Vjerovatnije je da sam ti ja pravi babo, sine.Bosnjak333 wrote:Nisi ti ni komunjara, ti si ustaski ili cetnicki trol.klavirdžija wrote:Ovo zadnje, boldirano je jedino tačno. Da se Amerikanci ne umiješaše prvo sa Vašingtonskim ugovorom pa onda i Dejtonom, sve bi bilo RS i Herceg Bosna sa eventualno nešto malo fildžana po palestinskom modelu, ali ne kao entiteti. Tebi bi babo vjerovatno i onda palamudio kako je Aljo bio veliki državnik, ni Jaser Arafat mu nije ravan.Bosnjak333 wrote: SDA je bila pokretac stvaranja nezavisne BiH, ali nije nam ona donijela nezavisnost nego nasi borci. Alija je na lijep nacin pokusavao da BiH izvede iz cetnicke Jugoslavije, smirivao je narod sve dok nije shvatio da je sejtan odnio salu i da sa sejtanom nema pregovora. Mozda je u tome malo zakasnio, ali opet nije posustao i iz svega je opet izvukao maksimum i ostao cistog obraza na kraju. Ja sam mu ipak zahvalan na svemu. Ne bi on na ovome stao da nas svijet nije natjerao, entiteta ne bi bilo.
Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
- klavirdžija
#526 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Last edited by klavirdžija on 03/01/2016 23:01, edited 1 time in total.
-
Walther
#527 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Ono kad neko 100x ponovi glupost...Better Man wrote: Jedan od njegovih najodanijih ljudi je švercovao oružje i nije to problem, već je problem što to oružje nije podijelio narodu da se može braniti, već mu ga je prodavao za masne pare. Riječ je O Hasanu Čengiću, koji bi da je bilo tada pravde bio po kratkom psotupku streljan. .
-
Bosnjak333
#528 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Ti mozes jedino mog babe kita biti, nista vise.klavirdžija wrote: Vjerovatnije je da sam ti ja pravi babo, sine.
- GeeTnT
#529 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Ko ih skine sa aparata...usta mu treba razvalit.Fudo387 wrote:Djikani na aparatima.
- Danguba
#530 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Bit ce tu jos brabonjaka.

-
Walther
#531 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
O Kinezima, trolu... I znam gdje i kako je Alija kupovao oruzje tj. morao kupovati.klavirdžija wrote:O kojem narodu pričaš, Eskimima? Rat sa Hrvatima je počeo 93 (dakle, više od godinu nakon Bijeljine, Posavine, Sarajeva itd), a od početka 91 su u Sarajevo dolazili emisari iz Hrvatske da razgovaraju i dogovore dovoz oružja. Alija ih nije htio ni primiti.
-
Bosnjak333
#532 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Sto puta ponovljena laz postane istina. (Dobrica Cosic)Walther wrote:Ono kad neko 100x ponovi glupost...Better Man wrote: Jedan od njegovih najodanijih ljudi je švercovao oružje i nije to problem, već je problem što to oružje nije podijelio narodu da se može braniti, već mu ga je prodavao za masne pare. Riječ je O Hasanu Čengiću, koji bi da je bilo tada pravde bio po kratkom psotupku streljan. .
- @mba
#533 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
u stanju u kakvom je bila bosna i hercegovina i najbrojniji narod u njoj hocu reci bosnajci, pa da je barack obama bio na njegovom mjestu i u takvoj situaciji nista bolje nebi ucinio za ovu nasu drzavu bosnu od onog sto je ucunio rahmetli predsjednik,maksimalno transparentna politika covjek koji zlo nije nikome prizeljkivao!
a da svi grijesimo pa to je sasvim normalno!
a da svi grijesimo pa to je sasvim normalno!
- gospodja profiterka
#534 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Idem po modelu "brabonjak po brabonjak - život" još od onih dana kad su Mustafa Čengić i njemu slični socijalistički buržuji podvukli nos pod rep onih koji su ih najviše prezirali, skamičući "podaaaaaj, gladaaaan sam", a kad su ispušili stanove na Ciglanama sjetili su se da možda nešto nije u redu s tim scenarijem i s tim protagonistima.klavirdžija wrote:Pretpostavljam da si pročitala knjigu, ili ideš po modelu "brabonjak po brabonjak - post"?gospodja profiterka wrote:Što se tiče ove knjige, na drugoj temi sam napisala šta mislim o tome, pa ću samo prekopirati:
Neka bude jasno da gospodin Izetbegović nije bio ni moj vođa ni moj predsjednik. Na prvim izborima nije izabran na tu poziciju, postavljen je od strane svoje stranke kojoj ja nisam pripadala niti ikada mogu pripadati.
Ali... Izetbegović je bio istrajan, strpljiv i neumoran čovjek u ostvarenju svojih ciljeva, pri čemu su njegovi ciljevi bili potpuno transparentni, izrečeni, napisani, odležani. Oni koji danas tvrde da je njegova doktrina bila nekakva "Velika laž" iza te floskule kriju vlastite velike laži koje su prodali sebi i svojim bližnjima. Gospodin Izetbegović ih nije lagao. Ali oni su se nadali da će mu se utrpati, da će sačuvati postojeće i steći nove privilegije, da će biti velikih stanova i fotelja, svega, a onda će oni i Aliju i njegove "vratiti odakle su došli".
Kladila bih se u sve što imam da je vrelo Čengićevih "frustracija i poniženja" činjenica da se njegov haver Goran Milić bez po' muke uvukao u anus samoljubnom Franji Tuđmanu, uglavnom poltronstvom najnižeg reda i upiranjem prsta u najranjivije, stekavši tako brojne privilegije, a Čengiću to nije pošlo za rukom s Alijom. Zalud hvalospjevi, zalud "Alija, gladan saaam...", zalud sve, Alija je imao više karaktera i čvršća uvjerenja od Njofre. Suprotno očekivanjima, čak ga i ja zbog toga poštujem više, a ne manje.
I tako, brabonjak po brabonjak - knjiga.
Goran Milić ni njegovo poltronstvo ipak nisu tema, ne znam je li Mustafin guzni haver ili ne, ali ni to nije tema. Koji su tačno "transparentni, izrečeni, napisani, odležani" ciljevi koje spominješ, Federacija do Maroka ili Indonezije?
Goran Milić je bitan za razumijevanje problematike zato što je, kao i Čengić, bio precijenjeni, mutavi miljenik onog režima i, baš kao Čengić, prduckao na Yutelu sve do smjene vlasti, pa je onda našao novog gospodara i snishodljivo mu služio. Samo što je njega novi gospodar obilato nagradio za lizanje dupeta. Alija nije mogao preko svojih uvjerenja preći tek tako, pa je Čengić ostao gologuz na ledini. Je li šta jasnije?
- klavirdžija
#535 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Ne znaš ti sine ni koje je godine počeo rat.Walther wrote:O Kinezima, trolu... I znam gdje i kako je Alija kupovao oruzje tj. morao kupovati.klavirdžija wrote:O kojem narodu pričaš, Eskimima? Rat sa Hrvatima je počeo 93 (dakle, više od godinu nakon Bijeljine, Posavine, Sarajeva itd), a od početka 91 su u Sarajevo dolazili emisari iz Hrvatske da razgovaraju i dogovore dovoz oružja. Alija ih nije htio ni primiti.
-
Walther
#536 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Od aprila do oktobra 1992. godine Slovencima je plaćen dio isporučenog oružja i vojne opreme u iznosu od 1,2 miliona DEM. “U septembru 1992. godine sastali su ministar odbrane Janez Janša i ministar MUP-a BiH Jusuf Pušina, Bakir Alispahić, načelnik CSB-a Sarajevo, i Hasan Čengić, te Dragutin Mate. Na sastanku koji je trajao sat i po govorilo se o povratku helikoptera Bell i izmirivanju duga prema slovenačkom Ministarstvu odbrane. Na Čengićevo pitanje, koliko smo dužni, Janša je iz fascikle izvukao papir i rekao 3,1 milion DEM. Na Čengićevu primjedbu da je cifra prevelika, Janša je rekao da toliko košta roba isporučena BiH. Čengić je pristao platiti dug, ali je od Janše tražio da mu dostavi specifikaciju isporučene robe i fakture, što je Janša obećao učiniti u roku od sedam dana, ali nikada to nije uradio. Garancija za plaćanje bio je helikopter Bell koji je prije početka rata za potrebe Predsjedništva BiH kupila bosanska Vlada. Dug je izmiren, ali helikopter nikada nije vraćen BiH”.klavirdžija wrote:Ne znaš ti sine ni koje je godine počeo rat.Walther wrote:O Kinezima, trolu... I znam gdje i kako je Alija kupovao oruzje tj. morao kupovati.klavirdžija wrote:O kojem narodu pričaš, Eskimima? Rat sa Hrvatima je počeo 93 (dakle, više od godinu nakon Bijeljine, Posavine, Sarajeva itd), a od početka 91 su u Sarajevo dolazili emisari iz Hrvatske da razgovaraju i dogovore dovoz oružja. Alija ih nije htio ni primiti.
Pomenuti helikopter je jos uvijek u Sloveniji, onako usput. Za naoruzanje se moralo placati i po 8x cijeni. Cengicu su naplatili i naoruzanje koje je uzeo Fikret Abdic.
-
Fudo387
#537 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
(sest puta sam se ustin'o za obraz...gospodja profiterka wrote:Idem po modelu "brabonjak po brabonjak - život" još od onih dana kad su Mustafa Čengić i njemu slični socijalistički buržuji podvukli nos pod rep onih koji su ih najviše prezirali, skamičući "podaaaaaj, gladaaaan sam", a kad su ispušili stanove na Ciglanama sjetili su se da možda nešto nije u redu s tim scenarijem i s tim protagonistima.Goran Milić je bitan za razumijevanje problematike zato što je, kao i Čengić, bio precijenjeni, mutavi miljenik onog režima i, baš kao Čengić, prduckao na Yutelu sve do smjene vlasti, pa je onda našao novog gospodara i snishodljivo mu služio. Samo što je njega novi gospodar obilato nagradio za lizanje dupeta. Alija nije mogao preko svojih uvjerenja preći tek tako, pa je Čengić ostao gologuz na ledini. Je li šta jasnije?
ali,
-
Bosnjak333
#538 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
I ja kazem svaka cast za komentar!Fudo387 wrote:(sest puta sam se ustin'o za obraz...gospodja profiterka wrote:Idem po modelu "brabonjak po brabonjak - život" još od onih dana kad su Mustafa Čengić i njemu slični socijalistički buržuji podvukli nos pod rep onih koji su ih najviše prezirali, skamičući "podaaaaaj, gladaaaan sam", a kad su ispušili stanove na Ciglanama sjetili su se da možda nešto nije u redu s tim scenarijem i s tim protagonistima.Goran Milić je bitan za razumijevanje problematike zato što je, kao i Čengić, bio precijenjeni, mutavi miljenik onog režima i, baš kao Čengić, prduckao na Yutelu sve do smjene vlasti, pa je onda našao novog gospodara i snishodljivo mu služio. Samo što je njega novi gospodar obilato nagradio za lizanje dupeta. Alija nije mogao preko svojih uvjerenja preći tek tako, pa je Čengić ostao gologuz na ledini. Je li šta jasnije?)
ali,
![]()
- klavirdžija
#539 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Znači li ovo da nisi pročitala knjigu? Jesi li bila tu kad je ovaj vikao da je glaaadaan, ili si i o tome od žena po brijačnicama slušala? Čemu opsesija nekakvim Goranom Milićem i kakve veze on ima sa knjigom, da se nisi zaljubila?gospodja profiterka wrote:Idem po modelu "brabonjak po brabonjak - život" još od onih dana kad su Mustafa Čengić i njemu slični socijalistički buržuji podvukli nos pod rep onih koji su ih najviše prezirali, skamičući "podaaaaaj, gladaaaan sam", a kad su ispušili stanove na Ciglanama sjetili su se da možda nešto nije u redu s tim scenarijem i s tim protagonistima.klavirdžija wrote:Pretpostavljam da si pročitala knjigu, ili ideš po modelu "brabonjak po brabonjak - post"?gospodja profiterka wrote:Što se tiče ove knjige, na drugoj temi sam napisala šta mislim o tome, pa ću samo prekopirati:
Neka bude jasno da gospodin Izetbegović nije bio ni moj vođa ni moj predsjednik. Na prvim izborima nije izabran na tu poziciju, postavljen je od strane svoje stranke kojoj ja nisam pripadala niti ikada mogu pripadati.
Ali... Izetbegović je bio istrajan, strpljiv i neumoran čovjek u ostvarenju svojih ciljeva, pri čemu su njegovi ciljevi bili potpuno transparentni, izrečeni, napisani, odležani. Oni koji danas tvrde da je njegova doktrina bila nekakva "Velika laž" iza te floskule kriju vlastite velike laži koje su prodali sebi i svojim bližnjima. Gospodin Izetbegović ih nije lagao. Ali oni su se nadali da će mu se utrpati, da će sačuvati postojeće i steći nove privilegije, da će biti velikih stanova i fotelja, svega, a onda će oni i Aliju i njegove "vratiti odakle su došli".
Kladila bih se u sve što imam da je vrelo Čengićevih "frustracija i poniženja" činjenica da se njegov haver Goran Milić bez po' muke uvukao u anus samoljubnom Franji Tuđmanu, uglavnom poltronstvom najnižeg reda i upiranjem prsta u najranjivije, stekavši tako brojne privilegije, a Čengiću to nije pošlo za rukom s Alijom. Zalud hvalospjevi, zalud "Alija, gladan saaam...", zalud sve, Alija je imao više karaktera i čvršća uvjerenja od Njofre. Suprotno očekivanjima, čak ga i ja zbog toga poštujem više, a ne manje.
I tako, brabonjak po brabonjak - knjiga.
Goran Milić ni njegovo poltronstvo ipak nisu tema, ne znam je li Mustafin guzni haver ili ne, ali ni to nije tema. Koji su tačno "transparentni, izrečeni, napisani, odležani" ciljevi koje spominješ, Federacija do Maroka ili Indonezije?
Goran Milić je bitan za razumijevanje problematike zato što je, kao i Čengić, bio precijenjeni, mutavi miljenik onog režima i, baš kao Čengić, prduckao na Yutelu sve do smjene vlasti, pa je onda našao novog gospodara i snishodljivo mu služio. Samo što je njega novi gospodar obilato nagradio za lizanje dupeta. Alija nije mogao preko svojih uvjerenja preći tek tako, pa je Čengić ostao gologuz na ledini. Je li šta jasnije?
Možda si stekla utisak da je tema o mahalanju na bez cenzure, ali ovo je o knjizi, ženo, na malo ozbiljniju temu nego što ti i krezuba mahala možete sažvakati. Nema ovdje ni trača za vas, nit je opisana frizura Kristl ili Aleksis, nit je o tome kako je Hajdar nogirao ženu zbog one kurave Zejnebe.
-
Walther
#540 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
O odbijanju emisara...klavirdžija wrote:Ne znaš ti sine ni koje je godine počeo rat.Walther wrote:O Kinezima, trolu... I znam gdje i kako je Alija kupovao oruzje tj. morao kupovati.klavirdžija wrote:O kojem narodu pričaš, Eskimima? Rat sa Hrvatima je počeo 93 (dakle, više od godinu nakon Bijeljine, Posavine, Sarajeva itd), a od početka 91 su u Sarajevo dolazili emisari iz Hrvatske da razgovaraju i dogovore dovoz oružja. Alija ih nije htio ni primiti.

- Better Man
#541 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Autor te izjave Dobrica čosić, koji je bio jedan od projektanata velike Srbije je isto tako bio jedan od onih koji su se najviše zalagali da se Alija pusti iz zatvora. Zašto? Pa zato što su znali da mnoge svoje ciljeve mogu ostvariti upravo zahvaljujući nesposobnom Aliji.Bosnjak333 wrote:Sto puta ponovljena laz postane istina. (Dobrica Cosic)Walther wrote:Ono kad neko 100x ponovi glupost...Better Man wrote: Jedan od njegovih najodanijih ljudi je švercovao oružje i nije to problem, već je problem što to oružje nije podijelio narodu da se može braniti, već mu ga je prodavao za masne pare. Riječ je O Hasanu Čengiću, koji bi da je bilo tada pravde bio po kratkom psotupku streljan. .
- klavirdžija
#542 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Ne znam otkad je Ljubljana u Hrvatskoj, ali možda je bolje da prije ove knjige ti ipak sebi kupiš atlas, sine.Walther wrote:O odbijanju emisara...klavirdžija wrote:O kojem narodu pričaš, Eskimima? Rat sa Hrvatima je počeo 93 (dakle, više od godinu nakon Bijeljine, Posavine, Sarajeva itd), a od početka 91 su u Sarajevo dolazili emisari iz Hrvatske da razgovaraju i dogovore dovoz oružja. Alija ih nije htio ni primiti.
- gospodja profiterka
#543 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Dragi čovječe, Bog te u šumu okrenuo, to "Alija, glaaadaaan saaam" je preuzeto iz Čengićeve knjige.Znači li ovo da nisi pročitala knjigu? Jesi li bila tu kad je ovaj vikao da je glaaadaan, ili si i o tome od žena po brijačnicama slušala? Čemu opsesija nekakvim Goranom Milićem i kakve veze on ima sa knjigom, da se nisi zaljubila?
Možda si stekla utisak da je tema o mahalanju na bez cenzure, ali ovo je o knjizi, ženo, na malo ozbiljniju temu nego što ti i krezuba mahala možete sažvakati. Nema ovdje ni trača za vas, nit je opisana frizura Kristl ili Aleksis, nit je o tome kako je Hajdar nogirao ženu zbog one kurave Zejnebe.
Preporučujem ti da je pročitaš, makar djelomično, prije nego što o njoj počneš raspravljati.
- klavirdžija
#544 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Usput, ove ceduljice su odlična ilustracija Aljinog predsjednikovanja. Ni piljar to ne bi bolje.
-
Walther
#545 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Emisari iz Hrvatske su samo u tvojoj glavi... Bili su emisiari iz Slovenije. Inace je je HR kupovala od Janse.
- klavirdžija
#546 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Koja stranica da ne lutam bez veze, i je li prije no što Kristl opali šamar Aleksis?gospodja profiterka wrote:Dragi čovječe, Bog te u šumu okrenuo, to "Alija, glaaadaaan saaam" je preuzeto iz Čengićeve knjige.Znači li ovo da nisi pročitala knjigu? Jesi li bila tu kad je ovaj vikao da je glaaadaan, ili si i o tome od žena po brijačnicama slušala? Čemu opsesija nekakvim Goranom Milićem i kakve veze on ima sa knjigom, da se nisi zaljubila?
Preporučujem ti da je pročitaš, makar djelomično, prije nego što o njoj počneš raspravljati.
-
Walther
#547 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Te "ceduljice" su bile zbog prodavaca jer se ipak radilo o svercu. Prodavac je isto tako izdavao duple fakture (BIH i HR).klavirdžija wrote:Usput, ove ceduljice su odlična ilustracija Aljinog predsjednikovanja. Ni piljar to ne bi bolje.
- klavirdžija
#548 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Da je bogdo makar malo mozga u tvojoj, znao bi da su recimo Špegelja KOS-ovci snimali i ganjali zbog uvoza iz Mađarske, a da je Kikaš još 91 hapšen sa avionom Uganda airlinesa punim oružja. Ali, ne trebaju SDA-alijama činjenice, vi imate sopstvene slikovnice bez previše riječi za čitati i mučiti se bez veze.Walther wrote:Emisari iz Hrvatske su samo u tvojoj glavi... Bili su emisiari iz Slovenije. Inace je je HR kupovala od Janse.
- gospodja profiterka
#549 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Odmah nakon što Džef zguzi Felon, ali malo prije nego što Adam prebije Amandu.klavirdžija wrote:Koja stranica da ne lutam bez veze, i je li prije no što Kristl opali šamar Aleksis?gospodja profiterka wrote:Dragi čovječe, Bog te u šumu okrenuo, to "Alija, glaaadaaan saaam" je preuzeto iz Čengićeve knjige.Znači li ovo da nisi pročitala knjigu? Jesi li bila tu kad je ovaj vikao da je glaaadaan, ili si i o tome od žena po brijačnicama slušala? Čemu opsesija nekakvim Goranom Milićem i kakve veze on ima sa knjigom, da se nisi zaljubila?
-
Walther
#550 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Kakve veze ima Speglj i naoruzavanje HR sa naoruzavanjem BIH?klavirdžija wrote:Da je bogdo makar malo mozga u tvojoj, znao bi da su recimo Špegelja KOS-ovci snimali i ganjali zbog uvoza iz Mađarske, a da je Kikaš još 91 hapšen sa avionom Uganda airlinesa punim oružja. Ali, ne trebaju SDA-alijama činjenice, vi imate sopstvene slikovnice bez previše riječi za čitati i mučiti se bez veze.Walther wrote:Emisari iz Hrvatske su samo u tvojoj glavi... Bili su emisiari iz Slovenije. Inace je je HR kupovala od Janse.