a covjek ih fino pita da napisu koji je to dio i.d. problematican, kako tada tako i danas...Pearl wrote:ljudi ti fino kazu da su procitali... ali posto se ne slazu s tobom, i sa uvazenim Noelom, onda sigurno nisu ni procitali.. argument nagrade vrijedanGrom iz vedra neba wrote:Zasto jednostavno ne procitate ono o cemu hocete da raspravljate?Pearl wrote:po obicaju, ako nisi s nama, onda si cetnik ili ustasa....
ideologija: "nemoj misliti, ja cu ti reci sta je ispravno... nemas pravo na misljenje" stupa na scenu...
![]()
diskusija prestaje ovdje a pocinje pljuvanje... eto me za sekundu sa kokicama
Ko je bosnu branio?
-
jusuff
- Vodenjak
Grom iz vedra neba wrote:Ko si ti da nekog vrijedjas? Patetika? Pa pogledaj sebe. Nego jarane, vrati se fino iz svedske socijale u mjesto odakle si otisao i pokazi nam da si bolji od Alije. Ko o cemu...Vodenjak wrote:De malo ohladi i pusti patetiku ovdje!Dzemidzic wrote:Zamolio bih moderatora da izbrise upise koji nisu vezani za temu.
Ovu temu dozivljavam ozbiljno...mnogo mojih je utkalo zivote u Bosnu.
Najbolji prijatelj iz djetinjstva mi je izdahnuo na rukama..u cetnickom napadu.
![]()
Kako TI dozivljavas ovu temu je tvoj licni osjecaj i ne koristi svog mrtvog prijatelja da preko njega drugima zacepljas usta!
Sto se tice Alije, sve je ono gore tacno. Tacno je i to dakle da nije bio komunista vec antikomunista i da je zbog nacionalizma lezao u zatvoru.
Tacno je naravno i to da je na pritiske SANU sa Seseljom, Cosicem, Kaporom (bio je tu negdje i Milosevic-ko da gledam) pusten iz tog zatvora prije vremena.
I na kraju, tacno je i to da je potpisao kapitulaciju drzave Bosne i Hercegovine dajuci agresorima argumente kakve prije samog rata nisu mogli ni sanjati a kamo li traziti!
Mi sad mozemo ovdje sjediti i kontati milione razloga za to, ali potpis na kapitulaciju ne mozemo negirati!
Sto se tice Alije, za kakav je to nacionalizam on lezao? Ne valjaj debilizme, jer si ih do sada dovoljno navaljao.
Po cemu TI grome sad lupas...
Pa dokle ces vise tako? Nista ni sa cim...
Ja uvrijedio nikog nisam, to je barem jasno, a da je ono patetika - jeste!
Imas li sta protiv?
Alije sto se tice, ON je zelio da bude predsjednik a ne ja!
ON je postao predsjednik i ON je odgovoran za ono sta je radio!
JA sam bio gradjanin drzave za koju je ON bio zaduzen da vodi u prosperitet i JA sam mu davao platu sto znaci da je ON bio odgovoran meni!
Ne mozes ti to shvatiti...
Ti si samo jedno obicno lupetalo, zar ne @grome?
-
Grom iz vedra neba
Vodeni, siguran sam da ti mozes i bolje.Vodenjak wrote:Grom iz vedra neba wrote:Ko si ti da nekog vrijedjas? Patetika? Pa pogledaj sebe. Nego jarane, vrati se fino iz svedske socijale u mjesto odakle si otisao i pokazi nam da si bolji od Alije. Ko o cemu...Vodenjak wrote: De malo ohladi i pusti patetiku ovdje!
Kako TI dozivljavas ovu temu je tvoj licni osjecaj i ne koristi svog mrtvog prijatelja da preko njega drugima zacepljas usta!
Sto se tice Alije, sve je ono gore tacno. Tacno je i to dakle da nije bio komunista vec antikomunista i da je zbog nacionalizma lezao u zatvoru.
Tacno je naravno i to da je na pritiske SANU sa Seseljom, Cosicem, Kaporom (bio je tu negdje i Milosevic-ko da gledam) pusten iz tog zatvora prije vremena.
I na kraju, tacno je i to da je potpisao kapitulaciju drzave Bosne i Hercegovine dajuci agresorima argumente kakve prije samog rata nisu mogli ni sanjati a kamo li traziti!
Mi sad mozemo ovdje sjediti i kontati milione razloga za to, ali potpis na kapitulaciju ne mozemo negirati!
Sto se tice Alije, za kakav je to nacionalizam on lezao? Ne valjaj debilizme, jer si ih do sada dovoljno navaljao.
Imas li sta protiv?
JA sam bio gradjanin drzave za koju je ON bio zaduzen da vodi u prosperitet i JA sam mu davao platu sto znaci da je ON bio odgovoran meni!
Ti si samo jedno obicno lupetalo, zar ne @grome?![]()
- Jimmy_The_Saint
Grom iz vedra neba wrote:E tako treba Dzimi. Kada nesto kopiras, onda nemoj izbacivati pojedine dijelove, a pogotovo uvodni dio:Jimmy_The_Saint wrote:http://www.bihor-petnica.com/aIsla-Dek- ... vlast.html
Surfaj malo sam, Allah te nagradio!
Naglašavanje prioriteta vjersko-moralne obnove ne znači – niti se može tumačiti da znači – da se islamski poredak može ostvariti bez islamske vlasti. Ovaj stav znači samo da naš put ne polazi od osvajanja vlasti, nego od osvajanja ljudi, i da je islamski preporod prvo prevrat u oblasti odgoja, tek zatim u oblasti politike.
1990: osnovana SDA
1991: Alija i SDA na popisu stanovništva sugeriraju muslimanima da se izjasne kao Muslimani, a ne kao Bošnjaci.
1992: Počinje agresija JNA i SDS na BiH.
1993: kreće sve veća islamizacija Armije BiH.
1995: u Daytonu potpisana podjela na dva entiteta: u ovom "našem" muslimani su odjednom VEĆINA.
Nagradno pitanje glasi: gdje je tu odgoj, a gdje politika?
-
Pearl
pa napisano mu je.. pa je on rekao da to nije odlomak iz Islamske deklaracije, koju je on kao procitao a oni nisu.. pa se malo prosuo, kad je ispalo da stvarno jeste.. sto su mu kolege jimmy i _bosanac oprostile i nisu ga naljepili..jusuff wrote:a covjek ih fino pita da napisu koji je to dio i.d. problematican, kako tada tako i danas...Pearl wrote:ljudi ti fino kazu da su procitali... ali posto se ne slazu s tobom, i sa uvazenim Noelom, onda sigurno nisu ni procitali.. argument nagrade vrijedanGrom iz vedra neba wrote: Zasto jednostavno ne procitate ono o cemu hocete da raspravljate?
pa nije ispalo ni da je kopirano sa cetnicke niti ustaske stranice... opet grom ima problem...
ali ima on jos jednog keca u rukavu... ima nesto na sta treba na nesto obratiti paznju.. nije bitno sta u dokumentu pise.. treba sad sve odjednom gledati...
uvijek ima neka nova izvlakusa...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
mozda deklaraciju treba okrenuti naopacke i citati svaku drugu rijec da se dobije PRAVI SMISAO koji samo ODABRANI mogu shvatiti...Pearl wrote:pa napisano mu je.. pa je on rekao da to nije odlomak iz Islamske deklaracije, koju je on kao procitao a oni nisu.. pa se malo prosuo, kad je ispalo da stvarno jeste.. sto su mu kolege jimmy i _bosanac oprostile i nisu ga naljepili..jusuff wrote:a covjek ih fino pita da napisu koji je to dio i.d. problematican, kako tada tako i danas...Pearl wrote: ljudi ti fino kazu da su procitali... ali posto se ne slazu s tobom, i sa uvazenim Noelom, onda sigurno nisu ni procitali.. argument nagrade vrijedan
pa nije ispalo ni da je kopirano sa cetnicke niti ustaske stranice... opet grom ima problem...
ali ima on jos jednog keca u rukavu... ima nesto na sta treba na nesto obratiti paznju.. nije bitno sta u dokumentu pise.. treba sad sve odjednom gledati...
-
Grom iz vedra neba
Vodeni, siguran sam da ti mozes i bolje.Vodenjak wrote:Grom iz vedra neba wrote:Ko si ti da nekog vrijedjas? Patetika? Pa pogledaj sebe. Nego jarane, vrati se fino iz svedske socijale u mjesto odakle si otisao i pokazi nam da si bolji od Alije. Ko o cemu...Vodenjak wrote: De malo ohladi i pusti patetiku ovdje!
Imas li sta protiv?
- Jimmy_The_Saint
Jedan program islamizacije Muslimana
i muslimanskih naroda
NAŠ CILJ: Islamizacija Muslimana
NAŠA DEVIZA: Vjerovati i boriti se
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM!
Deklaracija koju danas predajemo javnosti nije nikakva lektira, koja strancima ili onima koji sumnjaju treba dokazivati superiornost Islama nad ovim ili onim sistemom, ovom ili onom grupom ideja.
Ona je upućena Muslimanima koji znaju gdje pripadaju i koji u svom srcu jasno osjećaju na kojoj strani stoje. Za takve ova deklaracija predstavlja poziv da izvuku neophodne konzekvence o tome na što ih ta ljubav i pripadnost obvezuje.
Čitav muslimanski svijet nalazi se u stanju vrijenja i promjena. Ma kakav bude izgledao ovaj svijet pošto ove promjene naprave prvi ulazni krug, jedno je sigurno: on neće više biti svijet iz prve polovice ovoga vijeka. Epoha pasivnosti i mirovanja prošla je zauvijek.
A kad smo već kod uvoda, Lepi Grome Moj, evo i ovo. A ima cijeli tekst, pa kome je do duhovnog uzdizanja. Dao sam link. Samo klikni na uvodu ono što ti se dopadne.
i muslimanskih naroda
NAŠ CILJ: Islamizacija Muslimana
NAŠA DEVIZA: Vjerovati i boriti se
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM!
Deklaracija koju danas predajemo javnosti nije nikakva lektira, koja strancima ili onima koji sumnjaju treba dokazivati superiornost Islama nad ovim ili onim sistemom, ovom ili onom grupom ideja.
Ona je upućena Muslimanima koji znaju gdje pripadaju i koji u svom srcu jasno osjećaju na kojoj strani stoje. Za takve ova deklaracija predstavlja poziv da izvuku neophodne konzekvence o tome na što ih ta ljubav i pripadnost obvezuje.
Čitav muslimanski svijet nalazi se u stanju vrijenja i promjena. Ma kakav bude izgledao ovaj svijet pošto ove promjene naprave prvi ulazni krug, jedno je sigurno: on neće više biti svijet iz prve polovice ovoga vijeka. Epoha pasivnosti i mirovanja prošla je zauvijek.
A kad smo već kod uvoda, Lepi Grome Moj, evo i ovo. A ima cijeli tekst, pa kome je do duhovnog uzdizanja. Dao sam link. Samo klikni na uvodu ono što ti se dopadne.
-
mIRCerka
wau, dubokoumno, nema sta...Grom iz vedra neba wrote:Vodeni, siguran sam da ti mozes i bolje.Vodenjak wrote:Grom iz vedra neba wrote: Ko si ti da nekog vrijedjas? Patetika? Pa pogledaj sebe. Nego jarane, vrati se fino iz svedske socijale u mjesto odakle si otisao i pokazi nam da si bolji od Alije. Ko o cemu...
Imas li sta protiv?
Zar nemas sta reci na ono sto ti je napisano? Ili je tesko reci U PRAVU SI?
-
Grom iz vedra neba
Pa Perl zaboga. Mislio sam da si malo racionalniji. Prvo ono sto sam pokazao jeste da je Jimmy postirao nekompletan dio deklaracije prevedene na hrvatski, a vidjeli smo i zasto je izbacio taj dio. Drugo, ja nisam procitao ono sto je Dzimi postirao, citao sam deklaraciju na bosanskom jeziku. Trece, taj dio se uopste ne odnosi na kako Jimmy sugerise islamsku militarizaciju bla bla bla, nego je dio iz treceg poglavlja knjige koja govori o islamskom svijetu, a ne o Bosni, niti SFRJ.Pearl wrote:pa napisano mu je.. pa je on rekao da to nije odlomak iz Islamske deklaracije, koju je on kao procitao a oni nisu.. pa se malo prosuo, kad je ispalo da stvarno jeste.. sto su mu kolege jimmy i _bosanac oprostile i nisu ga naljepili..jusuff wrote:a covjek ih fino pita da napisu koji je to dio i.d. problematican, kako tada tako i danas...Pearl wrote: ljudi ti fino kazu da su procitali... ali posto se ne slazu s tobom, i sa uvazenim Noelom, onda sigurno nisu ni procitali.. argument nagrade vrijedan
Da budem precizan, dio koji je djelomicno kopiran bez uvodne recenice, koja jasno govori da je u pitanju islamski odgoj, a ne militarizam kako je Dzimi lazno sugerisao, se nalazi u ovom dijelu knjige:
III Problemi islamskog poretka danas
.......Islamski preporod - vjerska ili politička revolucija?
.......Islamska vlast
.......Pakistan - Islamska republika
.......Panislamizam i nacionalizam
.......Kršćanstvo i židovstvo
.......Kapitalizam i socijalizam
-
jusuff
naravno, citao sam i ja id, ali iskreno, nisam nasao nesto zbog cega bi alija trebao biti zatvoren, cak ni tada, a kamo li danas, kako je neko sugeriraoPearl wrote:pa napisano mu je.. pa je on rekao da to nije odlomak iz Islamske deklaracije, koju je on kao procitao a oni nisu.. pa se malo prosuo, kad je ispalo da stvarno jeste.. sto su mu kolege jimmy i _bosanac oprostile i nisu ga naljepili..jusuff wrote:a covjek ih fino pita da napisu koji je to dio i.d. problematican, kako tada tako i danas...Pearl wrote: ljudi ti fino kazu da su procitali... ali posto se ne slazu s tobom, i sa uvazenim Noelom, onda sigurno nisu ni procitali.. argument nagrade vrijedan
-
jusuff
mescini da je tebi potpuno svejedno, ti misljenje o tome vec imas, nema potrebe da procitas i jednu rijec...mIRCerka wrote: mozda deklaraciju treba okrenuti naopacke i citati svaku drugu rijec da se dobije PRAVI SMISAO koji samo ODABRANI mogu shvatiti...
-
Reina
nije u pravu, jesi pogledala temu uopce, ovo sto je sugerisao pod nickom @dzemicic tacno da u vezi cega on intervinese su postovi koji blage veze nemaju sa temom, a vjerovatno je mislio na kuce , mace i sta ja znam ovo sto je prije napisano.... i ja vjerujem da svi isto ne dozivljavamo ovu temu ali ja i @dzem. na isti nacin, @vodenjaka zato mogu da shvatimmIRCerka wrote:wau, dubokoumno, nema sta...Grom iz vedra neba wrote:Vodeni, siguran sam da ti mozes i bolje.Vodenjak wrote:
Imas li sta protiv?
Zar nemas sta reci na ono sto ti je napisano? Ili je tesko reci U PRAVU SI?
Last edited by Reina on 17/10/2006 12:06, edited 1 time in total.
-
Grom iz vedra neba
Nagradni odgovor: U masonskoj zavjeri.Jimmy_The_Saint wrote:Grom iz vedra neba wrote:E tako treba Dzimi. Kada nesto kopiras, onda nemoj izbacivati pojedine dijelove, a pogotovo uvodni dio:Jimmy_The_Saint wrote:http://www.bihor-petnica.com/aIsla-Dek- ... vlast.html
Surfaj malo sam, Allah te nagradio!
Naglašavanje prioriteta vjersko-moralne obnove ne znači – niti se može tumačiti da znači – da se islamski poredak može ostvariti bez islamske vlasti. Ovaj stav znači samo da naš put ne polazi od osvajanja vlasti, nego od osvajanja ljudi, i da je islamski preporod prvo prevrat u oblasti odgoja, tek zatim u oblasti politike.
1990: osnovana SDA
1991: Alija i SDA na popisu stanovništva sugeriraju muslimanima da se izjasne kao Muslimani, a ne kao Bošnjaci.
1992: Počinje agresija JNA i SDS na BiH.
1993: kreće sve veća islamizacija Armije BiH.
1995: u Daytonu potpisana podjela na dva entiteta: u ovom "našem" muslimani su odjednom VEĆINA.
Nagradno pitanje glasi: gdje je tu odgoj, a gdje politika?
Btw,
Ako zelis o ratu slobodno otvori novu temu. Ja sam ovdje htio reci da je Izetbegovic osudjen na 14 godina samo zao sto je bio musliman, koji to nije krio i koji je javno iznosi svoje misljenje, a da pri tome nikoga nije vrijedjao, niti je predstavljao bilo kakvu opasanost. Ti si tvrdio da islamska deklaracija ima strasnih dijelova, sada kada smo vijedli da knjigu nisi ni procitao, pocinjes da pises o ratu i teorijama zavjere...smjesno.
- Jimmy_The_Saint
Kako te ba nije stid kenjati? Prvo me optužiš da sam Vatahr. Evo, nisam. Čak štaviše, nema kapce krvi u meni koja barem 500 godina unazad nije muslimanska. Onda me optužiš da ne znam čitati. Sad više ne znaš šta da nalapandaš, pa vrtiš u krug.
CIJELA DEKLARACIJA pisana je u PRVOM LICU MNOŽINE. Dakle, MI moramo, MI hoćemo, MI trebamo, MI želimo.
MI - u uvodu piše "muslimani i muslimanski narodi".
Šta više hoćeš? Da dokažeš kako više vjeruješ Noelu Malcolmu nego svojim očima?
CIJELA DEKLARACIJA pisana je u PRVOM LICU MNOŽINE. Dakle, MI moramo, MI hoćemo, MI trebamo, MI želimo.
-
jusuff
alije je bio musliman, pa nece valjda reci vi, ili anamo oni????Jimmy_The_Saint wrote:Kako te ba nije stid kenjati? Prvo me optužiš da sam Vatahr. Evo, nisam. Čak štaviše, nema kapce krvi u meni koja barem 500 godina unazad nije muslimanska. Onda me optužiš da ne znam čitati. Sad više ne znaš šta da nalapandaš, pa vrtiš u krug.
saint, ukljuci se
-
Grom iz vedra neba
Dzimi, od tebe smo vidjeli dovoljno. Mislim da uvodni pasus u kojem se fino govori o cemu je rijec, izbacis na tako besraman nacin, je i od najvecih propagandista mnogo.Jimmy_The_Saint wrote:
Zar te nije nimalo stid?
- Jimmy_The_Saint
Vidi, JEDAN OD NAS DVOJICE OČITO NIJE čitao i shvatio Islamsku deklaraciju. Mislim da je dosad prilično jasno KO.
Nisam pričao ni o ratu ni o zavjerama. Poredao sam par betoniranih činjenica, i postavio pitanje. A ti, k'o biva, pametan: masoni. Jel' Alija bio mason? Jesam li ja mason? Jesi li ti? Ko je mason?
Nemoj čovječe biti bezobrazan. Argumentiraj. Ili napiši novu, prečišćenu Islamsku deklaraciju sa komentarima i uputstvom za korištenje...
Nisam pričao ni o ratu ni o zavjerama. Poredao sam par betoniranih činjenica, i postavio pitanje. A ti, k'o biva, pametan: masoni. Jel' Alija bio mason? Jesam li ja mason? Jesi li ti? Ko je mason?
Nemoj čovječe biti bezobrazan. Argumentiraj. Ili napiši novu, prečišćenu Islamsku deklaraciju sa komentarima i uputstvom za korištenje...
-
Pearl
hej hajd se slozite sami sa sobom jel se misli na "mi" muslimane u BIH ili "mi" muslimane citavog svijeta.. i jel se misli na prevrat muslimama anamo onih u svijetu (po jusuffu) ili se govori o bh muslimanima (po gromu)jusuff wrote:alije je bio musliman, pa nece valjda reci vi, ili anamo oni????Jimmy_The_Saint wrote:Kako te ba nije stid kenjati? Prvo me optužiš da sam Vatahr. Evo, nisam. Čak štaviše, nema kapce krvi u meni koja barem 500 godina unazad nije muslimanska. Onda me optužiš da ne znam čitati. Sad više ne znaš šta da nalapandaš, pa vrtiš u krug.
saint, ukljuci se
branis groma, ali si mu malo kontradiktoran
ocito ste i vas dvojica drugacije "shvatili" deklaraciju
-
Grom iz vedra neba
Nisam te nijednom "optuzio" da si Hrvat. Jesil time htio uvrijediti Hrvate? Sramota. Rekao sam da si kopirao nepotpuni dio, izvadjen iz konteksta na hrvatskom jeziku. A mnoge hrvatske propagandisticke stranice su upravo na taj nacin "promivisale" deklaraciju. Cak su izmjenili i prijevod knjige Bosnian Short History, pomenutog Malcolma, sve iz sebi, ali i nama znanih ciljeva.Jimmy_The_Saint wrote:Kako te ba nije stid kenjati? Prvo me optužiš da sam Vatahr. Evo, nisam. Čak štaviše, nema kapce krvi u meni koja barem 500 godina unazad nije muslimanska. Onda me optužiš da ne znam čitati. Sad više ne znaš šta da nalapandaš, pa vrtiš u krug.
Sta vise hocu? Necu nista. Zelim ti samo reci, da ako nesto komentarises onda barem procitaj. Jel to puno?
- Referent za ONO i DSZ
Sut,te boni sut,te 
-
_BosanaC
Odgoj je kada se djeci pred Novu '96. reklo u vrticu kako je Djed Mraz umro.Jimmy_The_Saint wrote:Nagradno pitanje glasi: gdje je tu odgoj, a gdje politika?
Kada su se umjesto novogodisnjih poceli dijeliti bajramski paketici.
Kada se Kur'an dijelio po skolama i sakom i kapom.
Odgoj je i uvodjenje vjeronauke tamo gdje je nikada nije bilo i Laticevska propaganda o pogubnosti mjesanih brakova.
Odgoj je i pozdravljanje u skolama tako da prvo ide "selam" a onda dobar dan, i zahtjevanje pojedinih profesora/ucitelja/nastavnika da to isto tako rade.
Odgoj je od jednom pravo djece da izostanu sa casa kako bi otisli na dzumu petkom jos '97. godine.
Da bi na kraju pricali o vjeri iznad zakona u trenutku kada je neko spreman prekrsiti zakon zato sto mu njegova vjerska nacela nalazu nesto sto zakonski nije dozvoljeno, ali onda vec pricamo o ugrozenosti ljudskih prava.
I da ne nabrajam dalje...
-
mIRCerka
I Ivo Miro Jovic je rekao da je sramotna srbizacija hrvatskog jezika kad je Ivan PAvao II u novinama osvanuo kao JOVAN PAVLE pa je robijao....Grom iz vedra neba wrote:
Ako zelis o ratu slobodno otvori novu temu. Ja sam ovdje htio reci da je Izetbegovic osudjen na 14 godina samo zao sto je bio musliman, koji to nije krio i koji je javno iznosi svoje misljenje, a da pri tome nikoga nije vrijedjao, niti je predstavljao bilo kakvu opasanost. Ti si tvrdio da islamska deklaracija ima strasnih dijelova, sada kada smo vijedli da knjigu nisi ni procitao, pocinjes da pises o ratu i teorijama zavjere...smjesno.
Nekada je bilo zakonom zabranjeno svrstvanje u torove. Al dobro, mozda ti to nisi znao
-
Pearl
izvini,a li ako uvod negira sve sto je napisano u ID, zasto je onda ID uospt enapisana?Grom iz vedra neba wrote:Dzimi, od tebe smo vidjeli dovoljno. Mislim da uvodni pasus u kojem se fino govori o cemu je rijec, izbacis na tako besraman nacin, je i od najvecih propagandista mnogo.Jimmy_The_Saint wrote:
Zar te nije nimalo stid?
sad ja stvarno ne kontam...
citala sam dijelove deklaracije, zato se ne prepirem o samom sadrzaju, nego o tvojim kontradiktornostima i netoleranciji kad je tudje misljenje u pitanju..
pa idem naci ID na BOSANSKOM /to je valjda kljucni faktor koji dokazuje istinitost/ pa da mogu i o sadrzaju malo