Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ova tema lagano pade u zaborav, a nismo ni počeli navoditi naslove.
Evo priloga wc-literaturi:
- Muškarci su sa Marsa a žene s Venere (ili je obratno )
- Hadrijanovi memoari, Yourcenar
- Minka, Bjelevac
- Veliki Getsby, Fitzgerald
- mnoge knjige ruskog realizma.
ja bih se pridruzila nekome ko je negdje spomenuo Zerminal...muka mi u zelucu od samog naslova...od njega mi se ide u WC, ali nemam zelju da ga ponesem sa sobom
A niko se ne sjeti usmene poezije, od epskih podviga Marka Kraljevića i Alije Đerzeleza biste se sigurno od straha ulitali do vrata, a od balada o smrću rastavljenim dragim toliko biste se isplakali da vam se više ne bi pišalo, ali ipak to je prevaziđeno...
Od ovih tzv. novijh književnih podviga sraćka neće izostati ni uz "Sto godina samoće", dok se skonta ko je ko, ko je kome ko, ko je s kim spavao, ko je koga prevario, ubio, ko se rodio... a povrh svega dok se dođe do smisla čitavog romana ode sve u p. m. A od ovih domaćih književnika za dobar provod u hali preporučujem zbirku bošnjačke poezije s početka XX stoljeća.
Kad smo kod usmene poezije - "Smrt Omera i Merime" - pateticno i dosadno, prava sapunica.
NJegosev "Gorski vijenac", Ivan Gundulić "Osman", Mažuranić - "Smrt Smail-age Čengića - grozomorni trio.
Umiro od dosade citajuci - VRATA OD UTROBE- Janko Polic Kamov
A to sto se tice WC-a i knjiga , pa bogami ja tamo bas nosim dobre knjige , zasto da ne ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????