Dosta vise cipela, noktiju, kozmetike i sl....
zene, djevojke, jel kuhate, perete, peglate, klofate...
evo, ja sutra ribam cilime
Moderator: anex
Nikada nisam provela duze vremena kod kuce no sada.Strasno.mamica 31 wrote:hajd rekoh da postavim jednu ozbiljnu temu????![]()
![]()
evo, ja sutra ribam cilime![]()
dabome,samo jednostavnoKeepItSimplE wrote:u kuhanju sam slaba,specijalitet su mi spagete,omlet,kolac od keksa i
pudingai jos 2-3 stvari
![]()
peglam samo majice kratkih rukava
sto se tepiha tice,usisavam,ribanje vozdrai eto.. brisanje prasine
sa onim magicnim krpama,to volim fino detaljno.. jos s onim nekim
raznim sredstvima,mirisnim..,pa se sve poslije divim kako sam
lijepo pospremila (svoju sobu)
sve to radim, a klofam samo muzamamica 31 wrote:hajd rekoh da postavim jednu ozbiljnu temu????![]()
![]()
volim srediti lijep rucak kad znam da ce mi neko praviti drustvo a inace se ne zamaram previse ako cu jesti sama.mamica 31 wrote:zene, djevojke, jel kuhate, perete, peglate, klofate...
chupka, da ti nisi taj svoj medicinski poziv preozbiljno shvatila?cHupjahalic@ wrote:volim srediti lijep rucak kad znam da ce mi neko praviti drustvo a inace se ne zamaram previse ako cu jesti sama.mamica 31 wrote:zene, djevojke, jel kuhate, perete, peglate, klofate...
znam kuhati ali lagala bih ako kazem da volim.![]()
ne znam pitu.![]()
![]()
![]()
ja sam slucaj po pitanju peglanja... peglam SVEi to me slomi. sad pokusavam da se odvikavam, jer pored studija, posla mrzim provesti sat-dva vremena sedmicno sa peglom.
![]()
masine mi peru posudje i odjecu, a izbjegavam da kupujem garderobu koja se mora rucno sredjivati.
i najvaznije, obavezno procitati:![]()
sve u svemu ne volim provoditi previse vremena sa takvim poslovima...
i da... nasla sam na tv-shop-u neku lopticu sto se kotrljapo stanu dok je covjek odsutan i kupi prasinu.zna li neko od vas za nesto tako?
ja kontala da sebi nabavim.
i ja istotempora wrote:chupka, da ti nisi taj svoj medicinski poziv preozbiljno shvatila?cHupjahalic@ wrote:volim srediti lijep rucak kad znam da ce mi neko praviti drustvo a inace se ne zamaram previse ako cu jesti sama.mamica 31 wrote:zene, djevojke, jel kuhate, perete, peglate, klofate...
znam kuhati ali lagala bih ako kazem da volim.![]()
ne znam pitu.![]()
![]()
![]()
ja sam slucaj po pitanju peglanja... peglam SVEi to me slomi. sad pokusavam da se odvikavam, jer pored studija, posla mrzim provesti sat-dva vremena sedmicno sa peglom.
![]()
masine mi peru posudje i odjecu, a izbjegavam da kupujem garderobu koja se mora rucno sredjivati.
i najvaznije, obavezno procitati:![]()
sve u svemu ne volim provoditi previse vremena sa takvim poslovima...
i da... nasla sam na tv-shop-u neku lopticu sto se kotrljapo stanu dok je covjek odsutan i kupi prasinu.zna li neko od vas za nesto tako?
ja kontala da sebi nabavim.
![]()
![]()
Salim se,vec vidim ogromnu prasnjavu loptu do plafona kako mi se valja po dnevnom boravku!Simpatican trip, nema sta.
hajd mi sad objasni taj tatamiencian wrote:eh ja imam tradicionalni japanski tatami na podovima u sobama. tatami je super. usisavanje 1 sedmicno, sve skupa 10 minuta. u kuhinji ponjave, od tih 10 minuta 7 ode na njih.... da je i to kako rijesit....
a prasina, joj sto je mrzim brisat. pospremim, slozim, operem, oribam, nekad i isklofam, i namjerno smetnem s uma da obrisem prasinu. radije cu ribat 5 sati nego brisat prasinu 5 minuta.
Kuham zato sto moram, a ne volim kuhatimamica 31 wrote:hajd rekoh da postavim jednu ozbiljnu temu????![]()
![]()
ja volim kuhatizena21 wrote:[
Kuham zato sto moram, a ne volim kuhati![]()
![]()
perem sve u mashini![]()
peglam kad mi sta zatreba![]()
ne klofam... tepihe perem u autopraonici![]()
usisam i obrisem prasinu
kod mene je svugdje osim u dnevnoj..Bumbar wrote:Pearl wrote:
usisavam (ponjave rools, u svom stanu cu da imam samo ponjave), brisem prasinu, spremam kupatila kad je moja reda (kod mene i muski u kuci spremaju:))
quote]
kod mene je ponjava u dnevnoj
...kao mali tepihic
hm, evo probat cu. napravljen je od slojeva upletene slame i iako ovo zvuci krhko, nije. nekad je pravljen takav skroz, a danas mu stave i malo stiropola da ga ucvrsnu i poboljsaju izolaciju (posto su se japanci posvadjali sa izolacijom). ali stiropol je dodan na originalni tatami, tako da imas cijeli stari i malo stiropolamamica 31 wrote:hajd mi sad objasni taj tatamiencian wrote:eh ja imam tradicionalni japanski tatami na podovima u sobama. tatami je super. usisavanje 1 sedmicno, sve skupa 10 minuta. u kuhinji ponjave, od tih 10 minuta 7 ode na njih.... da je i to kako rijesit....
a prasina, joj sto je mrzim brisat. pospremim, slozim, operem, oribam, nekad i isklofam, i namjerno smetnem s uma da obrisem prasinu. radije cu ribat 5 sati nego brisat prasinu 5 minuta.![]()
plizzz
To bi opet znacilo da je moram nadgledati, jer nerijetko te tete obrisu wc istom krpom kao i sudoperu.Poucena iskustvom.zena21 wrote:Angazujes neku tetu da ti dolazi...
Meni zena dolazi svakih 15 dana za generalno ciscenje...
ista sam ti, s time da sam vec tri godine kod kucetempora wrote:Meni su kucni poslovi cisto ubijanje u pojam, ubijanje psihe, ubijanje zivota, duha, radosti.![]()
![]()
![]()
Jedno te isto-jedno te isto-jedno te isto, svaki boziji dan!Posto sam po prvi put, ovako dugo kod kuce ( cijelih 9 mjeseci!) tek sada shvatam sto znaci ono "biti rob kuce" i divim se zenama, koje su taj put odabrale kao zivotni put.Jer ne znam da bilo kakva vrsta posla ili zanimanja moze biti strasnija od domacinstva
i ujedno tako prokleto nezahvalna!
Uvijek su mi isle na zivce price o tome kako je kod nekoga uredno ili neuredno i koliko ko polaze na cistocu -te se u tome ogledala i vrijednost zene.![]()
I trenutno smisljam nacine, kako sto vise olaksati ovu robiju, pa ako imate prijedloge prakticnog tipa-samo naprijed!
Tepihe ne klofam, jer su zalijepljeni za pod, a u slijedecem stanu, zasigurno necu imati niti jednoga! Peglanje je pod moranje, jer sa malom bebom ne moze drukcije, a valjda mi je to zaostavstina od mame, da peglam i ves!
Pranje sudja, djelomicno od nedavno vrsim u masini za sudje, kao i ves naravno, ali uvijek ima dovoljno toga sto se mora na ruke.
Jos da je omoguciti kakvog robota da sklanja stvari koje sijemo za sobom i da svako malo cisti prasinu, to bi tek bila idila.