Upravo tako!netočno, turska bi postojala i kao vjerska država, premoćna je i prevelika, da bi nestala ili bila o nekom previše ovisna...
Ko je ''Atatürk'' ..?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- ikrime
#351 Re: Ko je ''Atatürk'' ..?
-
Rottweiler
#352 Re: Ko je ''Atatürk'' ..?
Moke Atatürk je najvece zlo koje se desilo muslimanima u globalu, od noci kada je objavljen casni Kur'an pa do dana danasnjeg
- bijela
#353 Re: Ko je ''Atatürk'' ..?
nije sigurno. on muslimanima u globalu uopšte nije mogao puno naštetiti.Rottweiler wrote:Moke Atatürk je najvece zlo koje se desilo muslimanima u globalu, od noci kada je objavljen casni Kur'an pa do dana danasnjeg
-
Rottweiler
#354 Re: Ko je ''Atatürk'' ..?
Ukidanjem hilafeta je nanio stetu muslimanima diljem svijeta
- Chisum
#355 Re: Ko je ''Atatürk'' ..?
Evo Moketa, nakon sto je Tursku i Turke rijesio hiljadu i jednog jada.

Slavlje i radost - s razlogom!
Slavlje i radost - s razlogom!
- ikrime
#356 Re: Ko je ''Atatürk'' ..?
Samo za mog druga Chisuma - zaplešider i ti
- ikrime
#357 Re: Ko je ''Atatürk'' ..?
Preciznije, pokušali da vladaju.michio wrote:Do prije 20 god Afganistanom su vladali komunisti. Slicno je i beha drustvo. Iz jedne krajnosti u drugu.
Slika govori hiljadu riječi - kako ono kažu:

Istim putem idu i Chuck Norrisi

- Chisum
#358 Re: Ko je ''Atatürk'' ..?
Dobri stari Laibach.ikrime wrote:Samo za mog druga Chisuma - zaplešider i ti![]()
Vidim ovdje dijelove Istiklal marsha, pa, posto se uz himnu obicnu ustane i stoji mirno, a i sam industrial, iako ga jako volim, nije za drmoguza, evo nesto zivjlje.
A u duhu je slobodne Turske, lisene rigidnih, arhaicnih zakona.
- madner
#359 Re: Ko je ''Atatürk'' ..?
Sada jeste, da nije bilo ustanka bila bi ovaj fildzan:ikrime wrote:Upravo tako!netočno, turska bi postojala i kao vjerska država, premoćna je i prevelika, da bi nestala ili bila o nekom previše ovisna...

To je mirovni sporazum koji je halifa prihvatio.
Da ne bude zabune, Madjarima su uradili isto pa su ostali bez 70% kraljevine.
- ikrime
#360 Re: Ko je ''Atatürk'' ..?
dno.A u duhu je slobodne Turske, lisene rigidnih, arhaicnih zakona.
http://www.youtube.com/watch?v=vFY-HDXZ ... r_embedded
- Chisum
#361 Re: Ko je ''Atatürk'' ..?
ikrime wrote:dno.A u duhu je slobodne Turske, lisene rigidnih, arhaicnih zakona.
Bogami, postajes mi sumnjiv...
- osmanlija
#362 Re: Ko je ''Atatürk'' ..?
Šta je ostalo od Kemalovog naslijedja u Turskoj nakon više od 80 godina "silovanja" turskog bića? Oni što su nekoliko (ma koliko) puta bili u Istanbulu, misleći da su vidjeli Tursku, neka zađu malo dublje u Aziju. Tamo je prava Turska. Neka obavezno prošetaju preko Konje Kajserija, Maraša skroz do Šanli Urfe, Dijarbakira i Vana. Nakon toga će shvatiti do koje mjere je islamski duh ukorijenjen u tursko biće. Takođe će shvatiti da je svaki drugi duh turskom biću potpuno stran. Suviše je kasno. Turčin može biti samo musliman. Ovim nipošto ne zazivam nekakvu islamsku republiku u Turskoj, ali je agresivni sekularizam u Turskoj potpuno strano tijelo. Isto toliko stran kao i islamski duh u Holandiji npr.
- madner
#363 Re: Ko je ''Atatürk'' ..?
Dobar fol
, samo jos da tamo zive Turci, tamo su Kurdi.
- Jazz_Junkie
#364 Re: Ko je ''Atatürk'' ..?
Kao sto je u tebi turski duh duboko ukorijenjen?osmanlija wrote:Šta je ostalo od Kemalovog naslijedja u Turskoj nakon više od 80 godina "silovanja" turskog bića? Oni što su nekoliko (ma koliko) puta bili u Istanbulu, misleći da su vidjeli Tursku, neka zađu malo dublje u Aziju. Tamo je prava Turska. Neka obavezno prošetaju preko Konje Kajserija, Maraša skroz do Šanli Urfe, Dijarbakira i Vana. Nakon toga će shvatiti do koje mjere je islamski duh ukorijenjen u tursko biće. Takođe će shvatiti da je svaki drugi duh turskom biću potpuno stran. Suviše je kasno. Turčin može biti samo musliman. Ovim nipošto ne zazivam nekakvu islamsku republiku u Turskoj, ali je agresivni sekularizam u Turskoj potpuno strano tijelo. Isto toliko stran kao i islamski duh u Holandiji npr.
- ljubav_aha
- BiH-x
#366 Re: Ko je ''Atatürk'' ..?
Jazz_Junkie wrote:Kao sto je u tebi turski duh duboko ukorijenjen?osmanlija wrote:Šta je ostalo od Kemalovog naslijedja u Turskoj nakon više od 80 godina "silovanja" turskog bića? Oni što su nekoliko (ma koliko) puta bili u Istanbulu, misleći da su vidjeli Tursku, neka zađu malo dublje u Aziju. Tamo je prava Turska. Neka obavezno prošetaju preko Konje Kajserija, Maraša skroz do Šanli Urfe, Dijarbakira i Vana. Nakon toga će shvatiti do koje mjere je islamski duh ukorijenjen u tursko biće. Takođe će shvatiti da je svaki drugi duh turskom biću potpuno stran. Suviše je kasno. Turčin može biti samo musliman. Ovim nipošto ne zazivam nekakvu islamsku republiku u Turskoj, ali je agresivni sekularizam u Turskoj potpuno strano tijelo. Isto toliko stran kao i islamski duh u Holandiji npr.
- osmanlija
#367 Re: Ko je ''Atatürk'' ..?
Nisam Turčin, Bosanac sam. 
- ikrime
#368 Re: Ko je ''Atatürk'' ..?
meni, inače, jako bitnoChisum wrote:ikrime wrote:dno.A u duhu je slobodne Turske, lisene rigidnih, arhaicnih zakona.
Bogami, postajes mi sumnjiv...
- Bosanac sa dna kace
#369 Re: Ko je ''Atatürk'' ..?
svasta se natruniosmanlija wrote:Šta je ostalo od Kemalovog naslijedja u Turskoj nakon više od 80 godina "silovanja" turskog bića? Oni što su nekoliko (ma koliko) puta bili u Istanbulu, misleći da su vidjeli Tursku, neka zađu malo dublje u Aziju. Tamo je prava Turska. Neka obavezno prošetaju preko Konje Kajserija, Maraša skroz do Šanli Urfe, Dijarbakira i Vana. Nakon toga će shvatiti do koje mjere je islamski duh ukorijenjen u tursko biće. Takođe će shvatiti da je svaki drugi duh turskom biću potpuno stran. Suviše je kasno. Turčin može biti samo musliman. Ovim nipošto ne zazivam nekakvu islamsku republiku u Turskoj, ali je agresivni sekularizam u Turskoj potpuno strano tijelo. Isto toliko stran kao i islamski duh u Holandiji npr.
- osa
#370 Re: Ko je ''Atatürk'' ..?
zašto napadate čovjeka rekao je svoje mišljenje, a čini mi se da i nije daleko od istine...Bosanac sa dna kace wrote:svasta se natruniosmanlija wrote:Šta je ostalo od Kemalovog naslijedja u Turskoj nakon više od 80 godina "silovanja" turskog bića? Oni što su nekoliko (ma koliko) puta bili u Istanbulu, misleći da su vidjeli Tursku, neka zađu malo dublje u Aziju. Tamo je prava Turska. Neka obavezno prošetaju preko Konje Kajserija, Maraša skroz do Šanli Urfe, Dijarbakira i Vana. Nakon toga će shvatiti do koje mjere je islamski duh ukorijenjen u tursko biće. Takođe će shvatiti da je svaki drugi duh turskom biću potpuno stran. Suviše je kasno. Turčin može biti samo musliman. Ovim nipošto ne zazivam nekakvu islamsku republiku u Turskoj, ali je agresivni sekularizam u Turskoj potpuno strano tijelo. Isto toliko stran kao i islamski duh u Holandiji npr.
- osmanlija
#371 Re: Ko je ''Atatürk'' ..?
Bosanac sa dna kace bi trebao obrazloziti zbog cega moj stav smatra trunjenjem.
- bijela
#372 Re: Ko je ''Atatürk'' ..?
lakše je onako kako je on napisao.osmanlija wrote:Bosanac sa dna kace bi trebao obrazloziti zbog cega moj stav smatra trunjenjem.
- kamen spoticanja
#373 Re: Ko je ''Atatürk'' ..?
cudi me da je za tebe trunjenje...ti si bar u toku kako sistem funkcionise...a vidio si i kuceBosanac sa dna kace wrote:svasta se natruniosmanlija wrote:Šta je ostalo od Kemalovog naslijedja u Turskoj nakon više od 80 godina "silovanja" turskog bića? Oni što su nekoliko (ma koliko) puta bili u Istanbulu, misleći da su vidjeli Tursku, neka zađu malo dublje u Aziju. Tamo je prava Turska. Neka obavezno prošetaju preko Konje Kajserija, Maraša skroz do Šanli Urfe, Dijarbakira i Vana. Nakon toga će shvatiti do koje mjere je islamski duh ukorijenjen u tursko biće. Takođe će shvatiti da je svaki drugi duh turskom biću potpuno stran. Suviše je kasno. Turčin može biti samo musliman. Ovim nipošto ne zazivam nekakvu islamsku republiku u Turskoj, ali je agresivni sekularizam u Turskoj potpuno strano tijelo. Isto toliko stran kao i islamski duh u Holandiji npr.
nije osmanlija daleko od istine...mada me cudi kako i sam istanbul ne razumije...
- osmanlija
#374 Re: Ko je ''Atatürk'' ..?
Kamen spoticanja, nisam mislio Istanbul isključiti iz Turske, naravno i to je Turska. Htio sam reći da mnogi pričaju o Turskoj iako su vidjeli samo Istanbul. To ti je kao kad bi Englez došao 10 puta u Sarajevo pa poslije toga beskrahno razglabao o Bosni misleći da je poznaje.
- kamen spoticanja
#375 Re: Ko je ''Atatürk'' ..?
ma jasno mi je to...nego mi nije jasno kako si iskljucio istanbul u prici o islamu u turskoj...kao da je istanbul samo nisantasi ili taksim...pa sve pocinje iz stanbolaosmanlija wrote:Kamen spoticanja, nisam mislio Istanbul isključiti iz Turske, naravno i to je Turska. Htio sam reći da mnogi pričaju o Turskoj iako su vidjeli samo Istanbul. To ti je kao kad bi Englez došao 10 puta u Sarajevo pa poslije toga beskrahno razglabao o Bosni misleći da je poznaje.