Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post Reply
klavirdžija

#751 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by klavirdžija »

Edin H. wrote:
klavirdžija wrote:
Edin H. wrote:
Mislim da je to nebitno, mogao se izjasniti kao Vatahr, Binasr ili neopredjeljen. On je iz Samca, skolovao i ima veze sa Beogradom, pa je logicno da se izjasni ko Binasr.
:lol:

Haj ti Edine malo o radničkoj pomoći i skupljanju velikih donacija po pubovima, to ti manje loše ide.
Hajde ne pravi se pametan, kada ocigledno nemas ili ne zelis da imas pojma, kakvo je to vrijeme bilo.

Sta tebi pise za roditelje u rodnom listu ili ukoliko si mlad i naivan kao sto se cini, sta roditeljima tvojih roditelja pise u rodnom listu?
Neopredijeljeni. Jedini imalo častan izbor u to vrijeme.

Mlad baš nisam, a da sam naivan padao bih na tvoje djetinjaste bulšite kao taj ti na slici.
Edin H.

#752 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Edin H. »

klavirdžija wrote:
Tako pred supermarketima skupljaju i za mačke lutalice. Koje korpe su bile punije u Sainsbury'su?
Da, bas me interesuje koliko si ti skupio pomoci pa barem za cuke i macke u Siriji ili za izbjeglice.

Prije me dojmis kao neko sto vjeruje da ako je neko na dnu, treba ga jos nogama isutati.

A ovi sakupljali za mrske muslimane koji stvaraju islamsku drzavu u Evropi (barem kako neki tvrde ovdje).
Bosnjak333

#753 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Bosnjak333 »

Klavirdzija hajde napisi da se poseres na Tudjmana i Bobana.
klavirdžija

#754 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by klavirdžija »

Iza Horizonta wrote:
klavirdžija wrote: http://www.bh-index.com/dino-merlin-otk ... ao-u-mene/

Pjesma “Da te nije Alija” je posvećena Merlinovom najboljem drugu i komšiji Aliji Miladinu koji je jedini bio uz njega kada je bio “niko i ništa”, a ne pokojnom predsjedniku BiH Aliji Izetbegoviću, kako mnogi misle.

Njegov drug je kasnije poginuo u ratu, tada su nastali stihovi pjesme – “Ja bi svjetlom zvao mrakom da te nije Alija”. Alija je jedini vjerovao u njegov talenat i bodrio ga, dok su ga drugi ponižavali.
zar nisu ovo znali :?:
Ne panjkaj me, to je Ali Kemal posto :D

Šta mogu znati na baušteli u Garmišpartenkirhenu, nego napit se za iftar i zapjevat koju Dininu revolucionarnu. Ljepše zvuči nego stvarnost, "bješte noge, usraću vas".
Bosnjak333

#755 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Bosnjak333 »

Sad me klavirdzija kulira, inace je kao zacin u sve se mijesa. :D

Hajde trolu ustaski razguli vise.
klavirdžija

#756 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by klavirdžija »

Edin H. wrote:
klavirdžija wrote:
Tako pred supermarketima skupljaju i za mačke lutalice. Koje korpe su bile punije u Sainsbury'su?
Da, bas me interesuje koliko si ti skupio pomoci pa barem za cuke i macke u Siriji ili za izbjeglice.

Prije me dojmis kao neko sto vjeruje da ako je neko na dnu, treba ga jos nogama isutati.

A ovi sakupljali za mrske muslimane koji stvaraju islamsku drzavu u Evropi (barem kako neki tvrde ovdje).
Zaboli me tvoj intelektualni pandan za to kako te dojmim. Pitao te čovjek šta su tačno poslali i kako se to mjeri sa ostalima, apsolutno nema odgovora. Ni ja se ne sjećam ničega engleskog, vjerovatno je bio pokoji safari turista sa svojim kamiončićem, ali to ništa dobro ne govori o "pomoći britanskog naroda". U međuvremenu seruckaj, uvlači se svojim domicilnim i lij krokodilske suze za Sirijom na drugoj temi.
Edin H.

#757 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Edin H. »

klavirdžija wrote:

Mlad baš nisam, a da sam naivan padao bih na tvoje djetinjaste bulšite kao taj ti na slici.
Nije skroz iskljuceno, ali prije ce biti da sam sebe lazes, pogledaj ti to jos jednom, pa javi.

Neopredjeljen je tada bilo popularno i produktivno, otprilike kao sada izjasniti se Bosancem ili prije rata Jugoslovenom.

A sto ti vjerujes floskulama i nije neko cudo, vecina ima razmisljanje stada, ja samo govorim ono za sta postoje dokazi ili sam vidio svojim ocima.

Uglavnom tragikomicno je Aliju optuzivati iz ove perspektive kako se izjasnjavao, kada mu nije bilo dozvoljeno da se izjasni onako kako je to osjecao ili zelio.
burger_pasa

#758 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by burger_pasa »

Bosnjak333 wrote:Klavirdzija hajde napisi da se poseres na Tudjmana i Bobana.
De ba pianisto, covjek te lijepo zamolio !
Poseri se vec jednom.
Bosnjak333

#759 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Bosnjak333 »

burger_pasa wrote:
Poseri se vec jednom.
Svaki post mi je do sada citirao, ne samo meni vec svakom forumasu kad je Alija u pitanju, ali evo da se posere na Tudjamana i Bobana nece, sto li Boze... :D
klavirdžija

#760 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by klavirdžija »

Edin H. wrote:
klavirdžija wrote:

Nije skroz iskljuceno, ali prije ce biti da sam sebe lazes, pogledaj ti to jos jednom, pa javi.

Neopredjeljen je tada bilo popularno i produktivno, otprilike kao sada izjasniti se Bosancem ili prije rata Jugoslovenom.

A sto ti vjerujes floskulama i nije neko cudo, vecina ima razmisljanje stada, ja samo govorim ono za sta postoje dokazi ili sam vidio svojim ocima.

Uglavnom tragikomicno je Aliju optuzivati iz ove perspektive kako se izjasnjavao, kada mu nije bilo dozvoljeno da se izjasni onako kako je to osjecao ili zelio.
Produktivnije je bilo izjasniti se Srbinom ili Hrvatom. Haj ti nazad u taj humanitarni pub i traži Davea, internet humanitarac.
skupljac_zeljeza

#761 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by skupljac_zeljeza »

klavirdžija wrote:
Produktivnije je bilo izjasniti se Srbinom ili Hrvatom.
A zašto? :P
klavirdžija

#762 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by klavirdžija »

burger_pasa wrote:
Poseri se vec jednom.
Posro sam vam se izgleda već dovoljno po glavi, čim toliko kmečite za mnom. :D

Da tebe ne bi, ne bi ni vidio da me ovo dijete zove upomoć, na ignore mi je listi dok mu ne promijene pelene. Sreća pa si mi ti makar zabavan. :lol:
Edin H.

#763 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Edin H. »

skupljac_zeljeza wrote:
klavirdžija wrote:
Zbog posla, karijere, mjesta u obrazovnim institucijama, sve se radilo po nacionalnom kljucu.
klavirdžija

#764 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by klavirdžija »

Tako je, objasni djeci kako i zašto se postaje pravi balija.
Bosnjak333

#765 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Bosnjak333 »

Lik je trol, ignorisite ga. Na temi ekonomija pljuje bh proizvode, ovdje Aliju i sve bosansko (ne bosnjacko).
burger_pasa

#766 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by burger_pasa »

klavirdžija wrote:
burger_pasa wrote:
Poseri se vec jednom.
Posro sam vam se izgleda već dovoljno po glavi, čim toliko kmečite za mnom. :D

Da tebe ne bi, ne bi ni vidio da me ovo dijete zove upomoć, na ignore mi je listi dok mu ne promijene pelene. Sreća pa si mi ti makar zabavan. :lol:
Znaci klavirdzija je kockasti. Uh pa izvinite nisam vas odmah prepoznao. Znaci Bobanovac, sa kravatom. ErcegBosanac. E sad te razumijem, nije ti laHko, vama ga je Aljo smjestio, al ono, bas bukvalno.
Hajd oprostit cemo ti tvoje ludorije ako se poseres na Bobana i krivoglavog Tudjmana.
Tabhana

#767 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Tabhana »

Frajer je na nekoj bez veze temi dobio ignore, vidim nije bez razloga.

:thumbup:
skupljac_zeljeza

#768 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Edin H. wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
klavirdžija wrote:
Zbog posla, karijere, mjesta u obrazovnim institucijama, sve se radilo po nacionalnom kljucu.
To jeste, ali je neprirodno.
Na prvom zasjedanju, ZAVNOBiH je formalno konstituiran kao općtepolitičko predstavništvo Narodnooslobodilačkog pokreta (NOP) Bosne i Hercegovine, ali je u stvarnosti i praksi djelovao kao njen najviši organ vlasti. Odbornici su usvojili Rezoluciju ZAVNOBiH-a i Proglas narodima BiH u kojima se ističe da ubuduće BiH i njene narode, i u zemlji i inozemstvu, mogu zastupati i predstavljati samo ZAVNOBiH i AVNOJ. Ovim aktima istovremeno je izražena odlučnost naroda BiH da njihova zemlja, koja nije ni srpska, ni hrvatska ni muslimanska, nego i srpska i muslimanska i hrvatska, bude zbratimljena zajednica u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost svih Srba, Muslimana i Hrvata.

I negdje se izgubismo na nekoliko decenija.
klavirdžija

#769 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by klavirdžija »

burger_pasa wrote:
Znaci klavirdzija je kockasti. Uh pa izvinite nisam vas odmah prepoznao. Znaci Bobanovac, sa kravatom. ErcegBosanac. E sad te razumijem, nije ti laHko, vama ga je Aljo smjestio, al ono, bas bukvalno.
Hajd oprostit cemo ti tvoje ludorije ako se poseres na Bobana i krivoglavog Tudjmana.
Nije krivoglavi, bolan ne bio, nego krivousti. Popravi taj Dijaspora TV signal, vidiš da ti ne valja slika. Nije red da odvajaš od svojih usta da patrijoti za sve režime Hadžifejsu plaćaš cifru, a ni tom te nije kako valja naučio. :D
Edin H.

#770 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Edin H. »

klavirdžija wrote:
burger_pasa wrote:
Nije krivoglavi, bolan ne bio, nego krivousti. Popravi taj Dijaspora TV signal, vidiš da ti ne valja slika. Nije red da odvajaš od svojih usta da patrijoti za sve režime Hadžifejsu plaćaš cifru, a ni tom te nije kako valja naučio. :D
Nije ni patriJot, pa nikom nista :oops:
burger_pasa

#771 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by burger_pasa »

klavirdžija wrote:
burger_pasa wrote:
A kockasti, kockasti.... Jesi vidio kako te raja procita... A i tvoje ercegbosanske nakane... A sto se tice tvog Tudje, bivseg titinog generala, on je za mene i krivoglav, i krivoust, i krivosija. I ne samo on, vec i Boban, i Praljak, i Tuta, i Covic i sva ta vasa eks. Ercegbosna.
A divu ti kockastog sto se kamuflira, pa mu ko Alija ne valja. Hvataj se Zagreba decko, tamo se furaju na takve.
klavirdžija

#772 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by klavirdžija »

burger_pasa wrote:
klavirdžija wrote:
burger_pasa wrote:
A kockasti, kockasti.... Jesi vidio kako te raja procita... A i tvoje ercegbosanske nakane... A sto se tice tvog Tudje, bivseg titinog generala, on je za mene i krivoglav, i krivoust, i krivosija. I ne samo on, vec i Boban, i Praljak, i Tuta, i Covic i sva ta vasa eks. Ercegbosna.
A divu ti kockastog sto se kamuflira, pa mu ko Alija ne valja. Hvataj se Zagreba decko, tamo se furaju na takve.
Samo tako, ništa gore nego što ste Alju pročitali. :lol: Šta ću u Zagrebu, meni nije bauštela vani plafon ko tebi. :D

PS Pošto patiš i za kockastim, evo ti "raje". :D

http://www.hrleksikon.info/definicija/raja.html
Danguba

#773 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Danguba »

@klavirdžija promijenio nacin pisanja da se ne prepozna raniji nick. :D
skupljac_zeljeza

#774 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

klavirdžija wrote:

I ti se prepao da ćeš u državi koju je stvarao i Alija biti raja zato što ti neko rekao da to piše u Islamskoj deklaraciji. Ne piše. Sigurno. Isprepadali te bez veze.
klavirdžija

#775 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by klavirdžija »

skupljac_zeljeza wrote:
klavirdžija wrote:

I ti se prepao da ćeš u državi koju je stvarao i Alija biti raja zato što ti neko rekao da to piše u Islamskoj deklaraciji. Ne piše. Sigurno. Isprepadali te bez veze.
Međede (ovo nije ad hominem nego aluzija na Međeda kojeg si dobio u Berlinu, iako je istovremeno i činjenica), pametniji si kad šutiš (ovo sem što je u ovom slučaju neoboriva činjenica, je isto tako i demagoška metoda).

Ne prepadam se ja, sine, tako lako. Jedino me glupost, licemjerje i laž jako interesuju u kombinaciji, a baš ih ne trpim, pa zato s vama i ćumuram. Islamsku deklaraciju, ako si kojim čudom i pročitao, zasigurno nisi shvatio. Ne krivi ipak sebe, nije to samo zato što si jako glup (opet, i činjenica i ad hominem -- ovo ja sve za tvoje dobro), nego zato što je ta tzv deklaracija takozvanog islama u samokontradikciji na bar 100-injak mjesta. Ni kao takvoj joj, doduše, nije smetalo da do sada košta života bar 10-20 hiljada ljudi (slobodna procjena, bazirana na ličnom iskustvu), koji ni luk jeli, ni luk mirisali.

Je li ti išta sada jasnije, ili da te šaljemo u mekteb među ostatak stada iz gornje definicije?
Post Reply