Ko i šta je to patriota u BiH?

stara_babuskara

#1 Ko i šta je to patriota u BiH?

Post by stara_babuskara »

Molim za subjektivno pojašnjenje termina "patriotizam" u BiH i za BiH : :) :? :zzzz: -)
sekiracija1

Post by sekiracija1 »

s obzirom na vas upit 8)
PATRIOTA U BOSNI JE SVAKO KO ZIVI IRADI ZA SAHAN RIZE(procjena slobodne bosne prije oslobodjenja)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
stara_babuskara

#3 Moj patriotizam - odgovor za "sekiraciju1"

Moji putevi patriotizma su svih preko 1500 dana (1992-1996) bili hladni u sred ljeta,gladni imračni, sa "Pivarom", karnisterima u 2 ruke po 50 l , sa obje krvave "Markale", sama sa dvoje djece (3 i 6 god.) , sa suprugom kog skoro nikad ne bi ( u armiji intezivno od 1992 -1996.god. ),i bez riže ,bez soli bez šečera , praške brašna , bez kapi ulja , samo sa strahovima , explozijama ,detonacijama , sami sa Bogom isobom. Od hroničnog , najtežeg oblika gladovanja , strahova ,šokova , tereta itd.,teško mi oboliše oboje djece . Jednom sam humanitarno dala krv samo da bih donijela djeci 250gr. keksa i paket datula, a ponuđeni mi sok iz čaše, nisam imala srca popiti bez djece . drugi puta kad su se djeca opet bukvalno ukopala od gladi,opet sam otišla u "Belje" preko puta "Markala" dati krv, ali laborant mi reče da sam anemična i da je meni potrebna krv . Otišla sam na"Bjelave" ali i tu isto-moja anemija , pa nazad kuci preizgladnjeloj djeci.Ko to nije dozivljavao godinama,normalno da ne može vjerovati,shvatiti. Zbog bolesti djece, ali i
dugova,režijskih-sve tužbe itd., prodamo stan ,blizu "Vječne vatre" , i ku
-pimo drugi, " na vrat na nos" ,pa razlikom otplatimo dugove i liječim djecu , evo do danas . Stan smo prodali Ahmetspahic Amiru , izbjeglici iz Višegrada, a ovaj smo kupili od oca i majke Nebojše Radulovića, uposlenika NTV"HAJAT"-a. Ništa me materijalno kao veličina ne može obradovati,jer zadovoljna sam da mi djeca ne gladuju, da nisu bosa ni gola, da se ne mrznu zimi i to je to. Samo kap u okeanu za koji bih lagala da je patriotizam . Za mene - patriotizam je ljubav prema domovini koja ti daje onoliko koliko joj daješ .
Ja nisam patriota.
sekiracija1

Post by sekiracija1 »

Stara
spekulativno seljacene,ja znam da ti mirises krv umrlih oko tebe, zasto o tome ne govoris,ne znam :sad:
Sarajevska Princeza

Post by Sarajevska Princeza »

Patriota je BH drzavljanin koji voli Bosnu i stiti njene interese bez ozbira na situaciju i na njeno trenutno politicko stanje. ;)

p.s. Bosna pripada narodu a ne pojedincima.
nineac

Post by nineac »

Uskoro neće biti patriota u ovoj državi, jer je veliki broj njih iselio odavde zbog "patriotske" politike SDA!
Ako oni ostanu na vlasti još par godina, svi ljudi koji su spremni nešto dati za bosnu će otići, a ostat će samo "istinske patriote" kao što su Ismet bajramović-Ćelo, Muhamed Gaši,Bakir Izetbegović i svi oni za čije bogastvo su se borili ti ljudi koji sada nemaju šta jesti, ili koji su otišli preko bare i sada dolaze ovdje kao turisti sa jednom mišlju u glavi: ŠTO RANIJE NISAM OTIŠO!!!
violentjack

Post by violentjack »

sjajan post nineac
:-D
stara_babuskara

#8 Moj komentar "sikirikiju" na varijantu oko "m

E "sekiracio1" , dzaba bi ti mene ko navuko da MALO PRODILAM tvoj halucinogeni "MIRIS KRVI"?

Jel ti to hočeš da rasturamo mržnju?

E pa iako nisam patriota, posebno ne lažni , nisam ni dilerka mržnje .

TI BI BAŠ DA PRODAJEŠ PO RAJI PARANOJE SA "OKUSOM I MIRISOM KRVI " !?

Sa takvom teologijom možeš samo dobiti to što tražiš - "mirise krvi" !

Možeš dobiti BiH kao skoru VELIKU GERIJATRIJU sa mirisom smrti starih i nemocnih .

Jel to stari "dobri" hit : "Zavadi , pa vladaj" !
Potrošena je ta "patriotska" ZAR si TOLIKO čvaka da ne vidiš kako svaka
tuka i ptica zna taj ŠUPLJIKAT -falisifikat !?

Ti ono kontaš "evo" mucenice , samo je malo u ranu barneš , pa će
pući priču , na tvoj stupidan izazov s "mirisom krvi" krhati nebuloze
ratničko huškaškoga (tvoga) stila i "karaktera".

BAŠ ZATO ŠTO JESAM PROŠLA KROZ KATAKLIZMU , ŠTO JESAM JOŠ UVIJEK POD DEPRESIJOM RATNIH UŽASA,"MIRISA" KRVI I DR. STRAHOTA , Z A T O NE MRZIM NIKOGA !!! :P
Eeeh , "sekiracijo1" SVOJA ,
SA GNUŠANJEM TI ŽELIM samo malo VIŠE pameti A SREĆA ĆE
SAMA DOĆI.

Samo se ti "sekiracio1" ne sekiraj baš previše za moj apatriotizam , a
priče sa"mirisom krvi" traži na dr. adresi! :D

Duboko nadahnuta i zahvalna ti na sekiranciji : :lol:
stara_babuskara :lol:

ZAR NISI SVJESTAN DA I OVO MALO DUŠE I PAMETI
VRIJEDI KO OTROV U MALOJ BOCICI !!! :-)
dajdzarile

Post by dajdzarile »

ubi bene ibi patria ! rece neko pametan ...

ima jos jedna : "patriotizam je posljednje utociste hulja" !
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

...
Last edited by _BaykoNoor_ on 21/08/2004 03:36, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

posljednji patriota je umro 1980
Maverick_

Post by Maverick_ »

Nije mi jasno da svi kukaju na SDA,a opet SDA pobjedi na izborima?! :-? Fakat,sa kim god pricam svi kazu da je SDA katastrofa,ali opet...oni pobjede na izborima :-? . Valjda ce se ljudi dozvati u pamet i izaci na izbore u velikom broju,glasati za neke nove ljude,valjda ih jos ima u Bosni.
Isto tako ne kontam zasto ljudi misle da je na "zapadu" tako sjajno? Svi bi negdje vani,ko ono tamo je sve savrseno i bajno. Ljudi, ovdje nema posla isto,nema za ove ovdasnje,a ne za strance. Ne mogu da nas smisle vise. Kad cuju da si stranac,jeze se. Mi smo primitivni balkanci za njih i to je to. :sad:
Truba

Post by Truba »

frajeru oni koji kukaju ne glasaju

glasaju polumrtve babe i djedovi kojima je još uvijek u sjećanju teror Kraljevine Jugoslavije
Maverick_

Post by Maverick_ »

Pa komi u tome i jeste problem, sto ne glasaju?! Zar fakat se nema za koga glasati,pa majku mu mora se naci neka normalna,liberalna stranka da se moze glasati za nju. :roll: A ne pustiti da nam odlucuju babe i kojekakvi primitivci o nasim zivotima. :roll:
Truba

Post by Truba »

nažalost moramo još uvijek čekati

ILI da nađemo malu stranku koja je sastavljena od trulih bogataša koji neće krasti kada dođu na vlast
Maverick_

Post by Maverick_ »

Ebiga :-? :roll: ,pa sta je sa liberalima,Rasim Kadic,tako nekako,zar su sve to donje stranke. Dole ljudi idu iz krajnosti u krajnost,ili SDA,koji su nasionalisti,ili SDP,koji ,realno receno,idu previse "lijevo" :roll: . Nema neke gradjanske,liberalne stranke,neke stranke centra :roll: . I ovo za neku bogatasku stranku...to bi bilo mozda i najbolje rjesenje za stanje kakvo je trenutno u BIH,nesto kao sto je Karic sad napravio u Srbiji.
Truba

Post by Truba »

Lijanovići

Stranka Radom za Boljitak

on je već bogat tako da barem se nadam da ne bi krao
stara_babuskara

#18 Patriotrizam "dijaspore" i briga za BiH na daljins

Nevjerovatno je koliko je loše našoj "jadnoj" dijaspori, pa samo nas prepadaju svojim tzv. jadima i sl.

Znaju oni dobro da je naš prosjek IQ , dalleko iznad nadprosječne visokocivilizirane (divlje)zapadnjačke pameti.

Naši mladi briljiraju svugdje u svijetu,a ovdje nisu imali nikakvih šansi !

Na izbore ne izlazi barem 50% glasačke populacije,a ostali h je 2.5% koji ZNAJU za koga su glasali! Zašto? Zato što su izbori apri-ori izrežirani od onih koji imaju pare a "para hoce gdje burgija nece" ! Šta tu tek mogu staračke oci i ruke ? Zato se ništa ne mijenja od '90.god., samo rotira centrifugalna sila veoma različitog inteziteta (tako se hajvani u bubnju baljeste) u ovisnosti od "PROGRAMATORA" .

Ako se programator slucajno pokvari onda se vicu "visoki"
ino. dundjer majstor-i na "servis",
i tako sve dok ne crkne "programator" SVE se vrti u
krug .... 8)

Na veliku žalost ogromne vecine mladih poznajem znatnu nekoličinu mladih ZNAČAJNO iskorumpiranih.
Tako je to instalirano u "PROGRAMATORSKOJ" schematici.

stara_babuskara :shock:
manijak1

Post by manijak1 »

Ja bih da skratim repliku visokodometnih patriota i nekih drugih stvari pa da se osvrnem kako je to lijepo sročio neko iz kabineta :D one nesretne američke porodice Kenedy, a John je citirao timski rad :D porodice i administracije oko njega
Ne pitaj šta može učiniti tvoja zemlja za tebe već se pitaj šta ti možeš učiniti za nju - tako nekako :D ali poenta je razumljiva da zdrav patriotizam nema kupoprodajne ugovore sem ako nisi upao prije vremena u bulumentu nečasnih ljudi koji bi prodali savšta nešto radi ličnih interesa :D onda bismo trebali u tišini :D pod vedrim nebeskim svodom - doći do potpunog uvjerenja one narodne da se dobro se dobrim vraća kad tad; sem ako si peh onda je nikad. :D.
Samo da me ne prozivaju :D za zajebanciju :D da napomenem da sam bio i ja na zadatku od maja 92 do februara 96 :D + svaki slobodan trenutak po drva vodu a hranu sam svakako ostavljao - paketići borovići zavalići :D cigare :D jer nisam znao da li ću se vratiti :D pa nekako opet volim ovu korumpiranu mafijašku pičkastu u duši mnogih njenih građana kada ostvare vlastite ciljeve onda ih boli neka stvar kako je drugima i :D jebo ga tema.Potaknu me u živac i onda se sjetim Gibbonija , ne psuj :D ne psuj :D i mojne mi što kažu s......... politike i zajebancije .
Eto , opet konstruktivno :D
stara_babuskara

#20 manijaku malo cilija

Manijače,manijače ,

U patriotizmu je kao i u svakoj drugoj poštenoj i iskrenoj ljubavi : uzajamna ravnoteža uzimanja i davanja.
Nikada jednostrana žrtva.
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

Ja sam patriota. Snimo sebi pjesmu Himna Bosne (Reprezentacija) i kada vozim po gradu to slusam u kolima. I imam Bosnu u srcu, nema vece patriote od mene.
stara_babuskara

#22 NISAM PATRIOTA

Nisam patriota , i necu ni biti sve dok nam bude rasulo svih vrjednosnih sistema....

Himna će doći onda kad "visoki" odluci..........
vee-jay

Post by vee-jay »

tko se osjeca bosancem i hercegovcem, tko se osjeca patriotom - onda je on/a patriot - al' imam jedno protupitanje - sta znaci ustvari patriota - u kojim zemljama postoje patrioti - kako npr. izgleda, radi i misli jedan patriota u engleskoj, spaniji, njemackoj itd.?
da li je biti patriota u takvoj jednoj zemlji isto kao i biti patriota u bih-u ili hey npr. srbiji?...
delimiter

Post by delimiter »

nineac wrote:Uskoro neće biti patriota u ovoj državi, jer je veliki broj njih iselio odavde zbog "patriotske" politike SDA!
Ne zelim da branim SDA - daleko im lijepa kuca, ali padne li ti na pamet mozda da su ljudi iselili iz ove zemlje PRVENSTVENO zbog GENOCIDNE POLITIKE SDS-a i HDZ-a?!!
Sarajevska Princeza

Post by Sarajevska Princeza »

Moje misljenje je ili si patriota ili nisi.... ili volis ili ne volis. Cuj patriotizam je nesto sto dolazi od srca - ljubav prema Bosni koju nijedan faktor ne bi trebao da pokoleba jer ako su pojedinci napravili kiks ne moras kaznjavati cjelokupnu drzavu i ugasiti ljubav prema njoj, vec naprotiv boriti se protiv takvih pojedinaca iz ljubavi prema Bosni. Jedni odu drugi dodju ha ya.... sad si patriota sad nisi.... :lol: To nije to.

Ja mislim da to moze reci samo neko ko se ne osjeca BH drzavljaninom ali ono u srcu - ne samo na papiru.... :lol:
Mozda grijesim - neznam, tako mi to zvuci.... :-)
Post Reply