Ko ima pravo biti konstitutivan u BiH?
-
BECHO
-
sekiracija1
Col, ima ti mijesta ova prica.
Aferim
Kao moj komentar rekao bih da nema alternative za Bosnu,kao ni za druge,sve ce to oni sto sjede negdje u labaratorijima dovesti na put opstojnosti.
Samo je stvarno steta ako neko to ne konta i opadne mu potencija.
Aferim
Kao moj komentar rekao bih da nema alternative za Bosnu,kao ni za druge,sve ce to oni sto sjede negdje u labaratorijima dovesti na put opstojnosti.
Samo je stvarno steta ako neko to ne konta i opadne mu potencija.
-
sekiracija1
Beco daj ba,nemoj nam omladinu odma po cjevanisi 
-
Sarajevska Princeza
Zasto donosis zakljucke prebrzo Helikopter. Dala sam pogresan odgovor na anketi zato sam pitala Mr. Skljocu da mi objasni.Helikopter wrote:.......................Skljoco wrote: -------------------------------
Drzavljanstvo nema veze sa Nacijom i konstitutivnoscu.
Zapadne drzave praktikuju da tu postoji zavisnost ali nijedna drzava se nepridrzava strogo tih pravila.
Drzavljanstvo nema veze sa drzavotvornoscu odnosno sa konstitutivnoscu pa bi u BiH svi njeni drzavljani imali BHdrzavljanstvo ali bi bili konstitutivni samo pripadnici Nacije drzave BH .
Papogledaj moj primjer,
Ja imam drzavljanstvo drzave BH i izjasnjavam se za pripadnost
- Nacije i
- Naroda te drzave BH a nisam priznat niti pripadam konstitutivnoj kategoriji .
Najbolje je da ti meni odgovoris Sta sam ja onda u drzavi za ciji se Nacionalni i Narodni identitet izjasnjavam ?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
?
Skljoco, znaci nema veza koje imas drzavljanstvo - to ti ne daje garanciju da ces biti konstituivan. Znaci mozes biti samo konstituivan ako se IZJASNIS da si pripadnik 'Nacije drzave BH'. Ako si se ti izjasnio za pripadnost 'Nacije i Naroda te drzave BH' onda bi trebao da budes konstituivan. Ali nisi. Znaci problem je da IAKO si se izjasnio nisi priznat.
Zasto? I jesu li se ti koji su konstituivni izjasnili da su pripadnici 'Nacije drzave BH' - ako ne - kako su onda oni konstituivni a ti nisi?
Onda, jel to isto u svakoj drzavi ili to svaka drzava sama odredjuje?
- Helikopter
Covjece jesi li ti svjestan sta pises?stidljiv wrote:Da li konstitutivnost treba da pripada svakom BH drzavljaninu?
Zasto da ne ??? Po ustavu svi drzavljani BiH imaju jednaka prava....
ti bi dao svakom gradjaninu da bude konstitutivan = drzavotvoran u Bih????
(gradjanska konstitutivnost)?
To je isto kao da si tvoje vlasnistvo nad tvojim stanom dao svakom gradjaninu u Bih ili svakom drugom pojedincu sutra iz neke druge zemlje koji zeli da se naseli u Bih i zatrazi pravo na tvoj stan i legalno se upise da je suvlasnik u tvom stanu a zatim kao takav ima legalno pravo da proda, zamjeni itd njegov dio odnosno tvoj dio stana?
ili
primjer da dadnes konstitutivnost grupama naroda
(kao danas: srbi, bosnjaci, hrvati) koji pripadaju etnickim, drzavnim i nacionalnim identitetima nama stranih drzava kao Srbija i Hrvatska???
To je isto kao da si ti tvoje vlasnistvo nad tvojim stanom dao grupama ljudi (narodima) koji maju sutra legalno pravo da prodaju, zadrze ili zamjene te tvoje sada njihove dijelove stana?
Tvoj stan je samo tvoje pravo vlasnistva i ne smijes davati nikome punomoc da ima pravo da dobije ugovor o suvlasnistvu bez tvoje dozvole ili poklanjanja.
Ista stvar ti je sa drzavom. Gradjani imaju pravo zivjeti, raditi itd u njoj ali samo istinski vlasnici odnosno oni koji se izjasne da pripadaju drzavotvornom Bosanskohercegovackom narodu i naciji imaju jedino pravo biti konstitutivni odnosno drzavotvorni.
Ako si dao pravo na konstitutivnost drugim narodima ili svakom gradjaninu koji se izjasni za pripadnost narodima i nacijama drugih drzava ti si dao legalno pravo da ti isti sutra podijele drzavu na dijelove te iste te dijelove pravno i legitimno prisvoje i prikljuce njihovoj maticnoj drzavi (primjer Srbija i Hrvatska)?
Ti si svjestan da svaka drzava lezi na velikim prirodnim resursima = kapiatal = ekonomija = veliki novac. Ko uzme dijelove tog resursa (teritorije drzave) zaradjuje cijelo vrijeme ogroman novac a ima i veliku mogucnost zaduzivanja (kredita) kod medjunarodnih institucija stavljajuci te drzavne resurse kao garanciju ili pod hipoteku.
Primjer: hidrocentrala = investicioni kapital a zatim ide tekuca prodaja el. energije ili izvoz te el. energije gdje se od prodaje tog produkta uzimaju cijelo vrijeme milioni dolara, znaci resursi se cijelo vrijeme prodaju. Ovo je bio samo jedan primjer a ima ih na stotine gdje sve leze resursi drzave Bih.
Zato nije cudno “sekunde jedne” zasto se Srbija i Hrvatska preko svojih satelita u Bih cijelo vrijeme bore da njihovi gradjani odnosno narodi a koji se izjasnjavaju njihovim identitetom kao Srbi i Hrvati budu konstitutivni u Bih. Tako da preko njihove konstitutivnosti = drzavnosti ostvare pravo na te BH teritorije odnosno te prirodne resurse drzave Bih odnosno kapitala prisvoje i zadrze za sebe
BiH jeste i treba da bude kao sto je istorijski bila multietnicka, multikulturna, multikonfesionalna ali SAMO JEDNONACIONALNA drzava da bi se na taj jedino nacin spasila od otimanja teritorije svoje drzave od drugih drzava.
Last edited by Helikopter on 25/09/2004 19:27, edited 2 times in total.
-
Skljoco
------------------------------------------------------Sarajevska Princeza wrote:Zasto donosis zakljucke prebrzo Helikopter. Dala sam pogresan odgovor na anketi zato sam pitala Mr. Skljocu da mi objasni.Helikopter wrote:.......................Skljoco wrote: -------------------------------
Drzavljanstvo nema veze sa Nacijom i konstitutivnoscu.
Zapadne drzave praktikuju da tu postoji zavisnost ali nijedna drzava se nepridrzava strogo tih pravila.
Drzavljanstvo nema veze sa drzavotvornoscu odnosno sa konstitutivnoscu pa bi u BiH svi njeni drzavljani imali BHdrzavljanstvo ali bi bili konstitutivni samo pripadnici Nacije drzave BH .
Papogledaj moj primjer,
Ja imam drzavljanstvo drzave BH i izjasnjavam se za pripadnost
- Nacije i
- Naroda te drzave BH a nisam priznat niti pripadam konstitutivnoj kategoriji .
Najbolje je da ti meni odgovoris Sta sam ja onda u drzavi za ciji se Nacionalni i Narodni identitet izjasnjavam ?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
?
Ove definicije me zbunjuju.
Skljoco, znaci nema veza koje imas drzavljanstvo - to ti ne daje garanciju da ces biti konstituivan. Znaci mozes biti samo konstituivan ako se IZJASNIS da si pripadnik 'Nacije drzave BH'. Ako si se ti izjasnio za pripadnost 'Nacije i Naroda te drzave BH' onda bi trebao da budes konstituivan. Ali nisi. Znaci problem je da IAKO si se izjasnio nisi priznat.
Zasto? I jesu li se ti koji su konstituivni izjasnili da su pripadnici 'Nacije drzave BH' - ako ne - kako su onda oni konstituivni a ti nisi?
Onda, jel to isto u svakoj drzavi ili to svaka drzava sama odredjuje?
Ja Princezo govorim o svjetskim mjerilima i posto ta svjetska demokratska mjerila nevaze u BiH onda je ja s pravom smatram OKUPIRANOM drzavom.
Takva krsenja mogu sebi da dozvole samo Okupatori.
-----------------------------------------------------
Pa i ja imam drzavljastvo Drzave BiH pa nisam konstitutivan jer se izjasnjavam za pripadnost
- Naciji i
- Narodu drzave BH !
Jel ti to nesto govori ?
Konstitutivan je onaj koji ima drzavlljanstvo drzave BiH koji se izjasnio za pripadnost Naciji drzave Srbije i Hrvatsle !
Jos uvjek ti nije jasno o cemu govorim ?
Last edited by Skljoco on 01/10/2004 10:40, edited 1 time in total.
-
Sarajevska Princeza
Super si objasnio Helikopter. Samo kad bi jos Mr. Skljoco davao primjere tako kao ti - eh onda ne bi ja morala pitati 10 puta.Helikopter wrote:Covjece jesi li ti svjestan sta pises?stidljiv wrote:Da li konstitutivnost treba da pripada svakom BH drzavljaninu?
Zasto da ne ??? Po ustavu svi drzavljani BiH imaju jednaka prava....![]()
To je isto kao da si tvoje vlasnistvo nad tvojim stanom dao svakom gradjaninu u Bih ili svakom drugom pojedincu sutra iz neke druge zemlje koji zeli da se naseli u Bih i zatrazi pravo na tvoj stan i legalno se upise da je suvlasnik u tvom stanu a zatim kao takav ima legalno pravo da proda, zamjeni itd njegov dio odnosno tvoj dio stana?
ili
(kao danas: srbi, bosnjaci, hrvati) koji pripadaju etnickim, drzavnim i nacionalnim identitetima nama stranih drzava kao Srbija i Hrvatska???
To je isto kao da si ti tvoje vlasnistvo nad tvojim stanom dao grupama ljudi (narodima) koji maju sutra legalno pravo da prodaju, zadrze ili zamjene te tvoje sada njihove dijelove stana?
Tvoj stan je samo tvoje pravo vlasnistva i ne smijes davati nikome punomoc da ima pravo da dobije ugovor o suvlasnistvu bez tvoje dozvole ili poklanjanja.
Ista stvar ti je sa drzavom. Gradjani imaju pravo zivjeti, raditi itd u njoj ali samo istinski vlasnici odnosno oni koji se izjasne da pripadaju drzavotvornom Bosanskohercegovackom narodu i naciji imaju jedino pravo biti konstitutivni odnosno drzavotvorni.
Ako si dao pravo na konstitutivnost drugim narodima ili svakom gradjaninu koji se izjasni za pripadnost narodima i nacijama drugih drzava ti si dao legalno pravo da ti isti sutra podijele drzavu na dijelove te iste te dijelove pravno i legitimno prisvoje i prikljuce njihovoj maticnoj drzavi (primjer Srbija i Hrvatska)?
Ti si svjestan da svaka drzava lezi na velikim prirodnim resursima = kapiatal = ekonomija = veliki novac. Ko uzme dijelove tog resursa (teritorije drzave) zaradjuje cijelo vrijeme ogroman novac a ima i veliku mogucnost zaduzivanja (kredita) kod medjunarodnih institucija stavljajuci te drzavne resurse kao garanciju. Zato nije cudno “sekunde jedne” zasto se Srbija i Hrvatska preko svojih satelita u Bih cijelo vrijeme bore da njihovi gradjani odnosno narodi a koji se izjasnjavaju njihovim identitetom kao Srbi i Hrvati budu konstitutivni u Bih. Tako da preko njihove konstitutivnosti = drzavnosti ostvare pravo na te BH teritorije odnosno te prirodne resurse drzave Bih odnosno kapitala prisvoje i zadrze za sebe
BiH jeste i treba da bude kao sto je istorijski bila multietnicka, multikulturna, multikonfesionalna ali SAMO JEDNONACIONALNA drzava da bi se na taj jedino nacin spasila od otimanja teritorije svoje drzave od drugih drzava.
-
helikoptersaposadom
Sarajevska Princeza,Sarajevska Princeza wrote:Super si objasnio Helikopter. Samo kad bi jos Mr. Skljoco davao primjere tako kao ti - eh onda ne bi ja morala pitati 10 puta.Helikopter wrote:Covjece jesi li ti svjestan sta pises?stidljiv wrote:Da li konstitutivnost treba da pripada svakom BH drzavljaninu?
Zasto da ne ??? Po ustavu svi drzavljani BiH imaju jednaka prava....![]()
ili
Ti si svjestan da svaka drzava lezi na velikim prirodnim resursima = kapiatal = ekonomija = veliki novac. Ko uzme dijelove tog resursa (teritorije drzave) zaradjuje cijelo vrijeme ogroman novac a ima i veliku mogucnost zaduzivanja (kredita) kod medjunarodnih institucija stavljajuci te drzavne resurse kao garanciju. Zato nije cudno "sekunde jedne" zasto se Srbija i Hrvatska preko svojih satelita u Bih cijelo vrijeme bore da njihovi gradjani odnosno narodi a koji se izjasnjavaju njihovim identitetom kao Srbi i Hrvati budu konstitutivni u Bih. Tako da preko njihove konstitutivnosti = drzavnosti ostvare pravo na te BH teritorije odnosno te prirodne resurse drzave Bih odnosno kapitala prisvoje i zadrze za sebe
BiH jeste i treba da bude kao sto je istorijski bila multietnicka, multikulturna, multikonfesionalna ali SAMO JEDNONACIONALNA drzava da bi se na taj jedino nacin spasila od otimanja teritorije svoje drzave od drugih drzava.Good job!!!
hvala i tebi na javljanju i konstruktivnim komentarima.
Lijep pozdrav
-
helikoptersaposadom
-
Sarajevska Princeza
Skljoco, ja nisam 'bona'.Skljoco wrote: Ja bona Princezo govorim o svjetskim mjerilima i posto ta svjetska demokratska mjerila nevaze u BiH onda je ja s pravom smatram OKUPIRANOM drzavom.
Takva krsenja mogu sebi da dozvole samo Okupatori.
-----------------------------------------------------
Pa i ja imam drzavljastvo Drzave BiH pa nisam konstitutivan jer se izjasnjavam za pripadnost
- Naciji i
- Narodu drzave BH !
Jel ti to nesto govori ?
Konstitutivan je onaj koji ima drzavlljanstvo drzave BiH koji se izjasnio za pripadnost Naciji drzave Srbije i Hrvatsle !
Jos uvjek ti nije jasno o cemu govorim ?
Inace slazem se da je BH fakticki okupirana sa onima koji se ne izjasnjavaju kao pripadnici Naciji i Naroda drzave BH - vec se izjasnjavaju kao pripadnici nekih DRUGIH drzava. Pa koga priznaju? Naciju i Narod drzave Tanzanije?
Ne priznaje drzavu nema onda ni njega ko sta priznavati. Ima li kakav nacin da se rijesi taj "problem" KONKRETNO bez puno definicija. Zanima me solucija a ne problem.
-
Sarajevska Princeza
Nema na cemu ali mi nije jasan ovaj smajli.helikoptersaposadom wrote:Lijep pozdrav
-
helikoptersaposadom
Izvinjavam se, trebao je biti ovaj smajlSarajevska Princeza wrote:Nema na cemu ali mi nije jasan ovaj smajli.helikoptersaposadom wrote:Lijep pozdrav
-
violentjack
Svak ko ima bicepse preko 50 cm
Znaci vi ste svi manjina
Znaci vi ste svi manjina
-
missA
#75 Re: Ko ima pravo biti konstitutivan u BiH?
Ja bih to sve svela na jednu populaciju. Konstitutivni su Bosanci i oni koji se tako osjecaju.cool wrote:Da li smatrate da je ispravno, da pravo na konstitutivnost u BiH dijele samo tri naroda izmedju sebe, ili smatrate da konstitutivnost treba da lezi na BH drzavljanima, a ne samo na odredjenim narodima?