Ko je ljubio, taj ne ljubi više. Izgorjelog niko ne zapali!!

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Marmar

#1 Ko je ljubio, taj ne ljubi više. Izgorjelog niko ne zapali!!

Post by Marmar »

Ko je ljubio, taj ne ljubi više. Izgorjelog niko ne zapali!

Da li zaista postoji nešto ovako :?:

:run:
Daphna

#2 Re: Ko je ljubio, taj ne ljubi više. Izgorjelog niko ne zapali!!

Post by Daphna »

Ne!

Pa i Fenix se digao iz pepela :-D

A niko ne izgori toliko, ma koliko volio, da neka posebna osoba ne može ponovo "zapaliti" :)
piupiu

#3 Re: Ko je ljubio, taj ne ljubi više. Izgorjelog niko ne zapali!!

Post by piupiu »

Fatalizam. Na 16-estu.
zenicaone

#4 Re: Ko je ljubio, taj ne ljubi više. Izgorjelog niko ne zapali!!

Post by zenicaone »

piupiu wrote:Fatalizam. Na 16-estu.
ne znam sta bih ti rekao al znao sam naici na djevojku (doduse dvje do sada u mom zivotu ) koje su nekadasnji bivsi momci toliko povredili u zivotu da ja stvarno mislim da ona nikad vise u zivotu nece voljeti - mada opet stoji ona nikad ne reci nikad
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#5 Re: Ko je ljubio, taj ne ljubi više. Izgorjelog niko ne zapali!!

Post by anjusha »

svakako ne mozes bas svakog voljeti. mora biti neko poseban (tebi). a kad taj neko poseban dodje- onda nema toga izgorjeo- neizgorjeo.
rekla bih jedino da mozda ima nekih ljudi koji ne znaju tj ne mogu da vole ikog, niti prvi a kamoli drugi put. ali to su opet posebni slucajevi...
wileyX

#6 Re: Ko je ljubio, taj ne ljubi više. Izgorjelog niko ne zapali!!

Post by wileyX »

zenicaone wrote:
ne znam sta bih ti rekao al znao sam naici na djevojku (doduse dvje do sada u mom zivotu ) koje su nekadasnji bivsi momci toliko povredili u zivotu da ja stvarno mislim da ona nikad vise u zivotu nece voljeti - mada opet stoji ona nikad ne reci nikad
I ja sam par puta isto,jebeno skroz zao mi tih cura stvarno.Ali ni ja ne vjerujem da je to dovjeka.Uglavnom svodi se na to da su mnogo,mnogo nepovjerljivije prema muskarcima
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#7 Re: Ko je ljubio, taj ne ljubi više. Izgorjelog niko ne zapali!!

Post by ladyblue18 »

Daphna wrote:Ne!

Pa i Fenix se digao iz pepela :-D

A niko ne izgori toliko, ma koliko volio, da neka posebna osoba ne može ponovo "zapaliti" :)
:thumbup:

Iako zaista i ja znam nekoliko slucajeva gdje djevojke i nakon 5,6 godina pate i pate...i tako...zao mi ih ali sta ces.

Svako bude povrijedjen bar jednom i to bas povrijedjen, ali nekome treba nekoliko mjeseci a nekome ni 5 godina nije dovoljno da dodje sebi.
Tesko je kada te neko bas povrijedi da osjecas da si izgorio, ali mislim da svako prije ili kasnije preboli to koliko toliko i nastavi dalje. :)
Time sto ce neko patiti 10 godina nista nece dobiti, samo ce sebe sjebati, zivot ti prolazi a ti patis za nekim ko nije vrijedan toga, jer da je bio vrijedan ne bi ni patio zbog te osobe.
Nego fino digni guzu brate, popricaj sa sobom i natjeraj se da opet pocnes ziviti.

A inace sto se tice mene, zapalise me jednom, dvaput nakon sto sam izgorjela. :mrgreen:
Ali to ipak nije bio pravi plamen. Srecom. :roll:
slavkoimamodilera

#8 Re: Ko je ljubio, taj ne ljubi više. Izgorjelog niko ne zapali!!

Post by slavkoimamodilera »

Jok ba, ima fina bosanska rijec za to - budalastina ;-)
Marmar

#9 Re: Ko je ljubio, taj ne ljubi više. Izgorjelog niko ne zapali!!

Post by Marmar »

Jok ba, ima fina bosanska rijec za to - budalastina
da....na kraju sve ispadne upravo tako...zali boze vremena :dance:
kikivandersaar

#10 Re: Ko je ljubio, taj ne ljubi više. Izgorjelog niko ne zapali!!

Post by kikivandersaar »

sumnjam da ima iko ko se nije zapalio... Eh sada, neko manje neko vise, ali prije ili kasnije dodje neko ko ti odgovara i stvari dodju na svoje mjesto... ali prvo covjek mora rascistiti sam sa sobom, rijesiti se emotivnog tereta da bi mogao krenuti dalje...
tataratira

#11 Re: Ko je ljubio, taj ne ljubi više. Izgorjelog niko ne zapali!!

Post by tataratira »

neće zarasti, ne sekiraj se
Marmar

#12 Re: Ko je ljubio, taj ne ljubi više. Izgorjelog niko ne zapali!!

Post by Marmar »

neće zarasti, ne sekiraj se
Remember that you are too blessed to be stressed...
Naravno da će zarasti ;-)
Ghost_Rider_XXX

#13 Re: Ko je ljubio, taj ne ljubi više. Izgorjelog niko ne zapali!!

Post by Ghost_Rider_XXX »

Nekad ovakve stvari fakat ne razumijem. Prije sedam dana sam izasao iz veze duge skoro sest godina, od toga smo dvije i po godine zivjeli skupa.
Ne ide ne ide i to je to. Kakva ba drama. Nama je valjda u krvi da patimo.
Ljubav i zaljubljenost su tako predivne stvari da bi se covjek slupao poslije prvog brodoloma. Na kraju krajeva ako je i puklo to znaci da niste bili jedno za drugo. Kao ja i moja bivsa djevojka.

Mislim da se ne smije zaliti za vremenom provedenim sa tom osobom jer je bilo manje ili vise lijepo i vrlo je licemjetno sada pljuvati po tome. Zivot tece dalje pun mogucnosti novih momaka i djevojaka koje se se mozda voljeti vise i jace i bolje.

Ono sto ti imam reci glavu gore i idemo dalje, ne sazaljevaj se jer od toga nema nista gore.
slavkoimamodilera

#14 Re: Ko je ljubio, taj ne ljubi više. Izgorjelog niko ne zapali!!

Ghost_Rider_XXX wrote:Mislim da se ne smije zaliti za vremenom provedenim sa tom osobom jer je bilo manje ili vise lijepo i vrlo je licemjetno sada pljuvati po tome. Zivot tece dalje pun mogucnosti novih momaka i djevojaka koje se se mozda voljeti vise i jace i bolje.
Ne samo da je licemjerno, vec bi pljuvao sam po sebi, a to vec ne valja, zar ne? :) Meni je svaka minuta provedena s nekim u vezi (ma kako losa ona se objektivno pokazala na kraju) dragocjena i dio je mene, mene je izgradila u ovo sto jesam :wink: i smatram da sam upravo sad najbolji sto sam ikad bio i da cu sutra biti jos bolji, bez obzira sudjelovala od sada pa do kraja zivota u tome jedna ili njih pet :)

Uvijek moze vise i jace i bolje! Treba biti otvorenog srca i glave :)
ladyblue18

#15 Re: Ko je ljubio, taj ne ljubi više. Izgorjelog niko ne zapali!!

Post by ladyblue18 »

Zadnja dva posta :thumbup:
Doduse da ne budem licemjerna znalo mi se desiti da neposredno nakon raskida (ako mi je on bas znacio) popljujem svaki dan proveden sa njim, uz klasicnu "sta sam ja mislila". Valjda se to vecini desi od silnog bola i bijesa, ali vremenom kad savladas sve to i predeveras skontas da ne trebas furati takvu pricu, i da je svaki trenutak sa bilo kim dragocjen i ima svoju pricu. :)

Ja volim sve i jednu uspomenu na trenutke iz mojih veza, koje su ostavile trag. :)
zenicaone

#16 Re: Ko je ljubio, taj ne ljubi više. Izgorjelog niko ne zapali!!

Post by zenicaone »

ladyblue18 wrote:Zadnja dva posta :thumbup:
Doduse da ne budem licemjerna znalo mi se desiti da neposredno nakon raskida (ako mi je on bas znacio) popljujem svaki dan proveden sa njim, uz klasicnu "sta sam ja mislila". Valjda se to vecini desi od silnog bola i bijesa, ali vremenom kad savladas sve to i predeveras skontas da ne trebas furati takvu pricu, i da je svaki trenutak sa bilo kim dragocjen i ima svoju pricu. :)

Ja volim sve i jednu uspomenu na trenutke iz mojih veza, koje su ostavile trag. :)
ne znam sta bih ti rekao po tom pitanju - mene su neke tolko razocarale da ne pamtim ni jedan lijep momenat sa njima i rahat mogu sve to popljuvat jer na kraju skontas da je sve to lazno bilo :oops:
zijancer

#17 Re: Ko je ljubio, taj ne ljubi više. Izgorjelog niko ne zapali!!

Post by zijancer »

I burn..
I piNE
I perish :P
'Tis best to weigh The enemy more mighty than he seems'
ladyblue18

#18 Re: Ko je ljubio, taj ne ljubi više. Izgorjelog niko ne zapali!!

Post by ladyblue18 »

zenicaone wrote:
ne znam sta bih ti rekao po tom pitanju - mene su neke tolko razocarale da ne pamtim ni jedan lijep momenat sa njima i rahat mogu sve to popljuvat jer na kraju skontas da je sve to lazno bilo :oops:
Razumijem te i to odlicno.
Od svih razocarenja u zivotu, ono koje me pogodilo najvise ... sa njim sam prozivjela najljepse trenutke.
Valjda to tako biva u zivotu. :roll:
Boli kada ti neko kaze nakon svega "Nemoj da me pitas gdje je onaj stari jer on nikada nije ni postojao".
Ali nakon sto prodju mjeseci, godine, onda mozes sve gledati nekako jasnije i objektivnije.
Ja znam da je on postojao, da sam jedina koja je vidjela stranu za koju niko ne zna, no ispalo je tako...
Ali uspomene su ostale i ja znam da bez obzira na sve, svaki trenutak proveden tada je bio istinit, svaki dodir, svaki pogled, rijec, poruka...to se ne glumi.
Glupo je da ja sebi zabranim da se sjetim nekada svih tih trenutaka, samo zato sto je neko zelio da ispadne sljam ne znam iz kojeg razloga.
To sto se meni neko vremenom zgadi ili zaboravim na nekog, ne znaci da moram zaboraviti uspomene.
Nit mogu, nit hocu. :) Na kraju, one su jedino sto nam ostane u zivotu.
zenicaone

#19 Re: Ko je ljubio, taj ne ljubi više. Izgorjelog niko ne zapali!!

Post by zenicaone »

ladyblue18 wrote:
zenicaone wrote:
Razumijem te i to odlicno.
Od svih razocarenja u zivotu, ono koje me pogodilo najvise ... sa njim sam prozivjela najljepse trenutke.
Valjda to tako biva u zivotu. :roll:
Boli kada ti neko kaze nakon svega "Nemoj da me pitas gdje je onaj stari jer on nikada nije ni postojao".
Ali nakon sto prodju mjeseci, godine, onda mozes sve gledati nekako jasnije i objektivnije.
Ja znam da je on postojao, da sam jedina koja je vidjela stranu za koju niko ne zna, no ispalo je tako...
Ali uspomene su ostale i ja znam da bez obzira na sve, svaki trenutak proveden tada je bio istinit, svaki dodir, svaki pogled, rijec, poruka...to se ne glumi.
Glupo je da ja sebi zabranim da se sjetim nekada svih tih trenutaka, samo zato sto je neko zelio da ispadne sljam ne znam iz kojeg razloga.
To sto se meni neko vremenom zgadi ili zaboravim na nekog, ne znaci da moram zaboraviti uspomene.
Nit mogu, nit hocu. :) Na kraju, one su jedino sto nam ostane u zivotu.
ne znam jesi li me pogresno shvatila - slazem se ja sve to s tobom i imam od nekih djevojaka jako lijepih uspomena i dan danas ih se rado sjetim bez obzira sto smo prekinuli iz bilo kojeg "normalnog "razloga ( neslaganje po temperamentu , razdaljina i nemogucnost odrzavanja veze ... itd itd ) ali neke su se toliko posrale na sve sto smo imali da to vise nemoze nikad ponovo zamirisat (pardon na slikovitom izrazu. :lol: )
Topla voda

#20 Re: Ko je ljubio, taj ne ljubi više. Izgorjelog niko ne zapali!!

Post by Topla voda »

sve ste vi to fino ispricali...

al stari ljudi su davno rekli sustinu sve ove price..

poslovica glasi...sto te ne ubije,ojaca te.

hocel te ubiti il ojacati,to je do tebe
ladyblue18

#21 Re: Ko je ljubio, taj ne ljubi više. Izgorjelog niko ne zapali!!

Post by ladyblue18 »

zenicaone wrote:
ne znam jesi li me pogresno shvatila - slazem se ja sve to s tobom i imam od nekih djevojaka jako lijepih uspomena i dan danas ih se rado sjetim bez obzira sto smo prekinuli iz bilo kojeg "normalnog "razloga ( neslaganje po temperamentu , razdaljina i nemogucnost odrzavanja veze ... itd itd ) ali neke su se toliko posrale na sve sto smo imali da to vise nemoze nikad ponovo zamirisat (pardon na slikovitom izrazu. :lol: )
Ja znam kada se neko sto kazes posere na sve :roll:, ali opet ja necu da bacim uspomene niz vodu.
One su moje, i prosto me zaboli hoce li se neko nekada sjetiti istih tih trenutaka i pomisliti koliko sam ja bila povrijedjena, ali ja cu se sjetiti, to je dio zivota koji mi niko ne moze oduzeti, ja tako gledam na to. :-D
Bez obzira na sve...
Topla voda wrote:sve ste vi to fino ispricali...

al stari ljudi su davno rekli sustinu sve ove price..

poslovica glasi...sto te ne ubije,ojaca te.

hocel te ubiti il ojacati,to je do tebe
Ojaca, ojaca. :) Nekada mozda i previse, ali ojaca. Niko nije vrijedan da se neko sjebaje zbog tog nekog godinama...niko!
slavkoimamodilera

#22 Re: Ko je ljubio, taj ne ljubi više. Izgorjelog niko ne zapali!!

ladyblue18 wrote:Ojaca, ojaca. :) Nekada mozda i previse, ali ojaca. Niko nije vrijedan da se neko sjebaje zbog tog nekog godinama...niko!
:thumbup:
JThomas

#23 Re: Ko je ljubio, taj ne ljubi više. Izgorjelog niko ne zapali!!

Post by JThomas »

to bi bilo lijepo - ali ne učini sve ljude jačim. nikako.

sve je stvar kako pojedinac gleda na to i koliko je mentalno jak. ima itekako ljudi koji se sjebavaju i cijeli život... :(
ladyblue18

#24 Re: Ko je ljubio, taj ne ljubi više. Izgorjelog niko ne zapali!!

Post by ladyblue18 »

JThomas wrote:to bi bilo lijepo - ali ne učini sve ljude jačim. nikako.

sve je stvar kako pojedinac gleda na to i koliko je mentalno jak. ima itekako ljudi koji se sjebavaju i cijeli život... :(
Znam....i stvarno mi ih je zao.
Tesko je to i nimalo zavidna situacija. Vjerovatno nikada necu shvatiti te ljude, ali eto 100 ljudi 100 cudi. :(
Samo ja i dalje stojim iza toga da svako treba bar pokusati sebe vratiti u neku normalu.
Svi smo mi bili slomljeni bar jednom, ali nije uredu biti mazohista i zatvoriti se cijeli zivot u sebe.
Naravno nikada nece nista biti kao prije, ali ne treba se zbog toga sjebavati. Vec graditi zivot dalje.
zenicaone

#25 Re: Ko je ljubio, taj ne ljubi više. Izgorjelog niko ne zapali!!

Post by zenicaone »

ladyblue18 wrote: Ja znam kada se neko sto kazes posere na sve :roll:, ali opet ja necu da bacim uspomene niz vodu.
One su moje, i prosto me zaboli hoce li se neko nekada sjetiti istih tih trenutaka i pomisliti koliko sam ja bila povrijedjena, ali ja cu se sjetiti, to je dio zivota koji mi niko ne moze oduzeti, ja tako gledam na to. :-D
Bez obzira na sve...

Ojaca, ojaca. :) Nekada mozda i previse, ali ojaca. Niko nije vrijedan da se neko sjebaje zbog tog nekog godinama...niko!
dobro - ovo sto kazes stoji al je to stvar licnog dozivljaja kao i ovo moje - ti ustvari po meni a nemora znaciti da sam ja u pravu - zelis nastaviti svjesno zivjeti u iluziji da je on bio fin sa tobom taj jedan period kolko vam je bilo fino zato sto je on stvarno fin bio a ne zato sto je sve to glumio samo da ti se uvuce u gace ili sta vec a da se onda u jednom momentu samop tek tako promjenio i postao druga osoba

to kao da ja mislim za neku recimo da je ona mene stvarno volila al eto omaklo joj se pa se opalila tatlane al to ne znaci da ona mene nije volila - ma ja licno objesim to macku o rep ( da ne budem prostiji :D )
Post Reply