Ko je Bozo Vreco

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Dr. Kuca

#201 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by Dr. Kuca »

Homas.
elk

#202 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by elk »

Moze li se cuti ko je onda prosjecan,da ne kazem iznadprosjecan pjevac?ozbiljno,fakat me zanima.hvala
Hakiz

#203 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by Hakiz »

Haris.ba wrote:Ja kad ga gledam sjetim se predznaka sudnjega dana da će se muško oblačiti ko žensko. I nemam nikakvih problema sa time kako se oblači. Koga voli ili ne voli.

Ono što me zanima jeste da li će nastaviti pisati muziku. Jer sevdalinka je godinama bila repeticija. Ne vidim ništa loše u tome. Niti je komercijalna muzika, nije ni lagana. Razumljivo mi je.

Ali, ko god napravi neku dobru novu pjesmu i odvede sevdalinku negdje drugo, narod to sluša i sviđa mu se - to je uspjeh.

Pročitao sam negdje da Vrečo je izjavio da nije učio pjevati, te da vježba preko vježbi sa youtuba. Ne znam je li naučio svirati koji instrument. Znam da potpisuje tekst i muziku mnogih novih pjesama. Čuo sam i da je ters oko produciranja, te da traži da upravlja svim aspektima.

Ne razumijem se u to kakav glas ima. Ali, ga je meni lijepo slušati kako pjeva, pa i alkapela. Možda je i bolje što nije učio pjevati. Jer bi pjevao sevdalinku kako pjevaju svi ostali.
Vrećo je prvo učio kod Emine Zečaj. A to sa youtubea je u stvari čovjek koji jeste učitelj pjevanja, a na youtube su mu klipovi kojima pokazuje zašto bi ljudi trebali učiti kod njega. Stvarni njegovi časovi se plaćaju i ideš ili lično kod njega ili preko Skypea ili dobijaš lekcije, snimiš sebe, šalješ mu, a on onda analizira i sa tobom radi kako da popraviš greške.

Koliko je kvalitetan i cijenjen taj učitelj ne znam.

E, sad, da li je Vrećo plaćao punu školu ili je koristio samo besplatne klipove, to nam sigurno neće reći. Ali, ako je učio sa besplatnih klipova na youtubeu i ovako pjeva, odoh i ja tako učiti.

Vjerujem da je ters. Mislim i da je onaj skandal oko "Koštane" bio rezultat "umjetničkih neslaganja", to jeste njegove nemogućnosti da se potčini. Mislim da mu je ego prilično izražen. Koliko god se trudi da u javnim nastupima izgleda skromno, ima izjava i reakcija po kojima se može vidjeti da mu je ego povelik. Šta ćeš, umjetnik.

Ali, mislim i da je sjajan pjevač. Da ima boljih, pa uvijek ima bolji.
ultima_palabra

#204 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by ultima_palabra »

Zadnju godinu mu je ego baš porastao... otkako ne nastupa sa Halkom, koju sam preferirao nad njegovom solo karijerom. Onda ide priča "ili ste sa mnom ili protiv mene", LGBT spika dolazi u prvi plan umjesto muzike, pa fijasko sa predstavom i "bolešću"... kao da je krenuo pogrešnim putem.
Banksy

#205 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by Banksy »

Tačno tako, reklo bi se da mu je slava dobro udarila u glavu. Uz to, svojevoljno, postao je estrada, a bio je vrhunski muzičar i umjetnik. Baš šteta.
Hakiz

#206 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by Hakiz »

ultima_palabra wrote:Zadnju godinu mu je ego baš porastao... otkako ne nastupa sa Halkom, koju sam preferirao nad njegovom solo karijerom. Onda ide priča "ili ste sa mnom ili protiv mene", LGBT spika dolazi u prvi plan umjesto muzike, pa fijasko sa predstavom i "bolešću"... kao da je krenuo pogrešnim putem.
Naš mentalitet. Prodavnica, kafana, ovo, ono, sve u početku bude sjajno dok ne postane popularno kod raje. A onda svi pomisle da su veći od života i nakon što im se to izjalovi, na kraju uđu u kolotečinu.

Da, Halka je bila ono pravo. Ali, čovjeku porasli apetiti.
zlata

#207 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by zlata »

Bozo? Kraj tol'ko talenta u BiH?
Haj da mi obucemo ovog Saju u kakvu haljinku,
Bice i on "umjetnik": https://www.youtube.com/watch?v=0sc7xmsNFOs
Haris.ba

#208 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by Haris.ba »

Samo nek izbacuje dobre nove pjesme. Inače će ostati jedan od mnogih koji su dobro pjevali. Ne mora puno. Nek svake tri godine ima dobrih 10 pjesama - odlično.

I slažem se. Treba manje da priča. Njemu više ne treba medijski klasično pokrivanje. Izašao je iz anonimnosti.

Ah, ni ja ne mogu Hanku Paldum slušati kad priča. Ni dan danas. Ali žena zna pjevati.

Volio bih da snimi nešta sa Damirom Imamovićem. Ili sa Divanhanom. Možda to pokrene Divanhanu da počne snimati vlastite pjesme.

A ovu pjesmu ko da je napisao Toma Zdravković za Silvanu Armenulić ( i ista otpjevala :D )

Haris.ba

#209 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by Haris.ba »

zlata wrote:Bozo? Kraj tol'ko talenta u BiH?
Nek Sajo snimi novu dobru pjesmu. Fantastičan glas, sviranje. Sve ima. Samo nek počne praviti pjesme.
Nocni Monni

#210 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by Nocni Monni »

shmizlica wrote:baš i ja kontam kakve kvalifikacije ima @nocni monni da ga okarakteriše kao ispodprosječnog pjevača :-? ako ti se ne sviđa, ne slušaj/ne gledaj ali reć' ispodprosječan..... :-)
Kakve kvalifikacije ima shmizlica da ga okarakteriše kao iznadprosječnog pevača?
Da nije spodobast koliko jest vjerovatno se za njega ne bi ni čulo, kamoli tolika fama dizala.
shmizlica

#211 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by shmizlica »

Nocni Monni wrote:blablabla
dobra fora, na pitanje odgovaraš kontrafelšom.....a imam uši...i nisam bahata da podcjenjujem nekoga samo zato jer mi se ne dopada njegov izgled
Hakiz

#212 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by Hakiz »

Nocni Monni wrote:
shmizlica wrote:baš i ja kontam kakve kvalifikacije ima @nocni monni da ga okarakteriše kao ispodprosječnog pjevača :-? ako ti se ne sviđa, ne slušaj/ne gledaj ali reć' ispodprosječan..... :-)
Kakve kvalifikacije ima shmizlica da ga okarakteriše kao iznadprosječnog pevača?
Da nije spodobast koliko jest vjerovatno se za njega ne bi ni čulo, kamoli tolika fama dizala.
Hajde ovako. Istog momenta ću prihvatiti da je loš pjevač ako mi argumentovano obrazložiš zašto je loš. Dakle, ne da ti se ne sviđa kako pjeva, nego u skladu za muzičkom i teorijom i praksom, pravilima interpretacije itd, zašto je Vrećo loš pjevač.

I, usput, koje su tvoje kvalifikacije da to ocjenjuješ?

To uradi i ja ću ti odati priznanje i prihvatiti tvoj stav.
Nocni Monni

#213 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by Nocni Monni »

shmizlica wrote:
Nocni Monni wrote:blablabla
dobra fora, na pitanje odgovaraš kontrafelšom.....a imam uši...i nisam bahata da podcjenjujem nekoga samo zato jer mi se ne dopada njegov izgled
Ljudi njega upravo precjenjuju zbog toga, odnosno pristrani su gledati, slušati, njegov glas kroz njegov izgled, spodobanski izgled (neću reći drugačiji jer drugačiji ima pozitivnu konotaciju, shvatiće se kao da je on originalan ili šta ti ja znam).
Kad sam ja napisao blablabla? :shock:
Nocni Monni

#214 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by Nocni Monni »

Hakiz wrote:
Nocni Monni wrote:
Hajde ovako. Istog momenta ću prihvatiti da je loš pjevač ako mi argumentovano obrazložiš zašto je loš. Dakle, ne da ti se ne sviđa kako pjeva, nego u skladu za muzičkom i teorijom i praksom, pravilima interpretacije itd, zašto je Vrećo loš pjevač.

Otkud tebi misao da je meni potrebno prihvatanje mojih stavova od tebe?
Jeeeeeee Hakiz će priznati moje stavove, idem pisati elaboraciju, nadam se da ću do ponoći završiti.
Boza Vrećo je fantastičan/na/no pjevač/ica/lo ja sam samo Šaban koji ima loš muzički a vi imate njuh za originalno i kvalitetno.
:kiss:
Hakiz

#215 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by Hakiz »

Nocni Monni wrote:
Hakiz wrote:Hajde ovako. Istog momenta ću prihvatiti da je loš pjevač ako mi argumentovano obrazložiš zašto je loš. Dakle, ne da ti se ne sviđa kako pjeva, nego u skladu za muzičkom i teorijom i praksom, pravilima interpretacije itd, zašto je Vrećo loš pjevač.

Otkud tebi misao da je meni potrebno prihvatanje mojih stavova od tebe?
Jeeeeeee Hakiz će priznati moje stavove, idem pisati elaboraciju, nadam se da ću do ponoći završiti.
Boza Vrećo je fantastičan/na/no pjevač/ica/lo ja sam samo Šaban koji ima loš muzički a vi imate njuh za originalno i kvalitetno.
:kiss:
Pa, ne trebaš ti moje priznanje, ali, da to šta tvrdiš ima podlogu, ne bi ti bio problem da obrazložiš. Šta više, s obzirom na stil tvoje komunikacije, vidi se da bi ti bilo drago da mi time pokažeš koliko griješim i javno me osramotiš.

Ta ironija govori samo da napamet pričaš.

Dakle, ne govoriš ništa relevantno.
shmizlica

#216 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by shmizlica »

Nocni Monni wrote: Ljudi njega upravo precjenjuju zbog toga, odnosno pristrani su gledati, slušati, njegov glas kroz njegov izgled, spodobanski izgled (neću reći drugačiji jer drugačiji ima pozitivnu konotaciju, shvatiće se kao da je on originalan ili šta ti ja znam).
ako ćemo i tako, ja ga prvo čuh na radiju, pa me to ponukalo da ga proguglam i vidim ko je....al nije ni bitno....i nekako mi to tvoje baš zvuči ko blablabla :mrgreen:
raoul duke

#217 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by raoul duke »

shmizlica wrote:ako ćemo i tako, ja ga prvo čuh na radiju
:serbo:
Nocni Monni

#218 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by Nocni Monni »

shmizlica wrote:
Nocni Monni wrote: Ljudi njega upravo precjenjuju zbog toga, odnosno pristrani su gledati, slušati, njegov glas kroz njegov izgled, spodobanski izgled (neću reći drugačiji jer drugačiji ima pozitivnu konotaciju, shvatiće se kao da je on originalan ili šta ti ja znam).
ako ćemo i tako, ja ga prvo čuh na radiju, pa me to ponukalo da ga proguglam i vidim ko je....al nije ni bitno....i nekako mi to tvoje baš zvuči ko blablabla :mrgreen:
Ok.
greatful_and_dead

#219 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by greatful_and_dead »

elk wrote:Moze li se cuti ko je onda prosjecan,da ne kazem iznadprosjecan pjevac?ozbiljno,fakat me zanima.hvala
Safet Isović.
greatful_and_dead

#220 Re: Ko je Bozo Vreco

Realno, treba poslati Boži da uči, ako već uči pjevanje preko klipova :-)
elk

#221 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by elk »

Apsolutno se slazem,jedan od najvecih je safet.i himzo pogotovo.ali meni,naime,treba neko da je ziv,a da vrijedi.da mogu otici da slusam i uzivam.ne valja damir imamovic,ne valja bozo...znam,kod mnogih je pozadina nevoljenja da su oni homo.ja sam se,srecom ili ne,odmakao od svjetonazora revizora iz nevesinja.pa mi ne smeta to sve.a volim zene.pravo.gledam samo muziku.
greatful_and_dead

#222 Re: Ko je Bozo Vreco

elk wrote:Apsolutno se slazem,jedan od najvecih je safet.i himzo pogotovo.ali meni,naime,treba neko da je ziv,a da vrijedi.da mogu otici da slusam i uzivam.ne valja damir imamovic,ne valja bozo...znam,kod mnogih je pozadina nevoljenja da su oni homo.ja sam se,srecom ili ne,odmakao od svjetonazora revizora iz nevesinja.pa mi ne smeta to sve.a volim zene.pravo.gledam samo muziku.
pa smješno je reći da božo ne zna pjevati. ni meni se lično njegov vokal ne sviđa, ne volim takve vokale. ali čovjek zna pjevati. ali ipak mislim ne toliko koliko se pokušava predstaviti. a jel voli žene ili muškarce me zanima kao što me zanima voli li piletinu ili teletinu.
od živih, poznatih pjevača ne mogu se sjetiti nikog posebno. damir i sam zna da nije top pjevač, a i nije mu cilj da bude prepoznat samo kao vokalista. njegova snaga su aranžmani.
zlata

#223 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by zlata »

elk wrote:Apsolutno se slazem,jedan od najvecih je safet.i himzo pogotovo.ali meni,naime,treba neko da je ziv,a da vrijedi.da mogu otici da slusam i uzivam.ne valja damir imamovic,ne valja bozo...znam,kod mnogih je pozadina nevoljenja da su oni homo.ja sam se,srecom ili ne,odmakao od svjetonazora revizora iz nevesinja.pa mi ne smeta to sve.a volim zene.pravo.gledam samo muziku.
Damir se jadan satra, trudi se, al' nejjjjja veze s pjevanjem. Vidi se da se bar trudi proucavati historiju i evoluciju sevdaha, i pribliziti ju njezinim izvornijim korjenima, kroz zanimljive aranzmane, uz izvornije instrumente. Sad zovi ti taj njihov novi sevdah kako hoces, al' meni je pravo k'o nekakav "Gay Sevdah", dok se "Dva Draga" vec ljube, a mati povileni. :lol:

Bozo, dabome, ima puuuuno bolji glas, al' blage veze ni jedan.....sramota njihove glasovne mogucnosti uopce usopredjivat s bezbroj anonimnih mehanicara i sofera, koji "razvaljuju" dok zinu, a za koje nikad necemo cuti, jer nisu zanimljivi, ni medijima, ni novinarima, ni muzickoj "mafiji" u Sarajevu, koja je i onog Zutog Celu 2 puta, poslala na Euroviziju, a ni on blage veze nejjja s pjevanjem, u odnosu na mnoge druge u BiH.

I Bozo i Damir su postali poznati kroz "marketing". Da Bozo nije tako fizicki neobican, upitno je je'l' bi ikad culi za njega. Jos zanimljiije, Srbin sa Podrinja, gdje su poznati po progonu i klanju muslimana, a ne po pjevanju sevdalinki. :D Narod ga bas zavolio, tako unikatnog, neovisno od njegovih haljinki i falinki.

Koliko taj marketing i produkcija moze uticat na "ono sto nam je priusteno slusati", je sama cinjenica da na poslu stalno sviraju onaj "Muzak", i vazda ista sranja: Olivia Newton John, Paula Abdul, a ni jedna, ni glasa, ni blage veze s pjevanje, al' jope obe napravile muzicke karijere.
zlata

#224 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by zlata »

greatful_and_dead wrote:
Realno, treba poslati Boži da uči, ako već uči pjevanje preko klipova :-)
To se RODI. Pjevanje je samo 33% Bozji dar, ostalo je marketing, i VOLJA-zelja, da se prodres, da te drugi cuju, da budes zabavljac, voljen i "zvezda".
Imas ljude koji su 100 put bolji pjevaci ,ali samo sebi pjevaju ispod tusa. Rade kao inzinjeri ili trgovci.

Onaj Sajo je ocito zadovoljan svojim zivotom kao mehanicar, uz zenu, familiju u svojoj kasabi, al' malo k'o mu je ravan. Rijetko vidjen bozji dar u tog co'eka.
Fudo387

#225 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by Fudo387 »

Veze nemam jeko Bozo,
tebi hvala za link.
Post Reply