Ko je Bozo Vreco

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
moonca

#276 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by moonca »

:roll:

:facepalm:
“The artist of angelic voice, who heals the soul and opens the heart”

New York Times
:srce:

kosa :srce:
Ramzess Veliki

#277 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by Ramzess Veliki »

moonca wrote::roll:

:facepalm:
E … nemam pravo na svoje misljenje ??? :twisted:
Ramzess Veliki

#278 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by Ramzess Veliki »

moonca wrote: New York Times :srce:

kosa :srce:
Komentar na stajling:

:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
ovo_mi_je_nick

#279 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by ovo_mi_je_nick »

Čuj ne vole ga što je Srbin. Eno po Beogradu sve nosaju majice sa njegovim likom i imaju njegove postere po sobama i karte za koncerte su rasprodane do 2080.
radostan dan

#280 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by radostan dan »

božo vrećo, bh konan...
rrikikiki

#281 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by rrikikiki »

Cini mi se kao dobar covjek u dusi. Glas nista posebno, sve pjesme iste na istu foru. Nisam iz Bosne ali znam za Himzu. Kao sto znam i za u Djul Basti ne znam kako mozete porediti Bozu Vrecu Sa NAdom Mamulom. Ili Himzom.

Sto se pe.dera tice vise su mi dopi.zdili. Od oblacenja do agresije. imam dobrog prijatelja na poslu koji je homo i koji zele da izadjemo van zajedno da mi pokaze kako 'preobrazuje' straight muskarce. Nazalost dobar mi je prijatelj inace bi ga puknula. Bez brige, iskreno mu sve kazem sto mislim o homoseksualcima ali i on je dobar u dusi pa eto, jos smo prijatelji. Homoseksualci mi generalno ne smetaju, priroda ce se pobrinut za njih, ali mi smeta kad je netko agresivan i napadan.
broj dva

#282 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by broj dva »

rrikikiki wrote:Cini mi se kao dobar covjek u dusi. Glas nista posebno, sve pjesme iste na istu foru. Nisam iz Bosne ali znam za Himzu. Kao sto znam i za u Djul Basti ne znam kako mozete porediti Bozu Vrecu Sa NAdom Mamulom. Ili Himzom.

Sto se pe.dera tice vise su mi dopi.zdili. Od oblacenja do agresije. imam dobrog prijatelja na poslu koji je homo i koji zele da izadjemo van zajedno da mi pokaze kako 'preobrazuje' straight muskarce. Nazalost dobar mi je prijatelj inace bi ga puknula. Bez brige, iskreno mu sve kazem sto mislim o homoseksualcima ali i on je dobar u dusi pa eto, jos smo prijatelji. Homoseksualci mi generalno ne smetaju, priroda ce se pobrinut za njih, ali mi smeta kad je netko agresivan i napadan.
Na sta mislis ?
Ramzess Veliki

#283 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by Ramzess Veliki »

broj dva wrote:
rrikikiki wrote:Cini mi se kao dobar covjek u dusi. Glas nista posebno, sve pjesme iste na istu foru. Nisam iz Bosne ali znam za Himzu. Kao sto znam i za u Djul Basti ne znam kako mozete porediti Bozu Vrecu Sa NAdom Mamulom. Ili Himzom.

Na sta mislis ?
Pa na pedercine, na sta drugo. jos ce kolegu izbost cakijom kad joj dodija da preobrazava strejt (prave) muskarce pored nje usamljene … :pisnuo:

… cuj vodi je da joj pokazuje kako preobrazava prave muskarce … sto bih ga ja preobrazio u modrog strumfa … ma neeee, ne bih ga tukao, mazao bih ga tempericama da bude kao Mel Gibson u Brave Heart. :lol:
Ramzess Veliki

#284 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by Ramzess Veliki »

Generalno meni geyevi ne smetaju, vise njih, vise zena za mene, manje konkurencije. Frajere nek vode, ne smeta mi … bas imam jednog druga koji nije gej ali je pedercina i rado bih im ga pokazao da ga prevaspitaju. :lol:
MaD_ProfessoR

#285 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by MaD_ProfessoR »

Karanana Avdaga :mrgreen:

ima i dobrih autorskih

MarlboroGold

#286 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by MarlboroGold »

Ramzess Veliki wrote:Generalno meni geyevi ne smetaju, vise njih, vise zena za mene, manje konkurencije. Frajere nek vode, ne smeta mi … bas imam jednog druga koji nije gej ali je pedercina i rado bih im ga pokazao da ga prevaspitaju. :lol:
Nije gay a pederčina (???) ili hoćeš da kažeš da jeste gay, ali veliki u smislu pederčine? :?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#287 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by plain vanilla »

MarlboroGold wrote:
Ramzess Veliki wrote:Generalno meni geyevi ne smetaju, vise njih, vise zena za mene, manje konkurencije. Frajere nek vode, ne smeta mi … bas imam jednog druga koji nije gej ali je pedercina i rado bih im ga pokazao da ga prevaspitaju. :lol:
Nije gay a pederčina (???) ili hoćeš da kažeš da jeste gay, ali veliki u smislu pederčine? :?
pedercina nije seksualno opredjeljenje nego karakterna osobina :mrgreen:
JThomas

#288 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by JThomas »

a kakva je osobina golema kita :mrgreen:
Ramzess Veliki

#289 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by Ramzess Veliki »

MarlboroGold wrote:
Nije gay ali je pedercina I volio bih ga vidjeti u rozoj majici krv bih mu popio … :lol:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#290 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by plain vanilla »

JThomas wrote:a kakva je osobina golema kita :mrgreen:
izmisljena uglavnom :mrgreen:
hAZNADAR

#291 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by hAZNADAR »

Ramzess Veliki wrote:Sto se tice pjevanja … iskreno … ne moze se porediti sa velikanima, malo iznad kafanskih interpretatora I malo emocionalno istrzan glas, nedovoljno mi dobar da bih ga slusao pored Nade Mamule, Himze, Silvane I drugih.

Stajling ... ma focak je to, skontao sta ce ga dici iznad prosjecnosti, iskoristio nove trendove I voala - bere lovu. :thumbup:

Meni je stajling odvratan, potpuno debilan I da nije tog stajlinga, da je fino obrijan I da se oblaci normalno njegova seksualna orijentacija mi ne bi upadala u oci I gledao bih ga kao solidnog izvodjaca.

Ovako prvo vidim lika koji pravi debila od sebe uz neku jadnu izvlakusu kako se osjeca zena ali nije zena jer nema petlje da bude zena (promjena pola je normalna stvar pa budi musko I postani zena do kraja) ali se osjeca I kao muskarac u zenskoj kozi ali ne moze da se odluci izmedju toga I umjetnosti. Mislim ne rise, prepjevavanje poznatih sevdalinki je prepjevavanje, imas za to glas ili nemas, ne pises ih. Znam mnogo boljih anonimnih interpretatora a I na talentima ih se pokaze mnogo boljih I u djecijem uzrastu I niko ih ne naziva renomiranim umjetnicima nego interpretatorima.
Ni to sto je gej nikome ne bi bilo interesantno pa to mora podici na nivo da nekome ipak smeta kako bi stvorio podjelu medju publikom na one kojima je gadan I one koji ce ga braniti. Klasicni LGBT management.

I glas mu je nekako jadan, tanak … cijukav … nema dubine, kao da mu je neko gurnuo prst u pakas dok pjeva. :roll:
O ukusima ne vrijedi raspravljati.

Medjutim cinjenice su sljedece:

- privukao je paznju publike i postao popularan prije nego je zvanicno "izasao iz ormara" i poceo sa trenutnim stilingom. Bio je maltene senzacija od samog pocetka i bez obzira na ukus gdje neko preferira bariton - bio prijatno iznenadjenje i osvjezenje. Sevdah scena bi bila dosadna da nema njega, Damira I.,...gdje se bez obzira na ukus mora priznati da je nesto drugacije od odijela i kravate gdje se pjevac skoro i ne pomice.

- jedan od rijetkih izvodjaca koji pjeva a cappella - odnosno sam bez ijednog instrumenta i to ne moze svako.

- on sam nije nikada isticao svoju sex orjentaciju i stavljao u prvi plan, ono zrtva primitivne okoline, paradiranje sarenom zastavom,.... vec iskljucivo svoj vokal i performans.

- Nije samo prepjevavanje vec ima tu i novih izvedbi,.. a trebalo je vremena i Safetu, Himzi, Bebi,.. da od novog hita napisanog od Penave, Nedovica,... stvore vremenom status sevdalinke.

- Usput receno - Himzo Polovina je bio pedercina na kub,... ali to nama ne smeta jer ga konzumiramo kao pjevaca, oprastamo i Safetu SDA clanstvo.

- iako Bozo fura ovaj stajling - mora se pak priznati da treba imati muda u nasoj sredini javno "izaci iz ormara". Tako da je hrabiji od mnogih skrivenih koji glume macho i homofobe,..
Banksy

#292 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by Banksy »

Sve što gura prst u oko primitivnoj, zatucanoj kasabi :thumbup:
MarlboroGold

#293 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by MarlboroGold »

plain vanilla wrote:
MarlboroGold wrote:
pedercina nije seksualno opredjeljenje nego karakterna osobina :mrgreen:
Aha... nisam još kafu popio :-)
sumirprimus

#294 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by sumirprimus »

Banksy wrote:Sve što gura prst u oko primitivnoj, zatucanoj kasabi :thumbup:
e bas to :lol:
sumirprimus

#295 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by sumirprimus »

jao pa ovo je fenomenalno, hvala sto mi skrenuste paznju. :izet:
sumirprimus

#296 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by sumirprimus »

jel fakat on pise ove tekstove ?
Banksy

#297 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by Banksy »

sumirprimus wrote:
Banksy wrote:Sve što gura prst u oko primitivnoj, zatucanoj kasabi :thumbup:
e bas to :lol:
o Boži smo svakako sve davno rekli :thumbup:
ultima_palabra

#298 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by ultima_palabra »

Ja samo ne znam koje ste vi pjevače slušali pa vam Božo ima prosječan, nikakav glas.

Meni je Božo bio najbolji dok je pjevao sevdah u Halki, ova solo karijera poslije je sva nekako nazor.
¤ jelena ¤

#299 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by ¤ jelena ¤ »

Pa ya...obuče haljinu u javnosti, pusti glas i bradu i izdominira čovjek...

pravo je agresivan prema onima koji, od svega navedenog, mogu samo haljinu obuć ili pustit nešto malo...brade.
sumirprimus

#300 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by sumirprimus »

ma tipicno nase serendanje, sad tek slusam i ako su njegovi i tekstovi aferim.
od pašane se najezih. pjevaj bozo boli te krac :izet:
Post Reply