Ko je minirao mezar Alije Izetbegovica?

Post Reply

Ko je minirao mezar Alije Izetbegovica?

Iza toga stoji SDA da bi prikupila poene pred izbore i homogenizirala Bosnjake
29
45%
Cetnici, ali MZ zabranjuje da se to objavi da ne bude nereda i osvete
18
28%
Niko, jer je POLICIJA totalno nesposobna da nadje krivce
17
27%

Total votes: 64

patrius

Post by patrius »

Jastreb35 wrote:
Ja bih rekao upravo obrnuto:mozda i jesu doprinijeli (vrlo malo)takticki,ali strateski je to(kao sto danas vidimo)prava katastrofa!!!
Misljenje onog ko je tebe i tvoju drzavu (ne tako davno) prekrizio u svojim kalkulacijama, nije bitno. Ako se opet desi da puste s lanca do zuba naoruzane neprijatelje BiH, imace radikalizaciju drustva. Drzavi lojalni gradjani mogu i zele biti dio moderne i napredne Evrope. Ako im se opet namjeni rezervat ili nestanak, tu su uvijek Ahmedinidzad i saudijski sejhovi.

Nazalost, pozivanje na medjunarodno pravo ne daje rezultate, te je i danas neophodno imati adut vehabija i onog sto bi oni uspostavili nametanjem podjele. U tom kontekstu, prijateljski "sukob" Rijaseta i vehabija sluzi zacrtanom cilju.
Kao sto vidis,"njihovo" je misljenje vrlo bitno(bitnije i od tvog i od mog,nazalost!)No dobro,kao prvo,ja nisam i ne mogu biti lojalan ov(akv)oj drzavi,iz milion razloga.A kao drugo,tesko da ces danas u svijetu naci vece "rezervate" od Irana i S.Arabije.Zato,nemoj mi ih,ziv bio,ni spominjat,a kamoli dozivat.Sta oni imaju rjesavat nase probleme?I trece,o kakvom "prijateljskom sukobu" je rijec?
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

Jastreb35 wrote:
Na primjer, kada ste u Americi imate ista prava ako ste samo “Resident” (stanovnik) Sjedinjenih Država, kao da ste državljanin Amerike
jastreb-Prvo, to nije tacno.

=De ociju ti, objasni sta nije tacno??=

jastreb- Drugo, poredjenje ne stoji jer su entiteti administrativne jedinice, a ne nezavisne drzave.

=Pa on i kaze da tvoja administrativna jedinica ne treba da se ponasa kao nezavisna drzava - jer to nije!Da aparthaid u tvojoj "administrativnoj jedinici" treba ukinuti, da Foca nije srbinje, da tvoja "administrativna jedinica" u samom imenu i ostalim obiljezjima diskriminira sve ostale stanovnike osim "nebeskog naroda", da je nastala na zlocinu i genocidu,da je kao takvu treba ukinuti, itd, itd.!=

jastreb- I trece, Borogovac mora vaditi novu licnu kartu / vozacku dozvolu ako preseli u Utah recimo. Zasto je to tako, moze pitati tetu za salterom.

= Pa teta mu rekla na salteru da je Utah druga drzava, a da je United States of America, sastavljena od 50-i kusur DRZAVA,u kojima gdje god dodje , mora da koristi isti Maticni broj (Social Security Number), a vozacka, moze da se mijenja iz jednostavnog razloga , zato sto ti na vozackoj pise adresa stanovanja,(ako murija mora da te zgemba, da te lakse nadje) a da bi je dobio u jednoj od 50-i kusur drzava, moras da dokazes da stanujes u istoj! Eto zato , moj "jastrijebe" sila drzava u jednoj uniji, a od kojih ni jedna nema ime k'o tvoj "srbokistan"!=

jastreb- Zbog takvih ga se gluposti i ignorise kolega.[/quote]

=E, brate "jastrijebe", tvoja je svaka zato pametna 100%! Ni jedna ti brate nije "glupost"!
biscanka84

Post by biscanka84 »

Tužilaštvo BiH Četiri mjeseca od terorističkog akta

Napravljeni pomaci u istrazi o napadu na Izetbegovićev mezar

Tužilac Marković, nakon što je upozorio na curenje informacija, više ne daje izjave * Šta radi specijalni istraži tim

Iz Tužilaštva BiH su za "Dnevni avaz" potvrdili "da ima određenih pomaka" u istrazi o terorističkom napadu, u kojem je prije nekoliko mjeseci teško oštećen mezar prvog predsjednika BiH Alije Izetbegovića.
Portparol Tužilaštva Boris Grubešić nam je kazao da se u interesu istrage ne može govoriti o detaljima.

Sužen krug

- Državni tužilac koji vodi istragu u tom slučaju Miroslav Marković prenio je da se istraga nastavlja i da ima pomaka - kazao je Grubešić.
Marković je ranije govorio da je Tužilaštvo "suzilo krug osumnjičenih terorista", ali još od avgusta, kada se dogodio napad, nije objavljen identitet osumnjičenih niti je neko uhapšen.
Formiran je i specijalni istražni tim od predstavnika svih agencija za provođenje zakona, SIPA-e, OSA-e, DGS-a, entitetskih i kantonalne policije te Interpola. U danima nakon napada, tim se sastajao gotovo svakodnevno, ali se, kako saznajemo, već duže vrijeme sastaje samo "po potrebi".
Marković je ranije upozoravao na probleme u istrazi terorističkog akta i nesaradnju "nekih agencija za provođenje zakona" te se javno žalio da informacije o istrazi cure preko kolega u Tužilaštvu.

Napušteno vozilo

Već duži period Marković ne daje izjave u javnosti, kako nam je kazao, "prema uputstvu glavnog državnog tužioca Marinka Jurčevića", koji je nakon njegovih istupa naložio da sve informacije za medije moraju ići preko Službe za odnose sa javnošću.
Tužilaštvo je u prvih mjesec istrage saslušalo nekoliko osoba te provjeravalo napušteno vozilo pronađeno na Trebeviću, koje su, kako se pretpostavlja, koristili napadači. Također, uočen je neuobičajeno veliki broj poziva u vrijeme napada prema mobilnoj mreži RS sa lokaliteta Kovači, te je i DGS-u upućena lista sa imenima ljudi čiji bi se prelazak preko granice BiH trebao nadzirati.
Tužilaštvo je, kako saznajemo, dobilo sve potrebne podatke vještačenja, ali analiza i povezivanje činjenica još uvijek traju.
silverzetty

#254 Ko je minirao mezar Alije Izetbegovica?

Post by silverzetty »

Čim se vi bavite!!!!!!!!!!
:x
kon-tiki

Post by kon-tiki »

Ne znam da li sam dovoljno pazljivo prelistao ovih 11 stranica podforuma, ali mi se cini da jos niko nije operisao sa mogucnoscu da su u taj ruzni cin, mozda, upetljane nase Vehabije. Zasto? Ukratko:
Nama muslimanima nije dozvoljeno nista nadgradjivati nad kaburima. Cak ni uzdizati visociji mezar, A KAMO LI TURBE, koje su veliki SDA-ovski partijski muslimani sa odobrenjem uzoritog nam reisa, podigli rahmetli Aliji.
Praksu podizanja turbeta su nam kao novotariju donijeli Turci! A ta akcija spada u kategoriju muslimanima ZABRANJENIH radnji. To nam je jasno saopcio nas Poslanik a.s., a dovoljno o tome i jasno pise i u hadisima i serijatu.
Pa je, izmedju ostalog, i taj grijeh jednom davno iskoristio Mohammed Abdulvehab i pocinio juris diljem islamskog svijeta, onaj o kome nam je nedavno pisao nas veliki Prof. Dr. Resid Hafizovic. Taj vehabijski pohod se po malo cemu u svom laznom motivu, i prakticnim "postignucima", razlikovao od, neuzubillah, krizarskog pohoda; samo pljacka, pokolji i vandalska rusenja.
Da nismo i ovog puta bili zrtve vjerskog cistunstva kojeg nam "darivaju" vehabije?
mamamumi

Post by mamamumi »

kon-tiki, sad bi te neki (da se nisi tako vjesto 'izvadio') :), zbog kritike bidata, mogli proglasiti "vehabitom"
_BosanaC

Post by _BosanaC »

mamamumi wrote:kon-tiki, sad bi te neki (da se nisi tako vjesto 'izvadio') :), zbog kritike bidata, mogli proglasiti "vehabitom"
Jok ba, za ovo se stice naslov islamofoba pripravnika :D
mrki62

Post by mrki62 »

kon-tiki wrote: Nama muslimanima nije dozvoljeno nista nadgradjivati nad kaburima. Cak ni uzdizati visociji mezar, A KAMO LI TURBE, koje su veliki SDA-ovski partijski muslimani sa odobrenjem uzoritog nam reisa, podigli rahmetli Aliji.
Praksu podizanja turbeta su nam kao novotariju donijeli Turci! A ta akcija spada u kategoriju muslimanima ZABRANJENIH radnji. To nam je jasno saopcio nas Poslanik a.s., a dovoljno o tome i jasno pise i u hadisima i serijatu.
Mi imamo svoj mezheb i svoju IZ , ko si ti da tu ispravljaš " krivu Drinu " ?

Praksu podizanja turbeta su nam kao novotariju donijeli Turci!
Turci nama nisu ništa donijele , jer tad Turaka nije bilo - Turci su tek zadnjih 83 godine , dolaskom na vlast Mustafe Kemala ATATURKA . On je ukinuo OSMANLIJSKO CARSTVO samim tim i OSMANLIJE , nazvao državu Turska a narod TURCI .
Dakle , Osmanlije su nam donijele ne TURBE kao novotariju već i vjeru islam kao novotariju . Ne možeš sad islam tumačiti kako ti se ćefne . Jer ako smo mi od Osmanlija naslijedili islam , normalno je da smo i mezheb i sve običaje . To što ti želiš je dragi moj Saudijsko Arabski iliti vehabijski islam i tome se kaže novotarija .
A koliko sam ja u pravu - izjasni se u vezi tehvida ( umrlim ) i mevluda . Jesu li i to novotarije ?
mamamumi

Post by mamamumi »

"Sreca moja da sam najprije upoznao islam, a onda muslimane."

Islam je jedan, a ne postoji saudijski, osmanlijski, bosanski iliti ini islam. Mezheb je pravna skola, a islam je mnogo siri i dublji pojam od toga. Problem nastaje i onda kad obicaje pocnemo brkati sa (ispravnom) vjerskom praksom.
mrki62

Post by mrki62 »

mamamumi wrote:"Sreca moja da sam najprije upoznao islam, a onda muslimane."

Islam je jedan, a ne postoji saudijski, osmanlijski, bosanski iliti ini islam. Mezheb je pravna skola, a islam je mnogo siri i dublji pojam od toga. Problem nastaje i onda kad obicaje pocnemo brkati sa (ispravnom) vjerskom praksom.
Sad ti to objasni kao da postoji samo jedan mezheb
Mezheb je pravna skola
Znam šta je mezheb i znam da muslimani Balkana imaju svoj mezheb - ako znaš koji daj informaciju ili ja moram :-)
Islam je jedan, a ne postoji saudijski, osmanlijski, bosanski iliti ini islam
Islam je jedan , da ! Samo tumačenja je više i zbog toga i postoji Saudijski i ini islami .
Jel postoji razlika između Saudijskog i Iranskog ?????? A država uz državu . Jel postoji razlika Indonezijski i Afrički islam ????????
Pa na području bivše Yu su razlike a takoreći ista IZ .
Malo ti haman znaš , ili si pao pod veo vehabizma ?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Nisam primjetio da je kon-tiki poveo raspravu o islamu, nego eventualnoj teoriji "Ko je minirao mezar Alije Izetbegovica", sto je i tema.

A za religijske rasprave i rasprave o islamu vec postoji nekoliko otvorenih tema na drugom podforumu.
mrki62

Post by mrki62 »

_BosanaC wrote:Nisam primjetio da je kon-tiki poveo raspravu o islamu, nego eventualnoj teoriji "Ko je minirao mezar Alije Izetbegovica", sto je i tema.

A za religijske rasprave i rasprave o islamu vec postoji nekoliko otvorenih tema na drugom podforumu.
Mislim opet da je dobro što je tema krenula ovim tokom , pažljivi čitam i zbrajam 2 i 2 :)
Ako se vratiš koji post unazad i pročitaš nečiji post da je dizanje takvih nišana / spomenika - turbeta novotarija , grijeh , zabranjeno to upućuje na mogućnost da se odvede do počinioca . Jer takvi ljudi , koji tumače islam po nekom vehabizmu , oni su spremni srušiti mezar , samo da bi bilo po samo njima znanim pravilima . Mislim da je rasprava konstruktivna i zanimljiva i da nekako i upućuje na moguće počinioce.
Ja sam negdje spomenuo da postoji mogućnost da su to Srebreničani uradili - jer se osjećaju izdanim - prodanim . A ovdje se sad pušta mogućnost da je to neko ko drugačije tumači islam .
Bilo kako bilo , mislim da Vlada u Sarajevu zna ko je počinioc , samo ne smije s tim u javnost !
_BosanaC

Post by _BosanaC »

mrki62 wrote:
_BosanaC wrote:Nisam primjetio da je kon-tiki poveo raspravu o islamu, nego eventualnoj teoriji "Ko je minirao mezar Alije Izetbegovica", sto je i tema.

Mislim opet da je dobro što je tema krenula ovim tokom , pažljivi čitam i zbrajam 2 i 2 :)
Ako se vratiš koji post unazad i pročitaš nečiji post da je dizanje takvih nišana / spomenika - turbeta novotarija , grijeh , zabranjeno to upućuje na mogućnost da se odvede do počinioca . Jer takvi ljudi , koji tumače islam po nekom vehabizmu , oni su spremni srušiti mezar , samo da bi bilo po samo njima znanim pravilima . Mislim da je rasprava konstruktivna i zanimljiva i da nekako i upućuje na moguće počinioce.
Ja sam negdje spomenuo da postoji mogućnost da su to Srebreničani uradili - jer se osjećaju izdanim - prodanim . A ovdje se sad pušta mogućnost da je to neko ko drugačije tumači islam .
Bilo kako bilo , mislim da Vlada u Sarajevu zna ko je počinioc , samo ne smije s tim u javnost !
Mozda me nisi dobro shvatio, ali mislio sam na upravo to sto si i ti rekao.

Medjutim, treba se potruditi pa ne okrenuti na raspravu koje je prakticiranje Islama pravo a koje ne, na to sam mislio.
kon-tiki

Post by kon-tiki »

mrki62 wrote:
kon-tiki wrote: Nama muslimanima nije dozvoljeno nista nadgradjivati nad kaburima. Cak ni uzdizati visociji mezar, A KAMO LI TURBE, koje su veliki SDA-ovski partijski muslimani sa odobrenjem uzoritog nam reisa, podigli rahmetli Aliji.
Mi imamo svoj mezheb i svoju IZ , ko si ti da tu ispravljaš " krivu Drinu " ?

Praksu podizanja turbeta su nam kao novotariju donijeli Turci!
Turci nama nisu ništa donijele , jer tad Turaka nije bilo - Turci su tek zadnjih 83 godine , dolaskom na vlast Mustafe Kemala ATATURKA . On je ukinuo OSMANLIJSKO CARSTVO samim tim i OSMANLIJE , nazvao državu Turska a narod TURCI .
Dakle , Osmanlije su nam donijele ne TURBE kao novotariju već i vjeru islam kao novotariju . Ne možeš sad islam tumačiti kako ti se ćefne . Jer ako smo mi od Osmanlija naslijedili islam , normalno je da smo i mezheb i sve običaje . To što ti želiš je dragi moj Saudijsko Arabski iliti vehabijski islam i tome se kaže novotarija .
A koliko sam ja u pravu - izjasni se u vezi tehvida ( umrlim ) i mevluda . Jesu li i to novotarije ?
Mrki, prijatelju, napade ti mene onako bigajri hak.
Kad sam procitao tvoj "pamflet", tek sam u potpunosti shvatio zasto mi je ono napisala "mamamumi".
Ja bih tebe zamolio da ti jos jednom procitas sta sam ja pisao i na koju forumsku temu sam pisao. Ali ne sam procitati! Mora se Bogami, i razmisliti sta je pisac htio da kaze o tom ruznom i tuznom cinu destrukcije.

-BosanaC, ionako mi mnogo jada zadajes, pa mi sad zabavljajuci se na moj racun, nabacujes gomilu potencijalnih neprijatelja, koji ce moj post razumjeti `vako ko mrki. daj ba, rucnu!
_BosanaC

Post by _BosanaC »

kon-tiki wrote: -BosanaC, ionako mi mnogo jada zadajes, pa mi sad zabavljajuci se na moj racun, nabacujes gomilu potencijalnih neprijatelja, koji ce moj post razumjeti `vako ko mrki. daj ba, rucnu!
:? :? :?
mrki62

Post by mrki62 »

kon-tiki wrote:

Mrki, prijatelju, napade ti mene onako bigajri hak.
Nikoga ja ne napadoh - de ti odgovori na moj post :-)
kon-tiki

Post by kon-tiki »

mrki, kad vec neces da procitas ono sto sam napisao, onda cu ti reci slijedece:

1. O bicu svoje vjere me ti ne mozes poducavati, jer ja to ucim neprestano od istinskih velikih autoriteta islamologa, kojih, hvala Bogu imamo podosta.

2. Ja sam svojim postom pokusao ukazati na moguce uzroke za zloupotrebu izvornih vjerskih zakona, koje su u proslosti, ideoloskim i fizickim nasiljem bili, a i danas skloni ciniti slijedbenici Vehabijskog mehzeba.

To je sve.Nejma vistena.
Grom iz vedra neba

Post by Grom iz vedra neba »

Napravljeni pomaci u istrazi o napadu na Izetbegovićev mezar

Tužilac Marković, nakon što je upozorio na curenje informacija, više ne daje izjave * Šta radi specijalni istraži tim

Iz Tužilaštva BiH su za "Dnevni avaz" potvrdili "da ima određenih pomaka" u istrazi o terorističkom napadu, u kojem je prije nekoliko mjeseci teško oštećen mezar prvog predsjednika BiH Alije Izetbegovića.
Portparol Tužilaštva Boris Grubešić nam je kazao da se u interesu istrage ne može govoriti o detaljima.

Sužen krug

- Državni tužilac koji vodi istragu u tom slučaju Miroslav Marković prenio je da se istraga nastavlja i da ima pomaka - kazao je Grubešić.
Marković je ranije govorio da je Tužilaštvo "suzilo krug osumnjičenih terorista", ali još od avgusta, kada se dogodio napad, nije objavljen identitet osumnjičenih niti je neko uhapšen.
Formiran je i specijalni istražni tim od predstavnika svih agencija za provođenje zakona, SIPA-e, OSA-e, DGS-a, entitetskih i kantonalne policije te Interpola. U danima nakon napada, tim se sastajao gotovo svakodnevno, ali se, kako saznajemo, već duže vrijeme sastaje samo "po potrebi".
Marković je ranije upozoravao na probleme u istrazi terorističkog akta i nesaradnju "nekih agencija za provođenje zakona" te se javno žalio da informacije o istrazi cure preko kolega u Tužilaštvu.

Napušteno vozilo

Već duži period Marković ne daje izjave u javnosti, kako nam je kazao, "prema uputstvu glavnog državnog tužioca Marinka Jurčevića", koji je nakon njegovih istupa naložio da sve informacije za medije moraju ići preko Službe za odnose sa javnošću.

Tužilaštvo je u prvih mjesec istrage saslušalo nekoliko osoba te provjeravalo napušteno vozilo pronađeno na Trebeviću, koje su, kako se pretpostavlja, koristili napadači. Također, uočen je neuobičajeno veliki broj poziva u vrijeme napada prema mobilnoj mreži RS sa lokaliteta Kovači, te je i DGS-u upućena lista sa imenima ljudi čiji bi se prelazak preko granice BiH trebao nadzirati.
Tužilaštvo je, kako saznajemo, dobilo sve potrebne podatke vještačenja, ali analiza i povezivanje činjenica još uvijek traju.
Post Reply