Ključ u ruke i hajde da malo šaramo!
- zaphodia
3, 2, 1 plata ce ti kasnit' tjedan.
Ma da je bar mjesec, dva uhvatio, nego jedva heftu star, na probnim tablicama jos... Ne bih je ja ostavljala radi uroka, tu ce mi pomoci i crveni doljni ves, ali bih mozda mogla popraviti ovu, a onda sama sebi napraviti jednu ogrebotinu na nekom manje bolnom mjestu, koje mi nije na očima svaki put kad ključ u bravu stavljam ili gledam u retrovizor.
Možda ce tad ovi sto grebu skontat' da i nije taze iz salona, pa ga zaobidju.
Ma da je bar mjesec, dva uhvatio, nego jedva heftu star, na probnim tablicama jos... Ne bih je ja ostavljala radi uroka, tu ce mi pomoci i crveni doljni ves, ali bih mozda mogla popraviti ovu, a onda sama sebi napraviti jednu ogrebotinu na nekom manje bolnom mjestu, koje mi nije na očima svaki put kad ključ u bravu stavljam ili gledam u retrovizor.
Možda ce tad ovi sto grebu skontat' da i nije taze iz salona, pa ga zaobidju.
-
radijator
mislim da bih lakše oprostio krađu auta nego ovo grebanje.
kod krađe makar ima nekog smisla. fakat me strah pomislit šta bih uradio kad bi ufatio lika koji mi tako ključem grebe auto. uhhhh
al nemoj se sekirat, ko što ti ljudi već rekoše rijetka su ta skuplja auta koja nisu zagrebana
možda gašijev ferrari ili čelin viper
kod krađe makar ima nekog smisla. fakat me strah pomislit šta bih uradio kad bi ufatio lika koji mi tako ključem grebe auto. uhhhh
al nemoj se sekirat, ko što ti ljudi već rekoše rijetka su ta skuplja auta koja nisu zagrebana
možda gašijev ferrari ili čelin viper
- oktobar07
#28 Re: Ključ u ruke i hajde da malo šaramo!
zalosno...i opet je cudno kako da to niko nije primjetio ili nije htio da primjeti.zaphodia wrote:U subotu uveče, preciznije oko 1 AM, parkiram auto ispred eminentnog sarajevskog lokala, koji je u ta doba dupke pun.
Auto staro 7 dana, potpuno novo.
Parkirano na za to odredjeno mjesto. Dakle - ne smeta nikom i nicemu (mislim tako ja...)
Zadrzim se tu najvise 40 minuta. Izadjem i ne mogu ocima vjerovati: nečim oštrim, auto zaparano i sa jedne, vozačke, i sa druge, suvozačke, strane. I to onako momački - od fara do fara, cijelom dužinom.
OK - ja sam kupila auto, a ne ono mene. I OK - shit happens. I OK - da se riješiti sa 100 KM i poliranjem.
Ali sam ja i dalje jezivo, jezivo ljuta!
Mislim, šta ti se u glavi mora dogadjati da serbez uzmeš ključ, šarafciger, whatever, i obidjes oko auta (nisam do sada parala auta, ali predmnijevam da ta plemenita aktivnost oduzme bar minutu, dvije vremena), na prometnom mjestu, da bi ga isparao? Koliko zloban moraš biti? I šta je SMISAO paranja, skidanja znakova, kidanja poklopaca goriva i retrovizora? Kakvu satisfakciju to donosi?
I, najvažnije pitanje, koliko me kletva tipa "e, da Bog da ti ove pare potrošene na popravak štete za onkologiju trebale!" košta dobre pozicije u onoj drugoj dimenziji, gdje se mjere naša dobra i loša djela i misli?
A upravo to sam pomislila kad sam vidjela auto. I par još sočnijih...
ljubomora je velika bolest medju nasim narodom, tako da je neko odlucio da te "nauci pameti"...
- Better Man
Sigurno je riječ o skupini neživljeni maloljetnika najgore vrste koji iz hira uništavaju tuđu imovinu. Velika odgovornost leži i na policiji koja je toliko efikasna da bi pored njih i atomsku bombu mogao pronijeti bez problema,
-
Leonid Breznjev
arslan se slaze!madner wrote:Nista bez lava, on ne pita za vjeru i naciju.Lace wrote:ili bivsa tvog sadasnjeg ili nekog s kim se "druzis"madner wrote: Ako ti je utjeha, osoba sa tim mentalnim sklopom sigurno nece nikad imati novo auto. I ostat ce mu najveci domet da para tuda.
Osim ako nije bivsi / bivsa, oni mogi biti mnogo zli.
- zaphodia
Evo update:
Ja mislila mogu polirati... Hudo, naivno, sta ces...
E pa - nista od poliranja. Popravak nastale stete ce me kostati 250 (slovima: dvijestotineipedeset) KM, jer se mora farbati. A sad odoh da uzmem registarske tablice, evo gotova registracija.
Dosla sam na umnu ideju: naime, Nadir (Bich senior) bi morao imati kameru na ulazu u kafanu, a juce sam prosla tuda i skontala da, ako ima mrvicu wide range nadzorne kamere, moze "uhvatiti" to mjesto na kojem mi je bilo auto.
Moj vecerasnji zadatak je, dakle, da (taxijem) odem tamo veceras i zamolim Nadira za snimku od subote.
Pa da vidimo onda cija to majka u ovom gradu crni biber melje...
Ja mislila mogu polirati... Hudo, naivno, sta ces...
E pa - nista od poliranja. Popravak nastale stete ce me kostati 250 (slovima: dvijestotineipedeset) KM, jer se mora farbati. A sad odoh da uzmem registarske tablice, evo gotova registracija.
Dosla sam na umnu ideju: naime, Nadir (Bich senior) bi morao imati kameru na ulazu u kafanu, a juce sam prosla tuda i skontala da, ako ima mrvicu wide range nadzorne kamere, moze "uhvatiti" to mjesto na kojem mi je bilo auto.
Moj vecerasnji zadatak je, dakle, da (taxijem) odem tamo veceras i zamolim Nadira za snimku od subote.
Pa da vidimo onda cija to majka u ovom gradu crni biber melje...
-
Terenc
#35 Opušteno samo
Na stranu sva šteta sa 100 KM,mozda trebaš razmisliti o promjeni boje odn.načina lakiranja auta.Nek to recimo bude tako uradjeno kao da je auto vec izgreban ili tako nešto (vidjeti NFS bilo koja verzija pod opcijom CUSTOM PAINTING).Pozdrav
i ne nerviraj se puno,to se svakako desava.
-
Lesli Eldridž
Pa onda nema problema, od plastike je i neće hrđati.zaphodia wrote:Jeste, Clio III.
-
Lesli Eldridž
#37 Re: Opušteno samo
Da to je kod nas gotovo neizbježno. Svi smo imali istih problema...Terenc wrote:Na stranu sva šteta sa 100 KM,mozda trebaš razmisliti o promjeni boje odn.načina lakiranja auta.Nek to recimo bude tako uradjeno kao da je auto vec izgreban ili tako nešto (vidjeti NFS bilo koja verzija pod opcijom CUSTOM PAINTING).Pozdravi ne nerviraj se puno,to se svakako desava.
- ovajonaj
hm...bas neki dan gledam u americi neki lik postavio nekakav tesla coil na auto kao za zastitu od kradje...Nije to velika struja da ubije covjeka ali je pravo visok napon i onesvijesti te...E sad kod nas postaviti to na auto i cekas...Neko krene ogrebati , ukrasti i auto mu opali jednu zuju da ga glava dva dana svrbi
Al najgore je sto bi mi bili tuzeni, a ne on sto je pokusao ogrebati ili ukrasti auto
Ja sad bas radim na nekom sistemu protiv krađe auta...Moze mi uci u auto i moze pokusati ukrasti...Ali sve ce ostati na tome jer ce provalnik biti paralizovan do mog dolaska....Mozda sam lud i mozda je to, ne mozda, nego to nije legalno, ali drasticna vremena zahtjevaju drasticne mjere...
Al najgore je sto bi mi bili tuzeni, a ne on sto je pokusao ogrebati ili ukrasti auto
Ja sad bas radim na nekom sistemu protiv krađe auta...Moze mi uci u auto i moze pokusati ukrasti...Ali sve ce ostati na tome jer ce provalnik biti paralizovan do mog dolaska....Mozda sam lud i mozda je to, ne mozda, nego to nije legalno, ali drasticna vremena zahtjevaju drasticne mjere...
- zaphodia
Znatno je vise od 100 KM, no dobro... I ne nerviram se (bar ne vise), rijesila sam problem na najbezbolniji nacin.
No, da nas ne bi prebacili pod "Auta", hajde da pricamo o cinjenici da nam se, kako rekoste, svima to dogodilo.
Strasno! Strasno, strasno!
Em je zastrasujuca cinjenica da zivimo u gradu u kojem nekom pricinjava zadovoljstvo da izvadi sarafciger/odvijac iz jakne i serbez ti predje po laku, em je jos gore da mi to prihvatimo kao "normalno". Ispade da nemamo nista protiv toga.
Ja nemam.
Nista efikasno.
No, da nas ne bi prebacili pod "Auta", hajde da pricamo o cinjenici da nam se, kako rekoste, svima to dogodilo.
Strasno! Strasno, strasno!
Em je zastrasujuca cinjenica da zivimo u gradu u kojem nekom pricinjava zadovoljstvo da izvadi sarafciger/odvijac iz jakne i serbez ti predje po laku, em je jos gore da mi to prihvatimo kao "normalno". Ispade da nemamo nista protiv toga.
Ja nemam.
Nista efikasno.
- madner
Ne, samo mi jaran rece neki dan, kupila djevojka novog novcatog Clija i sad stoji vec isparan. Mal je svijet.zaphodia wrote:madner wrote:A taman htjedoh rec da se to isto nekom desilo ko radi u krugu Energoinvesta.zaphodia wrote:Jeste, Clio III.
A to se mi znamo, a?
- atko
Neko rece ne isplati se kupovat auto preko 10 000... i ja sam tog misljenja... i tako auto i kupim ... ali dzaba, nekome je bila satisfakcija da mi odvrne antenu, ukrade ratkape, odvrne zadnji brisac, uzme marker i malo ga isara
svasteta 50-ak KM jebo to, al' me zanima koji to bolesnik viri iza zavjese kad ja parkiram i gleda sta bi mi mogo slijedece maznuti... 
- madner
Lav rijesava i tvoje probleme.atko wrote:Neko rece ne isplati se kupovat auto preko 10 000... i ja sam tog misljenja... i tako auto i kupim ... ali dzaba, nekome je bila satisfakcija da mi odvrne antenu, ukrade ratkape, odvrne zadnji brisac, uzme marker i malo ga isarasvasteta 50-ak KM jebo to, al' me zanima koji to bolesnik viri iza zavjese kad ja parkiram i gleda sta bi mi mogo slijedece maznuti...
- zaphodia
@madner - k'o fildzan
Ma odbijam biti ogranicena u izboru automobila ili bilo cega drugog u sta ulazem svoj vlastiti, zaradjeni novac!
Kupila sam novo auto jer:
1. mi je bio gust, eto - hocu bas, bas novo!
2. pravim zaista puno kilometara i hocu da budem sigurna da je ispod mene pouzdan motor!
A propos pitanja kako bih locirala plemenitog grebaca da ga vidim na snimci: ma jok, ne bih ga ni trazila, ali me FAKAT zanima fizionomija lika (licice?!) koji je to u stanju napraviti.
Ma odbijam biti ogranicena u izboru automobila ili bilo cega drugog u sta ulazem svoj vlastiti, zaradjeni novac!
Kupila sam novo auto jer:
1. mi je bio gust, eto - hocu bas, bas novo!
2. pravim zaista puno kilometara i hocu da budem sigurna da je ispod mene pouzdan motor!
A propos pitanja kako bih locirala plemenitog grebaca da ga vidim na snimci: ma jok, ne bih ga ni trazila, ali me FAKAT zanima fizionomija lika (licice?!) koji je to u stanju napraviti.