knjige sa islamskim temama?

Rasprave o vjerskim temama.
fereshte

#1 knjige sa islamskim temama?

Post by fereshte »

uskoro dolazim u sarajevo pa me interesuje gdje mogu kupiti Kuran ,te knjige sa islamskim sadrzajima?
Koliko se krecu cijene?
\/\/\/

Post by \/\/\/ »

To sve imas u knjizari koja se nalazi u dvoristu begove džamije, ima stvarno odlicnih knjiga, pa dobro razgledaj.

Knjiga imas od 9, 15, 20 raznih cijena da ti sad ne nabrajam a kolko je Kur'an ne bih ti znao rec. A ako se bas potrudis mozes ga dobit i besplatno od nekog.

Sretno!
fereshte

Post by fereshte »

Hvala puno
da li ima neka knjiga koju bi preporucili?
Arminovski

Post by Arminovski »

Ima jedna koju NE preporucujem: Razgovor sa dzinom muslimanom.
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

fereshte wrote:Hvala puno
pa sad ne bismo da ispanemo razne -ije kroz preporucivanje knjiga.
al recimo;
-Islamski brak ili nesto slicno u izdanju Sebila iz Zivinica (ne znam ko je pisac)
-Opce teme iz Kulture i historije islama od Mehmeda Handzica
-Islam 2000 od Murada Wilfreda Hoffmana
hm...ne kad se sjetim jos javim ti...
Kid_A

Post by Kid_A »

Muhammed s.a.v.s. ( Martin Lings )

Must have!
\/\/\/

Post by \/\/\/ »

Mislim da fereshte malo zna, skoro nikako o islamu i mislim da je nepotrebno da se za pocetak zamara stvarima kao sto su knjige "Razgovor sa džinom muslimanom" pa knjige o braku to su stvari koje se mogu razumjeti tek onda kada imas malo bolje znanje o islamu.

Ja bih ti preporucio knjige od sejha Jusufa el Kardavija sa onom tematikom u kojoj se govori o islamu i njegovim principima. Trenutno ne znam ti navest naziv ni jedne knjige malo cu se raspitat pa cu ti postirat ako uspijem sta saznati.
black

Post by black »

Kid_A wrote:Muhammed s.a.v.s. ( Martin Lings )

Must have!
i ja ti preporucujem lingsa..pa onda seid husen nasr-a, resida hafizovica, anry corbena itd.
mescha

Post by mescha »

Vjera u industrijskom dobu

Ja sam čitao englesku verziju, ne znam sada ko je pisac!
mescha

Post by mescha »

I stvarno dobra stvar jeste

IHJA ULUMID-DIN

od Gazalija!

To ti je u tomovima! Ali na koju god stranicu otvoriš u bilo kojoj knjizi, moraš čitati, jednostavno te uvlači u sebe!
bibliotekar

Post by bibliotekar »

"bistro more pobožnosti i suptilnosti" - definitivno
bedifferent12

Post by bedifferent12 »

snagom vjere do savrsenstva duse
zivot poslije smrti (gazali)
vjerovanje jednog muslimana (gazali)
ahlak
islamska deklaracija (izetbegovic)
lija86

Post by lija86 »

fereshte wrote:Hvala puno

Ja ti preporučujem knjigu "Jednoća stvoritelja", odlična, jasna i razumljiva, daje odgovore na mnoga pitanja o Gospodaru, Poslaniku, Sudnjem danu, dokaze vjerovanja... Odlična!
RIZVA

Post by RIZVA »

"Uvodzenje zaljubljenih u vrt ljubavi" Ibn kajim el Dzevzije odlicna knjiga imas dosta njegovih naslova to je jedna od njegovih takodze, "Bolest i lijek" veoma citljiva knjiga a kad dodzes svrati ispred dzamije "kralja fahda" imas dosta knjiga za prodaju ispred dzamije.
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

Hajd da ti ja vako kazem: MISLI O ŽIVOTU I OSVJEŠĆIVANJU, Janez Drnovšek :shock:
Da, upravo tako, nije greška niti šala, upravo Janez! Nisam lično odavno pročitao "islamskiju" knjigu, u jednom momentu sam, vjerovali ili ne, htio da nadjem kakav kontakt tog insana i da ga pitam jel on prešo na islam :shock:
Poruke koje islam donosi, čovjek je izrazio kroz svoje životno iskustvo...
Eh drugo je sad ako ti trazis islamsku literaturu kao takvu, upoznavanje sa islamom, akademska piskaranja i sl.

Inače ovu knjigu proporučujem svima, naročito muslimanima :faraon1:

A evo da ne budem skroz offtopican: Islam, filozofija i nauka, Nedim Dzisr..
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

Gdje ba Janeza nadje ?

More bit da knjiga i nije losa, ali on je fakat ispalio...te pokrivanje sa liscem, te nekakva skora apokalipsa...rukja majka :D

Inace, ja preporucujem knjigu Halid ibn Velid, tek sam je poceo citati, ali vec je mogu preporucit. Pisao ju je nekakav pakistanski vojni strucnjak, profesor na vojnoj akademiji, koji je istrazio i opisao sve bitke Halida ibn Velida, vojskovodje koji nikad nije izgubio ni jednu bitku. Cak je i muslimane jednom pobijedio, prije nego je prihvatio Allahovu vjeru.

Naucnici, Halida r.a klonirat, molit cu :-D
novajlija

Post by novajlija »

Posto je mnogo knjiga vec preporuceno, ja cu ti skrenuti paznju na jednu drugu stvar. Nemoj kupovati Kur´an! Ljudi ce te oprati sa nekih 100-150KM, a on se moze (i treba moci) dobiti besplatno. Ako ih ne dijele kod Begove, odi pred Fahd. Da, pred Fahodvu dzamiju. Tamo pitaj ljude sto imaju standove islamskog materijala i oni ce ti, ako Bog da, dati besplatan primjerak Kur´ana sa prevodom znacenja od Besima Korkuta.

Inace, jeste da je van teme, ali me plaho nervira kada vidim cijene prevoda znacenja Kur´ana raznih doktora i drugih intelektualaca, a koje se uvijek iznad 100KM!
RIZVA

Post by RIZVA »

Da upravo tako ima podjela Kur ana ispred dzamije kralj fahd, u strazarskoj kucici samo pitati i to je to bilo je i porodicnih bibilioteka. tefsira, i dosta knjiga. brosura nego se podjelilo i nestalo pa eto ostalo je makar kur ana za podjelu
Ahmmed

Post by Ahmmed »

S obzirom na zanimljive ponude, ja se, evo, nudim, da ti poklonim Kur an, te određenu literaturu o islamu, koja te neće zamarati, koja može ponuditi odgovore na sva tvoja pitanja, a koja je, što je najvažnije, verificirana od Islamske zajednice u BiH :) Treba biti oprezan sa literaturom...različite vrste.Mnogo je pamfleta, a takvih je najviše na nekim mjestima,koja, preporučuju lovci na duše :D
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

Ahmmed wrote:S obzirom na zanimljive ponude, ja se, evo, nudim, da ti poklonim Kur an, te određenu literaturu o islamu, koja te neće zamarati, koja može ponuditi odgovore na sva tvoja pitanja, a koja je, što je najvažnije, verificirana od Islamske zajednice u BiH :) Treba biti oprezan sa literaturom...različite vrste.Mnogo je pamfleta, a takvih je najviše na nekim mjestima,koja, preporučuju lovci na duše :D
Sabura Ahmmede sa kvalifikacijama ljudi, pa makar i uz osmjeh.
Abu FEED el-Castro

Danko_Bananko wrote:Gdje ba Janeza nadje ?

More bit da knjiga i nije losa, ali on je fakat ispalio...te pokrivanje sa liscem, te nekakva skora apokalipsa...rukja majka :D

Inace, ja preporucujem knjigu Halid ibn Velid, tek sam je poceo citati, ali vec je mogu preporucit. Pisao ju je nekakav pakistanski vojni strucnjak, profesor na vojnoj akademiji, koji je istrazio i opisao sve bitke Halida ibn Velida, vojskovodje koji nikad nije izgubio ni jednu bitku. Cak je i muslimane jednom pobijedio, prije nego je prihvatio Allahovu vjeru.

Naucnici, Halida r.a klonirat, molit cu :-D
Hehe, ma znam za te njegove izvale no ova mu je knjiga apsolutno čista i od toga i od njegove bolesti i sl. Jedino sto ima je malo šuplje o vegetarijanstvu, no ne zamara :D

Ahmmede, po običaju potpisujem, tvoju izjavu o opreznosti :D
Abu FEED el-Castro

Ahmmede, šta ćemo sa Dankom, jest ljudina i sve, al malkice, samo malkice koda ponekad povuče ovako... :-) Ništa značajno, al čisto reko kolko da konsolidujemo redove :D

A mozda se meni čini... :D
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

Abu FEED el-Castro wrote:Ahmmede, šta ćemo sa Dankom, jest ljudina i sve, al malkice, samo malkice koda ponekad povuče ovako... :-) Ništa značajno, al čisto reko kolko da konsolidujemo redove :D

objesit kod gume sto gori, radi ibreta i pouke :D
Abu FEED el-Castro

Danko_Bananko wrote:
Abu FEED el-Castro wrote:Ahmmede, šta ćemo sa Dankom, jest ljudina i sve, al malkice, samo malkice koda ponekad povuče ovako... :-) Ništa značajno, al čisto reko kolko da konsolidujemo redove :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nemoj ziv bio to, makar do Marsa... :D
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

Abu FEED el-Castro wrote:
Danko_Bananko wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nemoj ziv bio to, makar do Marsa... :D
a hocel' biti guma sto gore gore :lol:
Post Reply