Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post Reply
dezurni_ucenik

#226 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by dezurni_ucenik »

burger_pasa wrote:
kamberovica polje wrote:
burger_pasa wrote: Kalve ti gluposti nabroja djecace... Vidi se da si bio mlad i nedorastao ratu i izazovu koji se desio.
Ali ipak bi trebas znati da Bosnjacima i patriotama BiH, je rat bio nametnut. Da nije bilo SDA ni Alije ko bi vodio odbranu BiH? Nenad Kecmanovic ili mozda Fikret Abdic? Ili bi nas Esad Bajtal i njegovo bolesno drustvo gurnuli u zagrljaj Slobi Milosevicu i Karadzicu, pa bi danas zivjeli u srbistanu.
Jedno je sigurno, da nije bilo Alije i SDA, ne bi bilo ni Bosne i Hercegovine. A drugi je par carapa to sto mi neznamo da stvaramo drzavu, hej, ba... drzavuu....
Normalno je i logicno bilo u tom vremenu gledati ko se kako zove I igrati na sigurnije karte. A mnoge " bradonje" su slale razne obavjestajne sluzbe, neke su same dolazile I HVALA svima, koji su ucestvovali I pridonijeli odbrani BiH.
Alija je drzavu stvorio, a na nama je da je uredimo, da se borimo za njeno uredjenje. Al sa takvim " loza borcima" poput tebe, nemamo mi nikakve sanse.
Ovo je apsolutno nebitno jer ja nisam političar a još manje državnik. Aliju kao i svaku historijsku ličnost prosuđuješ na osnovu vremena u kojem je djelovao i moći i poziciji koju je imao te koje su posljedice njegove vladavine. Alija je bio političar i državnik i posmatramo ga kao političara i državnika a kod takvih ljudi se cijene određene karakteristike kao što su providnost da predvidiš neke događaje u skorijoj budućnosti,odlučnost i hrabrost da na njih djeluješ. Dok je Vukovar bio u plamenu Alija je govorio: "Mirno spavajte rata neće biti."Ja te sad pitam jesu li ovo riječi mudrog državnika?
Dakle Hr. se odcijepila u njoj pobudnjeni Srbi osnivaju svoje SAO pičke materine i uz pomoč JNA napadaju tu državu. U BiH imaš daleko više Srba, puno si bliži Srbiji a time i snagama JNA i onda bez ikakve pripreme i opreme kreneš u odcjepljenje da bi ti na kraju glavni grad branili goloruki mladići u patikama. Grad na koji se obrušila sva vojna tehnika koja je do jučer bila u kasarnama u tom gradu a koju su ubice i koljači tog grada pred tvojim očima izvukli na okolna brda. Da rat je bio nametnut ali moglo se prije vidjeti da će biti rata, razumijemd a obični narod to nije vidio ali političar koji treba biti predvodnik tog naroda e to nikako ne razumijem i ne želim da razumijem
I da slažem se s tobom, krivi su oni koji glasaju za takve ali u ovakvoj žabokrečini koja je dizajnirana da se za takve glasa teško se izboriti za nešto normalno.
Alija jeste rekao "mirno spavajte rata nece biti".... A sta je trebao reci djecace? Da ce biti rata, pa da narod uhvati panika... Svak normalan je vidjeo da ce biti rata. Alija je mudro, odgovorno i ispravno postupio, a istovremeno radio planu odbrane BiH i nabavci naoruzanja. A sta je bila alternativa ratu djecace? Da danas zivimo u srbistanu, da nam se Sarajevo zove srpsko Sarajevo, da nam se Bascarsija zove Sumadija itd.... De ba nevaljaj gluposti I postedi nas nebuloza.
Sa kakvim cetnicima, neljudima I bolesnicima smo se mi borili pokazalo je I hapsenje predsjednika, koji je spasio Bosnu ovlastivsi ejuba ganica da donosi odluke.

I zahvaljujuci takvom razmisljanju desila se Grbavica, desio se Batko.
burger_pasa

#227 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by burger_pasa »

Captain Hindsight wrote:
burger_pasa wrote: Alija jeste rekao "mirno spavajte rata nece biti".... A sta je trebao reci djecace? Da ce biti rata, pa da narod uhvati panika... Svak normalan je vidjeo da ce biti rata. Alija je mudro, odgovorno i ispravno postupio, a istovremeno radio planu odbrane BiH i nabavci naoruzanja. A sta je bila alternativa ratu djecace? Da danas zivimo u srbistanu, da nam se Sarajevo zove srpsko Sarajevo, da nam se Bascarsija zove Sumadija itd.... De ba nevaljaj gluposti I postedi nas nebuloza.
Sa kakvim cetnicima, neljudima I bolesnicima smo se mi borili pokazalo je I hapsenje predsjednika, koji je spasio Bosnu ovlastivsi ejuba ganica da donosi odluke.
"Srbistan" sa svim živim muslimanima, u Foči, Bjeljini, Srebrenici, Višegradu. Bez rata, pokolja, silovanja i protjerivanja.

BiH sa Srbistanom na teritoriji pola države, bez muslimanskog uha na toj teritoriji, uz sve zločine i sve što se desilo u proteklom ratu. A da tvoja porodica pliva u milijardama dolara.

Šta bi Ti izabrao da imaš mogućnost izbora? Da te čujem golube. Čuj nije htio da širi paniku, nego je radije ostavio cijeli Istočnu Bosnu četnicima pod nož.
Izabrao bi "velikim bogom se kunemo da robovi nikada biti necemo".... A ti djecace izgleda jos uvijek neshvatas da smo dobili, tj. stvorili drzavu....haloooo.... Drzavu djecace... Medjunarodno priznatu.... I da nikada, ama bas NIKADA vise necemo u srboslaviju, koji nam izdajice I bolesnici poput Esada Bajtala I ostalih namecu kroz neke njihove kvazi knjige I knjigice....na to nas obavezuju hiljade mrtvih sehida sirom name Bosne I Hercegovine.
klavirdžija

#228 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by klavirdžija »

...napisa patriJota iz Garmišpartenkirhena.
burger_pasa

#229 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by burger_pasa »

Captain Hindsight wrote:
burger_pasa wrote: Blago receno baljezgas.... U nedostatku normalnih argumenata.... Alija je potpisao Dejton, jer je bio primoran od strane Amerike, sto je posle izjavio i sam Holbrook ...
Pa je li Aliju birao Holbruk i Amerika ili građani Bosne i Hercegovine. Čuj primoran. Zavrtali mu ruku, nije mogao trpit bol. Što se nije ubio, pa ne bi morao potpisati kapitulaciju. Kako mu je Safet Isović savjetovao. :lol: :lol:
Bas ste mi simpaticno drustvo vas par prikrivenih cetnicica na ovom topicu. Znas ili mozda neznas, a trebao bi da znas, da su Holbrook i amerika spasili Banja Luku da armija BiH ne udje u grad.... A to se ispostavilo kao velika greska, koju su Amerikanci priznali.
burger_pasa

#230 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by burger_pasa »

dezurni_ucenik wrote:
burger_pasa wrote:
kamberovica polje wrote: Ovo je apsolutno nebitno jer ja nisam političar a još manje državnik. Aliju kao i svaku historijsku ličnost prosuđuješ na osnovu vremena u kojem je djelovao i moći i poziciji koju je imao te koje su posljedice njegove vladavine. Alija je bio političar i državnik i posmatramo ga kao političara i državnika a kod takvih ljudi se cijene određene karakteristike kao što su providnost da predvidiš neke događaje u skorijoj budućnosti,odlučnost i hrabrost da na njih djeluješ. Dok je Vukovar bio u plamenu Alija je govorio: "Mirno spavajte rata neće biti."Ja te sad pitam jesu li ovo riječi mudrog državnika?
Dakle Hr. se odcijepila u njoj pobudnjeni Srbi osnivaju svoje SAO pičke materine i uz pomoč JNA napadaju tu državu. U BiH imaš daleko više Srba, puno si bliži Srbiji a time i snagama JNA i onda bez ikakve pripreme i opreme kreneš u odcjepljenje da bi ti na kraju glavni grad branili goloruki mladići u patikama. Grad na koji se obrušila sva vojna tehnika koja je do jučer bila u kasarnama u tom gradu a koju su ubice i koljači tog grada pred tvojim očima izvukli na okolna brda. Da rat je bio nametnut ali moglo se prije vidjeti da će biti rata, razumijemd a obični narod to nije vidio ali političar koji treba biti predvodnik tog naroda e to nikako ne razumijem i ne želim da razumijem
I da slažem se s tobom, krivi su oni koji glasaju za takve ali u ovakvoj žabokrečini koja je dizajnirana da se za takve glasa teško se izboriti za nešto normalno.
Alija jeste rekao "mirno spavajte rata nece biti".... A sta je trebao reci djecace? Da ce biti rata, pa da narod uhvati panika... Svak normalan je vidjeo da ce biti rata. Alija je mudro, odgovorno i ispravno postupio, a istovremeno radio planu odbrane BiH i nabavci naoruzanja. A sta je bila alternativa ratu djecace? Da danas zivimo u srbistanu, da nam se Sarajevo zove srpsko Sarajevo, da nam se Bascarsija zove Sumadija itd.... De ba nevaljaj gluposti I postedi nas nebuloza.

Batka i njemu slicne su davno projektovali generali sa petokrakama na glavama. Bas kao I Arkana, Seselja i ostale srpske monstrume koje je upoznao cijeli svijet.
Arteta

#231 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Arteta »

Captain Hindsight wrote:
Arteta wrote:Cestitke Alija majstore.
Da nije tebe mi nebi imali ovakve natpise pre Sarajevom.

Image
Realna država Bosna i Hercegovina, što bi rekao budza.
Realna drzava u kojoj su iz gradova izbacili prefiks bosanski.
dezurni_ucenik

#232 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by dezurni_ucenik »

burger_pasa wrote:
dezurni_ucenik wrote:
burger_pasa wrote: Alija jeste rekao "mirno spavajte rata nece biti".... A sta je trebao reci djecace? Da ce biti rata, pa da narod uhvati panika... Svak normalan je vidjeo da ce biti rata. Alija je mudro, odgovorno i ispravno postupio, a istovremeno radio planu odbrane BiH i nabavci naoruzanja. A sta je bila alternativa ratu djecace? Da danas zivimo u srbistanu, da nam se Sarajevo zove srpsko Sarajevo, da nam se Bascarsija zove Sumadija itd.... De ba nevaljaj gluposti I postedi nas nebuloza.

Batka i njemu slicne su davno projektovali generali sa petokrakama na glavama. Bas kao I Arkana, Seselja i ostale srpske monstrume koje je upoznao cijeli svijet.

I Aljo umjesto da nas je upozorio na takve likove i na to sta ce nam se desiti najverovatnije, lupio je glupost kako trebamo mirno spavati. Jedino od te recenice si gori ti koji to opravdas. Cuj ne smije se panika dizati, jesi ti dobar? Cetnici unistavaju Hrvatsku a kod nas nema potrebe za panikom.
Arteta

#233 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Arteta »

burger_pasa wrote: Blago receno baljezgas.... U nedostatku normalnih argumenata.... Alija je potpisao Dejton, jer je bio primoran od strane Amerike, sto je posle izjavio i sam Holbrook ...
Jesi li ti to sada priznao da je Alija bio zalutao u politiku jer nije imao svoje ja?
General War

#234 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by General War »

Arteta wrote:
Captain Hindsight wrote:
Arteta wrote:Cestitke Alija majstore.
Da nije tebe mi nebi imali ovakve natpise pre Sarajevom.

Image
Realna država Bosna i Hercegovina, što bi rekao budza.
Realna drzava u kojoj su iz gradova izbacili prefiks bosanski.
A sa druge strane...da se i ovi drugi ne osjete ugrozeno mada nemaju (jos) 1/1 zapišano :D

Image
Gojeni H

#235 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Gojeni H »

Presretan sam sto sam drzavljanin zemlje u kojoj autor objavi ovakvu knjigu bez da ga neko ubije ili baci u zatvor na izdrzavanje dugogodisnje vremenske kazne.
Captain Hindsight

#236 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Captain Hindsight »

@burger_pasa
Izabrao bi pokolj, silovanja i protjerivanja.
Naravno, ne tvoje porodice nego sirotinje koja je glasala za tebe godinu dana prije. Tako reci. Tako Ti je i predsjednik izabrao.
Mi smo državu imali. A sada imamo državu u državi koje nikada nije bilo u istoriji. Ni te države o kojoj ti pričaš. Ni narod tamo više nemamo. Desetkovan, protjeran, demoralisan, osiromašen. Možda smo trebali sačuvati narod, pa čekati bolje istorijske prilike za pravljenje države. Ali ti znaš da je bolje bilo žrtvovati pola teritorije i kockati se sa životima miliona ljudi. I uz to, dobro profitirati. Financijski naravno. A hiljade mrtvih šehida. Ko im je bio vođa i vojskovođa. Lako je tuđim kurcem gloginje mlatiti. :mrgreen:
burger_pasa

#237 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by burger_pasa »

dezurni_ucenik wrote:
burger_pasa wrote:
dezurni_ucenik wrote:

I Aljo umjesto da nas je upozorio na takve likove i na to sta ce nam se desiti najverovatnije, lupio je glupost kako trebamo mirno spavati. Jedino od te recenice si gori ti koji to opravdas. Cuj ne smije se panika dizati, jesi ti dobar? Cetnici unistavaju Hrvatsku a kod nas nema potrebe za panikom.
Alija je zborio mudro I pametno djecace. JNA je bila golema cetnicka formacija I trebalo je puno mudrosti I pameti pa vas pobjediti i izvuci BiH iz vasih cetnickih ralja. Nikad vise srboslavije.... NIKAD ...
Drinski

#238 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Drinski »

Sjo, digli se cetnici i NVO komunisti.
General War

#239 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by General War »

Gojeni H wrote:Presretan sam sto sam drzavljanin zemlje u kojoj autor objavi ovakvu knjigu bez da ga neko ubije ili baci u zatvor na izdrzavanje dugogodisnje vremenske kazne.
...ah ko ide u ovoj drzavi u zatvor, kokosari i ubice koji nisu povezani sa politikom... :roll:
dezurni_ucenik

#240 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by dezurni_ucenik »

burger_pasa wrote:
dezurni_ucenik wrote:
burger_pasa wrote: Batka i njemu slicne su davno projektovali generali sa petokrakama na glavama. Bas kao I Arkana, Seselja i ostale srpske monstrume koje je upoznao cijeli svijet.

Alija je zborio mudro I pametno djecace. JNA je bila golema cetnicka formacija I trebalo je puno mudrosti I pameti pa vas pobjediti i izvuci BiH iz vasih cetnickih ralja. Nikad vise srboslavije.... NIKAD ...

Ma jasta ba, odmah reci nekome da je cetnik

Selam za dijasporu :oops:
Captain Hindsight

#241 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

burger_pasa wrote: Alija je zborio mudro I pametno djecace. JNA je bila golema cetnicka formacija I trebalo je puno mudrosti I pameti pa vas pobjediti i izvuci BiH iz vasih cetnickih ralja. Nikad vise srboslavije.... NIKAD ...
Čuj nikad više a pola države se zove REPUBLIKA SRPSKA. :lol: :lol: Puna masovnih grobnica alijinih glasača. I još Ti da nešto kažeš, koji ili si protjeran, ili pobjegulja. Kako god, direktni rezultat alijine traljave politike. E moj Paša, gdje je sada ljubav naša. :lol: :lol: Bosna i Hercegovina je danas više srboslavija nego što je ikad bila u svojoj istoriji. Sve zahvaljujući, zna se kome. :lol: :bih:
burger_pasa

#242 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by burger_pasa »

Captain Hindsight wrote:@burger_pasa
Naravno, ne tvoje porodice nego sirotinje koja je glasala za tebe godinu dana prije. Tako reci. Tako Ti je i predsjednik izabrao.
Mi smo državu imali. A sada imamo državu u državi koje nikada nije bilo u istoriji. Ni te države o kojoj ti pričaš. Ni narod tamo više nemamo. Desetkovan, protjeran, demoralisan, osiromašen. Možda smo trebali sačuvati narod, pa čekati bolje istorijske prilike za pravljenje države. Ali ti znaš da je bolje bilo žrtvovati pola teritorije i kockati se sa životima miliona ljudi. I uz to, dobro profitirati. Financijski naravno. A hiljade mrtvih šehida. Ko im je bio vođa i vojskovođa. Lako je tuđim kurcem gloginje mlatiti. :mrgreen:
Haha.... Joj ti si koma djecace... Ti ko da si prespavao sva desavanja.... Cuj imali smo drzavu.... O cemu ti to jadnice? O srboslaviji? To nije bila nasa zemlja... Jeste mozda vasa, vlaska... Ali nikad nasa...
Mi, a niti predsjednik nije izabrao pokolj, silovanja nit protjerivanja.... To ste izabrali vi, vasa jna, vasi generali, vasa srpska akademija, vasi kvaziintelektualci, vas narod je to izabrao... Nismo mi isli u kragujevac da palimo I rusimo, vec ste vi dolazili iz kragujevca, cacka i ostalih vasih vukojebina da ubijate neduzne civile...
A kao sto vidim, tebi nije laHko u BiH. Da sam na tvom mjestu, jos veceras bi se spakovao I pobjegao sto dalje.... Novi zeland ili juznoafricka drzava... Sto dalje, to bolje.... I NIKAD se nebi vratio... I nama bi ucinio veliku uslugu. Ako ti treba za karte javi... Finansirat cemo je, al u jednom pravcu.
dezurni_ucenik

#243 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by dezurni_ucenik »

burger_pasa wrote:
Captain Hindsight wrote:@burger_pasa
Haha.... Joj ti si koma djecace... Ti ko da si prespavao sva desavanja.... Cuj imali smo drzavu.... O cemu ti to jadnice? O srboslaviji? To nije bila nasa zemlja... Jeste mozda vasa, vlaska... Ali nikad nasa...
Mi, a niti predsjednik nije izabrao pokolj, silovanja nit protjerivanja.... To ste izabrali vi, vasa jna, vasi generali, vasa srpska akademija, vasi kvaziintelektualci, vas narod je to izabrao... Nismo mi isli u kragujevac da palimo I rusimo, vec ste vi dolazili iz kragujevca, cacka i ostalih vasih vukojebina da ubijate neduzne civile...
A kao sto vidim, tebi nije laHko u BiH. Da sam na tvom mjestu, jos veceras bi se spakovao I pobjegao sto dalje.... Novi zeland ili juznoafricka drzava... Sto dalje, to bolje.... I NIKAD se nebi vratio... I nama bi ucinio veliku uslugu. Ako ti treba za karte javi... Finansirat cemo je, al u jednom pravcu.
Preporucujes njemu ono sto si ti uradio nekad davno. :lol:
Captain Hindsight

#244 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Naša je bila Republika Bosna i Hercegovina. Jedinstvena država. Sada imamo Republiku Srpsku. Koje prije alijinog potpisa nikad nije bilo. U kojoj muslimanskog uha nema. A cupkamo i plešemo kako oni sviraju. Ti ne, jer si pobjegulja. Zato i možeš ovdje naprđivati. A idući put kada posjetiš bivšu si domovinu, ljiljane na leđa pa u šeher Banjaluku. Javi kako je bilo. :lol:
Drinski

#245 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Drinski »

Vi prvo morate da razjasnite da li su ljudi ubijani zbog Alije ili nekih dr. razloga, pa onda da se krecete u okviru odgovoru.
XXS

#246 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by XXS »

Milosevic pozvao sve narode i narodnosti Yugoslavije na ostanak u zajednickoj i jedinstvenoj drzavi:
Hoćemo li da pravoslavni narodi izađu iz kruga kretanja u krugu, iz zavisnosti, zaostalosti i siromaštva; hoćemo li da ponovo sigurnim korakom stupe na stazu dostojanstva i prosvijećenosti i da postanu gospodari svoje sudbine; hoćemo li da ponovo punom snagom izbiju vrela hrabrosti, genija i vrline; tada jasno ukažimo na put koji vodi do tog cilja:
Ostvarenja Pravoslavlja na svim poljima u osobnom životu pojedinaca, u porodici i društvu, kroz obnovu pravoslavne vjerske misli i stvaranja jedinstvene pravoslavne zajednice od Bosfora do Moskve. Ovaj cilj može izgledati i nevjerovatan i dalek, ali on je realan, jer se samo on nalazi u domenu mogućeg.
Tudjman pozvao sve narode i narodnosti Hrvatske na ostanak u zajednickoj i jedistvenoj drzavi:
Hoćemo li da Katolicki narodi izađu iz kruga kretanja u krugu, iz zavisnosti, zaostalosti i siromaštva; hoćemo li da ponovo sigurnim korakom stupe na stazu dostojanstva i prosvijećenosti i da postanu gospodari svoje sudbine; hoćemo li da ponovo punom snagom izbiju vrela hrabrosti, genija i vrline; tada jasno ukažimo na put koji vodi do tog cilja:
Ostvarenja katolicanstva na svim poljima u osobnom životu pojedinaca, u porodici i društvu, kroz obnovu katolicke vjerske misli i stvaranja jedinstvene katolicke zajednice od Jerusalema do Amerike. Ovaj cilj može izgledati i nevjerovatan i dalek, ali on je realan, jer se samo on nalazi u domenu mogućeg.
klavirdžija

#247 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by klavirdžija »

Ne znam što hranite turbo folk trola iz Ingolštata, samo začatavate temu što je možda i cilj.
Captain Hindsight

#248 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Drinski wrote:Vi prvo morate da razjasnite da li su ljudi ubijani zbog Alije ili nekih dr. razloga, pa onda da se krecete u okviru odgovoru.
Njegov je posao bio da im sačuva živote. Tu je uradio jalov posao, složit ćeš se. Da li mu je to uopšte bio cilj, pa je uradio dobar posao, ili nije bio dorastao poslu kojeg se latio, to su sad istorijska pitanja.
burger_pasa

#249 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by burger_pasa »

Captain Hindsight wrote:Naša je bila Republika Bosna i Hercegovina. Jedinstvena država. Sada imamo Republiku Srpsku. Koje prije alijinog potpisa nikad nije bilo. U kojoj muslimanskog uha nema. A cupkamo i plešemo kako oni sviraju. Ti ne, jer si pobjegulja. Zato i možeš ovdje naprđivati. A idući put kada posjetiš bivšu si domovinu, ljiljane na leđa pa u šeher Banjaluku. Javi kako je bilo. :lol:
Mi imamo drzavu Bosnu i Hercegovinu koju smo uz pomoc Armije BiH i Alijine mudrosti odbranili od vas cetnika i pocetnika... Cetnitet rs ce nestati prije ili kasnije. A za tvoju informaciju, prva beba rodjena u 2016-oj je malena Alma Arnautovic.... A ljiljani su moja jedina zastava, koja ce akobogda bit vracena u drzavnu zastavu. A ti se covjece hvataj noge, hvataj se dijaspore, vidis da se gusis u tom okruzenju.... Ili se hvataj sumadije... Tamo ce te objerucke prihvatiti....
Captain Hindsight

#250 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

burger_pasa wrote:
Captain Hindsight wrote:Naša je bila Republika Bosna i Hercegovina. Jedinstvena država. Sada imamo Republiku Srpsku. Koje prije alijinog potpisa nikad nije bilo. U kojoj muslimanskog uha nema. A cupkamo i plešemo kako oni sviraju. Ti ne, jer si pobjegulja. Zato i možeš ovdje naprđivati. A idući put kada posjetiš bivšu si domovinu, ljiljane na leđa pa u šeher Banjaluku. Javi kako je bilo. :lol:
Mi imamo drzavu Bosnu i Hercegovinu koju smo uz pomoc Armije BiH i Alijine mudrosti odbranili od vas cetnika i pocetnika... Cetnitet rs ce nestati prije ili kasnije. A za tvoju informaciju, prva beba rodjena u 2016-oj je malena Alma Arnautovic.... A ljiljani su moja jedina zastava, koja ce akobogda bit vracena u drzavnu zastavu. A ti se covjece hvataj noge, hvataj se dijaspore, vidis da se gusis u tom okruzenju.... Ili se hvataj sumadije... Tamo ce te objerucke prihvatiti....
Ti misliš da ćeš me uvrijediti nazivajući me četnikom. A to jad i žuć iz tebe govori. Da bar dolazi od nekoga drugog ali od pobjegulje i dezertera. :lol: Samo se ti nadaj zastavi sa ljiljanima. Nije mi jasno zašto je uopšte i ukinuta. Ja je sigurno nisam pogazio. A ti slobodno kad svratiš iz rezervnih položaja, ponesi zastavu na Pale. Uvjeri se u legitimitet koji ti je predsjednik ostavio. :lol: Nikad nije kasno dati žrtvu za državu koju voliš na daljinski. :lol:
Post Reply