Ko je bolje branio interese BiH:Partizani ili nacionalisti?

Marchegianni

Post by Marchegianni »

Ma nema tu puno neke filozofije. Zemlju uvijek brani narod. Narod gine i ide u rat. Razlika je samo u tome kako se službena vlast odnosi prema tom narodu, a odgovor je već dat:
nesvrstan wrote:Komunjare jesu sjebavale POJEDINCE, sto bi rekli "na pravdi Boga".
Ali je NAROD imao koristi.

Ovo sad je obrnuto.
Fair Life

#27 Re: Ko je bolje branio interese BiH:Partizani ili nacionalis

Post by Fair Life »

Bulbull wrote:Hoces li mi molim te pojasniti koja je to Bosnjacka desnica? Ako mislis da je SDA desnica, onda je to skroz smijesno. A jos smijesnije uporediti SDA sa cetnicima. Pa nemoj nasjedati na srpske podvale o izjednacavanju krivnje.
I slavuj i gavran su ptice...
Tko

#28 Re: Ko je bolje branio interese BiH:Partizani ili nacionalis

Post by Tko »

Fair Life wrote:
Bulbull wrote:Hoces li mi molim te pojasniti koja je to Bosnjacka desnica? Ako mislis da je SDA desnica, onda je to skroz smijesno. A jos smijesnije uporediti SDA sa cetnicima. Pa nemoj nasjedati na srpske podvale o izjednacavanju krivnje.
I slavuj i gavran su ptice...
Ali ne pjevaju istu pjesmu :P
brdo

Post by brdo »

Fair Life wrote:Napisah, ali mislim da je neko skinuo post...

Borba za nacionalne interese, radilo se to o bosnjackim hrvatskim ili srpskim) unutar BiH je borba protiv drzave Bosne i Hercegovine... borba za njezino unistenje.

Image

Ali... barem je savladao lekciju.

Ne krije se iza onog famoznog MI... Dodik kaze JA... postavio se kao lider. Tako misli, tako radi... kao takvog ga slijede.
za kradju i pljacku zaboravio je napisati konj :D
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

dok su komunisti zatvarali u "montiranim procesima" ove iz SDA mi smo bili sretni, zivi, u svojim domovima i zaposleni. Kako ovi iz SDA izadjose na slobodu i dodjose da nas brane Bosne vise nema na Drini, jako malo i na Savi, hiljade su mrtvih, vise od milion raseljenih, svi smo siromasni i besperspektivni, fabrike su popljackane i tako dalje i tako dalje...
U tom slucaju treba obustaviti procese u Hagu i pred sudom BiH, jer su optuzeni pogresni ljudi. Ako je SDA kriva za to sto vas "vise nema na Drini, jako malo i na Savi, hiljade su mrtvih, vise od milion raseljenih, svi smo siromasni i besperspektivni, fabrike su popljackane i tako dalje i tako dalje.", onda treba pustiti na slobodu realizatore velikosrpskog projekta, jer po tebi, krivica za zlodjela lezi na drugoj adresi.

Tvoj problem kolega je sto zbog svog neslaganja sa SDA, istu bacas na nivo genocidnog aparata, izjednacavajuci strane u ratu. Ja se ne slazem sa dosta poteza SDA, veci dio njenog kadra smatram cirom na guzici naseg drustva, ali ih se ne moze porediti sa rakom velikosrpstva, niti ih se moze optuziti za stetu koju je rak napravio. Svakom normalnom covjeku smeta nepotizam i korupcija pojedinih aga i begova u SDA, ali ih se zbog tog ne moze kriviti za genocid. Moze li tebi neko, nakon sto obijes trafiku, zbog tog dati kaznu za ubistvo ? Ne moze. A u poredjenju sa ciljem i nasljedjem velikosrba, SDA je obijac trafike.

Treba ukazivati na nepotizam i korupciju, ne moze ih se optuzivati za sve i svasta, cak i ako to godi uhu.
MuaDib

Post by MuaDib »

SDA je ovu tužbu uništola. Gdje je agresija!? Gdje, otišla u pm. Iz svega stoji onaj kreten Softić i mentor Čekić. gdje us svjedočenja žrtava, gdje im je Marković, Bogić Bogičević, Mirko Pejanović ljudi koji su duboko upoznati sa velikosrpskim nacionalizmom, gdje građanska akcija u federaciji, pomoć federacije, udruga ratnih veterana. Gdje građanska podrška tužbi od samog početka završetka spora. Gdje napisano protjerivanje 200 000 Hrvata iz posavine? Gdje su podaci o ubijenim Srbima i Ostalim od strane SDS, RS i VRS. Nigdje! Samo im je bilo bitno dokazati genocid nad Bošnjacima. Jebala ih politika. Postali su isto Srbi 90-tih kada su počeli iskorištavati ustaški gnocid nad Srbima za svoje prljave ciljeve. Zbog ovih govana smo izgubili tužbu, jer su samo zastupali jedan narod. a kod drugi nisu stradali od te iste agresorske vojeske. Agresiji ni traga, a mogla se dobiti tužba za agresiju, jer je u uvodno dijelu sudinica rekla da su na teritoriji BiH djelovale JNA, JV, MUP SRJ, VRS, TOBiH, HVO, PL, ZB, ARBiH i HOS, te da je JNA podržavala i naoružavala VRS i srpske paravojne jedinice, dok su ostali branili suverenitet i teritorijalni integritet BiH. Ali ne i SDA i SBiH je bilo bitno dokazati samo genocid nad Bošnjacima da to koriste u predizborne svrhe. E pa neka, tražili su dobili su. Pokazali su da im je preča politička eksplotacije, nego satisfakcija žrtvama. A sve one organizacije koje su organizovale miting su pod patronatom SDA i SBiH ili svebošnjačkog saveza. Ne znam kako ih HNV nije pročitao. Žrtve trebaju da se organizuju u jednu patriotsku partiju i ponovo pkrenu tužbu za agesiju i genocid nad civilnim stanovništvom lojalnim Republici Bosni i Hercegovini.
I smatram da je SDP stajao iza ovog tima da bi dobili spor, jer ne bi forsirali žrtve samo jedne nacije. Jer je SDP bila bastion odbrane multietničke BiH. Grozno. A narod neka glasa samo za njih, pa će ga uvijek izdati kada je najpotrebnije. Stvarno su fuj. Gade mi se. :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
mostarac

Post by mostarac »

Jastreb35 wrote:
dok su komunisti zatvarali u "montiranim procesima" ove iz SDA mi smo bili sretni, zivi, u svojim domovima i zaposleni. Kako ovi iz SDA izadjose na slobodu i dodjose da nas brane Bosne vise nema na Drini, jako malo i na Savi, hiljade su mrtvih, vise od milion raseljenih, svi smo siromasni i besperspektivni, fabrike su popljackane i tako dalje i tako dalje...
U tom slucaju treba obustaviti procese u Hagu i pred sudom BiH, jer su optuzeni pogresni ljudi. Ako je SDA kriva za to sto vas "vise nema na Drini, jako malo i na Savi, hiljade su mrtvih, vise od milion raseljenih, svi smo siromasni i besperspektivni, fabrike su popljackane i tako dalje i tako dalje.", onda treba pustiti na slobodu realizatore velikosrpskog projekta, jer po tebi, krivica za zlodjela lezi na drugoj adresi.

Tvoj problem kolega je sto zbog svog neslaganja sa SDA, istu bacas na nivo genocidnog aparata, izjednacavajuci strane u ratu. Ja se ne slazem sa dosta poteza SDA, veci dio njenog kadra smatram cirom na guzici naseg drustva, ali ih se ne moze porediti sa rakom velikosrpstva, niti ih se moze optuziti za stetu koju je rak napravio. Svakom normalnom covjeku smeta nepotizam i korupcija pojedinih aga i begova u SDA, ali ih se zbog tog ne moze kriviti za genocid. Moze li tebi neko, nakon sto obijes trafiku, zbog tog dati kaznu za ubistvo ? Ne moze. A u poredjenju sa ciljem i nasljedjem velikosrba, SDA je obijac trafike.

Treba ukazivati na nepotizam i korupciju, ne moze ih se optuzivati za sve i svasta, cak i ako to godi uhu.
ja to ne radim. Oni sami to rade gradeci koalicije sa genocidnim aparatom, kako prije tako i poslije rata
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

smatram da je SDP stajao iza ovog tima da bi dobili spor
SDP jeste stajao iza ovog tima. To sto ti pokusavas svaliti krivicu sa subjektivnih sudija na tvoje politicke neistomisljenike je ipak samo tvoj problem.
MuaDib

Post by MuaDib »

Jastreb35 wrote:
SDP jeste stajao iza ovog tima. To sto ti pokusavas svaliti krivicu sa subjektivnih sudija na tvoje politicke neistomisljenike je ipak samo tvoj problem.
SDP nije stajao iza ovog tima koji je upropastio tužbu.
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

mostarac wrote:
Jastreb35 wrote:

ja to ne radim. Oni sami to rade gradeci koalicije sa genocidnim aparatom, kako prije tako i poslije rata
Tocak u genocidnom aparatu je Dodik koliko i Bosic. Praviti razliku izmedju njih dvojice je neozbiljno i opasno. Ti ukazi na elemente u manjem entitetu koji podrzavaju BiH, a uz pomoc kojih se moze zaobici prisustvo velikosrba u vlasti.

To sto uzivaju povjerenje glasaca manjeg entiteta, onemogucava zaobilazak istih. Na stranu to sto alternative nema, jer u manjem entitetu i "socijalisti" zele raspad drzave. A s nekim se mora oformiti vlast.
Romanopisac

Post by Romanopisac »

Fair Life wrote: Image
Mi se razumijemo, ja to mogu, za srpsku korist bi u prevodu znacilo, vi znate da ja mogu entitet nastao na genocidu prikljuciti srbiji.

na drugu stranu, mi se razumijemo, da su oni najebali i da su sad u srbiji i da ih bar traktori nisu iznevjerili, za bosansku korist. :D
Romanopisac

Post by Romanopisac »

Jastreb35 wrote:
ja mislim da je SDP greska sto u opste nije stajao iza tuzbe, a SDA je stajala iza tuzbe ali je i usrala na kraju. da mogu birati trebalo bi mi godinu dana da izaberem koja je losija opcija od dvije lose.
Kralj Tvrtko XXVIII

Post by Kralj Tvrtko XXVIII »

I SDA i SDP i SZBiH su katastrofalne stranke. Nama nema svijetle buducnosti sa ovakvim likovima u politici. Potpuni komedijasi.
Za krivca u slucaju BH-SRJ trazite medjunarodnu zajednicu. Iste one koji su gledali i dozvolili da se genocid dogodi. Ne znam kakav da je aparat stajao iza ove optuzbe zavrsilo bi se isto ovako.

Mozemo se prepirati koliko hocemo i govoriti ko je pametniji a ko nije. Cinjenica je da svi ispastamo, i da su Evropa i svijet jednostavno gledali kako se ovdje koljemo, kako nas ubijaju, i da nista nisu cinili protiv toga. Cak su na samom pocetku rata u bivsoj Jugi otvoreno stali na srpsku agresorsku stranu.

Sto se agresije tice sud se proglasio nenadleznim, isto kao i u slucaju kad je Srbija tuzila NATO za agresiju.
Post Reply