Stara priča vas nostalgičara i modernih heroja ljudskih prava da upletete čovjeka(rahmet mu duši) koji je svoju ljudskost dokazao i još u komunizmu bio doktor medicine, doktor sevdalinke i učio mevlude u Begovoj džamiji. Njegov glas je bio odraz odgoja njegove duše a ne pretvaranje da se nekom svidiš tj. prevarom pokažeš da si ti "umjetnička duša".dustaban wrote:Cini mi se da je i rahmetli Himzo polovina imao stanovitih problema...je li... sa svojom seksualnom artikulacijom (ispravite me ako grijesim i neka mi bog prosti)... ali to samo potvrdjuje tezu da sevdah zaista namece tu nekakvu zensku mekocu...
Ko je Bozo Vreco
-
dragonz
#76 Re: Ko je Bozo Vreco
-
bizet
#77 Re: Ko je Bozo Vreco
@Banksy, Sinapsa, Ridjobrki...potpisujem
Bozo je dosta dobar, ali njegov glas jos nije oblikovan, ima tu mjesta za rad i napredak...ali da me ugodno iznenadio, jeste, mogao bi izrasti u dobrog interpretatora sevdalinke
Bozo je dosta dobar, ali njegov glas jos nije oblikovan, ima tu mjesta za rad i napredak...ali da me ugodno iznenadio, jeste, mogao bi izrasti u dobrog interpretatora sevdalinke
- dustaban
#78 Re: Ko je Bozo Vreco
dragonz wrote:Stara priča vas nostalgičara i modernih heroja ljudskih prava da upletete čovjeka(rahmet mu duši) koji je svoju ljudskost dokazao i još u komunizmu bio doktor medicine, doktor sevdalinke i učio mevlude u Begovoj džamiji. Njegov glas je bio odraz odgoja njegove duše a ne pretvaranje da se nekom svidiš tj. prevarom pokažeš da si ti "umjetnička duša".dustaban wrote:Cini mi se da je i rahmetli Himzo polovina imao stanovitih problema...je li... sa svojom seksualnom artikulacijom (ispravite me ako grijesim i neka mi bog prosti)... ali to samo potvrdjuje tezu da sevdah zaista namece tu nekakvu zensku mekocu...
Gdje sam ja to osporio njegovu ljudskost...
- Nisrin
#79 Re: Ko je Bozo Vreco
Pjeva savrseno, lijepo ga je slusati, sad sto pjeva sevdalinke- njegov izbor, sto ih stvara- svaka mu cast, sta je po sexualnom opredjeljenju, ne tice me se, iako ne podrzavam te gej/lezbo/trans osobe, dok me ne diraju nek rade sta hoce...ali onog trenutka kad to pocne utjecati na mene, na djecu, na ljude oko mene, povuci cu rucnu!
A Bozu je lijepo slusati i ovako preko neta i uzivo, jer stvarno ima poseban glas...
A Bozu je lijepo slusati i ovako preko neta i uzivo, jer stvarno ima poseban glas...
-
RtrnOfSalisbury
#80 Re: Ko je Bozo Vreco
... jos ako zapjeva u novi pazar 
-
Hakiz
#81 Re: Ko je Bozo Vreco
Fakat više. Povući ću i ja ručnu kada moja djeca budu indoktrinirana bajkama o postojanju boga i maltretirana vjerskom propagandom realizovanom kroz javna obilježivanja Bajrama i Božića. I još gore kroz pokušaj genocida, dakle protjerivanje ili uništavanje jedne grupe, ogledan u obavezi vjerske nastave u javnim školama. Mislim, ne smetaju ni vjernici meni, iako ih ne podržavam, do trenutka kada to počne uticati na mene, na djecu, na ljude oko mene...Nisrin wrote:Pjeva savrseno, lijepo ga je slusati, sad sto pjeva sevdalinke- njegov izbor, sto ih stvara- svaka mu cast, sta je po sexualnom opredjeljenju, ne tice me se, iako ne podrzavam te gej/lezbo/trans osobe, dok me ne diraju nek rade sta hoce...ali onog trenutka kad to pocne utjecati na mene, na djecu, na ljude oko mene, povuci cu rucnu!
A lijepo je gledati Božićne filmove na televiziji, govore o porodici, zajedništvu itd.
Može ovako?
-
Hakiz
#82 Re: Ko je Bozo Vreco
Kontam ja. Sevdalinka. Urbana, ali tradicionlana pjesma. Iako nije isključivo, najčešće se veže za muslimansku populaciju u BiH. I sada jedna pederčina skrnavi jedno od uporišta islamske kulture, Bošnjaštva, tradicije u Bošnjaka. Strašno.
Ta spodoba judeo-hrišćansko pederske zavjere da se satre sjemo Bošnjačko se usuđuje da skrnavi najsvjetliju tradiciju. Hoćete li ga na kolac, na lomaču, svilen-gajtanom udaviti, utopiti, sabljom Saladinovom posjeći?
Pa, KKK-lanovci, Vehabosi i ostali, naviknite se. Svijet ide dalje. VI ostajete kao i piramide, još postojite, ali svaki dan vas sve više nagriza vrijeme. Boli prvi put, drugi put će biti lakše.
Neka Bože. Da ga nema, trebalo bi ga izmisliti.
A pjeva, braćo i sestre, pjeva.
Ta spodoba judeo-hrišćansko pederske zavjere da se satre sjemo Bošnjačko se usuđuje da skrnavi najsvjetliju tradiciju. Hoćete li ga na kolac, na lomaču, svilen-gajtanom udaviti, utopiti, sabljom Saladinovom posjeći?
Pa, KKK-lanovci, Vehabosi i ostali, naviknite se. Svijet ide dalje. VI ostajete kao i piramide, još postojite, ali svaki dan vas sve više nagriza vrijeme. Boli prvi put, drugi put će biti lakše.
-
gurabija78
#83 Re: Ko je Bozo Vreco
ma goni ga u pm, Fočak, ne može valjat....
- Njanjavi
- greatful_and_dead
#85 Re: Ko je Bozo Vreco
Jao drameHakiz wrote:Kontam ja. Sevdalinka. Urbana, ali tradicionlana pjesma. Iako nije isključivo, najčešće se veže za muslimansku populaciju u BiH. I sada jedna pederčina skrnavi jedno od uporišta islamske kulture, Bošnjaštva, tradicije u Bošnjaka. Strašno.
Loše pjeva.
- dulekrele
#86 Re: Ko je Bozo Vreco
Meni ga je vala pun qurac...nemam nista protiv njegove seksualne orijentacije to je njegova licna stvar ali ga je malo previse u medijima.
-
bumerangss
#87 Re: Ko je Bozo Vreco
A oklen si ti pa valjas?gurabija78 wrote:ma goni ga u pm, Fočak, ne može valjat....
-
Hakiz
#88 Re: Ko je Bozo Vreco
Loše pjeva ili se tebi ne sviđa kako pjeva.greatful_and_dead wrote:Jao drameHakiz wrote:Kontam ja. Sevdalinka. Urbana, ali tradicionlana pjesma. Iako nije isključivo, najčešće se veže za muslimansku populaciju u BiH. I sada jedna pederčina skrnavi jedno od uporišta islamske kulture, Bošnjaštva, tradicije u Bošnjaka. Strašno.
A pjeva, braćo i sestre, pjeva.Nije baš toliko bitan.
Loše pjeva.
Da loše pjeva, to je zaključak koji može donijeti samo muzički obrazovan analitičar i obrazložiti šta je to loše (griješi u intonaciji, tempu, dikciji, harmonijama itd). Dakle, koje su tvoje kvalifikacije po kojima imaš pravo reći da loše pjeva?
A da ti se ne sviđa, to je tvoje pravo.
-
Hakiz
#89 Re: Ko je Bozo Vreco
Ignorišeš i riješen probelmdulekrele wrote:Meni ga je vala pun qurac...nemam nista protiv njegove seksualne orijentacije to je njegova licna stvar ali ga je malo previse u medijima.
- kritichar
#90 Re: Ko je Bozo Vreco
peder
- greatful_and_dead
#91 Re: Ko je Bozo Vreco
Meni se ne sviđa jer loše pjeva.Hakiz wrote:Loše pjeva ili se tebi ne sviđa kako pjeva.greatful_and_dead wrote:Jao drameHakiz wrote:Kontam ja. Sevdalinka. Urbana, ali tradicionlana pjesma. Iako nije isključivo, najčešće se veže za muslimansku populaciju u BiH. I sada jedna pederčina skrnavi jedno od uporišta islamske kulture, Bošnjaštva, tradicije u Bošnjaka. Strašno.
A pjeva, braćo i sestre, pjeva.Nije baš toliko bitan.
Loše pjeva.
Da loše pjeva, to je zaključak koji može donijeti samo muzički obrazovan analitičar i obrazložiti šta je to loše (griješi u intonaciji, tempu, dikciji, harmonijama itd). Dakle, koje su tvoje kvalifikacije po kojima imaš pravo reći da loše pjeva?
A da ti se ne sviđa, to je tvoje pravo.
-
gurabija78
#92 Re: Ko je Bozo Vreco
sarajlija ocam, haman šesnes godina....bumerangss wrote:A oklen si ti pa valjas?gurabija78 wrote:ma goni ga u pm, Fočak, ne može valjat....
- šatirana_ljubičica
#93 Re: Ko je Bozo Vreco
Meni je Bože žao.
Fin je momak, vidi se zaista, a žal dolazi odatle što će upasti u neke vode (iliti ''šake'') koje će od njega napraviti nešto što nije.To je već počelo, prije je izgledao dosta normalnije i ''svojstvenije''.
I njegova interpretacija sevdalinke i Damirova (čast Damirovom podrijetlu) se ne može porediti.
Božo je apsolutni talenat dok je Damir ''izazvani'' talenat.(ono kad su ti dedo i babo moraš i ti -logika).
Fin je momak, vidi se zaista, a žal dolazi odatle što će upasti u neke vode (iliti ''šake'') koje će od njega napraviti nešto što nije.To je već počelo, prije je izgledao dosta normalnije i ''svojstvenije''.
I njegova interpretacija sevdalinke i Damirova (čast Damirovom podrijetlu) se ne može porediti.
Božo je apsolutni talenat dok je Damir ''izazvani'' talenat.(ono kad su ti dedo i babo moraš i ti -logika).
- greatful_and_dead
#94 Re: Ko je Bozo Vreco
Složio bih se da Damirova interpretacija(posebno vokalna) nije nešto, ali ipak ne bih rekao da je "izazvani" talenat. Damir je dobar muzičar, radi zanimljive aranžmane(ja bih ih nazvao pomalo eksperimentalnim) pjesama koje su standard i teško ih je uopšte zamisliti u drugačijim aranžmanima od onih na koje smo navikli i koji se nisu mijenjali nikad.šatirana_ljubičica wrote:Meni je Bože žao.
- šatirana_ljubičica
#95 Re: Ko je Bozo Vreco
Dobro, slažem se, ima talenta ali ima i nategnutosti.I pardon, najviše i jesam mislila na vokalne sposobnosti.Božu a capella možeš slušati cijeli dan a Damira ne mogu do kraja jedne pjesme.greatful_and_dead wrote:Složio bih se da Damirova interpretacija(posebno vokalna) nije nešto, ali ipak ne bih rekao da je "izazvani" talenat. Damir je dobar muzičar, radi zanimljive aranžmane(ja bih ih nazvao pomalo eksperimentalnim) pjesama koje su standard i teško ih je uopšte zamisliti u drugačijim aranžmanima od onih na koje smo navikli i koji se nisu mijenjali nikad.šatirana_ljubičica wrote:Meni je Bože žao.
-
Android Knego
#96 Re: Ko je Bozo Vreco
nesto kontam... zamisli da ti je neko '96. rekao da ce iz Foce u Sarajevo doci covjek da pjeva sevdalinke, da ce pjevati sa sarajevskim muzicarima i postati atrakcija u regionu... zanimljivo i vrlo hrabro, mora se priznati... u svakom slucaju, neka mu bude sa srecom. covjek se bori za svoj san...
-
artime
#97 Re: Ko je Bozo Vreco
Je li ovo pitanje ko je Bozo Vreco? - pjesnik/umjetnik (vrlo rijtka kombinacija na nasim prostorima)
ili ko je Bozo Vreco? - sta krije ovaj lik?
ili ko je Bozo Vreco? - sta krije ovaj lik?
- greatful_and_dead
#98 Re: Ko je Bozo Vreco
Ne mogu ja ni jednogšatirana_ljubičica wrote:Dobro, slažem se, ima talenta ali ima i nategnutosti.I pardon, najviše i jesam mislila na vokalne sposobnosti.Božu a capella možeš slušati cijeli dan a Damira ne mogu do kraja jedne pjesme.greatful_and_dead wrote:Složio bih se da Damirova interpretacija(posebno vokalna) nije nešto, ali ipak ne bih rekao da je "izazvani" talenat. Damir je dobar muzičar, radi zanimljive aranžmane(ja bih ih nazvao pomalo eksperimentalnim) pjesama koje su standard i teško ih je uopšte zamisliti u drugačijim aranžmanima od onih na koje smo navikli i koji se nisu mijenjali nikad.šatirana_ljubičica wrote:Meni je Bože žao.
Složio bih se i da su šatro menađeri i razni mešetari počeli od njega praviti katrikaturu koja ljudima ide na živce.
To što je gay(ili nije) me apsolutno ne zanima, kao što me ne bi zanimalo i da je straight, bi, trans, bla bla... Mislim da se od toga pravi puno veća fama, nego što je to stvarno bitno. Nije apsolutno potrebno toliko ga braniti i praviti žrtvu neku od njega, kod nas ljudi svakako seru po "zvijezdama", tako da mu ne seru što je feminiziran, gay ili šta već, srali bi mu za nešto drugo.
-
oridjidji
#99 Re: Ko je Bozo Vreco
Poslje Saje, tanko sevdišu ovi. Džaba Vreće i Damiri i Divanhane, tanko je to sve...
- greatful_and_dead
#100 Re: Ko je Bozo Vreco
Ne može sa Sajom niko razgovaratoridjidji wrote:Poslje Saje, tanko sevdišu ovi. Džaba Vreće i Damiri i Divanhane, tanko je to sve...