Ko je gazda u vasoj vezi?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

ljubav_aha

#51 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by ljubav_aha »

sinus wrote:Zašto je pojedinima ovo pitanje hajde da kažem toliko zaprepaščujuće?...Pitanje je sasvim na mjestu.

Znam dosta žena ili djevojaka koje nemaju nikoga i same su iz razloga što ne žele da im neko bude gazda u vezi. Odnosno, one i same u stvari žele da budu gazda i kada se sukobe sa muškom stranom koja isto želi da bude gazda...pošto nisu spremne na kompromis onda ta veza puca jer kako kažu sastala se vatra i vatra...a potpuno paradoksalno svemu ovome je ta njihova priča u kojoj su za kompromis, dogovor, žele svoja prava isl., a suština svega je sasvim suprotna od njihove priče odnosno tu je želja za komandovanjem i šefovanjem samo što to ne žele direktno da priznaju (naravno pojedinci/pojedine)...

Mislim da ne treba da bude tog komandovanja u vezi, ali uvijek se neko pita za nešto i to je činjenica...tako da bi trebale biti neke stvari za koje se pita žena, a neke za koje se pita muškarac, odnosno kompromis...
mnogim muskracima odogovora kad zena drzi vecinu stvari pod kontorlom i mnogi se oslanjaju na njene sposobnosti rjesavanja svakodnevnih problema
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#52 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by Truba »

ja mislim da ja nisam :mrgreen:
Truba

#53 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by Truba »

Kristofer Kolumbo je mogao otkriti Ameriku samo jer je :
¡¡BIO NEOŽENJEN!!
Da je Kristofer Kolumbo imao suprugu, čuo bi slijedeće:

-A što moraš ići ti? - A što ne pošalju nekog drugog? šta si ti, najveći mazlum? - ¡Tebi je sve okruglo! Jes ti lud ili glup? - Ne znaš čak ni moju familiju a ideš da otkriješ novi svijet! - Šta skrivaš? Ne znaš ni gdje ideš! - A šta, samo će muškarci putovati? Ma nemoj? - A što ne mogu ja ići ako si ti šef?.... mene nikada ne vodiš na putovanja!
- Nesretniče, ne znaš više šta bi izmislio samo da nisi kući? - Ako izađeš na ta vrata ja odo mami!
Bestidniče! - A ko je ta Marija? Šta ona hoće? Kažeš djevojčica?... Ma jedi govna!... Pedofilu! - Sve si isplanirao, drzniče! Ti si se dogovorio sa tim kurvama indijankama. - Ne možeš mene prevariti!
Šta?, Kraljica će prodati svoj nakit da bi ti putovao? Šta ti misliš da sam ja glupača? Šta ima između tebe i te starke? -
Ne dam da ideš igdje! uvijek nešto skontaš da bi me ostavio samu! - Ništa se neće desiti ako svijet i dalje bude ravan.
Nemoj mi se oblačiti jer ti ...
ne ideš!
primus-1

#54 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by primus-1 »

komi wrote:Kristofer Kolumbo je mogao otkriti Ameriku samo jer je :
¡¡BIO NEOŽENJEN!!

-A što moraš ići ti? - A što ne pošalju nekog drugog? šta si ti, najveći mazlum? - ¡Tebi je sve okruglo! Jes ti lud ili glup? - Ne znaš čak ni moju familiju a ideš da otkriješ novi svijet! - Šta skrivaš? Ne znaš ni gdje ideš! - A šta, samo će muškarci putovati? Ma nemoj? - A što ne mogu ja ići ako si ti šef?.... mene nikada ne vodiš na putovanja!
- Nesretniče, ne znaš više šta bi izmislio samo da nisi kući? - Ako izađeš na ta vrata ja odo mami!
Bestidniče! - A ko je ta Marija? Šta ona hoće? Kažeš djevojčica?... Ma jedi govna!... Pedofilu! - Sve si isplanirao, drzniče! Ti si se dogovorio sa tim kurvama indijankama. - Ne možeš mene prevariti!
Šta?, Kraljica će prodati svoj nakit da bi ti putovao? Šta ti misliš da sam ja glupača? Šta ima između tebe i te starke? -
Ne dam da ideš igdje! uvijek nešto skontaš da bi me ostavio samu! - Ništa se neće desiti ako svijet i dalje bude ravan.
ne ideš!
:lol: :lol: :lol: dobaaar :thumbup:
samo kad bi zamijenio ime i umjesto amerike,upisat rekreacija,drustvo piva :D :lol:
shipak

#55 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by shipak »

ja se nakon 100 godina prelistavanja i čitanja morala prijaviti samo da kažem:
ja glupe teme

i da, slažem se sa anais_nin u svakom pogledu, tako je i kod nas (a nemam veze sa amerikom)
Truba

#56 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by Truba »

cigle se slažu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: mos samo dijeliti isto mišljenje s nekim :P :P :P :P :P
meri

#57 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by meri »

¡¡BIO NEOŽENJEN!!

ne ideš!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
veljaca

#58 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by veljaca »

A zar neko mora biti gazda u vezi ?????? .....
ljubav_aha

#59 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by ljubav_aha »

¡¡BIO NEOŽENJEN!!

ne ideš!
komi,svaki naucinik,umjetnik,morepolvac i vremeplovac su slijedili prije svega svoje snove,inace se ne ni ostvarili,ovo vrijedi za oba pola,koji zive u svijetu avanturisickog istrazivanja :)
crna pantera

#60 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by crna pantera »

kakav gazda,,,nema gazde u vezi,,,ja sam sama svoj gazda,,, :dance:
Cunt

#61 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by Cunt »

U svakoj normalnoj vezi ne bi trebalo da postoji gazda tj. neko ko bi svoga partnera vuka za rukav/nos, komandovao i bukvalno se izivljavao nad tom osobom. Nazalost, situacija u BiH je takva da su muskarci 'gazde' i jadne djevojke trpe dosta idiotizma od strane njihovih muskaraca. Vi mozete promijeniti situaciju !
PalaSa Marsa

#62 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by PalaSa Marsa »

Cunt wrote:U svakoj normalnoj vezi ne bi trebalo da postoji gazda tj. neko ko bi svoga partnera vuka za rukav/nos, komandovao i bukvalno se izivljavao nad tom osobom. Nazalost, situacija u BiH je takva da su muskarci 'gazde' i jadne djevojke trpe dosta idiotizma od strane njihovih muskaraca. Vi mozete promijeniti situaciju !
Uvijek sam ja govorila da ima pametnih ljudi :D :thumbup: Vrijedi ova zlata, ko zna-zna, naravno i kad zna i zivi tako sto zna :D auh sto ja ovo iskomlikovah :-) :roll: :D
Altheda

#63 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by Altheda »

Nema gazde, nema onoga koji daje izricita naredjenja i zapovijeda, ali se zna ko je dominantan - on. I meni to ne smeta, ja volim kad imam nekoga ko me usmjerava kad grijesim, ko me stiti i ko se, na kraju krajeva, ponasa ko musko koje ce uvijek stati ispred mene. Bukvalno.
ljubav_aha

#64 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by ljubav_aha »

Altheda wrote:Nema gazde, nema onoga koji daje izricita naredjenja i zapovijeda, ali se zna ko je dominantan - on. I meni to ne smeta, ja volim kad imam nekoga ko me usmjerava kad grijesim, ko me stiti i ko se, na kraju krajeva, ponasa ko musko koje ce uvijek stati ispred mene. Bukvalno.
naravno da ti ne smeta,volis biti aktivno-pasivna,ali nisu sve zene tako pasivne ;-)
Altheda

#65 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by Altheda »

ljubav_aha wrote:
Altheda wrote:Nema gazde, nema onoga koji daje izricita naredjenja i zapovijeda, ali se zna ko je dominantan - on. I meni to ne smeta, ja volim kad imam nekoga ko me usmjerava kad grijesim, ko me stiti i ko se, na kraju krajeva, ponasa ko musko koje ce uvijek stati ispred mene. Bukvalno.
naravno da ti ne smeta,volis biti aktivno-pasivna,ali nisu sve zene tako pasivne ;-)
Ne znam zbog cega mislis da sam pasivna :) Naprotiv.

Samo volim imati dominantnog muskarca pored sebe. To niposto ne znaci da samo cekam da dobijem ovo ili ono ili da zelim da mi svaka sitnica bude posluzena na pladnju.
Jednostavno volim da muskarac nije pickica koja ce mi popustati na svaki moj prohtijev.
Loulou

#66 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by Loulou »

Altheda wrote:Jednostavno volim da muskarac nije pickica koja ce mi popustati na svaki moj prohtijev.
I onda se pitaju zašto "žene više vole kretene".....
:run:
daleko

#67 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by daleko »

Test:

Opet ja i na ovu temu imam isto pitanje samo za tebe na koje mi nisi odgovorio ranije:

Pitaj svoju mamu ko je gazda?

Vjerujem da takvi kao ti imaju neovisnu vezu sa mamom, koja ih je odgojila da budu "gazde", vjecito zavisni od mamine upute, potvrde a i sarme za pojesti. Vjecito prinijeti, vjecito servirati.
Pitaj mamu zasto te je odgojila da moras biti gazda, zasto te je naucila da jedno u vezi MORA biti gazda, zasto ce ti sin uvijek znaciti vise od kcerkice, i zasto ces na zenu uvijek gledati kao na nekoga ko TEBE mora slusati. Zao mi je ali to su VELIKI znaci "slabog" muskarca, kome fali puno samopouzdanja.

Nego mama ima rjesenje, ona te je odgojila, ona je naucila tebe ko treba da bude gazda, tebi ne trebaju drugi pogledi vec potrvda da je tvoja vezija jedina tacna. To se zove odgoj tvoje mame koji je rezultirao u tebe, ponosnog gazdu, a svi drugi, koji ne idu tvojim stopama, vjerujem nemaju postovanja kod tebe. Ali zato mozda imaju kod nas, zena, koje traze RAVNOPRAVNOST i POSTOVANJE od partnera. I vjerujem da ima puno muskaraca kojima uloga gazde NIJE potrebna da bi bili zadovoljni kao i zena na drugoj strani koji nisu optereceni tvojim temama.

Pitaj mamu........ona ima odgovore na tvoja pitanja .......
muz66

#68 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by muz66 »

daleko wrote:a i sarme za pojesti....
uh đe me nađe... :oops:
JThomas

#69 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by JThomas »

muz66 wrote:
isti sam ti... :oops:
muz66

#70 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by muz66 »

JThomas wrote:
muz66 wrote:
isti sam ti... :oops:
uh boniĆko, ista sam ti tak'a :lol:
zemo_online

#71 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by zemo_online »

daleko wrote:Test:

Opet ja i na ovu temu imam isto pitanje samo za tebe na koje mi nisi odgovorio ranije:

Pitaj svoju mamu ko je gazda?

Vjerujem da takvi kao ti imaju neovisnu vezu sa mamom, koja ih je odgojila da budu "gazde", vjecito zavisni od mamine upute, potvrde a i sarme za pojesti. Vjecito prinijeti, vjecito servirati.
Pitaj mamu zasto te je odgojila da moras biti gazda, zasto te je naucila da jedno u vezi MORA biti gazda, zasto ce ti sin uvijek znaciti vise od kcerkice, i zasto ces na zenu uvijek gledati kao na nekoga ko TEBE mora slusati. Zao mi je ali to su VELIKI znaci "slabog" muskarca, kome fali puno samopouzdanja.

Nego mama ima rjesenje, ona te je odgojila, ona je naucila tebe ko treba da bude gazda, tebi ne trebaju drugi pogledi vec potrvda da je tvoja vezija jedina tacna. To se zove odgoj tvoje mame koji je rezultirao u tebe, ponosnog gazdu, a svi drugi, koji ne idu tvojim stopama, vjerujem nemaju postovanja kod tebe. Ali zato mozda imaju kod nas, zena, koje traze RAVNOPRAVNOST i POSTOVANJE od partnera. I vjerujem da ima puno muskaraca kojima uloga gazde NIJE potrebna da bi bili zadovoljni kao i zena na drugoj strani koji nisu optereceni tvojim temama.

Pitaj mamu........ona ima odgovore na tvoja pitanja .......

Ravnopravnost vec postoji u tkz. drzavama zapadne demokracije. EU, SAD itd.
Posljedice takve ravnopravnosti su da se svaki drugi brak ili zajednica raspadaju, sve je vise samaca, djeca odrastu sa 1 roditeljem .......
Drugim rijecima i musko i zensko su nezadovoljni sa takvom ravnopravnoscu.
Ja ne zelim da zivim u takvoj ravnopravnosti.
JThomas

#72 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by JThomas »

jo' da je sarme :oops:

šta mi učiniste :oops:
anais_nin

#73 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by anais_nin »

Lud i ponosan wrote: Odusevljen nacinom razmisljanja, naprosto ne mogu sebi da dodjem... Kako ispravno i bozanstveno ovaj tekst izgleda, steta samo sto su ovakve rijeci jako oskudne na repertoaru nasih ljudi (kako mladih tako i starih), ali valjda nas jeba ovaj zapadni trend ... :thumbup:

Tebe moramo svrstati u kategoriju ugrozenih vrsta, odmah rame uz rame sa Pančićevom omorikom :)
:thumbup: :thumbup:
hvala :)
HAVANA

#74 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by HAVANA »

Lud i ponosan wrote:
anais_nin wrote:
ljubav_aha wrote: eh,sto se tice bankovnog racuna,dobro je imati jedan za koji niko ne zna,jer se nikad ne zna sto se moze desiti u zivotu :!:
shvatam ja tvoju logiku ali se ne slazem s njom...barem ne bih birala tako za sebe :) meni je to u rangu razmisljanja - ma hajde vjencacemo se, ako ne bude frceralo, uvijek se mozemo razvest :) za mene je brak puno vise od toga...jedina, ali jedina situacija u kojoj bih pribjegla takvom "nepovjerenjem potaknutom ponasanju" je ukoliko bi mi se desilo kojim zivotnim zlom da me muz pocne zlostavljati (ne daj Boze) pa da nemam druge opcije nego da tako bjezim...inace zaista ne vidim smisla u tome...
nemoguce je podjeliti svaki djelic sebe sa drugom osobom, ne imati po neku tajnu, tako je i bolje i zdravije za vezu, ali po meni su finansije izuzetno bitan dio zajednickog (bracnog) zivota i za mene bi to bio vid prevare...

nikad se ne zna sta zivot nosi...i da, naravno da mi se moze desiti da me bracni drug jednog dana prestane voliti, ili ja njega...ali ako i kada se to desi onda cu se nositi s tim...mozda sam naivna, ali iz moje perspektive nema nikakve poente da se uopste udajem za nekog kome nisam u stanju da se predam u potpunosti, sa totalnim povjerenjem...ako mogu dijeliti s njim svoju dusu, svoje tijelo, svoj um, ne vidim zasto ne bih dijelila i finansije :)
to je samo moj stav naravno... :)

:shock: :lol:
Ženo,jes to ti?
anais_nin

#75 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by anais_nin »

HAVANA wrote: :shock: :lol:
Ženo,jes to ti?
8-) :D cek da sarmu napravim pa cu ti onda rec :oops: :D
Post Reply