Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
California gained an embassy in Russia last weekend, at least in the eyes of those who have promised to seek a statewide vote on secession, nicknamed “Calexit,” in 2018.
California i Texas nece nigdje.. mogu oni pricati sta hoce ali sve ce na tom ostati, bez US of A kao cjeline slabo bi prosla svaka od saveznh drzava da se osamostali.
Catalonia bi mogla.. mada se nadam da ce shvatiti koliko samo gube parcanjem drzave na manje dijelove i da je potrebno raditi na ujedinjenju a ne na vracanje u srednji vijek kada je svaka livada bila novo carstvo. Snaga je u uniji, u jedinstvenosti, a ne u tome da svak svoju politiku vodi sto ne vodi nicemu na kraju.
Mi.. mi smo budale, al bez odobrenja vecih sila nece se nista desiti, samo ce nacionalisticki orijentirani politicari i dalje huskati narod pred izbore da dobiju sto vecu podrsku i ostanu na vlasti.
wonkaw wrote:Sta mislite, koliko ce da se zakuha i dali bi trebali misliti na kontranapad prije nego se desi?
Pod kotranapad mislim ili osloboditi dobar dio BiH of separatista ili ponuditi neku drugu opciju da komsije budu zadovoljne a dzematlije sve na broju.
Pod "dzematlije sve na broju" vjerovatno misliš - svi Bošnjaci >90%, u jednom BH entitetu ili jednoj bošnjačkoj nacionalnoj državi npr. "Bosna". Da li?
Misli da ce Sandzak najprije, a Kosovarima vec fali zivotnog prostora. Ali mislim da ce ipak Sandzak prvi. Mozda I Madjarima proradi apetit her istorija nas uci da se na Balkanu Srbija najlakse cijepa. Dobro salonci to Jos nisu naucili Ali Ko NE nauci is istorije istorija mu se ponavlja.
wonkaw wrote:Sta mislite, koliko ce da se zakuha i dali bi trebali misliti na kontranapad prije nego se desi?
Pod kotranapad mislim ili osloboditi dobar dio BiH of separatista ili ponuditi neku drugu opciju da komsije budu zadovoljne a dzematlije sve na broju.
Pod "dzematlije sve na broju" vjerovatno misliš - svi Bošnjaci >90%, u jednom BH entitetu ili jednoj bošnjačkoj nacionalnoj državi npr. "Bosna". Da li?
Ne, mislim na dzematlije koje boli taki za drzavom jer zive pod vjerskim uvjerenjima da nije bitno gdje zive samo da ih niko ne dira dok oni sprovede tihi serijat po dzematima diljem svijeta. Kako vole reci u svojoj vjeri NA svojoj zemlji, nema kod dzematlija drzavotvornog interesa, lakse drzati ovce na okupu u manjem stadu. Sto vece stado vise ovce bekecu. SDA i IZ su to dobro odradili i siguran sam da ni metak nece biti ispaljen kad Dodik proglasi nezavisnost nakon neustavnog referenduma.
BISCANIN2 wrote: Misli da ce Sandzak najprije, a Kosovarima vec fali zivotnog prostora. Ali mislim da ce ipak Sandzak prvi. Mozda I Madjarima proradi apetit her istorija nas uci da se na Balkanu Srbija najlakse cijepa. Dobro salonci to Jos nisu naucili Ali Ko NE nauci is istorije istorija mu se ponavlja.
Ja bih vama krajsnicima preporucio da odjebete Sarajevo jer isto se vise bori za interese sandzaklija nego vas u krajini. Nego vi osnujte Bihacku Republiku da obuhvata i Prijedor, Bosanski Novi, Bosansku Kostajnicu a srbima dati Drvar i okolne opcine. Ovim nek ostane trokutistan Sarajevo, Zenica, Tuzla. A onom jadu u Hercegovini da se pripoje Hrvatskoj jer ce u suprotnom zavrsiti u izbjeglickim vagonima, i da unutar Hrvatske traze kakvu autonomiju ili kakav entitet.
Ja bih vama krajsnicima preporucio da odjebete Sarajevo jer isto se vise bori za interese sandzaklija nego vas u krajini. Nego vi osnujte Bihacku Republiku da obuhvata i Prijedor, Bosanski Novi, Bosansku Kostajnicu a srbima dati Drvar i okolne opcine. Ovim nek ostane trokutistan Sarajevo, Zenica, Tuzla. A onom jadu u Hercegovini da se pripoje Hrvatskoj jer ce u suprotnom zavrsiti u izbjeglickim vagonima, i da unutar Hrvatske traze kakvu autonomiju ili kakav entitet
.
Dostu nemoj se ti ništa sekirati, mi smo rekli oktobra 92 do Drine, i pri tom ostajemo.
BISCANIN2 wrote: Misli da ce Sandzak najprije, a Kosovarima vec fali zivotnog prostora. Ali mislim da ce ipak Sandzak prvi. Mozda I Madjarima proradi apetit her istorija nas uci da se na Balkanu Srbija najlakse cijepa. Dobro salonci to Jos nisu naucili Ali Ko NE nauci is istorije istorija mu se ponavlja.
Ja bih vama krajsnicima preporucio da odjebete Sarajevo jer isto se vise bori za interese sandzaklija nego vas u krajini. Nego vi osnujte Bihacku Republiku da obuhvata i Prijedor, Bosanski Novi, Bosansku Kostajnicu a srbima dati Drvar i okolne opcine. Ovim nek ostane trokutistan Sarajevo, Zenica, Tuzla. A onom jadu u Hercegovini da se pripoje Hrvatskoj jer ce u suprotnom zavrsiti u izbjeglickim vagonima, i da unutar Hrvatske traze kakvu autonomiju ili kakav entitet.