Knjige iz šumarstva

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
shuriken

#1 Knjige iz šumarstva

Post by shuriken »

Zamoljen dam da potrazim u Sarajevu knjige iz sumarstva koje su dio neke edicije od 6 knjiga o biljkama
ali ja trazim samo dvije,

Livadno bilje i Ukrasno drvece i grmlje,

ako neko ima savjet gdje to potraziti ili bi mozda prodao te knjige
bio bih zahvalan
IHAVEDREAM

#2 Re: Knjige iz šumarstva

Post by IHAVEDREAM »

Ako znas godine izdanja mozda cu ti moci pomoci,samo ako su stare.
Moj otac je magistar sumarstva i posjeduje jako puno literature, a naslov" Ukrasno drvece i grmlje" ako je od Gvozdenovica,misim da posjeduje.
shuriken

#3 Re: Knjige iz šumarstva

Post by shuriken »

super bi to bilo, knjige su stare barem 25 godina to je bila neka poznata edicija izdana u Sarajevu
ne znam je li autor Gvozdenovic, ali tvoj otac ce sigurno znati za tu ediciju, svi studenti su se po tome spremali
hvala unaprijed!
IHAVEDREAM

#4 Re: Knjige iz šumarstva

Post by IHAVEDREAM »

Mislim da je cak i vise od 25 godina,ali nisam sigurna,tih se knjiga sjecam u svojoj kuci.
Ja vec dugo ne zivim u nasoj dragoj BIH,ali razgovaracu sa svojim ocem i pokusacu da ti sopstim informacuje sto prije budem u mogucnosti.
IHAVEDREAM

#5 Re: Knjige iz šumarstva

Post by IHAVEDREAM »

Nazalost,nemam povoljne vijesti za Vas.
Razgovarala sam danas sa tatom,i saznala da on vise ne posjeduje te knjige.
Moj brat ,nazalost,nije uspio da diplomira sumarstvo u Sarajevu i nastavi familijarnu tradiciju,zbog ratnih desavanja.Dok je jos bio u Sarajevu svu literaturu je ostavio svim"dragom prijatelju i kolegi"koji nakon sticanja akademskog obrazovanja nije nasao za shodno da pomenute knjige vrati vlasniku.
shuriken

#6 Re: Knjige iz šumarstva

Post by shuriken »

hvala ti puno na trudu i zelji da pomognes
sve najbolje!
safran

#7 Re: Knjige iz šumarstva

Post by safran »

Hmmmm, rijec je o ediciji Priroda Jugoslavije rekla bih i izasle su prije 20-ak godina. Autori su Čedo Šilic i R. Lakušić i nisu "šumarske" već "botanike".

Daklem, imam, ne prodajem ali se pojedini dijelovi još uvijek mogu naći kod preprodavaca na ulici ali treba prohodati. Čak sam ih prije par godina viđala u Svjetlosti. Alternativno, kolega može sa Index-om otići na PMF (Odsjek za biologiju) i dobiti na revers. Eto, jos jedino da smeknem sutra po gradu pa javim.
safran

#8 Re: Knjige iz šumarstva

Post by safran »

Procitah ponovo, dakle buduci ing. sumarstva nije u Sarajevu pa PMF otpada.
Post Reply