Nedavno sam naišao na jedan slikovit primjer, kako se tada lagalo na dnevnicima:
No međutim, prošao je rat i to prije 15 godina, pomislio sam da se takve ljigave stvari neće više dešavati, ali čini se da sam se prevario i da je danas još gora i zamršenija situacija po pitanju medija.
Naime, naš narod danas ne može biti svjedok nekih dešavanja, jer ona ne dolaze u obliku granata i snajperskih metaka, niti se od tih dešavanja moraš sakriti u podrum, sklonište, svjestan da ti od njih prijeti opasnost. Čak na protiv većina naroda formira svoje mišljenje na osnovu novinskih natpisa i dnevnika. Mnogima je sav izvor informacija i cijeli Svijet sveden na krug od TV-a do trafike, na kojoj kupuju novine. Tu dobijaju informaacije od onih, kojima vjeruju jer su ti ljudi za većinu naroda pošteni i odgovorni u svom poslu, jer se javljaju iz hrpe papira sa specifičnom aromom ili iz čuda zvanog televizor.
Oni koji se javljaju iz hrpe papira sa specifičnom aromom prezentiraju nam ovo:

Oni koji nam se javljaju iz čuda zvanog televizor, prezentiraju nam ovo:
NAPOMENA: gore navedeni prilozi, samo su primjeri načina kako se narodu "diktira".
Da sumiramo:
-> Narodu se "diktira" iz medija, kako mediji, urednici, novinari i njihovi mentori žele.
-> Narod nije svjedok dešavanja u svom okruženju i opasnosti koja vreba iz toga, jer ta opasnost ne može da im plastično i jasno bude prezentirana, kao što su to nekada bile granate i snajperska paljba, gdje se jasno znalo o čemu se radi i svi su bili jedinstveni u reakcijama na to: Vojno sposobni u borbu da brane državu, a ostali u skloništa. (neki su otišli u dijasporu, ali njih danas svakako ne dotiče opasnost BH medija, kao što ih nije doticala ni opasnost snajpera i granata)
-> Takve medijske, Risto Đogovske metode danas su opasnost za građane, ali ne fizički, kao što su to nekad bile granate i snajperi , nego psihofizički i to po sistemu tihog ubice, koji te ubija u pojam i u vitalnost, a da ti toga i nisi svjestan.
Rezultat toga je serija: "Lud, Zbunjen, Normalan", ali ne ona sa glumcima, nego stvarna gdje su glavni akteri obični građani i seljaci, koji su zbog medijske tame koja trenutno vlada u BiH sve manje normalni, više zbunjeni, a najviše ludi.
Ko će to narodu objasniti, preko kojeg "neutralnog medija" da se to objašnjenje narodu prezentira?