Ko ce da vas voli kao ja?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mg

#151 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by mg »

Better Man wrote:Evo večeras je završen trodnevni Beer fest i mogu reći da je bilo odlično. Bilo je dobra posjeta, mada mislim da je moglo i više ljudi da bude.Odlična organizacija, sve je proteklo u savršenom redu i bez ijednog jedinog incidenta. Odlična zabava za sve one koji su operisani od smeća tipa Zorica Brunclik i svog ostalog narodnjačkog smeća, a tu spadaju i Hanka, Halid i ostali, kao i kvazi umjetnici tipa Memo koji je umislio da je Picasso, a u stvari obični lik za kojeg niko nikad ne bi čuo da nije učestvovao u seljačkim farmama na Hayatu i Pinku i plus imao neku seljačku emisiju na Hayatu. Nema mi ništa smješnije kad Halid izjavi kako njega slušaju rokeri. Pa ti koji te slušaju, a smatraju se rokerima nemaju blage veze s istinskom rok muzikom. Jedino ako Tifu ne smatraju rok muzičarem, pa misle da su rokeri, a Tifa je u zadnjih 23 godine bio sve samo ne rok muzičar.

Kakva glupost! Isprani bendovi, zgrću lovu na staroj slavi pred publikom koja žarko želi da je drugačija!

Vidici su ti ko loža balkon...
O'zone
Globalni moderator

#152 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by O'zone »

Bijah na tom Beer festu. Nako, fino, rega raja, nema belaja.

Bio drugu noć i Poćko i Dječaci rasturili a Bajagi puk'o glas na drugoj pjesmi pa ga Žiko izvlačio pjevajući mjesto njega dok Bajagu nisu nečim pokrpili :mrgreen:

Pubika, mobiteli, snimanje. Fakat ne kontam :? Stoje ljudi mirno ko na dženazi i malo snimaju mobitelom malo slikaju i to je to (starim, ne kontam ove nove furke) Valjda kad dođu kući prebace snimke na PC ili laptop i onda se u privatnosti svoje sobe počnu bacati u transu :?

Iskreno nedostaje nam ovih ljetnih "stejdževa" gdje furaju koncerti onako ne obavezni od znanih i ne znanih izvođača (sjetim se tu nekad meščini da se zvaše "The stage" na Marijn dvoru gdje je sad SCC u ruševinama Magrosa).

Mogla bi se recimo koristit bina iza Zemaljskog (ne znam ni kome pripada-valjda općini) za neke svirke.
Better Man

#153 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by Better Man »

ultima_palabra wrote:
Raigor Stonehoof wrote:
ultima_palabra wrote:Festival lošeg piva i istrošenih muzičara... mislim, dobro je da postoji, ali sad praviti od toga Lollapaloozu ne stoji nikako.

A i kod nas je ukus raje generalno qrac... sa Jinxima i Dječacima pjeva 100 ljudi, a sa Crvenom Jabukom i Bajagom 2.000 :roll:
A ko si ti da kazes da tvoj ukus nije kurac, a njihov ispravan?

O ukusima se ne raspravlja, sve dok je moj najbolji?
Ma čisto govorim u kontekstu Bettermanovog posta... po njemu ispadoše posjetioci Beer festa aman zaman avangarda, a u stvari je daleko od toga.
Nisam rekao da su avangarda, ali u ozbiljnom nedostatku pravih koncertnih događaja koji nikad neće kročiti u Sarajevo Beer fest je odličan i bolje da su tu nego na Zorici i ostalom smeću od narodnjaka. Srećom imao sam priliku da što u Sloveniji, što u Hrvatskoj i Engleskoj vidim, pa i kod nas istinske koncertne spektakle svjetskih rock i alter kao i metal zvijezda, koji su obilježili svjetsku muzičku scenu.
Better Man

#154 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by Better Man »

O'zone wrote:Bijah na tom Beer festu. Nako, fino, rega raja, nema belaja.

Bio drugu noć i Poćko i Dječaci rasturili a Bajagi puk'o glas na drugoj pjesmi pa ga Žiko izvlačio pjevajući mjesto njega dok Bajagu nisu nečim pokrpili :mrgreen:

Pubika, mobiteli, snimanje. Fakat ne kontam :? Stoje ljudi mirno ko na dženazi i malo snimaju mobitelom malo slikaju i to je to (starim, ne kontam ove nove furke) Valjda kad dođu kući prebace snimke na PC ili laptop i onda se u privatnosti svoje sobe počnu bacati u transu :?

Iskreno nedostaje nam ovih ljetnih "stejdževa" gdje furaju koncerti onako ne obavezni od znanih i ne znanih izvođača (sjetim se tu nekad meščini da se zvaše "The stage" na Marijn dvoru gdje je sad SCC u ruševinama Magrosa).

Mogla bi se recimo koristit bina iza Zemaljskog (ne znam ni kome pripada-valjda općini) za neke svirke.
Bilo je dobrih svirki na Stageu od Urbana, preko Majki pa do Josipe Lisac Orgazma, Darkwood Duba itd.
O'zone
Globalni moderator

#155 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by O'zone »

Better Man wrote:
Bilo je dobrih svirki na Stageu od Urbana, preko Majki pa do Josipe Lisac Orgazma, Darkwood Duba itd.
Pa to i govorim. Takvo nam mjesto definitivno nedostaje barem tokom ljetnih mjeseci. Iskreno dvorana i zatvorenog prostora mi je pun.... a evo Beer fest dokaže da se može i outdoor organizovati sasvim OK.
RtrnOfSalisbury

#156 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by RtrnOfSalisbury »

ne mogu da svatim da nisam dao komentar na ovoj temi
bluesjunior

#157 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by bluesjunior »

RtrnOfSalisbury wrote:ne mogu da svatim da nisam dao komentar na ovoj temi
pa dokle cemo te vise cekat?
Post Reply