Ko je da ubijedio da smo mi Bosanci i Herzegovci, mi Sarajlije, Tuzlaci ili Zvornicani nebitno, mi bosnjaci, srbi, hrvati, nas zrak i voda, nase zene i djevojke, nasi momci i muzevi, nasa domovina i sve sto cini domovinu, da smo mi DOBRI i da mi VALJAMO a da cesto ono tamo drugo ne valja ?!?!?!?!?
Kako to da ljudi vijeruju da je nasa zemlja dobra i da su ljudi u njoj dobri i da nasa voda, zrak i kultura su bolji od... drugih u koje uperujemo prstvom.
Odakle nama Bosancima i Hercegovcima uopste samopouzdanje da mislimo da smo MI dobri i najbolji a da dobar dio istocnog i zapadnog svijeta ne valja !
Odakle ljudima vizija i ideja da je Europa truhla, da tamo vlada fashizam i pederluk i da su pripadnice zenskog roda izrodi u Europi, kurve a zivimo u zemlji gdje se prodaju zene ili su se prodavale za 500 maraka u crno i bijelo legalno roblje i dan danas ?!
Da li mi ikako mozemo svi sami sebe kriticki da pogledamu u odnosu na ostali Europu i visoko razvijene zemlje, da li mi stvarno mislimo da je u njima problema ? Da EU satire svoje clanice, da EU i sistem europski ne valja.
Ljudi ?
Kako ljudi u zemlji masovnih grobnica gdje masovne ubice vrse duznost predsjednika lokalnog suda i policije u gradu gdje se desila javna ekzekucija civila na mostu potpuno normalno obavljano svoj "posao" ( Visegrad)... cude se "fazizmu" u Holandiji ili Danskoj ?
U zemlji gdje nista ne funkcionise u korist te iste zemlje i ljudi nastanjenih u njoj, godinu dana nije uspostavljena drzavna vlast i NIKO nije odgovoran niti postoji mogucnost da mora ikada da se uspostavi vlast ? Pritom govorimo i pisemo kako druge drzave isto mogu tako ?!?!?!
U gradu Sarajevu, gdje osudeni kriminalac H.A. ceka u gradu sluzenje kazne na slobodi, cini krivcno dijeli nekoliko puta mjesecno, biva privoden i pustan opet na slobodu i opet cini teze krivino dijelo i opet biva pusten na slobodu ?
U zemlji gdje je potpuno normalno ( i nikako ne iznenadi) clanak u novina ili TV-u sa pod naslovom... " odranije dobro poznat policiji i sudstvu po vrsenju vise teskih krivinih dijela"... koji normalno sjedi u kafana, dzamiji, crkvi gdje i svi mi ?!?!?
U gradu gdje 3 mlada covjeka, izgube zivot je NE POSTOJI uraden prelaz kuda prolazi VOZ ?!?!?!?
U zemljiste gdje je 6 000 ljudi POGINULO u saobracajnim nesrecama gdje je glavni uzrok lose ceste i cestovna signalizacija u periodu od 10 godina ! ( 600 ljudi godisnje u BiH ).
Pogledavsi debelu vecinu BH gradana, gradana Sarajeva i razgovarajuci i zivjeci sa njima, uvidite da ljudi govore kako je kod nas DOBRO i da mi valjamo, medutim negdje nesto ne valja pa je nama ovako !
U zemlji, jednom njenom dijelu u kom zivi starica od 89 godina koja je ostale bez 12 muskih clanova obitelji, bez primanje i bez ikakvih prava na zemlji gdje je rodena... gdje oko kuce pjani ....neljudi...razbijaju, pale, kace fasisticke simobole ( U BiH NE POSTOJI ZAKON o zabrani fasistickih udruzenja i velicanja ZLOCINACA)...gdje nadlezna policiska stanica kaze da je ISTRAGA U TOKU... godinama....
Ima li neko da dijeli misljenje da nije dobro.Ali nikako ?