Ko je od forumasha sluzio vojsku?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Stitch__

#1 Ko je od forumasha sluzio vojsku?

Post by Stitch__ »

uh...ja sam bio 15.10 '03 - 15.03. '04 i mogu rec da je to jedno traumaticno iskustvo...cak sam i novu godinu docekao na strazi :(

za ove mladje i one djuturume koji nisu sluzili...nemojte gledat filmove i nalozit se na to...nema tih zajebancija, vjezbi, uchenja nekih oruzja, sto ciciban rece "ucis pucat iz tenka" ... Image jes al u **** :lol: tenk sam vidio samo kad sam cistio snijeg s njega :sad: A BIO SAM ARTILJERIJA :x (za topove, vbr-ove, i vishe sam zaboravio kako se zovu oni kamioni sa raketama, da ne govorim) :x

ucis m-16 i kalash od oruzja, i pucas iz njih....ti dani pucanja su mi najdrazi nekako bili :-)

osnovna obuka i nekako, al kad odes u prekomandu...smrt...7 dana straze, 2 dana kuci, 5 dana u kasarni, i tako ukrug dok ne dodje kraj roka...

a straza je posebna prica...zavisi gdje strazaris, uglavnom u prosjeku si 2 sata na smjeni, 4 sata slobodan, 2 sata u pripremi (moras bit budan) pa opet 2 sata na smjeni...i tako vintas 7 dana...smrt za spavalice... ( kao ja 8-) ) pogotovo zato sto u ta 4 sata kad si slobodan moras ukomponovati i obroke, brijanje, higijenu....

eto, ukratko moja iskustva, imal jos ko od vas kakvih interesantnih stvari ? :-)
Last edited by Stitch__ on 05/09/2004 16:29, edited 1 time in total.
ivy2383

Post by ivy2383 »

...a nema sexa u ta 4 sata?? :D
...ne sviđa mi se vojska... :x
kijametdedo

Post by kijametdedo »

kazu da ti kod gorazda divlja krmad prave drustvo na strazi. tako da mogucnost seksa nije iskljucena, ali si u pravilu ti donji. :-)

pa ti izaberi: jal ti krmetu metak, jal krme tebi "metak" :D
clone033

Post by clone033 »

Ma vojska je bez veze, pogotovo sada 6 mjeseci pa cak i manje, jedino je glupo sto se ne mozes nafurati da si vojnik, vec ko sirotinja najveca hodas, meni je najgore bilo kada sam dobio prekomandu u Sarajevo, gledas kucu a nedaju ti da ides kuci, a ima i raznih budala. Lik koji je bio samnom u spavaonici je izrezao vene u WC, zivot mi se je zgadio kad sam cistio svu tu krv.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Ja sam sluzio 6 mjeseci, Gorazde - Ustikolina - Grebak - Sarajevo.

Nisam nista ni ocekivao pa se nisam ni razocarao sto me nista nisu naucili.

Fatas krivine i to je to.

Kasnije me na prekomandi spasilo poznavanje kompjutera pa sam isao kuci svaki dan u 16 sati.

Cujem da su sad to ukinuli, bas steta :D

Kruzila je prica u Gorazdu da je momku na strazarsko mjesto dosla kurva.
I naravno da momak nije odbio ponudjeno :D
Frajer ga je kako kazu pristavio kroz zicanu ogradu, sa sve puskom na ramenu.

To ga je i spasilo jer ga je uhvatila kontrola.
Kurvu uhapsili pa pustili kad je majka dosla po nju, a momak dobio 7 dana nagradnog jer je zadrzao pusku na ramenu :D

Nemojte me drzati za rijec, toje prica koja ja kruzila, kao i prica o duhu plave zene koja se pojavljivala na strazi u Gorazdu.

A na Grebku je pravo zajebano radi krmadi, a i ima jedna luda stara zena u selu ispod kampa koja navece hoda po sumi i place (cuo sam je licno), i cesto navrati i do strazara.

Neznam kako je niko nije upucao, valjda se ljudi od straha zalede :D
ding-dong

Post by ding-dong »

Ja davno sluzio,bezze skroz.Bilesi sam morao i neki ugovor potpisati prije koji mjesec o stupanju u aktivnu rezervu i onda mi poslali poziv za jednodnevnu obuku(!!!!?) :D :D :D :D
Al vojska je apsoltno sranje,nema tu nista dobro.Doduse,papci mislie drugacije...za njih je vojska izmisljena :-D :-D
Altsa

#7 Re: Ko je od forumasha sluzio vojsku?

Post by Altsa »

NA KOJU MISLIS VOJSKU :? :lol:
kijametdedo

Post by kijametdedo »

ma sve je to puno ljepse kad si u rovu. ako nista, mogucnosti izbora su mnogo manje... :lol:
clone033

Post by clone033 »

Pa jedina dobra stvar te vojske je sto upoznas ljude koje nikada ne bi upoznao da nisi otisao u vojsku. Ja sam upoznao kamaru nekih ljudi iz Kaknja, Breze, Ilijasa, Travnika itd. i dan danas sam s njima u kontaktu.
Stitch__

Post by Stitch__ »

ja ovog daysleepera prozivam stalno al nishta on

mozda ti nick Flasssh nesto govori? :D

hehehe pa sjecam se kad si mi pisao iz ustikoline i plashio me vojskom, nekada daaaavno :D :D :D

jah, cuo sam i ja tu pricu za guzhenje kroz zicu...al nesto mi suhveli da je istina :))

a sto se tice famoznog duha plavuse.,...strazario sam na cuvenom SM 3 u shisheti...i nikakve plavushe nisam vidio :-)

samo je jeziva stvar...kad ti se magla pocne "prikradati" sa svih strana...divlje svinje roktati i bogzna sta trcati po onoj sumi...a ti se nasluso svakakvih prica...hehehe uhhhhh :D :lol:
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Ma to su samo price u dosadi od strane starih vojnika, jebalo se mene i za plavusu i za svinje :D
konyan

Post by konyan »

Ne do bog te patnje. Armija FBiH je sad otprilike kao logori tokom rata. Sluze otprilike iste kolicine hrane (ni kvalitet ne bjezi puno).
manijak1

Post by manijak1 »

Gušteri :D ne žalim vas :D .
Ali onako ozbiljno ne bih ni ja služio sad tu moru :D sve i da moram.
Orkani ( kamioni sa bebicama :D )
M-16 = kurčeva puška :D
Bacate li ručne bombice sada ili vam ne smiju dati ?
zar ne učite i pucati iz pištoljččića ili se to iskustvo samo stiče na ulicama gradova u BiH ?
Samo da se zna da nijedan regrut skoro i da nema zdravstveno osiguranje u slučaju ozljede ili teže povrede .Sramota.Zato pazite šta radite.
Ima li marisane ? :D
Eto :D gušteri :D
car-x

Post by car-x »

manijak, pa nema tako tih nekih pojedinih delikatesa iz nekog proslog vremena.. u kantini se cak nema ni pivo kupiti, ali se valjda zato iz nekog revolta ili tek tako sto je vojska vojska, krdo hajvana, mahom nepismenih koji ne jebase nista prije vojske, elem, unosi se alkohol, razne vrste droga i sve ostalo sto ne bi trebalo.. a fizickih obracuna se desi, ali rijetko.. ko bi se tuko kad na podu razapnemo satorsko krilo i na isto naredamo i rakija i konjaka i svakakvih nekih peksimeta.. a prije toga smirili po dzoju.. ufff.. ne.. nema tuce.. a da je m16 kurac od puske, u potpunosti se slazem.. cuvo sam je bolje nego sopstvene naocare, bez kojih ne mogu maknuti.. jebo to..
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Mislio sam da vaši roditelji mirno spavaju dok sam bio na straži. Tandžara M-48 i ja. Skoro sve bilo je prevara. Mjesec dana prije odsluženja ubiše Džemu Bijedića, na dan moga rođendana. I opet, nisam skontao da sam u zabludi.
Sada, ja ne spavam mirno pored zajedničke (NE i jedinstvene) Vojske BiH.

Skuzajte.

Priključite se akciji Milion priglavaka za zajedničku Vojsku BiH!
zoka

Post by zoka »

vojska je najglupla stvar na planeti sto postoji
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Da li je tako glupa stvar i kod komšija?
CiCiban

Post by CiCiban »

hm
deki333

Post by deki333 »

profi vojska je riješenje
CiCiban

Post by CiCiban »

pojasni ?
deki333

Post by deki333 »

ovako... tokom srednje škole se đacima(nije važno muško ili žensko) predstavi pojam vojnika tako što se obavezno ide u kamp 10 dana, ali je to više slićno skautima nego vojsci ali je pod nadzorom vojske. na kraju srednje škole, đacima koji su imali slabiji uspijeh i koji se zato ne mogu upisati na fakultete predložiš dolazak u vojsku a onima koji imaju dobar uspijeh ponudiš da im plaćaš školovanje,uspjeh je neizbježan. tako se radi u Slo.
Post Reply