Knjiga ˝23 Nezaboravna dana u Bosni i Hercegovini˝
Moderator: Chloe
-
23DanaBIH
#1 Knjiga ˝23 Nezaboravna dana u Bosni i Hercegovini˝
Želio bih vam kratko predstaviti knjigu "23 Nezaboravna dana u Bosni i Hercegovini" koja je nedavno izašla iz štampe.
Ova knjiga na 160 stranica, formata A4 sa preko 700 fotografija na slikovit način predstavlja prirodne ljepote Bosne i Hercegovine. Moja želja je bila prestaviti BIH od juga prema sjeveru i od istoka prema zapada dajući čitaocu konkretne primjere kako da provede najmanje 23 dana u BIH, a da mu svaki dan bude drugačiji i jedinstven. Mislim da sam u tome i uspio. Svi zanamo da turisti u BIH u prosjeku ostanu 2-3 dana, a da i mi sami ne poznajemo dovoljno vlastitu domovinu.
Knjiga je dvojezična (engleski i bosanski), štampana na sjajnom 150 gramskom papiru i sa tvrdim koricama.
Sadržaj knjige:
01 - Mostar
02 - Blagaj i Podvelež
03 - Stolac i Počitelj (+ Hutovo Blato, Vjetrenica)
04 - Vinska cesta i Međugorje
05 - Drežanka i Rujište
06 - Prenj
07 - Rafting na rijeci Neretvi
08 - Sarajevo
09 - Okolina Sarajeva
10 - Bjelašnica (Lukomir)
11 - Park prirode Bijambare i okolina
12 - Prokoško jezero i Fojnica
13 - Treskavica
14 - Gornjodrinska regija
15 - Srebrenica
16 - Stari gradovi (Doboj, Tešanj, Gradačac, Srebrenik, Maglaj, Vranduk, Bobovac)
17 - Park prirode Tajan i Kamenica
18 - Travnik i Vlašić
19 - Jajce i Plivska jezera (+ Vrbas, Pliva, Banja Luka)
20 - Sana i Sanica
21 - Nacionalni Park Una
22 - Rafting na rijeci Uni
23 - Bosanska Krupa i Bosanska Otoka
Više informacija o knjizi možete dobiti na stranici: http://www.facebook.com/UnforgettableDays.Bosnia.
Knjigu je moguće pregledati i kupiti u poznatijim knjižarama u Sarajevu i Mostaru ili naručiti preko amazon.de (http://www.amazon.de/dp/9958865262).
Uživajte u listanju.
Autor i izdavač.
Ova knjiga na 160 stranica, formata A4 sa preko 700 fotografija na slikovit način predstavlja prirodne ljepote Bosne i Hercegovine. Moja želja je bila prestaviti BIH od juga prema sjeveru i od istoka prema zapada dajući čitaocu konkretne primjere kako da provede najmanje 23 dana u BIH, a da mu svaki dan bude drugačiji i jedinstven. Mislim da sam u tome i uspio. Svi zanamo da turisti u BIH u prosjeku ostanu 2-3 dana, a da i mi sami ne poznajemo dovoljno vlastitu domovinu.
Knjiga je dvojezična (engleski i bosanski), štampana na sjajnom 150 gramskom papiru i sa tvrdim koricama.
Sadržaj knjige:
01 - Mostar
02 - Blagaj i Podvelež
03 - Stolac i Počitelj (+ Hutovo Blato, Vjetrenica)
04 - Vinska cesta i Međugorje
05 - Drežanka i Rujište
06 - Prenj
07 - Rafting na rijeci Neretvi
08 - Sarajevo
09 - Okolina Sarajeva
10 - Bjelašnica (Lukomir)
11 - Park prirode Bijambare i okolina
12 - Prokoško jezero i Fojnica
13 - Treskavica
14 - Gornjodrinska regija
15 - Srebrenica
16 - Stari gradovi (Doboj, Tešanj, Gradačac, Srebrenik, Maglaj, Vranduk, Bobovac)
17 - Park prirode Tajan i Kamenica
18 - Travnik i Vlašić
19 - Jajce i Plivska jezera (+ Vrbas, Pliva, Banja Luka)
20 - Sana i Sanica
21 - Nacionalni Park Una
22 - Rafting na rijeci Uni
23 - Bosanska Krupa i Bosanska Otoka
Više informacija o knjizi možete dobiti na stranici: http://www.facebook.com/UnforgettableDays.Bosnia.
Knjigu je moguće pregledati i kupiti u poznatijim knjižarama u Sarajevu i Mostaru ili naručiti preko amazon.de (http://www.amazon.de/dp/9958865262).
Uživajte u listanju.
Autor i izdavač.
-
AlenaSa
#2 Re: Knjiga ˝23 Nezaboravna dana u Bosni i Hercegovini˝
Prije par dana sam u knjižari Šahinpašić kupila ovu knjigu.
Prva pomisao dok sam je listala bila je: "Da li se ovo zaista nalazi u Bosni i Hercegovini?". Ja, iako relativno dosta putujem, moram priznati da nisam imala priliku obići sva mjesta predstavljana u knjizi "23 Nezaboravna dana u Bosni i Hercegovini". Sada sam dobila inspiraciju za nekoliko novih izleta.
Ja ovu knjigu mogu prepuručiti svakom ko želi da bolje upozna BIH ili želi da predstavi zemlju iz koje dolazi nekom prijatelju ili strancu. Jedan moj poznanik, kojem sam pokazala knjigu, mi reče, ovo trebam uzeti svojoj djeci da im pokažem odakle dolazim.
Svaka čast autoru koji je uspio napraviti jednu ovaku unikatnu knjigu.
Prva pomisao dok sam je listala bila je: "Da li se ovo zaista nalazi u Bosni i Hercegovini?". Ja, iako relativno dosta putujem, moram priznati da nisam imala priliku obići sva mjesta predstavljana u knjizi "23 Nezaboravna dana u Bosni i Hercegovini". Sada sam dobila inspiraciju za nekoliko novih izleta.
Ja ovu knjigu mogu prepuručiti svakom ko želi da bolje upozna BIH ili želi da predstavi zemlju iz koje dolazi nekom prijatelju ili strancu. Jedan moj poznanik, kojem sam pokazala knjigu, mi reče, ovo trebam uzeti svojoj djeci da im pokažem odakle dolazim.
Svaka čast autoru koji je uspio napraviti jednu ovaku unikatnu knjigu.
-
23DanaBIH
#3 Re: Knjiga ˝23 Nezaboravna dana u Bosni i Hercegovini˝
Hvala na lijepom komentaru.
Izgled korica knjige:

Drugi o knjizi:
„Vjerovao sam da poznajem sve ljepote Bosne i Hercegovine, ali gledajući fotografije gosp. Salihbašića uvjerio sam se da nisam bio u pravu. Ova knjiga fotografija prezentira na sažet način sve prirodne ljepote BIH i njene raznolikosti u historijskom i kulturnom aspektu koje je čine tako posebnom i vrijednom za posjetiti. Vjerujem da će knjiga doprinijeti afirmaciji BIH i njenom boljem upoznavanju...“
Tadžudin Muslibegović, Nacionalni spomenik 'Muslibegovića kuća' (The top 10 Insiders' Select properties in 2010 by expedia.com)
„Autor knjige "23 Nezaboravna dana u BIH " uspio je da u izvanrednom fotografskom džerdanu reflektuje dušu ove po mogo čemu jedinstvene zemlje. Od prelijepih rijeka Une, Neretve, Drine, pa preko obronaka planina Prenja, Bjelašnice i Vlašića do životopisnih bosanskih čaršija Mostara, Sarajeva, Jajca ovjekovječeni su predjeli i mjesta koji će malo koga ostavit ravnodušnim. Ova knjiga je defitnitivno jedan od najboljih promotora ljepota Bosne i Hercegovine, facinantne zemlje sa predivnom prirodom i bogatom historijom.“
Dr. Munir Merdan, Vienna University of Technology
“Unatoč mojim mnogobrojnim putovanjima po svijetu, ja još nikada nisam bio u Bosni. Nakon što sam pročitao knjigu ‘23 Nezaboravna dana u BIH’, ja sam sam ostao iznenađen količinom prirodnih ljepota i fascinantnom historijom ove zemlje. Bosna je sada sigurno moja sljedeća destinacija za odmor.”
Patrick Klein, Amerikanac i svjetski putnik
.
Izgled korica knjige:

Drugi o knjizi:
„Vjerovao sam da poznajem sve ljepote Bosne i Hercegovine, ali gledajući fotografije gosp. Salihbašića uvjerio sam se da nisam bio u pravu. Ova knjiga fotografija prezentira na sažet način sve prirodne ljepote BIH i njene raznolikosti u historijskom i kulturnom aspektu koje je čine tako posebnom i vrijednom za posjetiti. Vjerujem da će knjiga doprinijeti afirmaciji BIH i njenom boljem upoznavanju...“
Tadžudin Muslibegović, Nacionalni spomenik 'Muslibegovića kuća' (The top 10 Insiders' Select properties in 2010 by expedia.com)
„Autor knjige "23 Nezaboravna dana u BIH " uspio je da u izvanrednom fotografskom džerdanu reflektuje dušu ove po mogo čemu jedinstvene zemlje. Od prelijepih rijeka Une, Neretve, Drine, pa preko obronaka planina Prenja, Bjelašnice i Vlašića do životopisnih bosanskih čaršija Mostara, Sarajeva, Jajca ovjekovječeni su predjeli i mjesta koji će malo koga ostavit ravnodušnim. Ova knjiga je defitnitivno jedan od najboljih promotora ljepota Bosne i Hercegovine, facinantne zemlje sa predivnom prirodom i bogatom historijom.“
Dr. Munir Merdan, Vienna University of Technology
“Unatoč mojim mnogobrojnim putovanjima po svijetu, ja još nikada nisam bio u Bosni. Nakon što sam pročitao knjigu ‘23 Nezaboravna dana u BIH’, ja sam sam ostao iznenađen količinom prirodnih ljepota i fascinantnom historijom ove zemlje. Bosna je sada sigurno moja sljedeća destinacija za odmor.”
Patrick Klein, Amerikanac i svjetski putnik
.
-
Rottweiler
#4 Re: Knjiga ˝23 Nezaboravna dana u Bosni i Hercegovini˝
Koliko kosta ova knjiga kod Sahinpasica???
-
23DanaBIH
#5 Re: Knjiga ˝23 Nezaboravna dana u Bosni i Hercegovini˝
Cijena knjige u svim knjižarama je 38KM.Rottweiler wrote:Koliko kosta ova knjiga kod Sahinpasica???
Knjiga ima tvrde korice, 160 stranica u boji na 150 gramskom papiru plus dupli forzac sa kartom i sadržajem.
-
23DanaBIH
#6 Re: Knjiga ˝23 Nezaboravna dana u Bosni i Hercegovini˝
Na linku se nalazi jedan flajer o knjizi "23 Nezaboravna dana u Bosni i Hercegovini" sa osnovnim podacima o njoj
http://www.sendspace.com/file/ro132k .
Zamolio bih sve one kojima se knjiga učini zanimljiva, da podjele link sa vlastitim prijateljima i poznanicima.
Unaprijed hvala.
Zamolio bih sve one kojima se knjiga učini zanimljiva, da podjele link sa vlastitim prijateljima i poznanicima.
Unaprijed hvala.
-
23DanaBIH
#7 Re: Knjiga ˝23 Nezaboravna dana u Bosni i Hercegovini˝
Knjigu možete potražiti u sljedečim knjižarama:
- Štand knjiga u pješačkoj zoni - Bihać
- Turist Info centar - Bosanska Krupa
- Konjic
- Galerija pored Starog mosta - Mostar
- iHouse - Mostar
- Počitelj
- Buybook - Sarajevo
- Kuća Sevdaha - Sarajevo
- Libris (Sarači) - Sarajevo
- Nur - Sarajevo
- Šahinpašić - Sarajevo
- knjiga.ba (Kazandžijska 2) - Tuzla
- Kino Ekran - Zenica
- Štand knjiga u pješačkoj zoni - Bihać
- Turist Info centar - Bosanska Krupa
- Konjic
- Galerija pored Starog mosta - Mostar
- iHouse - Mostar
- Počitelj
- Buybook - Sarajevo
- Kuća Sevdaha - Sarajevo
- Libris (Sarači) - Sarajevo
- Nur - Sarajevo
- Šahinpašić - Sarajevo
- knjiga.ba (Kazandžijska 2) - Tuzla
- Kino Ekran - Zenica
- zambaklija
#8 Re: Knjiga ˝23 Nezaboravna dana u Bosni i Hercegovini˝
ovo neradi23DanaBIH wrote:Na linku se nalazi jedan flajer o knjizi "23 Nezaboravna dana u Bosni i Hercegovini" sa osnovnim podacima o njoj
Unaprijed hvala.
-
23DanaBIH
#9 Re: Knjiga ˝23 Nezaboravna dana u Bosni i Hercegovini˝
Preko sljedećeg linka možete pogledati jedan video sa jednim dijelom slika iz knjige.
Uživajte.
Uživajte.
- hrastov žižak
#10 Re: Knjiga ˝23 Nezaboravna dana u Bosni i Hercegovini˝
skupa ti je ova slikovnica amele.
-
23DanaBIH
#11 Re: Knjiga ˝23 Nezaboravna dana u Bosni i Hercegovini˝
Neka neko drugi uloži 18 mjeseci rada i vlastita sredstva, a ne iz nekog budžeta, pa ćemo vidjeti koju će cijenu staviti.hrastov žižak wrote:skupa ti je ova slikovnica amele.