema smisla prica da trola ne moze proci kruznim - hem dvije trake hem onaj dodatni dio na ivici kruga

Preko dana i navece prodjem kruznim i skoro nikad gras-ovce ne vidim - bili su jedno 3 noci u zadnjih >10 dana ko malo poceli postavljati zice i tach!
Inace jos ne vidjeh nekadasnje guzve na onoj raskrsnici otkako je kruzni. Odlicno uradjeno, i pjesacki dio je dobro odradjen (sirok prelaz, potpuno spusten trotoar za invalide i bicikliste). Naravno da ne zivimo gdje zivimo, odmah bi napravili i oznake za biciklisticku traku kako se ne bismo morali prepirati s pjesacima
A o Grasu sve najgore - imali su nekoliko mjeseci da se tehnicki pripreme prije nego je i pocela izgradnja kruznog a oni, a sta drugo ocekivati od primitivnog kratkovidnog naroda, kad su vec poslali ekipe da postavljaju zice skontali da im nJestA fali
P.S. jedan od stubova za novi raspored zica jednom trecinom temelja doslovno stoji/strsi na pjesackom prelazu oko kruznog
Postavim sliku bisera nasih "strucnjaka" kasnije!
- veljaca
#22 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
Ovaj kruzni tok ce proizvesti vise nesreca nego kad je bio semafor ..... jer nasi vozaci ne znaju koristiti ovaj kruzni tok ....
-
hocunecu
#23 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
ko ne zna nek ide okolo po brdima 
- A_I_
#24 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
Ne znaju jer nisu imali gdje nauciti. Po toj logici mi bi smo trebali biti u kamenom dobu jer prije 50 godina sarajlije nisu znali koristiti auta, nisu znali koristiti zicaru, ni lift ni...veljaca wrote:Ovaj kruzni tok ce proizvesti vise nesreca nego kad je bio semafor ..... jer nasi vozaci ne znaju koristiti ovaj kruzni tok ....
Po toj logici vec bi bilo hejbet sudara.
Koja ucmala sredina aman zaman.
- jazzer
#25 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?
Svaki dan prolazim ovim kruzim i jos nisam vidio nijednu nesrecu, sudar...veljaca wrote:Ovaj kruzni tok ce proizvesti vise nesreca nego kad je bio semafor ..... jer nasi vozaci ne znaju koristiti ovaj kruzni tok ....
I, da, jako sam iznenadjen tom cinjenicom