Upravo tako ...softa15 wrote:Postujem ovu temu, ali ako malo pogledate koju str. unazad osobe koje se najvise javljaju i protive postojanju Bogu su Optimus I Ateista.Pa vi odlucite da li cete im odgovarat jer su u odnosu 2:10.000.000
Ko ima dokaz da Bog ne postoji
-
istocnjak
#276 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
- hepek071
#277 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
ja ga/je još ni čuo,a ni vidio nisam 
ljudi o tome fenomenu puno pričaju, ali i sami znate...ljudi ko ljudi...pričaju svašta
ljudi o tome fenomenu puno pričaju, ali i sami znate...ljudi ko ljudi...pričaju svašta
- atom62
#278 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
merkur trazio te uran! javi mu se! 
- terapija
#279 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
kojih 10 miliona????istocnjak wrote:Upravo tako ...softa15 wrote:Postujem ovu temu, ali ako malo pogledate koju str. unazad osobe koje se najvise javljaju i protive postojanju Bogu su Optimus I Ateista.Pa vi odlucite da li cete im odgovarat jer su u odnosu 2:10.000.000
Opet lazete
Sa-X statistics :Total posts 2474082 • Total topics 51851 • Total members 45949
- Ateista
#280 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
Sta to treba da znaci, da je vecina ta koja je u pravu a mi nismo?softa15 wrote:Postujem ovu temu, ali ako malo pogledate koju str. unazad osobe koje se najvise javljaju i protive postojanju Bogu su Optimus I Ateista.Pa vi odlucite da li cete im odgovarat jer su u odnosu 2:10.000.000
Ili je istorija pokazala da su upravo pojedinci ti koji su bili u pravu u odnosu na vecinu...
- MoHiKaNaC
#281 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
Opet lazeteterapija wrote:kojih 10 miliona????istocnjak wrote:Upravo tako ...softa15 wrote:Postujem ovu temu, ali ako malo pogledate koju str. unazad osobe koje se najvise javljaju i protive postojanju Bogu su Optimus I Ateista.Pa vi odlucite da li cete im odgovarat jer su u odnosu 2:10.000.000
Opet lazete
Ako si na ovoj temi znajuci da druga strana ocito laze onda ponudi rjesenje na citavu enigmu (dokaz da druga strana laze) i rijesi nas konacno svake dvoumice... Eva ja cu ti prvi biti veoma zahvalan...
Islam poznaje 6 imanskih sartova (uslova) koje vjernik mora ispunjavati ukoliko zeli da bude musliman. Prvi od njih je vjera u Boga, dakle vjera sama po sebi je stvar uvjerenja i ubjedjenja (a ne stvar ciste nauke) s toga je pomalo suvisna rasprava o dokazima koji sami po sebi nisu oko nas...
Covjek koji vjeruje, Boga pronalazi u njegovim djelima, u svemu sto nas okruzujei kroz sliku ''bozijih'' djela stvara viziju o Bogu i formira svoje vjerovanje. Objava (religija) je tu da to vjerovanje podstakne i oblikuje ali nikako da pruza dokaze jer svaki dokaz iskljucuje potrebu i smisao vjerovanja...
Neko ce u prirodi, u svetim knjigama ili u nekom vlastitom promisljanju (ili u nekoj njihovoj kombinaciji) naci dovoljno putokaza koji ce ga dovesti do Boga, a nekom to jednostavno nije dovoljno. Zato ponavljam, ne trazite od vjernika ocit dokaz postojanja Boga, ne trazite od njega da vam upre prstom u Njega, jer on ne posjeduje takve dokaze...
Vjerovanje u Boga je kao vjerovanje u ljubav... Neko je osjeti i zna da je tu a nekoga zaobidje u sirokom luku i svaka prica o istoj postaje suvisna...
- Ateista
#282 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
U potpunosti se slazem, samo vjernici su t koji stalno isticu razne dokaze i uvjeravaju nas kako smo slijepi jer ne vidimo sve te dokaze.MoHiKaNaC wrote:
Opet lazete
Ako si na ovoj temi znajuci da druga strana ocito laze onda ponudi rjesenje na citavu enigmu (dokaz da druga strana laze) i rijesi nas konacno svake dvoumice... Eva ja cu ti prvi biti veoma zahvalan...
Islam poznaje 6 imanskih sartova (uslova) koje vjernik mora ispunjavati ukoliko zeli da bude musliman. Prvi od njih je vjera u Boga, dakle vjera sama po sebi je stvar uvjerenja i ubjedjenja (a ne stvar ciste nauke) s toga je pomalo suvisna rasprava o dokazima koji sami po sebi nisu oko nas...
Covjek koji vjeruje, Boga pronalazi u njegovim djelima, u svemu sto nas okruzujei kroz sliku ''bozijih'' djela stvara viziju o Bogu i formira svoje vjerovanje. Objava (religija) je tu da to vjerovanje podstakne i oblikuje ali nikako da pruza dokaze jer svaki dokaz iskljucuje potrebu i smisao vjerovanja...
Neko ce u prirodi, u svetim knjigama ili u nekom vlastitom promisljanju (ili u nekoj njihovoj kombinaciji) naci dovoljno putokaza koji ce ga dovesti do Boga, a nekom to jednostavno nije dovoljno. Zato ponavljam, ne trazite od vjernika ocit dokaz postojanja Boga, ne trazite od njega da vam upre prstom u Njega, jer on ne posjeduje takve dokaze...
Vjerovanje u Boga je kao vjerovanje u ljubav... Neko je osjeti i zna da je tu a nekoga zaobidje u sirokom luku i svaka prica o istoj postaje suvisna...
Ja u potpunosti postujem kad neko kaze da VJERUJE, ne mogu reci da ga u potpunosti razumijem, ali postujem. Smeta mi kada neko, a to vecina rade, istice neke dokaze, a kada se oni dokazu kao netacni i nevazeci, onda se pozivaju na to sto ti kazes, neka bar odluce jednom, ili jedno ili drugo, ne moze oboje.
- terapija
#283 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
Nemam ja sta znati ko laze ili ne, sve ti piseMoHiKaNaC wrote:Opet lazeteterapija wrote:softa15 wrote:Postujem ovu temu, ali ako malo pogledate koju str. unazad osobe koje se najvise javljaju i protive postojanju Bogu su Optimus I Ateista.Pa vi odlucite da li cete im odgovarat jer su u odnosu 2:10.000.000
kojih 10 miliona????
Opet lazete
ili je 2:10000000 isto sto i 2:45949 ...
A ovo drugo me ne zanima, niti se moj komentar uopce na to odnosio.
Ja sam oduvijek vjerovao u Špageta-čudovište, i ni do danasnjeg dana niko nije dokazao da ne postoji
- sistem
#284 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
upravo htjedoh nesto slicno odgovoriti mohikancu koji je dao odlican opis vjere. onakav kakav ja postujem i razumijem.Ateista wrote:U potpunosti se slazem, samo vjernici su t koji stalno isticu razne dokaze i uvjeravaju nas kako smo slijepi jer ne vidimo sve te dokaze.
Ja u potpunosti postujem kad neko kaze da VJERUJE, ne mogu reci da ga u potpunosti razumijem, ali postujem. Smeta mi kada neko, a to vecina rade, istice neke dokaze, a kada se oni dokazu kao netacni i nevazeci, onda se pozivaju na to sto ti kazes, neka bar odluce jednom, ili jedno ili drugo, ne moze oboje.
- terapija
#285 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
Ko ZAISTA vjeruje, ne treba dokaz, niti od nekoga trazi "protudokaz".
Sta to onda govori o ucesnicima na ovom topic-u??
Zasto pokrecete uopste ovakve rasprave? Oslabila vjera??
Sta to onda govori o ucesnicima na ovom topic-u??
Zasto pokrecete uopste ovakve rasprave? Oslabila vjera??
- softa15
#286 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
sa duznim postovanjem,ali ko si ti da se tebi jedan Svevisnji Bog pokaze,obicni covjek kojeg je stvorio,a ukoliko neki znaju,u Dzennetu/Raju najveca nagrada je vidjenje Bogahepek071 wrote:ja ga/je još ni čuo,a ni vidio nisam
- terapija
#287 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
Vidjeces ga i u dzehennemu jarane, jer ko bi te inace bacio tamo, da nema bogasofta15 wrote:sa duznim postovanjem,ali ko si ti da se tebi jedan Svevisnji Bog pokaze,obicni covjek kojeg je stvorio,a ukoliko neki znaju,u Dzennetu/Raju najveca nagrada je vidjenje Bogahepek071 wrote:ja ga/je još ni čuo,a ni vidio nisam
Ako skontaces kako si se "zajeb'o" jer On ipak postoji
Pa onda sudnji dan... ih.....
Last edited by terapija on 08/07/2009 15:06, edited 1 time in total.
- MoHiKaNaC
#288 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
Slazem se, nuditi dokaze o necemu sto je nemoguce dokazati je blesavo kao i traziti dokaze za nesto u sta se vjeruje. Moja kritika je bila usmjerena na obje strane mada to u tekstu nisam bas najbolje naglasio. Sve u svemu htjedoh reci kako je trazenje ili nudjenje ''cvrstih'' dokaza sa obje strane poprilicno besmisleno...Ateista wrote:U potpunosti se slazem, samo vjernici su t koji stalno isticu razne dokaze i uvjeravaju nas kako smo slijepi jer ne vidimo sve te dokaze.MoHiKaNaC wrote:
Opet lazete
- softa15
#289 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
terapija wrote:kojih 10 miliona????istocnjak wrote:Upravo tako ...softa15 wrote:Postujem ovu temu, ali ako malo pogledate koju str. unazad osobe koje se najvise javljaju i protive postojanju Bogu su Optimus I Ateista.Pa vi odlucite da li cete im odgovarat jer su u odnosu 2:10.000.000
Opet lazete
ns ovom svijetu ima cak 3 milijarde i vise ljudi koji vjeruju u Boga a ateisti su manjina koliko ja znam
- terapija
#290 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
E pa onda... ne mozes brojati ateiste po forumu, a vjernike sirom svijeta ccc...softa15 wrote:
ns ovom svijetu ima cak 3 milijarde i vise ljudi koji vjeruju u Boga a ateisti su manjina koliko ja znam
Daj korektne informacije, ovo je stvarno bezze
- hepek071
#291 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
čuj ko sam ja? pa po vašoj priči sam i ja valjda dijete božije?! nisam pao s kruške
zar nisu svi ljudi isti u božijim očima ili to neki imaju privilegije ?
a drug moj ja se ne bojim toga šta ću i ako ću išta vidjeti kada odapnem...o tom po tom......kad se to desi onda ću se javit opet na ovaj post pa pošteno reći ko je u pravu...naravno ako to bude moguće
a drug moj ja se ne bojim toga šta ću i ako ću išta vidjeti kada odapnem...o tom po tom......kad se to desi onda ću se javit opet na ovaj post pa pošteno reći ko je u pravu...naravno ako to bude moguće
- idealnaM
#292 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
Nisi ni dušu vidio...a postoji...hepek071 wrote:ja ga/je još ni čuo,a ni vidio nisam
- Optimus Prime
#293 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
I ovo je onda vjerovatno dokaz da bog postoji?softa15 wrote: ns ovom svijetu ima cak 3 milijarde i vise ljudi koji vjeruju u Boga a ateisti su manjina koliko ja znam
Isto ko onda kad je 99,99% ljudi bilo uvjereno da je zemlja ravna ploca.
Ali i ovako ti racunice nisu tacne.
Posto svrstavas sve deklarisane i nedeklarisane vjernike u jedan lonac.
Ako cemo tako onda moras znati da su ljudi koji vjeruju u jednog boga takodjer u manjini u odnosu na ateiste i politeiste.
A ono sto je bitnije je to da je ateizam uzeo maha, i da ce se sljedecih decenija sa porastom obrazovanosti ta pojava masovno siriti.
Ne kazem da se ljudi nece deklarisati kao vjernici ali vjere ce biti vise u domenu folklora, kao sto je to danas vecinom u zapadnoj Evropi.
Malo ko ovdje stvarno vjeruje u boga!
- idealnaM
#294 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
Optimus Prime wrote:Opet pozivi na bojkot kad protuargumenti zafale?softa15 wrote:Postujem ovu temu, ali ako malo pogledate koju str. unazad osobe koje se najvise javljaju i protive postojanju Bogu su Optimus I Ateista.Pa vi odlucite da li cete im odgovarat jer su u odnosu 2:10.000.000
A sto se tice ateista ima nas vise nego sto mozes zamislliti!
I svaki dan ce nas biti vise.
Sociolozi i psiholozi kazu da ne postoji apsolutni ateizam..e da...i jos kazu da svi imaju nesto u sto vjeruju...
-
ex3
#295 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
softa15 je upravu a ateista i optimus su oni koji treže rasprave i bojkote.......ko se slaže samnom nek citira i napiše )- to zagradu i crta.idealnaM wrote:Optimus Prime wrote:Opet pozivi na bojkot kad protuargumenti zafale?softa15 wrote:Postujem ovu temu, ali ako malo pogledate koju str. unazad osobe koje se najvise javljaju i protive postojanju Bogu su Optimus I Ateista.Pa vi odlucite da li cete im odgovarat jer su u odnosu 2:10.000.000
Sociolozi i psiholozi kazu da ne postoji apsolutni ateizam..e da...i jos kazu da svi imaju nesto u sto vjeruju.....bila to materija...ili neka veca sila..a to da će vas biti vise...znam da ti je potrebno da vjerujes u to...jer tesko je covjeku kad je usamljen u svome ubjedjenju ,pogotovo ako je u nedoumici..ili ako postoji i najmanji crv sumnje da je pogrijesio u izboru..
- HAVANA
#296 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
idealnaM wrote:Optimus Prime wrote:Opet pozivi na bojkot kad protuargumenti zafale?softa15 wrote:Postujem ovu temu, ali ako malo pogledate koju str. unazad osobe koje se najvise javljaju i protive postojanju Bogu su Optimus I Ateista.Pa vi odlucite da li cete im odgovarat jer su u odnosu 2:10.000.000
Sociolozi i psiholozi kazu da ne postoji apsolutni ateizam..e da...i jos kazu da svi imaju nesto u sto vjeruju.....bila to materija...ili neka veca sila..a to da će vas biti vise...znam da ti je potrebno da vjerujes u to...jer tesko je covjeku kad je usamljen u svome ubjedjenju ,pogotovo ako je u nedoumici..ili ako postoji i najmanji crv sumnje da je pogrijesio u izboru..
Lako je tebi,ti idealna
- hepek071
#297 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
i duša je ljudska imaginacija...loš pokušaj da pojme procese koje ne razumiju dušiceidealnaM wrote:Nisi ni dušu vidio...a postoji...hepek071 wrote:ja ga/je još ni čuo,a ni vidio nisam
- terapija
#298 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
Onog momenta kada se dokaze ijedna od ove dvije tvrdnje, postace besmisleno mnogo stosta 
Ustvari, nastupice opsti haos. U svakom slucaju, svako vjerovanje ce postati besmisleno. Znat cemo istinu, kakva god bila...
Ne vidim kuda zurite...
Ustvari, nastupice opsti haos. U svakom slucaju, svako vjerovanje ce postati besmisleno. Znat cemo istinu, kakva god bila...
Ne vidim kuda zurite...
- softa15
#299 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
Ne,kod boga nisu svi ljudi isti,ima ljudi koji u njega ispravno vjeruju i slije pravi put,postoje gresnici i kjafiri,vjernicima ce molitva(dova) bit primljena i ako Bog da ispunjena,gresnicima ce ako oni budu oprost trazili oprosteno a kjafirima tesko,veoma tesko ali nikad se nezna jer dragi Bog u mom slucaju Allah je Milostiv i on prašta.hepek071 wrote:čuj ko sam ja? pa po vašoj priči sam i ja valjda dijete božije?! nisam pao s kruške
I jos nesto,ti nisi Božije dijete,ti si njegov rob ali ne u smislu u kojem ta rijec ima znacenje, ako me shvatas.
Ocito je da na ovom forumu ima manje i to puno manje vas(ateista) nego vjernika
- hepek071
#300 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
ma ne interesuje mene kolko vas ima...pa nećemo se valjda bit?! bar ja nemam te namjere
al fakat šta ima neko pitat mene koji ne vjerujem u nešto da dokazujem imal toga ili ne? baš nema smisla...pitanje na skroz pogrešnoj adresi
pitajte ovo fino one koji kafe ispijaju sa istim, pretplaćeni su na njega/nju, minderišu redovno i čuju ga/je i vide
al fakat šta ima neko pitat mene koji ne vjerujem u nešto da dokazujem imal toga ili ne? baš nema smisla...pitanje na skroz pogrešnoj adresi
pitajte ovo fino one koji kafe ispijaju sa istim, pretplaćeni su na njega/nju, minderišu redovno i čuju ga/je i vide