Ko je odbranio SARAJEVO
-
violentjack
Covjek ne mrzi kad se rodi, cak ni najvece psihopate i serijske ubice nisu zamrzili svijet u maternici!!!!!!!!!
John Wayne Gacy, Ted Bundy,...... itd
Kod Srba to je naslijedeno a evo ti par primjera
Kod njih se u kolijevci prica o ''Turcima'', tako da dijete Srpsko uglavnom cuje TUrci ili balije, i tako nesto, pa onda, a znam dalje
Njegos je pisac nevidenih proprocija
Gavrilo je ''Heroj'' dok ga Hrvati, Bosnjaci i sav zapad smatra za teroristu
Imas masu primjera, da ne nabrajam bezveze
Mozda i Hadzar pasa prica gluposti, iako mislim by the way da su ....gluposti tracarije, ista spika Alija je kriv, sto su ljiljani kao krizevi, ista ofurana fraza, ipak djelimicno je u pravu sto se tice Srba i njihovog kompleksa manjih vrijednosti
John Wayne Gacy, Ted Bundy,...... itd
Kod Srba to je naslijedeno a evo ti par primjera
Kod njih se u kolijevci prica o ''Turcima'', tako da dijete Srpsko uglavnom cuje TUrci ili balije, i tako nesto, pa onda, a znam dalje
Njegos je pisac nevidenih proprocija
Gavrilo je ''Heroj'' dok ga Hrvati, Bosnjaci i sav zapad smatra za teroristu
Imas masu primjera, da ne nabrajam bezveze
Mozda i Hadzar pasa prica gluposti, iako mislim by the way da su ....gluposti tracarije, ista spika Alija je kriv, sto su ljiljani kao krizevi, ista ofurana fraza, ipak djelimicno je u pravu sto se tice Srba i njihovog kompleksa manjih vrijednosti
-
violentjack
a Sto bih viria, gleda sam koliko je mojBigusDickus wrote:Hvala violentjack, al' nemoj drugi put virit'![]()
![]()
-
BigusDickus
Dobro, nemoj se sad vadit' 
- Drvosjeca iz Dejcica
Handzar pasa vuce jedno 99% na lika sa Serbian Cafe-a, SINU CHETNIKA, ista prica, isti nacin razmisljanja i vrijedjanja. Valjda ce moderator znati upotrijebiti gumicu.violentjack wrote: Mozda i Hadzar pasa prica gluposti, iako mislim by the way da su ....gluposti tracarije, ista spika Alija je kriv, sto su ljiljani kao krizevi, ista ofurana fraza,
-
Pravda30
Iskreno receno nisam otvorio ovu temu da bi se doslo do nekih nedoglednih prepucavanja vec sam je otvorio da bi se stalo u kraj raznim lazima i manipulacijama koje se cesto mogu procitati ovdje. Osoba sa nadimkom Komi je otvorila istu temu u gdje je izjvaio da zna koliko je Srba poginulo braneci Sarajevo.Istovremeno je rekao da ih je bilo vise nego Bosnjaka porijeklom iz Sandzaka.
Ja sam ga zamolio da iznese cifre, dokaze za to ali ih NIKAD nisam dobio. Zbog toga sam postavio link o ovoj knjizi gdje mozete naci imena svih poginulih branitelje(pripadnika Prvog Korpusa) kao sve podatke o njima. Dakle Komi(a i slicni) prije nego sto se pocnete "razbacivati" podacima, informisite se.
A posto ti nisi bio sposoban da kazes broj poginulih Srba u Prvom Korpusu onda sam ja primoran da to ucinim ja. DVA POSTO od poginulih u Prvom Korpusus ARMIJE RBIH su Srbi.
Poredbe radi TRIDESET TRI POSTO poginulih u Prvom Korpusu su osobe iz Istocne Bosne.
Takode je DVA POSTO Hrvata medu poginulim.
Broj onih iz Sandzaka ti necu reci jer te opet pozivam da se INFORMISES
A takode je istina kao sto neko rece iznad da su odbrani najvise doprinijeli "obicni ljudi"; zemljoradnici/seljaci, radnici(postari, mehanicari itd...) a dok ovih "visiokoskolovanih nema NITI JEDAN POSTO medu poginulim.(Oni su na pocetku nosali one komunisticke zastave i Titove" slike,..)
Inace i sam autor je bio komandant tokom agresije.Dakle STOP spekulacijama. Sve vam je pred nosom samo se raspiitajte.[/b]
Ja sam ga zamolio da iznese cifre, dokaze za to ali ih NIKAD nisam dobio. Zbog toga sam postavio link o ovoj knjizi gdje mozete naci imena svih poginulih branitelje(pripadnika Prvog Korpusa) kao sve podatke o njima. Dakle Komi(a i slicni) prije nego sto se pocnete "razbacivati" podacima, informisite se.
A posto ti nisi bio sposoban da kazes broj poginulih Srba u Prvom Korpusu onda sam ja primoran da to ucinim ja. DVA POSTO od poginulih u Prvom Korpusus ARMIJE RBIH su Srbi.
Poredbe radi TRIDESET TRI POSTO poginulih u Prvom Korpusu su osobe iz Istocne Bosne.
Takode je DVA POSTO Hrvata medu poginulim.
Broj onih iz Sandzaka ti necu reci jer te opet pozivam da se INFORMISES
A takode je istina kao sto neko rece iznad da su odbrani najvise doprinijeli "obicni ljudi"; zemljoradnici/seljaci, radnici(postari, mehanicari itd...) a dok ovih "visiokoskolovanih nema NITI JEDAN POSTO medu poginulim.(Oni su na pocetku nosali one komunisticke zastave i Titove" slike,..)
Inace i sam autor je bio komandant tokom agresije.Dakle STOP spekulacijama. Sve vam je pred nosom samo se raspiitajte.[/b]
- dedi
Ja što se načita gluposti i kojekakvih idiotski itd... izjava.Ko je odbranio Sarajvo? odbranio ga je narod nisu to bili bošnjaci,srbi,hrvati itd... bio je to narod svih vjera profesija i iz svih djelova BiH a i Sandžaklija.A one podjele nacionalističke regijonalne i još neznam kakve su glupost kad je u pitanju odbrana Sarajeva odbranile su ga srce duša i KRV onih koji su ga branili SVAKA IM ČAST!!!!
-
grbavica70
E, ako su vas Srbi branili, zato ste onako i prosli...
Mislim da je broj Srba bio minoran u ABiH i da je vecina bila silom mobilizovana, tako da sve zasluge za "odbranu" padaju na bosnjake i hrvate...
E sad, ako gledate sa strane RS-a, onda jesu Srbi bili najbrojniji u odbrani, a vrlo malo je bilo bosnjaka i hrvata...
Mislim da je broj Srba bio minoran u ABiH i da je vecina bila silom mobilizovana, tako da sve zasluge za "odbranu" padaju na bosnjake i hrvate...
E sad, ako gledate sa strane RS-a, onda jesu Srbi bili najbrojniji u odbrani, a vrlo malo je bilo bosnjaka i hrvata...
-
oridjidji
#64 Re: Ko je odbranio SARAJEVO
Tema bi mogla biti interesantnijom kada bi se okanili pripucavanja.
Trenutno pripremam poduzi clanak o tome koliki su Sandzaklije doprinos dale odbrani BiH jer su me neke druge rasprave povukle na to nevezano za ovu. Objavicu to uskoro ovdje http://opsadasarajeva.blogspot.ba/ u sekciji kolumna. Recimo Sefer Halilovic je prvi general Armije BiH, lijepo ga je spomenuti ovdje, kao jednog od najzasluznijih za stvaranje Armije BiH. Drugog koga bi pomenuo, a koga bi se malo ko sjetio je recimo Ramiz Drekovic, jedan generala koji su vodli 4. korpus Armije BiH. Recimo jedan od poznatijih u Sarajevu Sandzaklija, koji su izgubili zivot jeste Zamo Ducic , Zlatni Ljiljan, koji je vodio 3 bataljon 167 slavne motorizovane brigade. Recimo jedan od zivucih Sandzaklija visoko kotiranih u Armiji BiH je i Selmo Cikotic i td.
Naravno svi veliki heroji, poput Safeta Zajke, Envera Sehovica, Safeta Hadzica, Hajrudina Mesica, Zaima Imamovica i nekih drugih, svi su bili redom iz istocne Bosne. Prvoborci i ljudi koji mnogo patriota oko sebe okupili.
Ima tu na mome blogu dosta o sarajevskim herojima, mladim ljudima koji su zivot dali. Najvise Srba i Hrvata koji su poginuli boreci se za BiH na prostoru prvog korpusa, koliko mi je poznato, bilo je u policijskim strukturama, nerijetko su odlikovani srebrenim ili zlatnim policijskim znackama. Neke od njih sam spomenuo ovdje...
http://opsadasarajeva.blogspot.ba/searc ... i%20heroji
Trenutno pripremam poduzi clanak o tome koliki su Sandzaklije doprinos dale odbrani BiH jer su me neke druge rasprave povukle na to nevezano za ovu. Objavicu to uskoro ovdje http://opsadasarajeva.blogspot.ba/ u sekciji kolumna. Recimo Sefer Halilovic je prvi general Armije BiH, lijepo ga je spomenuti ovdje, kao jednog od najzasluznijih za stvaranje Armije BiH. Drugog koga bi pomenuo, a koga bi se malo ko sjetio je recimo Ramiz Drekovic, jedan generala koji su vodli 4. korpus Armije BiH. Recimo jedan od poznatijih u Sarajevu Sandzaklija, koji su izgubili zivot jeste Zamo Ducic , Zlatni Ljiljan, koji je vodio 3 bataljon 167 slavne motorizovane brigade. Recimo jedan od zivucih Sandzaklija visoko kotiranih u Armiji BiH je i Selmo Cikotic i td.
Naravno svi veliki heroji, poput Safeta Zajke, Envera Sehovica, Safeta Hadzica, Hajrudina Mesica, Zaima Imamovica i nekih drugih, svi su bili redom iz istocne Bosne. Prvoborci i ljudi koji mnogo patriota oko sebe okupili.
Ima tu na mome blogu dosta o sarajevskim herojima, mladim ljudima koji su zivot dali. Najvise Srba i Hrvata koji su poginuli boreci se za BiH na prostoru prvog korpusa, koliko mi je poznato, bilo je u policijskim strukturama, nerijetko su odlikovani srebrenim ili zlatnim policijskim znackama. Neke od njih sam spomenuo ovdje...
http://opsadasarajeva.blogspot.ba/searc ... i%20heroji
-
Fudo387
#65 Re:
Black swan wrote:komijev tata srbin je iskopao najviše rovova za armiju bih
i nije uzeo pušku u ruke i iz rata izašao čist...
kao i moja obitelj
Od tebe i od tate ti nista se drugo ni ne ocekuje.
Suti, poklopi se usima, i kopaj gdje ti se pokaze da kopas.
-
_drunken_santa_
#66 Re: Ko je odbranio SARAJEVO
Prisilno kopanje, radna obaveza i mobilizacija su ratni zločini za koje niko u Sarajevu još nije platio ni odgovarao. Niko o tome ne priča, nikakve nevladine organizacije ni sudovi. Jezivo.
- Mlohavi
#67 Re: Ko je odbranio SARAJEVO
Jbg jarane, jos su ocevi demokratije istu stavljali po strani kad je dolazilo do opsade. Nije najbljestavija tacka odbrane, al' ako se nesto moze uraditi da omladina na liniji manje gine, onda se i mora uraditi pa da Bog kaze drugacije._drunken_santa_ wrote:Prisilno kopanje, radna obaveza i mobilizacija su ratni zločini za koje niko u Sarajevu još nije platio ni odgovarao. Niko o tome ne priča, nikakve nevladine organizacije ni sudovi. Jezivo.
-
PM72
#68 Re: Ko je odbranio SARAJEVO
ČUJ???? To "ratni zločin"? jebale vas nevladine organizacije,vi bi u gradu koji je opkoljen,uništavan i ubijan igrali jamba po ulazima i čekali oslobodioce dok ja i ostali truhnemo po rovovima? da još platimo nekom što je iskopao rov ili tranše_drunken_santa_ wrote:Prisilno kopanje, radna obaveza i mobilizacija su ratni zločini za koje niko u Sarajevu još nije platio ni odgovarao. Niko o tome ne priča, nikakve nevladine organizacije ni sudovi. Jezivo.
- drunken tiger
#69 Re: Ko je odbranio SARAJEVO
Sarajevo su prije svega odbranili sitni kriminalci i klošari s ulica. Zatim Heroji koji su porijeklom iz Istočne Bosne od kojih su mnogi smaknuti tokom agresije na BiH.
- Gojeni H
#70 Re: Ko je odbranio SARAJEVO
Koji to zakon kaze da su ovo ratni zlocini?_drunken_santa_ wrote:Prisilno kopanje, radna obaveza i mobilizacija su ratni zločini za koje niko u Sarajevu još nije platio ni odgovarao. Niko o tome ne priča, nikakve nevladine organizacije ni sudovi. Jezivo.
- Gojeni H
#71 Re: Ko je odbranio SARAJEVO
A, jah ... ja mislim da su Sarajevo odbranili vodnik i jaran mu woody. 
-
oridjidji
#73 Re: Ko je odbranio SARAJEVO
Ne brini se i meni je komsija Bosnjo isao na kopanje zajedno sa komsijom Stankom,Draganom, Micom i nekim drugim Srbima komsijama, jbg neces pusku da branis sebe i svoju porodicu, bujrum na lopatanje i malo vaspitanja u stanicu. Od druga su mi starog pristojno slomili jer je odbijao i pusku i na kopanje rovova, ono gdje cu ja pucati na ikoga. Ali sva ta tortura iako nije dobra je dobra dok je ziva glava. Oni koji su je uzeli tada ili su uzeli ucesca u nekim drugim aktivnostima Armije BiH, Civilne zastite ili necega drugog nisu bili primorani ici na kopanje. Sam znam dosta osoba koji su se uhvatili toga i pristojno_drunken_santa_ wrote:Prisilno kopanje, radna obaveza i mobilizacija su ratni zločini za koje niko u Sarajevu još nije platio ni odgovarao. Niko o tome ne priča, nikakve nevladine organizacije ni sudovi. Jezivo.
Toga je bilo i po cijeloj BiH, samo mnogi bas nisu imali ni izbliza jednaku sansu kao u Sa da ce se vratiti zivi kuci.
- Arteta
#74 Re: Ko je odbranio SARAJEVO
Ove sto vade teme iz arhive o odgovoaraju na postove od prije 11 godina treba kaznjavati banom.