Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post Reply
malimbi

#1151 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by malimbi »

zateznistub wrote:
:shock: :?
Klasično provociranje da bi joj/mu se čovjek nagovorio i dobio ban...ništa drugo...čuj zločini pri povlačenju armije...pogotovo iz Sa, pa jbt spada li guranje onog stojadina u te zločine?
Kada bi se na nekom hrvatskom forumu nesto slicno reklo za Vukovar ili Dubrovnik , da je tu izvrsen zlocin nad tzv jna i da se tako opravdavaju ili izjednacavaju zlocini na Ovcari i sl letio bi sa foruma momentalno.
Na ovom forumu ne samo da su ovakve gadosti skroz odobravaju vec je veca vjerovatnoca da bi ban dobio onaj koji bi nesto rekao protiv toga...pitam se zasto, mozda je sloboda govora toliko vazna za Covica i njegovu hdz bratiju ili je u pitanju nesto drugo ?
cvrčak_na_hedonizmu

#1152 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

zateznistub wrote:
Gojeni H wrote:
Arteta wrote: Kravica?
Zlocini pri povlacenju jedinica JNA iz Sarajeva i Tuzle?

:shock: :?
Klasično provociranje da bi joj/mu se čovjek nagovorio i dobio ban...ništa drugo...čuj zločini pri povlačenju armije...pogotovo iz Sa, pa jbt spada li guranje onog stojadina u te zločine?
Jedino što može dobiti jeste dijagnoza, što se i dogodilo. Ozbiljno bolesna osoba sa veoma izraženim psihopatskim crtama.

Tako hladno pričati o zločinima ( a nije prvi put i ne samo na ovoj temi) i samo navoditi priču u željenom smjeru bez ikakvog obaziranja na argumente je za traženje stručne pomoći.

Meni je zao takvih :(
Ali Kemal

#1153 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Ali Kemal »

malimbi wrote:Sam si stavio svoje licno misljenje da je akcija Armije na Vozucu bila zbog protjerivanja srpskih civila a sada ti smeta licno misljenje :-)
Tvoje i pisanje tvojih istomišljenika samo to i potvrdjuje :oops:
malimbi wrote:Dodik i slicni njemu su ih otjerali pa im sada citavo vrijeme tvrdi da im je samo genocidna stvorevina domovina a ne Bosna i Hercegovina pa gdje si ti vidio tu da im on pomaze i podrzava da se vrate ?
Povratak u Federaciju je posao organa u tom entitetu. Dodik i njegovi ne mogu nikome da zabrane da se vrati u svoju kuću u Federaciji, tako da se tvoja niska nacionalističkog lupanja i dalje nastavlja.
Teško je raspravljati sa nekim ko nema osnovna logička rasudjivanja, čuj Dodik ne dozvoljava povratak u Vozuću :-)
cvrčak_na_hedonizmu

#1154 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Ko će se vratiti nakon lavova u pionirskoj i opste političko-crkveno-medijske anateme koja je bačena na "Alijine Srbe" ?

Vrlo detaljno etnicko čišćenje bijaše. Politika i SANU su pratili u stopu Iliju Garasanina !
Arteta

#1155 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Arteta »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Ko će se vratiti nakon lavova u pionirskoj i opste političko-crkveno-medijske anateme koja je bačena na "Alijine Srbe" ?

Vrlo detaljno etnicko čišćenje bijaše. Politika i SANU su pratili u stopu Iliju Garasanina !
Sta misle u Bosnjackom dijelu federacije o Muslimanima koji su bili u sastavu VRS?
malimbi

#1156 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by malimbi »

Ali Kemal wrote: Tvoje i pisanje tvojih istomišljenika samo to i potvrdjuje :oops:
Moji istomisljenici nisu zbog UZP u Haagu kao sto je tvoj vozd i ostali vasi istomisljenici i za to mi je i te kako drago.
malimbi wrote: Povratak u Federaciju je posao organa u tom entitetu. Dodik i njegovi ne mogu nikome da zabrane da se vrati u svoju kuću u Federaciji, tako da se tvoja niska nacionalističkog lupanja i dalje nastavlja.
Teško je raspravljati sa nekim ko nema osnovna logička rasudjivanja, čuj Dodik ne dozvoljava povratak u Vozuću :-)
Znaci ti zelis da nam kazes da Dodik i ostala veliksrpska bagra zele da se sto vise srba vrati u Federaciju a oni ih iz nje protjerali i rade sve sto mogu i danas da im ogade Bosnu i Hercegovinu ? Tesko je raspravljati ko je svoju logiku pokupio sa rtrs i skupovima na Ravnoj Gori, cuj to Dodik podrzava povratak srba u Federaciju :-)
malimbi

#1157 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by malimbi »

Arteta wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Ko će se vratiti nakon lavova u pionirskoj i opste političko-crkveno-medijske anateme koja je bačena na "Alijine Srbe" ?

Sta misle u Bosnjackom dijelu federacije o Muslimanima koji su bili u sastavu VRS?
Isto ono sto i o pravoslavnim kvislinzima koji su bili u njoj a koji su se stavili agresoru na raspolaganje.
cvrčak_na_hedonizmu

#1158 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Arteta wrote:

Šta misliš da li su događaji 92-95 imali ikakve veze sa Načertanijama, postoji li srpski hegemonizam, da li je agresivan i planiran, kakav uticaj ima SANU u cijeloj priči, da li je podržan od strane pravoslavne crkve.

možemo li povući paralelu od Načertanija preko sporazuma Cvetković - Maček do "dešavanja" 92-95.

Šta misliš ?
Tito_i_Partija

#1159 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Tito_i_Partija »

De nek' nam prvo objasni sta je to bilo u Tuzli i Sarajevu. :lol:
Arteta

#1160 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Arteta »

Tito_i_Partija wrote:De nek' nam prvo objasni sta je to bilo u Tuzli i Sarajevu. :lol:
Pocinjeni su zlocini prema clanovima jedinica JNA koje su se povlacile.
Arteta

#1161 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Arteta »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Arteta wrote:

Šta misliš da li su događaji 92-95 imali ikakve veze sa Načertanijama, postoji li srpski hegemonizam, da li je agresivan i planiran, kakav uticaj ima SANU u cijeloj priči, da li je podržan od strane pravoslavne crkve.

možemo li povući paralelu od Načertanija preko sporazuma Cvetković - Maček do "dešavanja" 92-95.

Šta misliš ?
1.Sumnjam, jer je to poprilicno star dokument i dosta toga se promijenilo od tada.
2.Postoji
3.Vecina tih koji su potpisali taj memorandum kasnije je imala poprilicno malo uticaja na srpske politicare, sumnjam da je iko od njih imao redovne konsultacije ali svakako su tim cinom poradili na podjeli naroda u Jugoslaviji.
4.Ne.
and

#1162 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by and »

Arteta wrote:
Tito_i_Partija wrote:De nek' nam prvo objasni sta je to bilo u Tuzli i Sarajevu. :lol:
to ono što je haški tribunal okarakterisao kao napad na legitimnu vojnu metu?
drži se činjenica
Tito_i_Partija

#1163 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Tito_i_Partija »

Jah, de ti to nama malo opsirnije pojasni. Gdje, kako, i sta, i koje legitimno tijelo je to okarakterisalo k'o "zlocin"?
cvrčak_na_hedonizmu

#1164 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Arteta wrote:
Izvor ? Ko kaže da je počinjen zločin, Srbijansko tužilaštvo, na šta se pozivaš ?

Da ne citiram i drugi odgovor, šta se promijenilo, priča o velikoj Srbiji, jel :D Jašta je, sve frca od promjena :D ( do NATO bombardovanja i otcjepljenja Kosova ).

Nego da te pitam, šta misliš o Bošnjacima, jesul bolji ili gori od onoga što si zamišljao ? Smiju ti se ljudi iako misliš da provociraš :D
Arteta

#1165 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Arteta »

Arteta wrote:
Izvor ? Ko kaže da je počinjen zločin, Srbijansko tužilaštvo, na šta se pozivaš ?

Da ne citiram i drugi odgovor, šta se promijenilo, priča o velikoj Srbiji, jel :D Jašta je, sve frca od promjena :D ( do NATO bombardovanja i otcjepljenja Kosova ).

Nego da te pitam, šta misliš o Bošnjacima, jesul bolji ili gori od onoga što si zamišljao ? Smiju ti se ljudi iako misliš da provociraš :D
Ko kaze da je Hitler kriv? koje tuzilastvo?

Nemam misljenje o Bosnjacima, ali imam misljenje o pojedincima, neki su losi neki dobri, isto je i sa Srbima i sa Hrvatima i sa ostalima.
O raznim nacijama obicno imam razlicitia misljenja, ali ovi su slicni, to je mozda zbog jezika i zbog zajednicke bivse drzave.
GeeTnT

#1166 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by GeeTnT »

Arteta wrote: Ko kaze da je Hitler kriv? koje tuzilastvo?

Nemam misljenje o Bosnjacima, ali imam misljenje o pojedincima, neki su losi neki dobri, isto je i sa Srbima i sa Hrvatima i sa ostalima.
O raznim nacijama obicno imam razlicitia misljenja, ali ovi su slicni, to je mozda zbog jezika i zbog zajednicke bivse drzave.
Pominjuci Hitlera jeli to pravis uvod o Milosevicevoj nevinosti, jer mu nije izrecena presuda...

Ko si bolan ti da donosis misljenje o nekome i koga boli qrac sta ti mislis o nekome.. cuj on zna da su neki losi, a neki dobri...idi bolan sa ove teme hebo te MIlan Tarot.
Fudo387

#1167 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Fudo387 »

Gojeni H wrote:
Arteta wrote:Nije li i ovaj Mahmuljin sto je nedavno uhapsen zbog drugih stvari bio komandant odreda El Mudzahid?

Ko je odgovarao za ubistvo srpskog svata u Sarajevu?
:lol: Strucnjak
:D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
cvrčak_na_hedonizmu

#1168 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Arteta wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

U Sarajevu se kaže tanak ko rizla :D

Fali tebi znanja i to podosta. Nirnberški proces ? Nikad čuo, znam :D

Nadam se da si završio srednju školu :D

Nisi odgovorio na pitanje, ti koji nemaš mišljenje o Bošnjacima :oops: i ne voliš palestince :oops: i kojem fali dosta znanja i opšte kulture, Hitler je optužen ( ali ti to ne znaš, naravno ),jedino ako se ne vodiš sa presumpcijom :oops: da su svi nevini dok im se ne dokaže krivica :lol: ne valja ti argument, koji je izvor da se desio zločin u Tuzli i Sarajevu. Odakle ti to ? Srbijansko tužilaštvo ti je izvor ili ?

Skoncentriši se, možeš ti to bolje, znam ja to, samo polako, promisli šta pišeš, polako, planski :strik:
Arteta

#1169 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Arteta »

Arteta wrote:

Nisi odgovorio na pitanje, ti koji nemaš mišljenje o Bošnjacima :oops: i ne voliš palestince :oops: i kojem fali dosta znanja i opšte kulture, Hitler je optužen ( ali ti to ne znaš, naravno ),jedino ako se ne vodiš sa presumpcijom :oops: da su svi nevini dok im se ne dokaže krivica :lol: ne valja ti argument, koji je izvor da se desio zločin u Tuzli i Sarajevu. Odakle ti to ? Srbijansko tužilaštvo ti je izvor ili ?

Skoncentriši se, možeš ti to bolje, znam ja to, samo polako, promisli šta pišeš, polako, planski :strik:
Loool.
Sudjenje je pocelo u novembru 1945.godine, a Hitler se ubio u aprilu iste godine.
Toliko o tvojoj skoli.

Nevin je svako kome se ne dokaze krivica, a vodim se mrtvim ljudima.
Arteta

#1170 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Arteta »

GeeTnT wrote:
Arteta wrote: Ko kaze da je Hitler kriv? koje tuzilastvo?

Pominjuci Hitlera jeli to pravis uvod o Milosevicevoj nevinosti, jer mu nije izrecena presuda...

Ko si bolan ti da donosis misljenje o nekome i koga boli qrac sta ti mislis o nekome.. cuj on zna da su neki losi, a neki dobri...idi bolan sa ove teme hebo te MIlan Tarot.
Ne pravim ja, nego prave oni koji se vode pravosudjem.

Umij se pa malo vidi da me je lik pitao sta mislim o Bosnjacima.
Tito_i_Partija

#1171 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Tito_i_Partija »

Arteta wrote:
Arteta wrote:Pocinjeni su zlocini prema clanovima jedinica JNA koje su se povlacile.

Reductio ad Hitlerum. Svaka cast, pobio si sam sebe.
Arteta

#1172 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Arteta »

Tito_i_Partija wrote:
Reductio ad Hitlerum. Svaka cast, pobio si sam sebe.
Hehe. :thumbup:

Hebes Hitlera, moglo se jos osoba naci i s ovog podrucja, mozda bi se i slozio.
cvrčak_na_hedonizmu

#1173 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Arteta wrote:

Loool.
Sudjenje je pocelo u novembru 1945.godine, a Hitler se ubio u aprilu iste godine.
Toliko o tvojoj skoli.

Post prijavljen zbog veličanja fašizma :D
Arteta

#1174 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Arteta »

Arteta wrote:

Loool.
Toliko o tvojoj skoli.

Post prijavljen zbog veličanja fašizma :D
Ako se dokaze, kriv sam.
Danguba

#1175 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Danguba »

Arteta wrote:
:lol: :lol:

:fazlija: :fazlija:
Post Reply