knjige sa islamskim temama?
-
fereshte
#1 knjige sa islamskim temama?
uskoro dolazim u sarajevo pa me interesuje gdje mogu kupiti Kuran ,te knjige sa islamskim sadrzajima?
Koliko se krecu cijene?
Koliko se krecu cijene?
-
\/\/\/
To sve imas u knjizari koja se nalazi u dvoristu begove džamije, ima stvarno odlicnih knjiga, pa dobro razgledaj.
Knjiga imas od 9, 15, 20 raznih cijena da ti sad ne nabrajam a kolko je Kur'an ne bih ti znao rec. A ako se bas potrudis mozes ga dobit i besplatno od nekog.
Sretno!
Knjiga imas od 9, 15, 20 raznih cijena da ti sad ne nabrajam a kolko je Kur'an ne bih ti znao rec. A ako se bas potrudis mozes ga dobit i besplatno od nekog.
Sretno!
- Arminovski
Ima jedna koju NE preporucujem: Razgovor sa dzinom muslimanom.
- Bosanac sa dna kace
pa sad ne bismo da ispanemo razne -ije kroz preporucivanje knjiga.fereshte wrote:Hvala puno
da li ima neka knjiga koju bi preporucili?
al recimo;
-Islamski brak ili nesto slicno u izdanju Sebila iz Zivinica (ne znam ko je pisac)
-Opce teme iz Kulture i historije islama od Mehmeda Handzica
-Islam 2000 od Murada Wilfreda Hoffmana
hm...ne kad se sjetim jos javim ti...
-
\/\/\/
Mislim da fereshte malo zna, skoro nikako o islamu i mislim da je nepotrebno da se za pocetak zamara stvarima kao sto su knjige "Razgovor sa džinom muslimanom" pa knjige o braku to su stvari koje se mogu razumjeti tek onda kada imas malo bolje znanje o islamu.
Ja bih ti preporucio knjige od sejha Jusufa el Kardavija sa onom tematikom u kojoj se govori o islamu i njegovim principima. Trenutno ne znam ti navest naziv ni jedne knjige malo cu se raspitat pa cu ti postirat ako uspijem sta saznati.
Ja bih ti preporucio knjige od sejha Jusufa el Kardavija sa onom tematikom u kojoj se govori o islamu i njegovim principima. Trenutno ne znam ti navest naziv ni jedne knjige malo cu se raspitat pa cu ti postirat ako uspijem sta saznati.
-
bibliotekar
"bistro more pobožnosti i suptilnosti" - definitivno
-
bedifferent12
snagom vjere do savrsenstva duse
zivot poslije smrti (gazali)
vjerovanje jednog muslimana (gazali)
ahlak
islamska deklaracija (izetbegovic)
zivot poslije smrti (gazali)
vjerovanje jednog muslimana (gazali)
ahlak
islamska deklaracija (izetbegovic)
-
lija86
fereshte wrote:Hvala puno
da li ima neka knjiga koju bi preporucili?
Ja ti preporučujem knjigu "Jednoća stvoritelja", odlična, jasna i razumljiva, daje odgovore na mnoga pitanja o Gospodaru, Poslaniku, Sudnjem danu, dokaze vjerovanja... Odlična!
- RIZVA
"Uvodzenje zaljubljenih u vrt ljubavi" Ibn kajim el Dzevzije odlicna knjiga imas dosta njegovih naslova to je jedna od njegovih takodze, "Bolest i lijek" veoma citljiva knjiga a kad dodzes svrati ispred dzamije "kralja fahda" imas dosta knjiga za prodaju ispred dzamije.
- Abu FEED el-Castro
Hajd da ti ja vako kazem: MISLI O ŽIVOTU I OSVJEŠĆIVANJU, Janez Drnovšek
Da, upravo tako, nije greška niti šala, upravo Janez! Nisam lično odavno pročitao "islamskiju" knjigu, u jednom momentu sam, vjerovali ili ne, htio da nadjem kakav kontakt tog insana i da ga pitam jel on prešo na islam
Poruke koje islam donosi, čovjek je izrazio kroz svoje životno iskustvo...
Eh drugo je sad ako ti trazis islamsku literaturu kao takvu, upoznavanje sa islamom, akademska piskaranja i sl.
Inače ovu knjigu proporučujem svima, naročito muslimanima
A evo da ne budem skroz offtopican: Islam, filozofija i nauka, Nedim Dzisr..
Da, upravo tako, nije greška niti šala, upravo Janez! Nisam lično odavno pročitao "islamskiju" knjigu, u jednom momentu sam, vjerovali ili ne, htio da nadjem kakav kontakt tog insana i da ga pitam jel on prešo na islam
Poruke koje islam donosi, čovjek je izrazio kroz svoje životno iskustvo...
Eh drugo je sad ako ti trazis islamsku literaturu kao takvu, upoznavanje sa islamom, akademska piskaranja i sl.
Inače ovu knjigu proporučujem svima, naročito muslimanima
A evo da ne budem skroz offtopican: Islam, filozofija i nauka, Nedim Dzisr..
-
Danko_Bananko
Gdje ba Janeza nadje ?
More bit da knjiga i nije losa, ali on je fakat ispalio...te pokrivanje sa liscem, te nekakva skora apokalipsa...rukja majka
Inace, ja preporucujem knjigu Halid ibn Velid, tek sam je poceo citati, ali vec je mogu preporucit. Pisao ju je nekakav pakistanski vojni strucnjak, profesor na vojnoj akademiji, koji je istrazio i opisao sve bitke Halida ibn Velida, vojskovodje koji nikad nije izgubio ni jednu bitku. Cak je i muslimane jednom pobijedio, prije nego je prihvatio Allahovu vjeru.
Naucnici, Halida r.a klonirat, molit cu
More bit da knjiga i nije losa, ali on je fakat ispalio...te pokrivanje sa liscem, te nekakva skora apokalipsa...rukja majka
Inace, ja preporucujem knjigu Halid ibn Velid, tek sam je poceo citati, ali vec je mogu preporucit. Pisao ju je nekakav pakistanski vojni strucnjak, profesor na vojnoj akademiji, koji je istrazio i opisao sve bitke Halida ibn Velida, vojskovodje koji nikad nije izgubio ni jednu bitku. Cak je i muslimane jednom pobijedio, prije nego je prihvatio Allahovu vjeru.
-
novajlija
Posto je mnogo knjiga vec preporuceno, ja cu ti skrenuti paznju na jednu drugu stvar. Nemoj kupovati Kur´an! Ljudi ce te oprati sa nekih 100-150KM, a on se moze (i treba moci) dobiti besplatno. Ako ih ne dijele kod Begove, odi pred Fahd. Da, pred Fahodvu dzamiju. Tamo pitaj ljude sto imaju standove islamskog materijala i oni ce ti, ako Bog da, dati besplatan primjerak Kur´ana sa prevodom znacenja od Besima Korkuta.
Inace, jeste da je van teme, ali me plaho nervira kada vidim cijene prevoda znacenja Kur´ana raznih doktora i drugih intelektualaca, a koje se uvijek iznad 100KM!
Inace, jeste da je van teme, ali me plaho nervira kada vidim cijene prevoda znacenja Kur´ana raznih doktora i drugih intelektualaca, a koje se uvijek iznad 100KM!
- RIZVA
Da upravo tako ima podjela Kur ana ispred dzamije kralj fahd, u strazarskoj kucici samo pitati i to je to bilo je i porodicnih bibilioteka. tefsira, i dosta knjiga. brosura nego se podjelilo i nestalo pa eto ostalo je makar kur ana za podjelu
- Ahmmed
S obzirom na zanimljive ponude, ja se, evo, nudim, da ti poklonim Kur an, te određenu literaturu o islamu, koja te neće zamarati, koja može ponuditi odgovore na sva tvoja pitanja, a koja je, što je najvažnije, verificirana od Islamske zajednice u BiH
Treba biti oprezan sa literaturom...različite vrste.Mnogo je pamfleta, a takvih je najviše na nekim mjestima,koja, preporučuju lovci na duše 
-
Danko_Bananko
Sabura Ahmmede sa kvalifikacijama ljudi, pa makar i uz osmjeh.Ahmmed wrote:S obzirom na zanimljive ponude, ja se, evo, nudim, da ti poklonim Kur an, te određenu literaturu o islamu, koja te neće zamarati, koja može ponuditi odgovore na sva tvoja pitanja, a koja je, što je najvažnije, verificirana od Islamske zajednice u BiHTreba biti oprezan sa literaturom...različite vrste.Mnogo je pamfleta, a takvih je najviše na nekim mjestima,koja, preporučuju lovci na duše
- Abu FEED el-Castro
Hehe, ma znam za te njegove izvale no ova mu je knjiga apsolutno čista i od toga i od njegove bolesti i sl. Jedino sto ima je malo šuplje o vegetarijanstvu, no ne zamaraDanko_Bananko wrote:Gdje ba Janeza nadje ?
Ahmmede, po običaju potpisujem, tvoju izjavu o opreznosti
- Abu FEED el-Castro
Ahmmede, šta ćemo sa Dankom, jest ljudina i sve, al malkice, samo malkice koda ponekad povuče ovako...
Ništa značajno, al čisto reko kolko da konsolidujemo redove 
A mozda se meni čini...
A mozda se meni čini...
-
Danko_Bananko
objesit kod gume sto gori, radi ibreta i poukeAbu FEED el-Castro wrote:Ahmmede, šta ćemo sa Dankom, jest ljudina i sve, al malkice, samo malkice koda ponekad povuče ovako...Ništa značajno, al čisto reko kolko da konsolidujemo redove
A mozda se meni čini...
- Abu FEED el-Castro
Danko_Bananko wrote:objesit kod gume sto gori, radi ibreta i poukeAbu FEED el-Castro wrote:Ahmmede, šta ćemo sa Dankom, jest ljudina i sve, al malkice, samo malkice koda ponekad povuče ovako...Ništa značajno, al čisto reko kolko da konsolidujemo redove
A mozda se meni čini...
nemoj ziv bio to, makar do Marsa...
-
Danko_Bananko
a hocel' biti guma sto gore goreAbu FEED el-Castro wrote:Danko_Bananko wrote:objesit kod gume sto gori, radi ibreta i poukeAbu FEED el-Castro wrote:Ahmmede, šta ćemo sa Dankom, jest ljudina i sve, al malkice, samo malkice koda ponekad povuče ovako...Ništa značajno, al čisto reko kolko da konsolidujemo redove
A mozda se meni čini...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
nemoj ziv bio to, makar do Marsa...