Ko je nas "ubijedio" da smo... ?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Master.DKP

#1 Ko je nas "ubijedio" da smo... ?

Post by Master.DKP »

Ja i jedan dobar dio BH populacije, ljudi iz Sarajeva ali takoder i drugih krajeva BiH cesto se pitamo i nikako da se nacudimo cudu kako to da nam nije sljedece jasno:

Ko je da ubijedio da smo mi Bosanci i Herzegovci, mi Sarajlije, Tuzlaci ili Zvornicani nebitno, mi bosnjaci, srbi, hrvati, nas zrak i voda, nase zene i djevojke, nasi momci i muzevi, nasa domovina i sve sto cini domovinu, da smo mi DOBRI i da mi VALJAMO a da cesto ono tamo drugo ne valja ?!?!?!?!?

Kako to da ljudi vijeruju da je nasa zemlja dobra i da su ljudi u njoj dobri i da nasa voda, zrak i kultura su bolji od... drugih u koje uperujemo prstvom.

Odakle nama Bosancima i Hercegovcima uopste samopouzdanje da mislimo da smo MI dobri i najbolji a da dobar dio istocnog i zapadnog svijeta ne valja !

Odakle ljudima vizija i ideja da je Europa truhla, da tamo vlada fashizam i pederluk i da su pripadnice zenskog roda izrodi u Europi, kurve a zivimo u zemlji gdje se prodaju zene ili su se prodavale za 500 maraka u crno i bijelo legalno roblje i dan danas ?!

Da li mi ikako mozemo svi sami sebe kriticki da pogledamu u odnosu na ostali Europu i visoko razvijene zemlje, da li mi stvarno mislimo da je u njima problema ? Da EU satire svoje clanice, da EU i sistem europski ne valja.

Ljudi ?

Kako ljudi u zemlji masovnih grobnica gdje masovne ubice vrse duznost predsjednika lokalnog suda i policije u gradu gdje se desila javna ekzekucija civila na mostu potpuno normalno obavljano svoj "posao" ( Visegrad)... cude se "fazizmu" u Holandiji ili Danskoj ?

U zemlji gdje nista ne funkcionise u korist te iste zemlje i ljudi nastanjenih u njoj, godinu dana nije uspostavljena drzavna vlast i NIKO nije odgovoran niti postoji mogucnost da mora ikada da se uspostavi vlast ? Pritom govorimo i pisemo kako druge drzave isto mogu tako ?!?!?!

U gradu Sarajevu, gdje osudeni kriminalac H.A. ceka u gradu sluzenje kazne na slobodi, cini krivcno dijeli nekoliko puta mjesecno, biva privoden i pustan opet na slobodu i opet cini teze krivino dijelo i opet biva pusten na slobodu ?

U zemlji gdje je potpuno normalno ( i nikako ne iznenadi) clanak u novina ili TV-u sa pod naslovom... " odranije dobro poznat policiji i sudstvu po vrsenju vise teskih krivinih dijela"... koji normalno sjedi u kafana, dzamiji, crkvi gdje i svi mi ?!?!?

U gradu gdje 3 mlada covjeka, izgube zivot je NE POSTOJI uraden prelaz kuda prolazi VOZ ?!?!?!?

U zemljiste gdje je 6 000 ljudi POGINULO u saobracajnim nesrecama gdje je glavni uzrok lose ceste i cestovna signalizacija u periodu od 10 godina ! ( 600 ljudi godisnje u BiH ).

Pogledavsi debelu vecinu BH gradana, gradana Sarajeva i razgovarajuci i zivjeci sa njima, uvidite da ljudi govore kako je kod nas DOBRO i da mi valjamo, medutim negdje nesto ne valja pa je nama ovako !

U zemlji, jednom njenom dijelu u kom zivi starica od 89 godina koja je ostale bez 12 muskih clanova obitelji, bez primanje i bez ikakvih prava na zemlji gdje je rodena... gdje oko kuce pjani ....neljudi...razbijaju, pale, kace fasisticke simobole ( U BiH NE POSTOJI ZAKON o zabrani fasistickih udruzenja i velicanja ZLOCINACA)...gdje nadlezna policiska stanica kaze da je ISTRAGA U TOKU... godinama....

Ima li neko da dijeli misljenje da nije dobro.Ali nikako ? :( :( :(
žulijan asanž

#2 Re: Ko je nas "ubijedio" da smo... ?

Post by žulijan asanž »

mene nije niko ubjedio u to. ali ja svakako tu pripadam samo na osnovu pečata u rodnom listu. opet s druge strane, nigdje drugo ne pripadam, tako da sam niko i ništa.

biti niko i ništa je jako lijepo. vremenom te emocije o kojima pričaš jednostavno presuše i ti samo živiš kao ameba.

hm, ali i ameba je opet neko i nešto, jedan red u nekoj enciklopediji biologije, 15 minuta časa hemije u osnovnoj školi....

jbg, nekako smatram da je i ameba vrijednija od mene samoga. šta misliš kako onda razmišljam o "ljudima" kojim sam okružen?
Master.DKP

#3 Re: Ko je nas "ubijedio" da smo... ?

Post by Master.DKP »

Da li neko zna da nam rekne i napise zemlju na planeti, evo od preko 200 clanica UN-a gdje su policajci dobili dozivotnu suspenziju jer su pretukli kriminalce, nekih davnih godina u nekoj sumljnivoj rupi...i da 10 godina kasnije ti isti policajci ne mogu da dobiju posao jer su se kriminalci zalili da su dobili batina ?!

Gdje policajac koji je radio svoj posao dobro, ostane bez polcijskog certifikata i sve to posalje SIGNAL svim drugim da oni mogu da tuku policajce i rade ono sto im sve svidi....

Evo neka neko navede samo JEDNU drzavu na planeti gdje je ovo zabiljezeno u istorji ! Samo jednu !

http://www.slobodnaevropa.org/content/d ... 36197.html
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#4 Re: Ko je nas "ubijedio" da smo... ?

Post by stetoskop »

Ja ili ne kontam ovu temu ili joj nije mjesto u Forum/ Bh. regije/ Sarajevo :?: :roll:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#5 Re: Ko je nas "ubijedio" da smo... ?

Post by KatarinaKosaca »

Hajd, bar nisam jedina koja ne konta ideju ove teme. Da su Bosanci glupi pa se ufurali da su pametni? Ili o decertificiranim policajcima? Ili o saobraćaju? Ili o tome da ništa ne valja :?
zateznistub

#6 Re: Ko je nas "ubijedio" da smo... ?

Post by zateznistub »

Ni ja nisam odavle :-)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#7 Re: Ko je nas "ubijedio" da smo... ?

Post by PipiDugaDevetka »

Ko je da ubijedio da smo mi Bosanci i Herzegovci, mi Sarajlije, Tuzlaci ili Zvornicani nebitno, mi bosnjaci, srbi, hrvati, nas zrak i voda, nase zene i djevojke, nasi momci i muzevi, nasa domovina i sve sto cini domovinu, da smo mi DOBRI i da mi VALJAMO a da cesto ono tamo drugo ne valja ?!?!?!?!?
Josip BROZ Tito nas je ne samo ubijedio, nego je to i dokazao!
Pročitati tekst kako je sagrađena zgrada Nove želj. stanice - Sarajevo Novo!
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=875
BiH-x

#8 Re: Ko je nas "ubijedio" da smo... ?

Post by BiH-x »

lilla wrote:Jesi ti siguran da si Bosanac jer ja poznajem samo Bosance i Hercegovce kojima sve tuđe valja, lijepo je, dobro i bolje :roll: :D
X2

Inace, dobro je neko vec rekao: koja je svrha ove teme?
minderpuza

#9 Re: Ko je nas "ubijedio" da smo... ?

Post by minderpuza »

Pa kako bolan ne znas? Normalno da smo najbolji, najpametniji, naj naj naj... a ovi svi ostali (svi osim nas) su bolan samo ljubomorni na nas posto smo najbolji jel, pa nam zato vazda nesto rade o glavi :D :D :D
Locked