Pozdrav svima.
Legla su mi grant sredstva na račun. Obzirom da ću morati podnijeti izvještaj o implementaciji, kako da ih proknjižim? Razmišljao sam da zadužim bankovni račun, a da potražuju obaveze, razgraničenja ili bilo šta slično. Na kraju samog perioda po izvještaju (ako isti bude pozitivan) obaveze otpišem.
Mišljenja?
Knjigovodstvo grant sredstava
Moderator: anex
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#2 Re: Knjigovodstvo grant sredstava
1 po kom kontnom planu vodiš knjigovodstvo?Utokkha wrote:Pozdrav svima.
Legla su mi grant sredstva na račun. Obzirom da ću morati podnijeti izvještaj o implementaciji, kako da ih proknjižim? Razmišljao sam da zadužim bankovni račun, a da potražuju obaveze, razgraničenja ili bilo šta slično. Na kraju samog perioda po izvještaju (ako isti bude pozitivan) obaveze otpišem.
Mišljenja?
2 imaš sredstva i izvore sredstava
3 da li implementacija uključuje nabavku sredstava koja češ koristiti ili utrošak(radovi, usluge i roba data krajnjim korisnicima)
4 sve ti zavisi od ugovora
- djulba
#3 Re: Knjigovodstvo grant sredstava
Tebi kada legnu grant sredstva na račun knjižiš na odložene prihode, kako iskorištavaš ta sredstva prebacuješ sa odloženog prihoda na prihode od donacija.
-
Utokkha
#4 Re: Knjigovodstvo grant sredstava
Ovo je odgovor. Provjerio u standardima. Hvala ekipa!djulba wrote:Tebi kada legnu grant sredstva na račun knjižiš na odložene prihode, kako iskorištavaš ta sredstva prebacuješ sa odloženog prihoda na prihode od donacija.