bas me interesuje odgovor
cuj.. tatlane
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
zenicaone wrote:
dobro - ovo sto kazes stoji al je to stvar licnog dozivljaja kao i ovo moje - ti ustvari po meni a nemora znaciti da sam ja u pravu - zelis nastaviti svjesno zivjeti u iluziji da je on bio fin sa tobom taj jedan period kolko vam je bilo fino zato sto je on stvarno fin bio a ne zato sto je sve to glumio samo da ti se uvuce u gace ili sta vec a da se onda u jednom momentu samop tek tako promjenio i postao druga osoba
to kao da ja mislim za neku recimo da je ona mene stvarno volila al eto omaklo joj se pa se opalila tatlane al to ne znaci da ona mene nije volila - ma ja licno objesim to macku o rep ( da ne budem prostiji)
Nemoj mene kriviti.Topla voda wrote:nije ovo tema o donjem vesu..ovo je ozbiljna tema..de se malo uozbiljite
Topla voda wrote:ma znas ove iz zenice...malo..malo pa o toj temi...valjda im zraka fali![]()
ladyblue18 wrote:![]()
![]()
![]()
Nisi u pravu.![]()
Koje crno zivljene u iluziji nakon 3 godine.Njega sam uzela samo za primjer, mogla sam bilo koga drugog, ali on mi je bio najprikladniji.
![]()
Ja samo kazem da uspomene stvorene bilo u tom ili nekom drugom periodu pripadaju samo meni, drugoj strani ocigledno nista to nije znacilo, i da ja nemam namjeru da spaljujem nesto tako divno zbog nekoga tako...ne mogu naci pravu rijec.![]()
Lijepo se je sjetiti nekada bilo kojeg trenutka u zivotu a da ti je znacio, zadnje sto mi treba je da mislim kako se neko ponio prema meni, svakome na dusu ba.![]()
Za mene su uspomene jedno, a necija osobnost nesto drugo.
Btw nije mi se uvukao u gace.![]()
vec vise od godinu - mozda godinu i po zivim i radim u sa a svaki vikend sam u ze i mogu ti reci da je vatduh puno cistiji u ze nego u saTopla voda wrote:ma znas ove iz zenice...malo..malo pa o toj temi...valjda im zraka fali![]()
mystery ? joj a ja sam mislio da sam ja majstor za izmisljanje razloga za prekid -ladyblue18 wrote:Da ti pravo kazem ne znam ni ja zasto me ostavio, to je ostala misterija za mene.![]()
No, nebitno...![]()
O cemu sad pricamo? O kvaliteti zraka?
hah....pravi prevod s ruskog ide ovako : Tko izgori taj ne moze planut,tko ljubljase taj ljubavi nemaMarmar wrote:Ko je ljubio, taj ne ljubi više. Izgorjelog niko ne zapali!
Da li zaista postoji nešto ovako![]()
Evo "par" stvari:Sodalive wrote:
hah....pravi prevod s ruskog ide ovako : Tko izgori taj ne moze planut,tko ljubljase taj ljubavi nema
od nepravazidzenog...Sergeja Aleksandrovica Jesenjina![]()
a dal postoji....to je on najbolje znao i rekao u mnogim svojim pjesmama...procithaj sta ako vec nisi...jesu malo depresivneAl.....zivot ide
Uz dužno poštovanje štovateljima lika i djela dotičnog velikana književnosti, ali... njega ovdje uzimat za ozbiljno, odn. na njega se "pozivat"???Umoran, duševno bolestan, očajan, on katkad ustane, šeta, gleda kroz prozor u snježnu noć punu oblaka i magle, pa opet skrušeno sjeda, nastavlja pušenje, i trlja čelo. Rob utisaka i pretjeranih crnih uobrazilja, zlovoljan i utučen, ostaje tako do ponoći i do bezumne svjesti kada usplahireno počinje juriti hodnicima; onda kuca na vrata susjeda i moli da ih otvore i preklinje da ga puste unutra. Ali u mutnom sjaju dubokih i bešumnih hodnika nigdje nikog: ni žene, ni brata, ni prijatelja. Pred zamagljenom svijesti otvaraju se samo vrata najmljene grobnice. On juri u svoju sobu, razbacuje namještaj, pravi nered, i u užasu, opet siječe nožem vvene, zatim prebacuje u kutu sobe preko cjevi za parno grijanje uže od prtljage, navlači omču oko vrata i poslije ponoći izmedu noći 27. i 28. decembra 1925. izvršava trostruko samoubojstvo: presjecanjem vena, vješanjem i gorjenjem uz cijev za parno grijanje.
Pokopan je u Moskvi 30. decembra 1925. godine na Vaganjkovskom groblju.
ko je jos od velikana bio cista uma...:SLoulou wrote:Evo "par" stvari:Sodalive wrote:
hah....pravi prevod s ruskog ide ovako : Tko izgori taj ne moze planut,tko ljubljase taj ljubavi nema
od nepravazidzenog...Sergeja Aleksandrovica Jesenjina![]()
a dal postoji....to je on najbolje znao i rekao u mnogim svojim pjesmama...procithaj sta ako vec nisi...jesu malo depresivneAl.....zivot ide
Uz dužno poštovanje štovateljima lika i djela dotičnog velikana književnosti, ali... njega ovdje uzimat za ozbiljno, odn. na njega se "pozivat"???Umoran, duševno bolestan, očajan, on katkad ustane, šeta, gleda kroz prozor u snježnu noć punu oblaka i magle, pa opet skrušeno sjeda, nastavlja pušenje, i trlja čelo. Rob utisaka i pretjeranih crnih uobrazilja, zlovoljan i utučen, ostaje tako do ponoći i do bezumne svjesti kada usplahireno počinje juriti hodnicima; onda kuca na vrata susjeda i moli da ih otvore i preklinje da ga puste unutra. Ali u mutnom sjaju dubokih i bešumnih hodnika nigdje nikog: ni žene, ni brata, ni prijatelja. Pred zamagljenom svijesti otvaraju se samo vrata najmljene grobnice. On juri u svoju sobu, razbacuje namještaj, pravi nered, i u užasu, opet siječe nožem vvene, zatim prebacuje u kutu sobe preko cjevi za parno grijanje uže od prtljage, navlači omču oko vrata i poslije ponoći izmedu noći 27. i 28. decembra 1925. izvršava trostruko samoubojstvo: presjecanjem vena, vješanjem i gorjenjem uz cijev za parno grijanje.
Pokopan je u Moskvi 30. decembra 1925. godine na Vaganjkovskom groblju.
piupiu reče - fatalizam na 16-u. Ja bih rekla fatalizam na n-tu...