KO ĆE OD BOŠNJAKA SJEDITI SA NEGATOROM GENOCIDA?

zenit dozic

#26 Re: KO ĆE OD BOŠNJAKA SJEDITI SA NEGATOROM GENOCIDA?

Post by zenit dozic »

Jedva su docekali iz sda da pokopaju incijativu prvi mart.
Sa njom su pokopali i srebrenicu :thumbup:
Kakav god da je suljagic tu je bio odradio strasan posao.
Htjeli su da ga njemu uceraju pa ga utjerali srebrenici :oops:
seldzuk

#27 Re: KO ĆE OD BOŠNJAKA SJEDITI SA NEGATOROM GENOCIDA?

Post by seldzuk »

zenit dozic wrote:Jedva su docekali iz sda da pokopaju incijativu prvi mart.
Zar nije Suljagić sam došao u Sarajevo na neko ministarsko mjesto?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#28 Re: KO ĆE OD BOŠNJAKA SJEDITI SA NEGATOROM GENOCIDA?

Post by KatarinaKosaca »

zenit dozic wrote:Jedva su docekali iz sda da pokopaju incijativu prvi mart.
To je Smuljagic sam upropadtio. Davno je @corto napisao, oncega se dohvati to potopi
muzicar_iz_parka

#29 Re: KO ĆE OD BOŠNJAKA SJEDITI SA NEGATOROM GENOCIDA?

Post by muzicar_iz_parka »

SDA i SDP odavno saradjuju sa SDS i SNSD po raznim opstinama u rs, ne vidim da ce im to predstavljati neki problem ni u Srebrenici, kad je para u pitanju tu prestaju bilo kakve moralne vrijednosti kod politicara.
KatarinaKosaca

#31 Re: KO ĆE OD BOŠNJAKA SJEDITI SA NEGATOROM GENOCIDA?

Post by KatarinaKosaca »

sunceKOtepsija wrote: sda je i bio cilj da naseli istocnu bosnu podrinje na ilidzu vogoscu-ilijas, kako bi tu stvorili bazu-prodali u ratu, odjebali u miru, koristili je samo za uzimanje donacija, pa desetine stotine miliona su se slile u dzepove na konto srebrenice
Za ove nicim i nikad dokazane petokolonaske ibranovske tvrdnje ja bih vas u RL tuzila za klevetu.
basar

#32 Re: KO ĆE OD BOŠNJAKA SJEDITI SA NEGATOROM GENOCIDA?

Post by basar »

Dobije stan i donaciju u Srebrenici, proda ga, rasproda traktore i stoku, dođe u Sarajevo i kulira. Pokupi sve što se pokypit može, drugi srebrenicani ne dobiju nista, logicno nije lud da se vrati. Velike srtanke dovoze ljude iz Srbije i Evrope da glasaju, da bi ko omastio brk kad se dolije koja marka donacije. Onda ovi sa osam osnovne uzmu zastave, napiju se divljaju, ili ako su muslimani ne piju itd.

Sve u svemu suplja prica. Grad zbrisan Genocidom i pohlepom pojedinaca koji su izvukli guzicu.
basar

#33 Re: KO ĆE OD BOŠNJAKA SJEDITI SA NEGATOROM GENOCIDA?

Post by basar »

Goga je kad bolilo briga za Srebrenicu? Unovcen grad.
Mohamad Sissoko

#34 Re: KO ĆE OD BOŠNJAKA SJEDITI SA NEGATOROM GENOCIDA?

Post by Mohamad Sissoko »

KatarinaKosaca wrote:
sunceKOtepsija wrote: sda je i bio cilj da naseli istocnu bosnu podrinje na ilidzu vogoscu-ilijas, kako bi tu stvorili bazu-prodali u ratu, odjebali u miru, koristili je samo za uzimanje donacija, pa desetine stotine miliona su se slile u dzepove na konto srebrenice
Za ove nicim i nikad dokazane petokolonaske ibranovske tvrdnje ja bih vas u RL tuzila za klevetu.
Culi na Cirilici kod Mladena Marica.
Mi smo sebi najveci neprijatelji.
KatarinaKosaca

#35 Re: KO ĆE OD BOŠNJAKA SJEDITI SA NEGATOROM GENOCIDA?

Post by KatarinaKosaca »

Mohamad Sissoko wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Culi na Cirilici kod Mladena Marica.
Mi smo sebi najveci neprijatelji.
Ne, ONI su neprijatelji....
A sad, jebe mi se sto se neka papanka nasla u stiklama u Sarajevu, pa nece da zna za Srebrenicu. Srebrenica je nesto puno svetije za jedan narod, za jednu zemlju. Utoliko je neophodno da je sacuva ko hoce i zeli. Ne bi imala nista protiv biti prijavljena tamo, ali za to treba neka inicijativa. Eto, neka podje od tih toliko.hvaljenih graDZanskih stranaka..Sta cekaju ti bezgrijesni dobri lijevi politicari?
Krokodajl

#36 Re: KO ĆE OD BOŠNJAKA SJEDITI SA NEGATOROM GENOCIDA?

Post by Krokodajl »

Čuj ko će sjedit.

Sjedit će isti oni koji su sjedili sa njima do jučer, SNSD je bio u koaliciji.

A to što negira genocid, nije ni prvi ni zadnji, da imamo državu ko što je nemamo takvim bi se zabranila kandidatura al kod nas je sve normalno.
Normalno je da ti načelnik općine bude osuđeni ratni zločinac, normalno je da ti ratni profiteri vode politiku, normalno je da ti Bošnjaci biraju Hrvatskog člana predsjedništva, normalno je da je svako pobjednik, normalno je da općina od 100 stanovnika ima 150 kandidata na izborima, normalno je da predsjednik najjače stranke u RS poručuje ko će s kim pregovarat, normalno je da se taj isti ne odazove na poziv državnog tužiteljstva u skladu sa kršenjem ustava BiH, normalno je da se u jednom od službenih gradova BiH već 8 godina ne održavaju lokalni izbori i da lokalna vlast krši ustav kako Federacije tako BiH.
Normalno je da se čitava politička kampanja za lokalne izbore vodi na nivou države, pa ti kandidat neke stranke u nekom Bošnjačkom selu u Tuzlanskom kraju govori o Dodiku, Vučiću.

Normalno je da se ljudi autobusima dovode na birališta, normalno je da ti u biračkom odboru sjede ljudi iz iste stranke, normalno je da rezultate čekaš mjesec dana, normalno je da ti broj nevažećih listića u izboru za načelnika gdje treba da staviš jedan križić kraj samo jednog imena dakle to bi djete od 3 godine znalo uraditi bude 10%, kako ? niko ne zna, normalno je da ti na biračkom mjestu gdje je glasalo 250 birača 50 praznih listića za općinsko vijeće. Normalno je da se formira općinski odbor stranke da bi zbog 200 - 300 maraka prodali mjesto posmatrača, stranka na kraju ne dobije ni glasove članova stranke.

I još što šta drugo.
dobar osjecaj

#37 Re: KO ĆE OD BOŠNJAKA SJEDITI SA NEGATOROM GENOCIDA?

Post by dobar osjecaj »

Danguba wrote:Pokazalo se da srebrenicani ne zasluzuju Srebrenicu. Neka jedu govna.

Sram da ih bude(na one koji nisu glasali za Durakovica).

p.s. sada cete vidjeti ko ce vas docekivati u Srebrenici. Sada cete tek biti stranci u svojoj opstini.
U Srebrenici koliko sam je ja uspjela dozivjeti i vidjeti tokom boravka tamo, danas zivi ko moze ili ko nema nikakav drugi izbor. Oni iz prve grupe, ili rade u memorijanlnom centru, imaju neki porodicni biznis, bogatu rodbinu u inostranstvu, dobar posao u stranim ili domacim nevladinim organizacijama, u lokalnoj administraciji, rentaju cesto i potpuno neuslovne i prljave sobe julskim i sporadicnim turistima. Tu su radnim danima, vikendom idu gdje mogu i imaju, razne tuzle, sarajeva itd.

Oni koji su tu jer nemaju drugi izbor, uglavnom zivotare u bijedi. Licno sam se uvjerila da im je svejedno da li su povratnik Musliman i neka izbjeglica iz Drvara, dijele rucak, naramak drva zimi, nose obucu na popravak Srbinu obucaru. Njihov stvarni zivot se ne tice medija, nigdje se ne objavljuje, nikome nije zanimljiv. Oni su samo greska u ukupnoj prici i realno ne zanimaju nikoga.
KatarinaKosaca

#38 Re: KO ĆE OD BOŠNJAKA SJEDITI SA NEGATOROM GENOCIDA?

Post by KatarinaKosaca »

A ko su «povratnici Muslimani? :-) :-) :nevjerujem:
sunceKOtepsija

#39 Re: KO ĆE OD BOŠNJAKA SJEDITI SA NEGATOROM GENOCIDA?

Post by sunceKOtepsija »

KatarinaKosaca wrote:
Image
PM72

#40 Re: KO ĆE OD BOŠNJAKA SJEDITI SA NEGATOROM GENOCIDA?

Post by PM72 »

Munira Subašić, predsjednica Udruženja majki enklava Srebrenica i Žepa.
Kada Hotić,potpredsjednica Udruženja Majke enklava Srebrenica i Žepa.
Hatidža Mehmedović, predsjednica Udruženja "Majke Srebrenice"
Hajra ćatić,predsjednica Udruženja građana "Žene Srebrenice".
Šuhra Sinanović predsjednica Udruženja žena Podrinja ...pa ima li još tih udruženja na državnoj sisi ? Imaju više predsjednika i potpredsjednika nego Braco gumena glava na bajramskom turniru.

Pričao mi jedan srebreničanin da je Munira bila u talu sa Naserom još u Srebrenici i da je vodila glavnu riječ oko humanitarne pomoći i da joj je u stanu bilo skladište robe.Muž joj je radio u bazi UN-a.

Pa dokle više? I onda mi Kata kaže kako nam je Srebrenica svetinja...
Grean

#41 Re: KO ĆE OD BOŠNJAKA SJEDITI SA NEGATOROM GENOCIDA?

Post by Grean »

Prvo da kazem da su mi se nadrisarajlije popele na neku stvar, evo kako su se izbori zavrsili ne silaze nam sa tastatura Srebrenicani, istocnjaci, Sandzaklije, svi su kao i obicno krivi samo ne mi i ni slucajno opozicione stranke sto je u Sarajevu pobijedio SDA.

Druga stvar je demagogija kako oni trebaju da se vrate na svoje pa ce Srebrenica biti njihova a da nama po drugi put oslobode Vogoscu i Ilidzu. Samo debil moze kriviti ove ljude sto se ne angazuju umjesto da krivi prije svega sistem i one koji su ih trebali organizovti.

Realno niste bolji sa ovom pricom od Princa koji kaze da je vrijedniji Centar nego 10 drugi opstina.

I za kraj da ogolimo Sarajevskog cara, da pogledamo sebi u oci, da nisu Srebrenica, Zepa, dijelovi Gorazda, Doboj i ina mjesta 95' u Dejtonu "iznenada" promijenila lokaciju i nasla se u novoosnovanoj republici mi bi se i dan danas provlacili kroz tunel ko misevi. Nasa neuspjela deblokada je najzasluznija sto su njihovi domovi razmijenjeni za tu Vogoscu i Ilidzu i vi imate obraza da im to nabijate jos na nos.

Nadam se da ratni drug @PM72 ima snage priznati da nismo mogli meda i da smo "najzasluzniji" sto se Dejton morao potpisati. Mi i opkoljeno Gorazde ali zbog niih ga sigurno nisu potpisali.

Ps...jos samo da kazem da Katarina jedina ima obraza i reaguje na ovu malogradjansku kampanju protiv ljudi kojima smo prvo zalozili dom pa ih jos pljujemo.
PM72

#42 Re: KO ĆE OD BOŠNJAKA SJEDITI SA NEGATOROM GENOCIDA?

Post by PM72 »

Nadam se da ratni drug @PM72 ima snage priznati da nismo mogli meda i da smo "najzasluzniji" sto se Dejton morao potpisati. Mi i opkoljeno Gorazde ali zbog niih ga sigurno nisu potpisali.
Ne znam koliko si pratio moje postove ali ja sam davno pisao da bi još ratovali da amerikancima nije dodijalo...u deblokadi smo dobili po ušima.I po guzici.Nikad se mi ne bi vojno deblokirali a sad bi stratezi pravili neke akcije.
The 51st State

#43 Re: KO ĆE OD BOŠNJAKA SJEDITI SA NEGATOROM GENOCIDA?

Post by The 51st State »

Naprdjivanje o visokoj politici, a dovoljno je bilo obezbjediti zdravstvenu zastitu u fbih za bosnjake prijavljene tamo, a sad nastavite drviti.
PM72

#44 Re: KO ĆE OD BOŠNJAKA SJEDITI SA NEGATOROM GENOCIDA?

Post by PM72 »

The 51st State wrote:Naprdjivanje o visokoj politici, a dovoljno je bilo obezbjediti zsravstvenu zastitu u fbih za bosnjake prijavljene tamo, a sad nastavite drviti.
Koliko znam to je regulisano.Samo,povratniku pukne čir jal dobije infarkt a do Koševa i Tuzle ni helikopter ga ne bi spasio...
The 51st State

#45 Re: RE: Re: KO ĆE OD BOŠNJAKA SJEDITI SA NEGATOROM GENOCIDA?

Post by The 51st State »

PM72 wrote:
The 51st State wrote:Naprdjivanje o visokoj politici, a dovoljno je bilo obezbjediti zsravstvenu zastitu u fbih za bosnjake prijavljene tamo, a sad nastavite drviti.
Koliko znam to je regulisano.Samo,povratniku pukne čir jal dobije infarkt a do Koševa i Tuzle ni helikopter ga ne bi spasio...
Nije od kad je cips zazivio, primarna zastita je u loku...terapije, recepti,pregledi..., vise se odnosi na "vjestacko prijavljivanje/odjavljivanje. Ako hoces politicku prisutnost nesto moras i investirati.
Last edited by The 51st State on 03/10/2016 18:35, edited 1 time in total.
PM72

#46 Re: KO ĆE OD BOŠNJAKA SJEDITI SA NEGATOROM GENOCIDA?

Post by PM72 »

Ko da su se prije bolje liječili...dom zdravlja bio plafon ljekarskih usluga a ako je baš hasta zvali mu hodžu...
Grean

#47 Re: KO ĆE OD BOŠNJAKA SJEDITI SA NEGATOROM GENOCIDA?

Post by Grean »

PM72 wrote:
Ne znam koliko si pratio moje postove ali ja sam davno pisao da bi još ratovali da amerikancima nije dodijalo...u deblokadi smo dobili po ušima.I po guzici.Nikad se mi ne bi vojno deblokirali a sad bi stratezi pravili neke akcije.
Pa kako onda mozes pisati protiv ovih ljudi? Gdje nam je obraz.

Sjecam se dana kad je potpisan, umjesto da budem sretan bio sam prazan upravo zbog svijest da se mirovni nije slucajno promijenio i mi na jednom dobili slobodan put i skoro cijelo Sarajevo. Znao sam ko je platio cijenu, svi oni gradovi koji su pola godine prije toga u Atini bili u okviru Federacije a jedan od njih je i ta Srebrenica.

Realno, da je Sarajevo ostalo distriht a cetnici na Ilidzi i Vogosci pola ovih sto pametuju "sto se Srebrenicani ne vrate kuci" nebi smjeli ni proci tuda.

Poenta je, trebamo im biti zahvalni i ponizni pred njihovim gubitkom, ma gdje ti ljudi zivjeli a ne pametovati iz udobnosti Sarajeva jer smo bili puke srece da ne osjetimo kako je izgubiti svoje. Da mi nismo bili u qurcu Dejton se nikad ne bi potpisao.
PM72

#48 Re: KO ĆE OD BOŠNJAKA SJEDITI SA NEGATOROM GENOCIDA?

Post by PM72 »

Ja pišem protiv bagre koja je unovčila kosti najmilijih.Ja nikad neću napisati ružne riječi o onoj povratničkoj sirotinji a u stvari istinskim herojima.Ovi što su bacili sidro u Sarajevu a plaču za Srebrenicom e njih ne mogu ni nacrtane.Kao što je onaj prvi načelnik Malkić,Munira,ovaj predsjedavajući OV Ilidža...
Grean

#49 Re: KO ĆE OD BOŠNJAKA SJEDITI SA NEGATOROM GENOCIDA?

Post by Grean »

PM72 wrote:Ja pišem protiv bagre koja je unovčila kosti najmilijih.Ja nikad neću napisati ružne riječi o onoj povratničkoj sirotinji a u stvari istinskim herojima.Ovi što su bacili sidro u Sarajevu a plaču za Srebrenicom e njih ne mogu ni nacrtane.Kao što je onaj prvi načelnik Malkić,Munira,ovaj predsjedavajući OV Ilidža...
Realno ja im ne zamjeram. Imaju svako pravo da se bore za bolji zivot a na kraju krajeva Vogosca je kao sto rekoh dosla kako je dosla u Federaciju.

To im ne oduzima pravo da se bore za Srebrenicu, kao sto se bore i oni iz Bajine baste ali obaveza politike i stranaka koji nas vode je da osmisle borbu i omoguce im da se bore pa da i agituju, kao sto je agitovao i Dodik na svoje. Ja samo tu mogu traziti krivca a nikako medju pojedincima koji iz ovog ili onog razloga ne zive tamo.

Ja iskreno ne bih mogao medju onim njuskama da mi daju milion mjesecno. Ja jednostavno imam averziju, ne mrzim ali imam nepremostivu averziju.

Znaci ako ja svoje dijete ne bih mogao podizati tamo ne mogu traziti ni od drugih, da se zadovolje kriskom hljeba i ne sanjaju snove o boljem zivotu.
PM72

#50 Re: KO ĆE OD BOŠNJAKA SJEDITI SA NEGATOROM GENOCIDA?

Post by PM72 »

Imaš averziju .Prihvatam.Ali ako svi oni koji su došli/protjerani/pobjegli u Federaciji imaju averziju - šta se onda bunimo?Halalimo im imanja i zemlju da ne propada.I mirna Bosna.Šta ih onda briga ko će biti načelnik.
Post Reply