Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
-
Bosnjak333
#651 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Alije je kriv sto se vecina vas s klix foruma predstavlja bijedom i sirotinjom, sto zivi u govnima, bez krova nad glavom, ali ima internet. Ma daj... 
-
Fudo387
#652 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
...i sto nije pronasao nacin da potpuno opkoljen i sa nametnutim embargom na naoruzanje nije uspio naci rupu kroz koju bi prebacioBosnjak333 wrote:Alije je kriv sto se vecina vas s klix foruma predstavlja bijedom i sirotinjom, sto zivi u govnima, bez krova nad glavom, ali ima internet. Ma daj...
tenkove, helikoptere, avione, satelite za koje smo imali lansirne rampe u Pruscu...itd., pa da nas haver PM prasi po Trebevicu k'o gospodin
iz kakvog B-2.
-
PM72
#653 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
ako nisi kadar igrati - ne vrti guzicom i ne ulazi u kolo.I ne znam što bi PM tebe ganjao po Trebeviću?
- klavirdžija
#654 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Ko da vidim kovanicu od tri marke.and wrote:[
a ti znaš da je falsifikat?
-
Bosnjak333
#655 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Fudo387 wrote:...i sto nije pronasao nacin da potpuno opkoljen i sa nametnutim embargom na naoruzanje nije uspio naci rupu kroz koju bi prebacioBosnjak333 wrote:Alije je kriv sto se vecina vas s klix foruma predstavlja bijedom i sirotinjom, sto zivi u govnima, bez krova nad glavom, ali ima internet. Ma daj...
tenkove, helikoptere, avione, satelite za koje smo imali lansirne rampe u Pruscu...itd., pa da nas haver PM prasi po Trebevicu k'o gospodin
iz kakvog B-2.![]()
Bosanska masta moze svasta.
Ali bukvalno neki likovi s ovog foruma su za vrijeme rata previse gledali Star Wars i istovremeno previse ocekivali od ARBiH.
-
Fudo387
#656 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Ma ne mene, vec troku.PM72 wrote:ako nisi kadar igrati - ne vrti guzicom i ne ulazi u kolo.I ne znam što bi PM tebe ganjao po Trebeviću?
Po scenariju pri kojem bi ti jedino usao u sukob, ja bih te podrzavao dronovima.
- GeeTnT
#657 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
To bi bila inovacija, a ne falsifikat..klavirdžija wrote:Ko da vidim kovanicu od tri marke.and wrote:[
a ti znaš da je falsifikat?
- klavirdžija
#658 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Pa dobro, inovativno lažete, kao što vas je voždov vožd Ćosić i podučio, uz samo malo sufliranja starog muslimanskog prijatelja, Voje Šešelja. Nije šala, onoliko srceparajućih pisama iz sred Francuske 7, a sve zarad brige za pravom muslimana da kažu baš kako misle, slobodno premjere od Indonezije do Maroka, a ne završe u Zenici. 
-
PM72
#659 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Kad već pominješ Voju,znaš li da je jedno vrijeme bio Alijin prijatelj i da ga je branio...
- klavirdžija
#660 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Evo dozvolio, iako je to omiljena Tuđmanova knjiga iz tog vremena. I?Gojeni H wrote:
Molim te dozvoli mi da citiram dijelove knjige Sukob civilizacija (The clash of civilizations and the remaking od world order) od profesora Samuela Huntingtona:
Evropske sile decidno izjavljuju da ne zele muslimansku drzavu, Tursku, unutar Evropske unije, te ne gledaju sa simpatijama formiranje druge muslimanske drzave, Bosne, na evropskom kontinentu. Str. 126
Evropljani zauzvrat, izrazili su bojazan da bi moglo doci do nastajanja muslimanske drzave na prostoru bivse Jugoslavije, koja bi sacinjavala bazu za sirenje imigracije i islamskog fundamentalizma, ojacavajuci ono sto je Zak Sirak nazvao "les odeurs d'Islam" u Evropi. str. 271
- klavirdžija
#661 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Na to i aludiram, prati malo fabulu.PM72 wrote:Kad već pominješ Voju,znaš li da je jedno vrijeme bio Alijin prijatelj i da ga je branio...
-
Bosnjak333
#662 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Kad ujke sijelo naprave, prvi na udaru ko drugi nego Alija.
-
Fudo387
#663 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Pa sta? Obojica disidenti u onom sistemu, mada ne vjerujem da su ahbabi kakvim ih pokusava eurokrem predstaviti.PM72 wrote:Kad već pominješ Voju,znaš li da je jedno vrijeme bio Alijin prijatelj i da ga je branio...
Njegova prica se svodi na to da su nam cetnici podvalili Aliju kako bi nas lakse pobili. Cak i da je on igrao tu ulogu, a nije, niko nije
branio raznim Mustafama Cengicima, Durakovicima, Kajtazima i sta ja znam kome sve ne da ga raskrinkaju i krenu sa osnivanjem
prvih proleterskih brigada koje bi nas odbranile od agresije. Najlakse je bilo zapucat u podrum i cekati ishod, kad sve zavrsi eto ga
sa teorijama zavjere da namakne sitni honorar. Klasicni primjeri turbobalijica, rodjenu mater bi prodali za dvije marke.
- klavirdžija
#664 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Aljo je onomad bio Srbin, po sopstvenom izboru, ubjeđenju i izjašnjavanju. Tim se i hvalio u razgovorima sa ćetaljima.
-
PM72
#665 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Fudo387 wrote:Pa sta? Obojica disidenti u onom sistemu, mada ne vjerujem da su ahbabi kakvim ih pokusava eurokrem predstaviti.PM72 wrote:Kad već pominješ Voju,znaš li da je jedno vrijeme bio Alijin prijatelj i da ga je branio...
Njegova prica se svodi na to da su nam cetnici podvalili Aliju kako bi nas lakse pobili. Cak i da je on igrao tu ulogu, a nije, niko nije
branio raznim Mustafama Cengicima, Durakovicima, Kajtazima i sta ja znam kome sve ne da ga raskrinkaju i krenu sa osnivanjem
prvih proleterskih brigada koje bi nas odbranile od agresije. Najlakse je bilo zapucat u podrum i cekati ishod, kad sve zavrsi eto ga
sa teorijama zavjere da namakne sitni honorar. Klasicni primjeri turbobalijica, rodjenu mater bi prodali za dvije marke.
ja sam povezao Voju i Aliju jer su obojca ekstremi i kolege pravnici a nisam pobornik teorija o zavjerama.
-
Fudo387
#666 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Aljo vam se posro u veliku srbiju.klavirdžija wrote:Aljo je onomad bio Srbin, po sopstvenom izboru, ubjeđenju i izjašnjavanju. Tim se i hvalio u razgovorima sa ćetaljima.
Od dreke i sile sa Gazimestana spali ste na strasila pussylipsa i grobara da kmece okolo.
- klavirdžija
#667 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Možda misliš na Aljine koalicione partnere i suborce iz vremena borbe za pluralizmom, te fildžanom odavde do indonezijske vječnosti. Ja sam Srbin taman onoliko koliko si ti pametan i načitan, ni manje ni više. Moraću ti doduše od sada tipkat sporije, da skontaš tačno kako ja to mislim.
Last edited by klavirdžija on 04/01/2016 21:21, edited 1 time in total.
-
daddy-kool
#668 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
To je opštepoznata stvar, pa i Clinton je o tome pisao u svojoj knjizi.Gojeni H wrote:
Molim te dozvoli mi da citiram dijelove knjige Sukob civilizacija (The clash of civilizations and the remaking od world order) od profesora Samuela Huntingtona:
Evropske sile decidno izjavljuju da ne zele muslimansku drzavu, Tursku, unutar Evropske unije, te ne gledaju sa simpatijama formiranje druge muslimanske drzave, Bosne, na evropskom kontinentu. Str. 126
Evropljani zauzvrat, izrazili su bojazan da bi moglo doci do nastajanja muslimanske drzave na prostoru bivse Jugoslavije, koja bi sacinjavala bazu za sirenje imigracije i islamskog fundamentalizma, ojacavajuci ono sto je Zak Sirak nazvao "les odeurs d'Islam" u Evropi. str. 271
(ne mogu da nadjem citat na itnernetu)
http://www.b92.net/eng/news/region.php? ... v_id=62908
Nego, ruku na srce je bilo i "poštenih" ljudi iz ovih zemalja. Jedan britanski obaještajac neengleskog prijekla je kada se opusti znao pojašnjavati kako je britanska politika upravo takva opisana kao u gornjem "pismu".Clinton told Branch that Bosnia was left without getting real help because of Europe’s fear of the formation of a Muslim state on the continent, adding that the U.S. was divided on whether or not to get directly involved in the war in Bosnia or not.
At that time, military experts recommended not to enter the war with air strikes and combat on the ground.
Clinton admitted to Branch that allies in Europe blocked the U.S. proposals for ending the arms embargo for Bosnia, “because more weapons would mean more bloodshed,” but Clinton said that it had more to do with Europe’s stance that a Muslim state within the continent would be “unnatural.”
He also revealed that former French president François Mitterrand openly said that Bosnia is not a part of Europe.
- klavirdžija
#669 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
I tako, veliki borci protiv stvaranja većinski muslimanske države u Evropi ipak ostaviše već postojeće i Tursku i Albaniju, a pridodaše još i BiH i Kosovo. Interesantna neka zavjera, mora da ni taj Mejdžor i Širak nisu imali para za auto kartu Evrope.
Last edited by klavirdžija on 04/01/2016 21:25, edited 1 time in total.
-
Fudo387
#670 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Alija nije ekstrem, pogotovo nije kao taj ludak sa kojim si ga povezao.PM72 wrote:ja sam povezao Voju i Aliju jer su obojca ekstremi i kolege pravnici a nisam pobornik teorija o zavjerama.
Mozes ti naprdjivati do besvijesti, koga briga?klavirdžija wrote:Možda misliš na Aljine koalicione partnere i suborce iz vremena borbe za pluralizmom, te fildžanom odavde do indonezijske vječnosti. Ja sam Srbin onoliko koliko si ti pametan i načitan, ni manje ni više. Moraću ti doduše od sada tipkat sporije, da skontaš tačno kako ja to mislim
Majke ti na sta ste spali, da vam predsjednik dobije kamen u glavu i nogu u guzicu, pobjegne k'o zadnja pizda i vi nista ne smijete.
Zamisli da vam je to neko rekao '89, ili da vam je Zlobu neko tako napenalio dok ste bili u zenitu ludila i divljanja?
Nema jarane, propali ste k'o zeton. Jos se supak izvinjava sto je dobio po nosu.
Pa gdje to ima majke ti da predsjednika jedne drzave napucaju nogom u guzicu?
- skupljac_zeljeza
#671 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Kada je to bilo? Osamdesetih?klavirdžija wrote:Pa dobro, inovativno lažete, kao što vas je voždov vožd Ćosić i podučio, uz samo malo sufliranja starog muslimanskog prijatelja, Voje Šešelja. Nije šala, onoliko srceparajućih pisama iz sred Francuske 7, a sve zarad brige za pravom muslimana da kažu baš kako misle, slobodno premjere od Indonezije do Maroka, a ne završe u Zenici.
Komunista od svoje 17. godine i išao na radne akcije i onda zakuha na fakultetu zbog asistenskog mjesta. I onda iznenada postane disident.Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu za dve godine i osam meseci 1976, a zatim i magistrirao 1977. godine („Marksistički koncept naoružanog naroda“). Doktorirao je u Beogradu 26. novembra 1979. godine, disertacijom na temu „Politička suština militarizma i fašizma“. Najmlađi je doktor nauka[3] u tadašnjoj SFRJ. Od 1981. do 1984. radio je kao asistent profesora, predmet Teorija o ratu, na Političkim naukama na Sarajevskom univerzitetu.
A Dobrica Ćosić samo još nije bio ustaša. Stalno se presvlačio.
Alija je samo zbog ID-a dobio onolike godine zatvora. Šta su oni poradili i nisu završili u zatvoru i ne čudi da su kritikovali režim.U mladosti je bio komunist, a u drugom svjetskom ratu se borio u partizanima što je kasnije bila inspiracija za njegov književni opus. Od kraja 1960-ih se počinje suprotstavljati Titovoj politici, prije svega nezadovoljan ustavnim preuređenjem SFRJ, te postaje jedan od najpoznatijih političkih disidenata. Krajem 1980-ih je jedan od predvodnika i ideologa srpskog nacionalističkog pokreta u tadašnjoj Jugoslaviji, te pristaša Slobodana Miloševića, s kojim se razišao sredinom 1990-ih.
- klavirdžija
#672 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Probaću ovoga puta tipkati još sporije. Nisam impresioniran ni Srbijom ni Vučićem kao ti, tako da se postavlja pitanje jesi li stvarno Fudo ili Živorad. Nemam ništa protiv ni jednog ni drugog, ali vrijeme ti je očito da se vratiš pradedovskim korenima. 
- Edin H.
#673 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Iskreno nesto ne vjerujem ni da se Alija furo na Dzenet, posto su se uglavnom svi clanovi njegove obitelji ispalili 
-
PM72
#674 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Fudo,
Alija je bio ekstrem i radi toga je i robijao.Jedini "veći" ekstrem od njega bio je Omer Behmen.Zato ga je poslao kao ambasadora u Iran.
Alija je bio ekstrem i radi toga je i robijao.Jedini "veći" ekstrem od njega bio je Omer Behmen.Zato ga je poslao kao ambasadora u Iran.
-
Fudo387
#675 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Pa dobro, sta je to tako ekstremno u njegovom opusu?PM72 wrote:Fudo,