Knjige: Ekonomski fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
hitman05

#1 Knjige: Ekonomski fakultet

Post by hitman05 »

Zamolio bih, nekoga ko je na ekonomiji, da mi napise imena knjiga i autora za predmete iz prvog semestra.
Takodje, ako neko ima te knjige za prodati, nek' posalje na PM opis knjige i cijenu.

Hvala unaprijed

Da bude lakse :)

Uvod u ekonomiju
Ekonomika preduzeća
Matematika za ekonomiste
Poslovna informatika
Poslovno pravo
sinus

#3 Re: Knjige: Ekonomski fakultet

Post by sinus »

hitman05 wrote:Zamolio bih, nekoga ko je na ekonomiji, da mi napise imena knjiga i autora za predmete iz prvog semestra.
Takodje, ako neko ima te knjige za prodati, nek' posalje na PM opis knjige i cijenu.

Hvala unaprijed

Uvod u ekonomiju
Ekonomika preduzeća
Matematika za ekonomiste
Poslovna informatika
Poslovno pravo
Samo budala prodaje svoje knjige koje mu u životu mogu trebati...

Moj savjet tebi. Kada položiš te predmete ne prodaji knjige...
latinalover

#4 Re: Knjige: Ekonomski fakultet

Post by latinalover »

sinus wrote:
hitman05 wrote:Zamolio bih, nekoga ko je na ekonomiji, da mi napise imena knjiga i autora za predmete iz prvog semestra.

Hvala unaprijed

Uvod u ekonomiju
Ekonomika preduzeća
Matematika za ekonomiste
Poslovna informatika
Poslovno pravo
Samo budala prodaje svoje knjige koje mu u životu mogu trebati...

Moj savjet tebi. Kada položiš te predmete ne prodaji knjige...
pa nema bas puno stvari koje se mogu nauciti u tim knjigama...naravno ima knjiga dobrih za praksu ,ali nisu to fakultetske..
sinus

#5 Re: Knjige: Ekonomski fakultet

Post by sinus »

Nevezano za pomenute knjige, sve ih treba čuvati...A kako možeš napisati za knjigu iz koje polažeš predmet da se iz nje nema šta,odnosno, nema puno za naučiti :shock: :-D Iz svake knjige se može naučiti, ponoviti, obnoviti
latinalover

#6 Re: Knjige: Ekonomski fakultet

Post by latinalover »

sinus wrote:Nevezano za pomenute knjige, sve ih treba čuvati...A kako možeš napisati za knjigu iz koje polažeš predmet da se iz nje nema šta,odnosno, nema puno za naučiti :shock: :-D Iz svake knjige se može naučiti, ponoviti, obnoviti
moze nesto pomalo da znas teoriju..ali za prakse rijetko iz kojeg predmeta..jedino pravni predmeti i Finansijsko racunovodstvo
Summertime

#7 Re: Knjige: Ekonomski fakultet

Post by Summertime »

quote] pa nema bas puno stvari koje se mogu nauciti u tim knjigama...naravno ima knjiga dobrih za praksu ,ali nisu to fakultetske..[/quote]

:? :? :? :?
I da ne studiras iz tih knjiga se može mnogo naučiti!
Npr. poslovno pravo - sutra ces raditi u nekoj firmi a neces znati sta znaci d.o.o!

Slazem se da knjige ne treba rashodovati nakon semstra/studija.
I danas zatrebaju, vjeruj!

Sretno!
pOZz

#8 Re: Knjige: Ekonomski fakultet

Post by pOZz »

Hvala unaprijed

Uvod u ekonomiju
Ekonomika preduzeća
Matematika za ekonomiste
Poslovna informatika
Poslovno pravo
Jedina knjiga koja ti treba je Uvod u ekonomiju, ako budeš slušao kod Fikreta. :) Ostalo se može iz skripti. 8-)
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#9 Re: Knjige: Ekonomski fakultet

Post by Bobi »

M.Šunjić Beus...EP...ako ko hoce u pdf formatu...44 MB ...ima duplo skeniranih strana :-) al` eto...free je :mrgreen:
Amazonka27

#10 Re: Knjige: Ekonomski fakultet

Post by Amazonka27 »

Orginal knjige mozes kupiti u knjizari fakulteta, a kopirane u kopirnici blizu faxa (bjelave i epicentar). Nakon prvog predavanja ces dobiti tacan naziv literature...nemoj se zuriti sa kupovinom, jer ne znas jel profa izdao novu knjigu. Za svaki predmet ces na kursveru imati prezentacije...odnosno ono najbtnije. DL studenti imaju audio-prezentacije. Cuvaj se skripti, jer te mogu navesti da ucis totalno pogresne stvari. Samo jedna skripta iz poslovnog prava je dobra, ali bez predavanja i praktikuma - bezvrijedna. Pricao mi profesor da mu je dosao student nakon ispita na uvid u rad masuci skriptom u ruci i rekao: "toga nije bilo u skripti". nemoj nositi kopirane knjige na predavanja, jer neki profesori znaju oduzeti kopiju zbog autorskih prava. mozes se uclaniti u biblioteku faxa i posuditi knjige...Od ove godine ce biti i on-line bibiloteka...samo nisam sigurna kako ce to sve funkcionisati.
hitman05

#11 Re: Knjige: Ekonomski fakultet

Post by hitman05 »

Hvala puno svima, na korisnim informacijama. Znaci, polahko, ne treba zuriti, doce vrijeme za knjige i ucenje :)
latinalover

#12 Re: Knjige: Ekonomski fakultet

Post by latinalover »

Summertime wrote:quote] pa nema bas puno stvari koje se mogu nauciti u tim knjigama...naravno ima knjiga dobrih za praksu ,ali nisu to fakultetske..
:? :? :? :?
I da ne studiras iz tih knjiga se može mnogo naučiti!
Npr. poslovno pravo - sutra ces raditi u nekoj firmi a neces znati sta znaci d.o.o!

Slazem se da knjige ne treba rashodovati nakon semstra/studija.
I danas zatrebaju, vjeruj!

Sretno![/quote]

ima intresantnih knjiga..npr. spoljnotrgovinsko poslovanje....poslovno pravo, medjunarodno poslovno pravo, pravo bankarstva i osiguranja(ovo sam za izborni uzeo)...finansijsko racunovodstvo, makroeknomija ,medjunarodna ekonomija (pelevic).... :D
BoGGy5m4ll5

#13 Re: Knjige: Ekonomski fakultet

Post by BoGGy5m4ll5 »

*** nije dan za besplatno putovanje u banovice....*** smatraj se opomenutim
Post Reply