Mene zanima sta mislite o ovome. Posto je vise nego ocigledno da nijedna stranka u FBiH nece moci sama formirati vecinu (u RS ce to zasigurno biti sam SNSD) koga vidite kao koalicione partnere? HDZ i neke druge manje stranke sam namjerno izbacio (svejedno i ako bilo koja cetvrta stranka bude u vlasti dvije od ove tri spomenute ce takodje biti tu), zna se sta nas ovdje zanima i sta je predmet svih prepucavanja u zadnjih pola godine
Dakle, koje dvije od sljedece tri stranke vidite u koaliciji?
Posto je pitanje subjektivno i svako navija za svoje, tesko se moze razluciti izmedju 'sta vi mislite' i 'sta bi vi voljeli' tako da je bolje da se izjasnite koga bi 'voljeli' vidjeti u koaliciji. Takodje, namjerno sam izostavio bilo kakvu cetvrtu opciju, jer vecina simpatizera bilo koje od ove tri stranke ni u ludilu ne moze da zamisli njih u koaliciji sa jednim od ovih drugih. Ali to ce se nakon izbora desiti, tj. mora se desiti, kao sto su i do sad SDS+HDZ+SDA morali sjediti zajedno.
Shvatite pitanje kao 'koje je najmanje zlo koje se mora desiti'.
Takodje, posto mislim da nema jos uvijek teme koja konkretno govori o mogucim koalicijama, mozemo ovdje raspravljati i o tome.
Ko ce biti u koaliciji na nivou BiH? Na nivou FBiH?
PS: Pod 'koalicija' podrazumijevam stranke ciji ce kandidati sacinjavati vladu, tj. vijece ministara.