Nevjernici nisu bolan ljudska bica. Pa toliko su zli da dzamiji, crkvi, sinagogi nece da daju kinte. Eeee, koje ti je to zlo 666Ateista wrote:Nego, sta je sa covjekovim pitanjem, ima li igdje u kur'anu, bibliji, bilo kojoj vjerskoj knjizi, da se nevjernici tretiraju kao ljudska bica?
Ko ima dokaz da Bog ne postoji
-
Bušman
#476 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
- arzuhal
#477 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
Kako samo grozno mišljenje imaš o nevjernicima...Izvini se navakat i 100 x napiši: Neću više nikad...Bušman wrote:Nevjernici nisu bolan ljudska bica. Pa toliko su zli da dzamiji, crkvi, sinagogi nece da daju kinte. Eeee, koje ti je to zlo 666Ateista wrote:Nego, sta je sa covjekovim pitanjem, ima li igdje u kur'anu, bibliji, bilo kojoj vjerskoj knjizi, da se nevjernici tretiraju kao ljudska bica?![]()
. Imas, a ne dajes "Bogu/Allahu/Jehovi".
-
Bušman
#478 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
Ma kakav ja. Nema spasenja za mene. Gledao sam Severinu...arzuhal wrote:Kako samo grozno mišljenje imaš o nevjernicima...Izvini se navakat i 100 x napiši: Neću više nikad...Bušman wrote:Nevjernici nisu bolan ljudska bica. Pa toliko su zli da dzamiji, crkvi, sinagogi nece da daju kinte. Eeee, koje ti je to zlo 666Ateista wrote:Nego, sta je sa covjekovim pitanjem, ima li igdje u kur'anu, bibliji, bilo kojoj vjerskoj knjizi, da se nevjernici tretiraju kao ljudska bica?![]()
- Ateista
#479 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
Potrazicu jednom citate iz kur'ana gdje se vidi na kakav nacin se govori o nevjernicima, pa neka mi neko onda kaze kako se ne tretiraju kao neka niza bica...arzuhal wrote: Nego o kakvim se drugo bićima radi![]()
![]()
joooooooj
![]()
![]()
- Ateista
#480 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
Kako te nije sramota, stvarno, eno imaju po gradu plakati "Ljeto u granicama morala", trebao bi otici na to predavanje, stvarno si nemoralan...Bušman wrote: Ma kakav ja. Nema spasenja za mene. Gledao sam Severinu...
- BlooQ.
#481 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
Ateista wrote:Kako te nije sramota, stvarno, eno imaju po gradu plakati "Ljeto u granicama morala", trebao bi otici na to predavanje, stvarno si nemoralan...Bušman wrote: Ma kakav ja. Nema spasenja za mene. Gledao sam Severinu...
ak ce dijelit besplatne kondome ja idem dobrovoljno
- Ateista
#482 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
Mozda, ali uz vjencani list na uvid.BlooQ. wrote:Ateista wrote:Kako te nije sramota, stvarno, eno imaju po gradu plakati "Ljeto u granicama morala", trebao bi otici na to predavanje, stvarno si nemoralan...Bušman wrote: Ma kakav ja. Nema spasenja za mene. Gledao sam Severinu...
-
andrija2007
#484 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
Naravno da suti kad ne moze da dodje do rijeci od forumasa!BlooQ. wrote:pa vidiš jedna od konstanti kada dođe do Boga je da šutiratovi on šuti
ubijanja on šuti
dobre stvari on šutibilo bi puno lakše kad bi barme povremeno nešo rekao...a ne ovako svakih 2 hiljade godina
a mozda je jednostavno zaspao...
ili nasao nove ljubimce na drugom planetu
- Ateista
#485 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
Jos se nisi udala?BlooQ. wrote:uf...
Stvarno, ove daasnje omladine, ne zna postaviti svoje prioritete u zivotu i nemaju ni malo ambicija, strasno...
- BlooQ.
#486 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
Ateista wrote:Jos se nisi udala?BlooQ. wrote:uf...![]()
![]()
![]()
PA STA CEKAS VISE?
Stvarno, ove daasnje omladine, ne zna postaviti svoje prioritete u zivotu i nemaju ni malo ambicija, strasno...![]()
![]()
nije se jos taj luđak rodio koji ce mene zeniti
-
andrija2007
#487 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
Onda samo sacekaj da neko normalan poludi.BlooQ. wrote:Ateista wrote:Jos se nisi udala?BlooQ. wrote:uf...![]()
![]()
![]()
PA STA CEKAS VISE?
Stvarno, ove daasnje omladine, ne zna postaviti svoje prioritete u zivotu i nemaju ni malo ambicija, strasno...![]()
![]()
nije se jos taj luđak rodio koji ce mene zeniti
-
andrija2007
#488 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
Jel' obicne il' u bojama?BlooQ. wrote:Ateista wrote:Kako te nije sramota, stvarno, eno imaju po gradu plakati "Ljeto u granicama morala", trebao bi otici na to predavanje, stvarno si nemoralan...Bušman wrote: Ma kakav ja. Nema spasenja za mene. Gledao sam Severinu...
- sinus
#489 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
Koliko samo zlobnosti na jednom mjestu to je nevjerovatno...Pojedinci kao da su drugi ljudi na ovim vjerskim temama, u odnosu na sve druge teme...A ovi što se nazivaju ateistima i žele da dokažu kako su bolji od ovih što se nazivaju vjernicima, i prodaju se kao tolerancija i neki **************, a u suštini isti su kao i oni vjerski ekstremi, ni malo razlike nema između jednih i drugih (svaka čast izuzecima kojih ima)...A da stvar bude još žalosnija sve ateisti, a ne popuštaju religiozne teme ( Ateizam nije religija, ili možda i jeste, ko će ga znati ), a pojedini likovi najviše napisanih postova imaju na religiji...Nekad se zapitam koga pokušavaju da uvjere da nema Boga...Sebe ili druge.
Nemoj da ne bi ko šta zamjerio.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#490 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
pik ja prvi zamjeram.sinus wrote:Koliko samo zlobnosti na jednom mjestu to je nevjerovatno...Pojedinci kao da su drugi ljudi na ovim vjerskim temama, u odnosu na sve druge teme...A ovi što se nazivaju ateistima i žele da dokažu kako su bolji od ovih što se nazivaju vjernicima, i prodaju se kao tolerancija i neki **************, a u suštini isti su kao i oni vjerski ekstremi, ni malo razlike nema između jednih i drugih (svaka čast izuzecima kojih ima)...A da stvar bude još žalosnija sve ateisti, a ne popuštaju religiozne teme ( Ateizam nije religija, ili možda i jeste, ko će ga znati ), a pojedini likovi najviše napisanih postova imaju na religiji...Nekad se zapitam koga pokušavaju da uvjere da nema Boga...Sebe ili druge.
-
zonbirile
#491 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
-------------------------------------------sinus wrote:Koliko samo zlobnosti na jednom mjestu to je nevjerovatno...Pojedinci kao da su drugi ljudi na ovim vjerskim temama, u odnosu na sve druge teme...A ovi što se nazivaju ateistima i žele da dokažu kako su bolji od ovih što se nazivaju vjernicima, i prodaju se kao tolerancija i neki **************, a u suštini isti su kao i oni vjerski ekstremi, ni malo razlike nema između jednih i drugih (svaka čast izuzecima kojih ima)...A da stvar bude još žalosnija sve ateisti, a ne popuštaju religiozne teme ( Ateizam nije religija, ili možda i jeste, ko će ga znati ), a pojedini likovi najviše napisanih postova imaju na religiji...Nekad se zapitam koga pokušavaju da uvjere da nema Boga...Sebe ili druge.
izi,dečko,pa sve je zajebancija,ipak su ateisti bar današji relaksiraniji od vas vjernika.Isuviše to primate k srcu.
- BlooQ.
#492 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
sinus wrote:Koliko samo zlobnosti na jednom mjestu to je nevjerovatno...Pojedinci kao da su drugi ljudi na ovim vjerskim temama, u odnosu na sve druge teme...A ovi što se nazivaju ateistima i žele da dokažu kako su bolji od ovih što se nazivaju vjernicima, i prodaju se kao tolerancija i neki **************, a u suštini isti su kao i oni vjerski ekstremi, ni malo razlike nema između jednih i drugih (svaka čast izuzecima kojih ima)...A da stvar bude još žalosnija sve ateisti, a ne popuštaju religiozne teme ( Ateizam nije religija, ili možda i jeste, ko će ga znati ), a pojedini likovi najviše napisanih postova imaju na religiji...Nekad se zapitam koga pokušavaju da uvjere da nema Boga...Sebe ili druge.
pa i religija je ateisticka sfera interesovanja
kao što sam rekla tvom istomišljeniku
i ateizam i religija kao tematike idu zajedno
ako želiš da buše okružen istomišljenicima na temi, bez kontriranja drugih ljudi i bez ikakve diskusije...ima puno takvih foruma
a do tada si osuđen da trpiš nas raznorazne nevjernike, ateiste, budiste i homoseksualce
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#493 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
Ne začatavajte i ne citirajte kilometarske postove,ako nemate šta smisleno napisati o određenoj temi ,iskoristite pdf Bcenzure,privatne poruke itd..
Ne ponavljajte jedne te iste stavove na jednoj temi unedogled samo kako bi privukli pažnju.
Ne pretvarajte teme u polemiku dvije tri osobe.
Ako sa nekim nemate ili nećete kompromis i kraj diskusije,imam ga ja -ključ ili ban.
Argument tipa "ja još čekam odgovor" pravi trakavice od threadova i sve slično će ubuduće biti brisano.
Ovo je treći put da opominjem za chat i off topic.
Naredna opcija je ban od 2 sedmice bez najave.
Podforum je specifičan i neću dopustiti pretvaranje threadova u kafanska chat prepucavanja.
Dakle,da ponovim,besmisleni postovi,ponavljanja,bespotrebna citiranja,namjerno razvodnjavanje i nametanje stavova kroz neprekidno ponavljanje na svim temama biće ubuduće brisano.
Sama činjenica da vam je post obrisan znači opomenu pred ban.
Ovo se posebno odnosi na iskusnije članove foruma koji odlično poznaju i pravila,i pdf religija,i zaobilaženje pravila foruma na razne načine.
Novi članovi će biti uredno opomenuti na pp.
Za eventualne žalbe se možete obrati forum-adminu @zoom66
@dr.gog
Ne ponavljajte jedne te iste stavove na jednoj temi unedogled samo kako bi privukli pažnju.
Ne pretvarajte teme u polemiku dvije tri osobe.
Ako sa nekim nemate ili nećete kompromis i kraj diskusije,imam ga ja -ključ ili ban.
Argument tipa "ja još čekam odgovor" pravi trakavice od threadova i sve slično će ubuduće biti brisano.
Ovo je treći put da opominjem za chat i off topic.
Naredna opcija je ban od 2 sedmice bez najave.
Podforum je specifičan i neću dopustiti pretvaranje threadova u kafanska chat prepucavanja.
Dakle,da ponovim,besmisleni postovi,ponavljanja,bespotrebna citiranja,namjerno razvodnjavanje i nametanje stavova kroz neprekidno ponavljanje na svim temama biće ubuduće brisano.
Sama činjenica da vam je post obrisan znači opomenu pred ban.
Ovo se posebno odnosi na iskusnije članove foruma koji odlično poznaju i pravila,i pdf religija,i zaobilaženje pravila foruma na razne načine.
Novi članovi će biti uredno opomenuti na pp.
Za eventualne žalbe se možete obrati forum-adminu @zoom66
@dr.gog
- BlooQ.
#494 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
Pa ako dovoljno široko definišeš onu Isusovu: Ljubi bližnjeg svoga kao samoga sebe....onda i ateisti zaslužuju ljubavBušman wrote:Nevjernici nisu bolan ljudska bica. Pa toliko su zli da dzamiji, crkvi, sinagogi nece da daju kinte. Eeee, koje ti je to zlo 666Ateista wrote:Nego, sta je sa covjekovim pitanjem, ima li igdje u kur'anu, bibliji, bilo kojoj vjerskoj knjizi, da se nevjernici tretiraju kao ljudska bica?![]()
- BlooQ.
#495 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
@andrija2007
nema seksa
nema seksa
- Ateista
#496 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
Ja ne znam gdje ti vidis zlobnost, neki pojedinac mozda, ali generalno samo raspravljamo i iznosimo svoja misljenja, bez zlobnosti.sinus wrote:Koliko samo zlobnosti na jednom mjestu to je nevjerovatno...Pojedinci kao da su drugi ljudi na ovim vjerskim temama, u odnosu na sve druge teme...A ovi što se nazivaju ateistima i žele da dokažu kako su bolji od ovih što se nazivaju vjernicima, i prodaju se kao tolerancija i neki **************, a u suštini isti su kao i oni vjerski ekstremi, ni malo razlike nema između jednih i drugih (svaka čast izuzecima kojih ima)...A da stvar bude još žalosnija sve ateisti, a ne popuštaju religiozne teme ( Ateizam nije religija, ili možda i jeste, ko će ga znati ), a pojedini likovi najviše napisanih postova imaju na religiji...Nekad se zapitam koga pokušavaju da uvjere da nema Boga...Sebe ili druge.
- BlooQ.
#497 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
ne znam zašto nikad nismo pokušali da se igramo logike 
premisa 1: Bog je dobar, stvorio je sve ljude i sve što postoji na svijetu, on kažnjava i nagrađuje na ovom svijetu u zavisnosti od djela
premisa 2: Postoje ljudi koji ubijaju druge ljude, siluju djecu, ubijaju djecu i radne gadne stvari drugim ljudima i izvuku se
premisa 2: Postoje ljudi koji ubijaju druge ljude, siluju djecu, ubijaju djecu i radne gadne stvari drugim ljudima i izvuku se
noise
#498 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
mislim da bi ovo mogo bit dokaz(premisa2) da bog ne postoji kak je receno u premisa1,BlooQ. wrote:ne znam zašto nikad nismo pokušali da se igramo logike
premisa 1: Bog je dobar, stvorio je sve ljude i sve što postoji na svijetu, on kažnjava i nagrađuje na ovom svijetu u zavisnosti od djela
premisa 2: Postoje ljudi koji ubijaju druge ljude, siluju djecu, ubijaju djecu i radne gadne stvari drugim ljudima i izvuku se______________________________________________________________
zaključak: ?
(znam da i jedna i druga premisa imaju previse članaka ali...)
-
shalaedin
#499 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
ne tretiraju su oni kao neljudska bica, vec kao oni koji pored puta dobra biraju put zla i nevjerovanja. nista vise. svako ko je spomenut u Kur`anu opmenut je shodno svojim zaslugama. Da si pomnio obracao paznju na Kur`ansko stivo, vidio bi da medju vjernicima ima i onih koji su jaki vjernici, oni koji su slabi, oni koji su po svojoj vjeri bolesni neodlucni ili oni koji posjeduju neka licemjerna svojstva i da među onima ima koji su sami po sebi licemjeri, a ljudima se pokazuju kao vjernici, a kad ostanu sa onim koji ih u nevjerovanju podrzavaju onda kazu da su nevjernici. ovo je samo podijela ljudi medju vjernicima, a svaka ova kategorija je dobila opis u kur`anu i predvidjenu nagradu ili kaznu za ono sto zasluzuje.Ateista wrote:Potrazicu jednom citate iz kur'ana gdje se vidi na kakav nacin se govori o nevjernicima, pa neka mi neko onda kaze kako se ne tretiraju kao neka niza bica...arzuhal wrote: Nego o kakvim se drugo bićima radi![]()
![]()
joooooooj
![]()
![]()
-
shalaedin
#500 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
Bog je milostiv i dobar, stvorio je sve sto postoji na svijetu i ljude kao namjesnike na Zemlji, on kaznjava koga hoce i nagradjuje koga hoce. On ne ulazi u medjuljudske odnose, ljudima je dao savrseno uputstvo da ga sljede oni ga odbijaju. Kao posljedica toga sve to sto se desava je vise ljudska glupost pomjesana sa praznim zeljama materijalista koji neopravdavaju sredstva da sacuvaju svoja bogatstva i moc i od ovoga zivota uzmu maksimalno davajuci sliku abnormalnosti i amoralnosti nego Bozija kazna. Ono sto se tice proslih naroda o kojim govori Kur`an s pravom se o njima moze pricati kao o narodima koje je Bog kaznio jer o tome govori i Kur`an. Danas o nekoj katastrofi neko nemoze da kaze da to je Allahova milost ili kazna ljudima jer nema dokaze za takve tvrdnje.BlooQ. wrote:ne znam zašto nikad nismo pokušali da se igramo logike