Ko je momak???
- ProbuseniDolar
#1 Ko je momak???
Svaki dan prolazim pored Doma armije i jedan detalj me bode vec duze vrijeme ... Naime, primijetio sam ( a i vi vjerovatno
) ogromnu sliku okacenu na zgradu pored Doma armije ( mislim da je tu Umjetnicka galerija ili nesto slicno ) ... Eh, mene sad interesuje ko je momak sa slike i zasto je ta slika tu okacena??? 
- Sunrise00
#2 Re: Ko je momak???
Bila je vec tema. To je umjetnicka postavna "Slucajni prolaznik", koliko ja znam 
- stochar
#3 Re: Ko je momak???
Braco Dimitrijević: „Slučajni prolaznik kojeg sam sreo u 19:12h 2004“.
instalacija jednog od najvecih i 'najzajebanijih' bh. umjetnika. covjek je jednom prilikom radio instalaciju koja se, izmedju ostalog, sastojala od dva originalna autoportreta Van Gogha. godinama izlaze portrete slucajnih prolaznika:
"Izlažući velike portrete anonimnih ljudi na javnim mjestima htio sam natjerati promatrače da se zapitaju tko su osobe s fotografije, odnosno, kako ja kažem, dovodim ih u stanje aktivne skepse. Nakon što sam to učinio početkom 70-ih na današnjem Trgu bana Jelačića u Zagrebu, mnogi su pomislili da je bakica s moje fotografije nova predsjednica Centralnog komiteta. Kad JE 1976. Društvo prijatelja lijepih umjetnosti iz Bruxellesa otputovaLo u Peking, izvrsno su reagirali na velike fotografije Mao Ze Donga. Rekli su da je to vjerojatno Dimitrijevićev slučajni prolaznik. Bio sam sretan jer sam barem tu malu skupinu ljudi natjerao da razmišljaju i sumnjaju."
instalacija jednog od najvecih i 'najzajebanijih' bh. umjetnika. covjek je jednom prilikom radio instalaciju koja se, izmedju ostalog, sastojala od dva originalna autoportreta Van Gogha. godinama izlaze portrete slucajnih prolaznika:
"Izlažući velike portrete anonimnih ljudi na javnim mjestima htio sam natjerati promatrače da se zapitaju tko su osobe s fotografije, odnosno, kako ja kažem, dovodim ih u stanje aktivne skepse. Nakon što sam to učinio početkom 70-ih na današnjem Trgu bana Jelačića u Zagrebu, mnogi su pomislili da je bakica s moje fotografije nova predsjednica Centralnog komiteta. Kad JE 1976. Društvo prijatelja lijepih umjetnosti iz Bruxellesa otputovaLo u Peking, izvrsno su reagirali na velike fotografije Mao Ze Donga. Rekli su da je to vjerojatno Dimitrijevićev slučajni prolaznik. Bio sam sretan jer sam barem tu malu skupinu ljudi natjerao da razmišljaju i sumnjaju."
-
leo karan
#4 Re: Ko je momak???
ja sam cuo da je derpe
treba ga zgazit
i bracu i slucajnog prolazika
nemojte me banovat, salio sam se!
treba ga zgazit
i bracu i slucajnog prolazika
nemojte me banovat, salio sam se!
- Skyfox
#5 Re: Ko je momak???
ode tema na chat
- perfect_guy
#6 Re: Ko je momak???
ta slika stoji tu već par godina sigurno
- piupiu
#7 Re: Ko je momak???
Puno duze, mislim ... uslikala sam je nekad davno jer mi je bila zanimljiva, cini mi se da tome ima i deset godina ... mozda se varam, ali tako mi se cini ...perfect_guy wrote:ta slika stoji tu već par godina sigurno
-
momak sa slike
#8 Re: Ko je momak???
Momak sa slike sam ja, zaista slučajni prolaznik a Braco zna gdje smo se sreli. Često sam znao dolaziti u sarajevo i svaki puta me iznenadilo da slika još visi. Čak sam čuo od prijatelja da je slika opet obješena kod galerije likovnih umjetnosti.
-
drama
#9 Re: Ko je momak???
je l' se zoves nermin?
nekako mi bacas na nermina, malo shkirpe, one naocale... ma nermin

nekako mi bacas na nermina, malo shkirpe, one naocale... ma nermin
- Sunrise00
#10 Re: Ko je momak???
meni nekako vise baca na Admira ...drama wrote:je l' se zoves nermin?![]()
nekako mi bacas na nermina, malo shkirpe, one naocale... ma nermin![]()
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#11 Re: Ko je momak???
Kada sam posljednji put prolazio na ogromnoj platnenoj paroli pisalo je kao na garaži do moje:
ZAUZETO!
ZAUZETO!
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
#12 Re: Ko je momak???
Stocar ima instalaciju ovce ali je ne izlaze u javnostistochar wrote:Braco Dimitrijević: „Slučajni prolaznik kojeg sam sreo u 19:12h 2004“.
-
drama
#13 Re: Ko je momak???
Sunrise00 wrote:meni nekako vise baca na Admira ...drama wrote:je l' se zoves nermin?![]()
nekako mi bacas na nermina, malo shkirpe, one naocale... ma nermin![]()
ma admir je k'o malo brdjan, nermin je vise .... fin