Ko je gazda u vasoj vezi?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

zemo_online

#1 Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by zemo_online »

Nemoj te se pretvarati i govoriti o kompromisu i dogovoru nego priznajte ko u vezi vodi, pa makar i za nijasu, glavnu riječ.Naravno i da li vam smeta..
bosna123

#2 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by bosna123 »

Joj test kod tebe tema. Bas testiras, ha? Prvo si trebao reci ko je kod tebe gazda?
alijadzigibau

#3 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by alijadzigibau »

u pocetku sam bio ja lider....sada....balans nema smisla se kofrcit sve zna nije vise mala :lol:
suspect_zero

#4 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by suspect_zero »

Njegova mama :mrgreen: :x :x :lol: :lol: :lol: :lol:
zemo_online

#5 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by zemo_online »

u mene sam uvijek ja.
rumenige_brajtner

#6 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by rumenige_brajtner »

test01 wrote:u mene sam uvijek ja.
boli te qrac, u tebe ne ulazi svasta :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#7 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by ladyblue18 »

Joj lika :mrgreen:
Jel ti radis neko istrazivanje po pitanju (ne)ravnopravnosti muskarca i zene u svim aspektima zivota, ili? :-?
A svaka tema jaca od jace :mrgreen:
Nego, vjerovao ti ili ne, kod normalnih ljudi nema gazdovanja ni u vezi ni u braku, vec cisti kompromis i ravnopravnost :) :thumbup:
Ali to je nesto sto ti ne razumijes :) Ili se pravis namjerno blentav i lozis raju. Mislim da je ipak ovo drugo :mrgreen:
BarbaDue

#8 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by BarbaDue »

moja je uvjek zadnja..."da draga"... :-D
bez_ideje

#9 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by bez_ideje »

Ajd ne seri vise......
lolita_xx

#10 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by lolita_xx »

na pocetku pustim njega, kasnije ja preuzimam stvari u svoje ruke :P :D
Eleonora

#11 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by Eleonora »

Joj temeeee :shock:
Cholina_Lokica

#12 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by Cholina_Lokica »

jel' ovo kakav experiment :D
muz66

#13 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by muz66 »

Onaj ko piša stojeći :lol: :lol: :lol:
walkabout

#14 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by walkabout »

mislim da ova tema treba da se zove "ko je gazdarica u vashoj vezi' ... :oops:
BarbaDue

#15 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by BarbaDue »

bez_ideje wrote:Ajd ne seri vise......
da draga :D :lol:
anais_nin

#16 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by anais_nin »

BarbaDue wrote:moja je uvjek zadnja..."da draga"... :-D
:lol: :lol: :lol: :thumbup: :D

na temu: nije bitan raspored snaga, bitno je da su obe strane u vezi/braku zadovoljne :) ako je nekom muskarcu bitno da bude "gazda u kuci" a njegovoj zeni to odgovara, ja nemam ama bas nista protiv...
nije test bas sve onako kako se tebi cini :) pojam "gazda" je vrlo relativan...recimo moj deda je bio "glava" porodice, njega se za mnogo toga pitalo...ali je isto tako svakog 1. platu majki/neni predavao...ona je bila ta koja odlucuje kako, kome i koliko ce se novac rasporediti :) on se u "uplate" mjesao samo ako je trebalo neki zadatak obaviti tj ako treba otici popuniti uplatnicu za nesto itd itd :) i fino su se slagali, njima je takva dinamika odgovarala...

sto se mene tice nemam neki poseban poriv da gazdujem bilo kome :) niti gledam cija je "zadnja"...bitno mi je da sam voljena i postovana, da mi se pruza razumijevanje, da dijelim zivot s osobom s kojom imam dosta zajednickog, koja razmislja slicno kao i ja...ako nam je bankovni racun zajednicki (a za mene se podrazumjeva da jeste) i ako obadvoje privredjujemo onda finansijske odluke treba da donosimo obadvoje...isto vazi i za sve ostale vazne zivotne odluke - gdje zivjeti, kako djecu odgajati itd itd...isto tako mi je sasvim ok da ja radim stvari koje znam bolje raditi (pa makar to bilo ciscenje po kuci), a da on radi stvari koje on zna bolje raditi (ja i automehanicar ko nebo i zemlja :))...i tebi je to sve mozda smjesno ili vidis neki neprihvatljiv vid kompromisa u gore opisanom, ali za mene je ovo jedini nacin na koji bi mogla koegzistirati s drugim bicem, naravno u ljubavi :)
Prozor

#17 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by Prozor »

nista vi ne znate

ljubav_aha

#18 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by ljubav_aha »

anais_nin wrote:
BarbaDue wrote:moja je uvjek zadnja..."da draga"... :-D
:lol: :lol: :lol: :thumbup: :D

na temu: nije bitan raspored snaga, bitno je da su obe strane u vezi/braku zadovoljne :) ako je nekom muskarcu bitno da bude "gazda u kuci" a njegovoj zeni to odgovara, ja nemam ama bas nista protiv...
nije test bas sve onako kako se tebi cini :) pojam "gazda" je vrlo relativan...recimo moj deda je bio "glava" porodice, njega se za mnogo toga pitalo...ali je isto tako svakog 1. platu majki/neni predavao...ona je bila ta koja odlucuje kako, kome i koliko ce se novac rasporediti :) on se u "uplate" mjesao samo ako je trebalo neki zadatak obaviti tj ako treba otici popuniti uplatnicu za nesto itd itd :) i fino su se slagali, njima je takva dinamika odgovarala...

sto se mene tice nemam neki poseban poriv da gazdujem bilo kome :) niti gledam cija je "zadnja"...bitno mi je da sam voljena i postovana, da mi se pruza razumijevanje, da dijelim zivot s osobom s kojom imam dosta zajednickog, koja razmislja slicno kao i ja...ako nam je bankovni racun zajednicki (a za mene se podrazumjeva da jeste) i ako obadvoje privredjujemo onda finansijske odluke treba da donosimo obadvoje...isto vazi i za sve ostale vazne zivotne odluke - gdje zivjeti, kako djecu odgajati itd itd...isto tako mi je sasvim ok da ja radim stvari koje znam bolje raditi (pa makar to bilo ciscenje po kuci), a da on radi stvari koje on zna bolje raditi (ja i automehanicar ko nebo i zemlja :))...i tebi je to sve mozda smjesno ili vidis neki neprihvatljiv vid kompromisa u gore opisanom, ali za mene je ovo jedini nacin na koji bi mogla koegzistirati s drugim bicem, naravno u ljubavi :)
eh,sto se tice bankovnog racuna,dobro je imati jedan za koji niko ne zna,jer se nikad ne zna sto se moze desiti u zivotu :!:
anais_nin

#19 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by anais_nin »

ljubav_aha wrote: eh,sto se tice bankovnog racuna,dobro je imati jedan za koji niko ne zna,jer se nikad ne zna sto se moze desiti u zivotu :!:
shvatam ja tvoju logiku ali se ne slazem s njom...barem ne bih birala tako za sebe :) meni je to u rangu razmisljanja - ma hajde vjencacemo se, ako ne bude frceralo, uvijek se mozemo razvest :) za mene je brak puno vise od toga...jedina, ali jedina situacija u kojoj bih pribjegla takvom "nepovjerenjem potaknutom ponasanju" je ukoliko bi mi se desilo kojim zivotnim zlom da me muz pocne zlostavljati (ne daj Boze) pa da nemam druge opcije nego da tako bjezim...inace zaista ne vidim smisla u tome...
nemoguce je podjeliti svaki djelic sebe sa drugom osobom, ne imati po neku tajnu, tako je i bolje i zdravije za vezu, ali po meni su finansije izuzetno bitan dio zajednickog (bracnog) zivota i za mene bi to bio vid prevare...

nikad se ne zna sta zivot nosi...i da, naravno da mi se moze desiti da me bracni drug jednog dana prestane voliti, ili ja njega...ali ako i kada se to desi onda cu se nositi s tim...mozda sam naivna, ali iz moje perspektive nema nikakve poente da se uopste udajem za nekog kome nisam u stanju da se predam u potpunosti, sa totalnim povjerenjem...ako mogu dijeliti s njim svoju dusu, svoje tijelo, svoj um, ne vidim zasto ne bih dijelila i finansije :)
to je samo moj stav naravno... :)
*mima*

#20 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by *mima* »

Testenulajedan.......ti si stvarno legenda.... :lol:
jazzer

#21 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by jazzer »

@ test01

Jesi ljubopitiv ovih dana :-D
zemo_online

#22 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by zemo_online »

nije bitno ko vodi glavnu rijec nego cija je zadnja.
*mima*

#23 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by *mima* »

Sve mi se cidi da test hoce da promijeni spol pa ispituje teren.
escobar_

#24 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by escobar_ »

lolita_xx wrote:na pocetku pustim njega, kasnije ja preuzimam stvari u svoje ruke :P :D
jel' to ono malo bacanje prašine u oči? :mrgreen:
video

#25 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by video »

test01 wrote:u mene sam uvijek ja.
Ma jakako, mora kad si soler :D :D
Post Reply