KM ili Euro na moru
Moderator: anex
- J.P.Montoya
#1 KM ili Euro na moru
E sad kako se ljeto blizi, pa je i ovo aktuelno. Sta je bolje ponijeti na more KM ili euro. Za koju je valutu bolji kurs. Ili je najbolje odmah ovdje u Gospodarskoj promjeniti za kune.
- van Basten
Tamo su ti najbolje kune... oni ipak cijene svoju valutu (za razliku od npr nas) i teško ćeš naći mjesto gdje ćeš moći i eurima platiti. A mjenjati po tamošnjem kursu... hm... kako rekoh, oni ipak cijene svoju valutu.
Ili, najbolje - razmjeni ovdje 100KM za kune a tamo ponesi ili 100KM ili 50€ pa razmjeni pa nam onda prijavi gdje si više kuna dobio... da znamo mi za ubuduće
Ili, najbolje - razmjeni ovdje 100KM za kune a tamo ponesi ili 100KM ili 50€ pa razmjeni pa nam onda prijavi gdje si više kuna dobio... da znamo mi za ubuduće
-
ins
Cijene svoju valutu? Interesantno, pogotovo za zemlju u kojoj svi stede u EUR, prodaju ti VW Polo iz 93 za EUR, kupuju stanove u EUR, i cim zarade vise od hiljade-dvije Kn trce da zamijene za EUR....van Basten wrote:Tamo su ti najbolje kune... oni ipak cijene svoju valutu (za razliku od npr nas) i teško ćeš naći mjesto gdje ćeš moći i eurima platiti. A mjenjati po tamošnjem kursu... hm... kako rekoh, oni ipak cijene svoju valutu.
Oni "cijene" Kn zato sto zavrcu na kursnim razlikama, jer kada u restoranu od Rovinja do Cavtata hoces da platis u EUR mrtav-hladan konobar ti obracuna kurs po 3,5...
Sto je naravno nista u poredjenju sa jos jednom zemljom u kojoj "cijene" svoju valutu, pa ti u Budimpesti obracuna EUR po ni vise ni manje nego 25% manjoj vrijednosti!