Zamoljen dam da potrazim u Sarajevu knjige iz sumarstva koje su dio neke edicije od 6 knjiga o biljkama
ali ja trazim samo dvije,
Livadno bilje i Ukrasno drvece i grmlje,
ako neko ima savjet gdje to potraziti ili bi mozda prodao te knjige
bio bih zahvalan
Knjige iz šumarstva
-
IHAVEDREAM
#2 Re: Knjige iz šumarstva
Ako znas godine izdanja mozda cu ti moci pomoci,samo ako su stare.
Moj otac je magistar sumarstva i posjeduje jako puno literature, a naslov" Ukrasno drvece i grmlje" ako je od Gvozdenovica,misim da posjeduje.
Moj otac je magistar sumarstva i posjeduje jako puno literature, a naslov" Ukrasno drvece i grmlje" ako je od Gvozdenovica,misim da posjeduje.
- shuriken
#3 Re: Knjige iz šumarstva
super bi to bilo, knjige su stare barem 25 godina to je bila neka poznata edicija izdana u Sarajevu
ne znam je li autor Gvozdenovic, ali tvoj otac ce sigurno znati za tu ediciju, svi studenti su se po tome spremali
hvala unaprijed!
ne znam je li autor Gvozdenovic, ali tvoj otac ce sigurno znati za tu ediciju, svi studenti su se po tome spremali
hvala unaprijed!
-
IHAVEDREAM
#4 Re: Knjige iz šumarstva
Mislim da je cak i vise od 25 godina,ali nisam sigurna,tih se knjiga sjecam u svojoj kuci.
Ja vec dugo ne zivim u nasoj dragoj BIH,ali razgovaracu sa svojim ocem i pokusacu da ti sopstim informacuje sto prije budem u mogucnosti.
Ja vec dugo ne zivim u nasoj dragoj BIH,ali razgovaracu sa svojim ocem i pokusacu da ti sopstim informacuje sto prije budem u mogucnosti.
-
IHAVEDREAM
#5 Re: Knjige iz šumarstva
Nazalost,nemam povoljne vijesti za Vas.
Razgovarala sam danas sa tatom,i saznala da on vise ne posjeduje te knjige.
Moj brat ,nazalost,nije uspio da diplomira sumarstvo u Sarajevu i nastavi familijarnu tradiciju,zbog ratnih desavanja.Dok je jos bio u Sarajevu svu literaturu je ostavio svim"dragom prijatelju i kolegi"koji nakon sticanja akademskog obrazovanja nije nasao za shodno da pomenute knjige vrati vlasniku.
Razgovarala sam danas sa tatom,i saznala da on vise ne posjeduje te knjige.
Moj brat ,nazalost,nije uspio da diplomira sumarstvo u Sarajevu i nastavi familijarnu tradiciju,zbog ratnih desavanja.Dok je jos bio u Sarajevu svu literaturu je ostavio svim"dragom prijatelju i kolegi"koji nakon sticanja akademskog obrazovanja nije nasao za shodno da pomenute knjige vrati vlasniku.
- shuriken
#6 Re: Knjige iz šumarstva
hvala ti puno na trudu i zelji da pomognes
sve najbolje!
sve najbolje!
-
safran
#7 Re: Knjige iz šumarstva
Hmmmm, rijec je o ediciji Priroda Jugoslavije rekla bih i izasle su prije 20-ak godina. Autori su Čedo Šilic i R. Lakušić i nisu "šumarske" već "botanike".
Daklem, imam, ne prodajem ali se pojedini dijelovi još uvijek mogu naći kod preprodavaca na ulici ali treba prohodati. Čak sam ih prije par godina viđala u Svjetlosti. Alternativno, kolega može sa Index-om otići na PMF (Odsjek za biologiju) i dobiti na revers. Eto, jos jedino da smeknem sutra po gradu pa javim.
Daklem, imam, ne prodajem ali se pojedini dijelovi još uvijek mogu naći kod preprodavaca na ulici ali treba prohodati. Čak sam ih prije par godina viđala u Svjetlosti. Alternativno, kolega može sa Index-om otići na PMF (Odsjek za biologiju) i dobiti na revers. Eto, jos jedino da smeknem sutra po gradu pa javim.
-
safran
#8 Re: Knjige iz šumarstva
Procitah ponovo, dakle buduci ing. sumarstva nije u Sarajevu pa PMF otpada.