Ko ce biti u koaliciji nakon izbora?

Post Reply

Koje dvije stranke ce biti u koaliciji nakon izbora?

SDA+SDP
6
46%
SDA+SBiH
5
38%
SDP+SBiH
2
15%

Total votes: 13

jeza u ledja

#1 Ko ce biti u koaliciji nakon izbora?

Post by jeza u ledja »

Kad svi vec otvarate ankete pa da probam i ja. :D

Mene zanima sta mislite o ovome. Posto je vise nego ocigledno da nijedna stranka u FBiH nece moci sama formirati vecinu (u RS ce to zasigurno biti sam SNSD) koga vidite kao koalicione partnere? HDZ i neke druge manje stranke sam namjerno izbacio (svejedno i ako bilo koja cetvrta stranka bude u vlasti dvije od ove tri spomenute ce takodje biti tu), zna se sta nas ovdje zanima i sta je predmet svih prepucavanja u zadnjih pola godine :-D , tema koju smo i ja i mnogi drugi vec mnogo puta spomenuli.
Dakle, koje dvije od sljedece tri stranke vidite u koaliciji?

Posto je pitanje subjektivno i svako navija za svoje, tesko se moze razluciti izmedju 'sta vi mislite' i 'sta bi vi voljeli' tako da je bolje da se izjasnite koga bi 'voljeli' vidjeti u koaliciji. Takodje, namjerno sam izostavio bilo kakvu cetvrtu opciju, jer vecina simpatizera bilo koje od ove tri stranke ni u ludilu ne moze da zamisli njih u koaliciji sa jednim od ovih drugih. Ali to ce se nakon izbora desiti, tj. mora se desiti, kao sto su i do sad SDS+HDZ+SDA morali sjediti zajedno.
Shvatite pitanje kao 'koje je najmanje zlo koje se mora desiti'. :D Svejedno cak i da ste uvjereni da ce vas favorit sigurno sam moci formirati vladu shvatite ovo pitanje kao retoricko. :)

Takodje, posto mislim da nema jos uvijek teme koja konkretno govori o mogucim koalicijama, mozemo ovdje raspravljati i o tome.
Ko ce biti u koaliciji na nivou BiH? Na nivou FBiH?

PS: Pod 'koalicija' podrazumijevam stranke ciji ce kandidati sacinjavati vladu, tj. vijece ministara.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

insha-Allah, BPS i Patriotski Blok :)
Post Reply